Læserbrev

Landbobørn på varig bistand

Debat
26. juli 2008
Det er forargeligt, at LandboUngdom stadig får kæmpe statsstøtte af Eva Kjer Hansen. Her er det Hadstenegnens LandboUngdoms næstformand Claus Jeppesen med stripperen Tina til en generalforsamling. Arkiv

Det er forargeligt, at LandboUngdom stadig får kæmpe statsstøtte af Eva Kjer Hansen. Her er det Hadstenegnens LandboUngdoms næstformand Claus Jeppesen med stripperen Tina til en generalforsamling. Arkiv

Flemming Jeppesen

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) bygger ufortrødent videre på det vidtforgrenede støtteimperium, som hun overtog for knap et år siden efter den skandaleombruste Hans Chr. Schmidt (V).

Efter sidste sommers afsløring af offentlig millionstøtte til drukfester, traktortræk med striptease, ferierejser og en såkaldt dildo-demonstration for en lille gruppe LandboUngdom blev Hans Chr. Schmidt fjernet fra ministerposten. Eva Kjer Hansen overtog den varme stol med en bombastisk erklæring om at ville rense ud i vildnisset af støttefiduser.

Det er dog blevet ved ordene. Den partyglade LandboUngdom får stadig sine lommepenge, så festen fortsætter for skatteydernes regning.

Kjer Hansen har netop bevilget den årlige støtte til driften af landboforeningernes ungdomsklubber, 4H og Landboungdom. De fik 5,6 mio. kr. til deling. De andre 45 ansøgere måtte derefter slås om de sølle 3,2 mio. kr., der var tilbage i kassen. I gennemsnit fik de kun 71.100 kr. hver.

I forvejen modtager de to landboklubber årligt 6,6 mio. i støttekroner fra Tipsmidlerne. Dertil kommer de 'løse' tilskud fra landbrugslotteriet, fødevareministeriets kulturstøtteordning, osv. Med mere end 13 mio. kr. årligt i statsstøtte til de to små fritidsklubber, der blot tæller 8.000 medlemmer (hvoraf en god del er passive støttemedlemmer), kan man roligt fastslå, at ingen andre børne- og ungdomsklubber i Danmark er så ekstremt forkælede.

Økonomisk støtte til politiske venner og deres børn er aldrig særlig smukt, men den årlige bistandshjælp til 4H og LandboUngdom er helt i særklasse. Og ekstremt skadelig.

Det er velkendt, at den klassiske karriere for landbrugspolitikere og landbo-venstrefolk går over tillidsposter i de to fritidsklubber. Denne 'opdragelse' sætter dybe spor. Allerede fra barnsben lærer landbobørn i 4H, at samfundet skal betale for alt, også sjov i fritiden. Som unge 'politikere' i LandboUngdom trænes de derefter i at søge milliontilskud. I stedet for at lære at klare sig selv uddannes de simpelthen til en livslang karriere som effektive bistandsklienter på luksusklasse.

Før Eva Kjer Hansen overtog den varme stol i støtteimperiet, sad hun tre år som socialminister. Om nogen burde hun vide, hvor demoraliserende og skadeligt det er for menneskers selvværd at leve af offentlig hjælp i årevis, og som fødevareminister har hun da også gentagne gange blæst til kamp mod alle støtteordninger.

Bortset altså fra vennemillionerne til landbrugets børne- og ungdomsklubber.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Arnoldis børnebørn er ved at opdrage den næaste generation af Venstre-orienterede.

Steen Rasmussen

Artiklen er yderst relevant, og fortjener at blive trykt i samtlige aviser. Ind til videre er den da også trykt i mindst to aviser:

http://www.fyens.dk/article/1037456:Debat--Stadig-lommepenge-til-partygl...

Personligt sætter jeg en ære i aldrig at sende mine egne pamfletter til mere end en avis, uanset det faktum, at jeg ikke ejer evnen til at se dem som andet end geniale. Måske skulle man ændre adfærd, og sende alt, hvad man laver, til samtlige aviser i fremtiden.

Uha hvor kunne redaktionerne få noget at lave rundt omkring.

Per Jongberg

@ Thomas Holm

Ha, ha, fin pointe den med med "Venstre-orienterede".

Jakob Schmidt-Rasmussen

Nå ja. Den venstreekstrenistiske del af venstrefløjen har da fforæret deres væbnede gren, de "autonome", et hus til mindst fyrre millioner.

Venstrefascisternes væbnede gren var kun nødt til at udløse en månedslang undtagelsestilstand og smadre deres medborgeres ejendom for 70 millioner kroner, får de underkastede sig soiopaternes krav.

Henrik Kuske Schou

Kjeld Hansen har en vigtig pointe. De unge landbobørn bliver opdraget til at modtage støtte til både det ene og andet. Var det så bare de mere faglige tiltag, som pløjekonkurence, undervisning i kvæg, svine, planteavl eller maskiner pengene gik til. Så kunne det accepteres. Men traktortræk, dildoshow og striptease er bestemt ikke fagligt, og derfor overhovedet ikke berettiget til støtte. Landboungdommens regnskaber skulle kulegraves, så det en gang for alle kunne afklares om pengene gik til faglige arragementer eller ikke. Men husk på at hverken tømrerlærlinge, smedelærlige eller gartnerelever modtager støtte fra staten på samme måde som Landboungdom.