Læserbrev

Den danske Nürnberglov

Den danske 24-årsregel er det første eksempel siden Nürnberglovene på, at statsmagten sender unge i eksil, hvis de gifter sig med tilsvarende uønskede elementer. Model

Den danske 24-årsregel er det første eksempel siden Nürnberglovene på, at statsmagten sender unge i eksil, hvis de gifter sig med tilsvarende uønskede elementer. Model

Debat
26. august 2008

Det er en kendt sag, at man ikke kan blive valgt til præsident i USA, hvis man ikke tror på kristendommen og dødsstraffen. Med den seneste aftale mellem S og SF er vi ved at få samme tilstande i Danmark, hvad angår den modbydelige 24-årsregel: man kan ikke blive minister i Danmark, hvis man ikke bakker op bag en lov af nazistisk oprindelse.

I 1930'erne hindrede Nürnberglovene ariske tyskere i at gifte sig med jøder, hvis de fortsat ville bo i Tyskland. Den danske 24-årsregel er det første eksempel siden Nürnberglovene på, at statsmagten sender unge i eksil, hvis de gifter sig med tilsvarende uønskede elementer. SF har tidligere taget afstand fra reglen, men vil nu støtte den ene og alene for at komme i regering.

Baseret på løgn

En undersøgelse foretaget for Jyllands-Posten den 9. august i år viser, at et betydeligt flertal blandt borgerlige og socialdemokratiske vælgere mener, at vi skal se stort på EF-domstolens problematisering af 24-årsreglen. Men i et demokratisk samfund har flertallet ikke altid ret. Også flertallet må indordne sig under de gældende love, som i dette tilfælde tjener til at sikre mindretallets rettigheder.

Et svar afhænger i øvrigt af, hvordan spørgsmålet er formuleret. Hvis man spurgte danskerne, om de finder det rimeligt, at vi følger vores hjerte ved valg af ægtefælle og bør have ret til leve sammen i Danmark, er jeg overbevist om, at det store flertal ville svare ja. Hvis man derefter spurgte dem, om de er modstandere af tvangsægteskaber, ville det samme flertal også svare ja. Ingen ville fatte, at de to synspunkter skulle være i modstrid med hinanden.

Siden Anders Fogh Rasmussen tilsluttede sig den amerikanske krig i Irak, er det blevet acceptabelt, at politiske beslutninger begrundes med løgne. Derfor har mange også vænnet sig til løgnen om, at 24-årsreglen er nødvendig for at forhindre tvangsægteskaber. Det gør den ikke. Derimod forhindrer den unge danskere i at gifte sig med den, de elsker, hvis de fortsat vil bo i Danmark

Endnu tør Enhedslisten og Radikale kæmpe mod uretten. Men ellers har politikere i dag ingen intentioner om at stille sig i spidsen for nytænkning. De vil ikke lede, men underkaster sig de mest nedrige tendenser i folket, selv når politikerne regner med, at der er et flertal for en nazistisk lov. Det er dybt tragisk for et retssamfund, at selv oppositionen ikke længere tør tale løgn og uret af frygt for aldrig at komme til magten.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Glimrende artikel af Christian Braad Thomsen.

Har dog hørt nogle indvandrerrepræsentaner ( som SF formodentlig vil bruge som alibi ) sige at loven virker efter hensigten ( den erklærede!!! ) -
men har ikke hørt om nogen der har forsøgt at udrede hvor ofte den gør det - i forhold til alle de tilfælde hvor den sætter hindringer i vejen for ægteskaber
hvor der ikke er tvang indblandet ( bortset fra tvangen fra de involveredes egne drifter og lyster )!

Jeg ved ikke, hvilke problemer Anne Marie Buch mener, hun har med Islam, personligt har jeg ikke nogen.

De eneste der gør muslimsk indvandring til et problem er personer som Anne Marie Buch. Personer som spreder fremmedhad, intolerance og generaliseringer, dem har vi forresten også nok af her i Danmark.

Anne Marie Buch er totalitær i sit sprogbrug og jeg er i mod alle totalitære personer og strømninger. Og jeg vil ikke acceptere gidseltagninger som dem Anne foretager sig.
Islam er religionen for millioner af mennesker, som aldrig har gjort nogen noget, det er uhyggeligt hvordan at nogen kan få sig selv til at generalisere tilhængere af denne religion.

Vi har ikke brug for kulturfascister, xenofober og andet af den slags pak som Anne repræsenterer, det er dem som er Danmarks egentlige problem!

Hør nu her ! Jeg ved ikke om det er særligt nazistisk det der, men måske er det.

Historien er ofte god at blive klog af: Venstre og de Konservative havde nazistiske synspunkter i en grad, som vist til en vis grad er gået tabt i folkehukommelsen.

Kig selv efter ! Der er altså ikke noget nyt i, at disse to partier hælder i en retning, som man kunne sammenligne med naziismen i 30'erne. Det gjorde de også dengang.

Kig også på Venstres rolle før og især under krigen (2.verdenskrig) ... det er umagen værd, og det er godt at få forstand af. Prøv selv ! Det er ikke så svært med Internettets muligheder, selvom du måske ikke kommer helt til bunds vie .

Jamen, Anne Marie Buch, det kan godt være, at Islam på papiret - som så mange religioner - tager sig ud som en voldsom indgribende religion; men dels må man acceptere, at nogle mennesker finder reglerne i Islam værd at bygge en tilværelse på, dels må man iagttage hvor få, der er tale om.
Jeg håber, at du så den glimrende udsendelse om Nørrebro, som den libanesiske instruktør Ahmad Ghosein havde lavet, og som DR2 viste i går. Den var et godt forsøg på at afmystificere, hvad der åbenbart for mange danskere er noget virkelig fjernt og uforståeligt.

Og så var det 'mord for en hue', du refererer til, jo bestemt ikke begået af muslimer, men derimod af en blandet gruppe danskere og sydamerikanere.

Jeg er enig med Anne Marie. Det er idioti at lave en lov, som rammer alle, selvom den er tiltænkt en helt speciel gruppe.

@Peter Oldgaard

Bland nu ikke et ønske om at undgå øget indvandring i i dette emne.

Den lov vi taler om her, handler om noget helt andet - har den erklærede,
ædle hensigt at modvirke tvangsægteskaber !

Måske Anne Marie Buch skulle kigge lidt indad og se hvordan "hendes egne"(Som jeg helst ikke ønsker at se mig selv som en del af) behandler og omtaler kvinder. Der findes snart ingen mellem 15 og 30 som ikke slynger rundt med sexistiske kommentarer og holdninger. Og hertil skal ligges den tydelige homofobi som er så udbredt.

At folk aktivt søger hertil for at få et bedre liv, viser for mig en ting. Vi er et sted hvor folk har en chance for at få det bedre, det er noget at være stolte af! Og vores samfund kan bære det, hvis blot vi magter at løfte opgaven og tage os af hinanden!

Der findes kriminelle i alle lag af samfundet, og især blandt de socialt dårligt stillede og marginaliserede grupper.
Bestialske mord er ikke noget som nydanskeres børn har patent på, og det ved du også godt. Rasmus Popenda er et godt eksempel. Igen spreder du generaliseringer og fremmedhad!

"Det var på det menneskelige plan."
Det kan man ellers argumentere for at du ikke besidder!

Hvem siger at det skal være rentabelt at hjælpe mennesker i nød? Og igen putter du folk i kasser, det er åbenbart den måde din verden fungerer på. Jeg kan kun have medfølelse for dig, fordi du ikke besidder større indsigt og medfølelse.
Det er da klart at vi skal gøre noget ved problemer med kvindeundertrykkelse, men det gælder altså i alle lag. Og vejen er ikke en udstødelse af dem vi vil hjælpe og oplyse. Og hvor finder du grundlag for disse kæmpe generaliseringer som du er så glad for at benytte dig af?

Alle de negative værdier du pålægger Islam er vist både overdrevne og ikke særligt repræsentative for den tolkning af Islam størstedelen af verdens muslimer lever efter og tror på.

Desuden kan du finde selv samme værdier i den religion som din og min kultur bygger på, hvilket du også burde vide.

Det er altid noget at samfundet ikke er "dit", men at vi er flere til at bestemme og tænke.

Jeg vil væde på at du, Anne Marie Buch, kender eller har aldrig kendt en ”fremmede” direkte og tæt på. Hvis/ når du ønsker at åbne øjnene, Anne Marie, vil jeg forslå at du tager en tur på de danske universiteter, sygehuse, forsknings centre mm og se hvor mange udlændinge af din ”sorte liste” kategori findes. Folk som har bragt kompetence, visdom og erfaring til Danmark. Egenskaber og evner som ville koste danske samfund en formue (/ person) at opnår.
Jeg er ikke religiøs, tvært i mod. Jeg er endnu mere modstander af de legale religiøse pædofili, prostitution og andet ondskab, men dine overfladiske generalisering er uacceptabelt og værdiløs. Mormoner er kristne. De er gode for bigami, pædofili, magtcentralisering/ misbrug og meget mere. Der er kristne i dit eget land (min nabo), der ser det totalt i orden at folk!! henretter (myrde) abortlæger i USA. Gør det alle kristne bigamister, pædofile, magt misbruger og morder?
Desuden "mord for en hue" begik af en række dansker og sydamerikaner.

Niels Christensen

Braad Thomsen er bare for meget. Netop lovens universialitet gør jo at det ikke er en 'jøde' lov. Den gælder for alle.
Problemet er rækkevidden af EU lovgivningen, men formodentlig kan man lave regler for ikke EU borgere, således at de ikke er berettiget til at modtage sociale ydelser de første år, og modtagelsen af ydelser senere bliver afhængig af om man opfylder en række krav, arbejde, uddannelse, dansk osv. , ligesom man skal have tegnet en helbredsforsikring
Det løser helt sikkert ikke problemerne ( som Thomson jo er fuldstændig uinterreseret i), men er med til at frakoble familiesammenføring delvis fra den danske skatteborger. Det er ikke hensigtsmæssig at det danske velfærdssystem indgår som en parameter i ægteskaber.

I takt med EU's åbne grænse-politik og harcelering af problematiske muslimer, kan man ikke meget andet end at tilslutte sig Nürnberg-doktrinet.

At jeg har ændret min holdning kan vi takke EU og politikerne for. At Sverige udsteder statsborgerskab pr. automatik har også ændret min holdning. Selv Norge har ufattelige problemer med speciel somaliske indvandrere.

At flygtninge i håb om bedre liv i Europa finder lykken er ikke altid optimalt.

Peter Øldgaard: "Vi skal nok til i højere grad at sortere folk ud fra om de kan gøre noget godt for vores samfund, således skal det da naturligvis være nemmere for en Norsk Ingeniør at komme til Danmark end det skal være for en Irakisk. En (etnisk) Svensk læge er mindre omkostningstung end en Pakistansk."

Jeg vil bare sige ha, ha, ha... længe livet uvidenhed.

Det er jo dybt interessant at Anne Marie Buch åbenbart synes at Islam mener at kvinder er 'satans instrumenter' og 'ludere' når det faktisk rent historisk forholder sig sådan at både den katolske og den protestantiske kirke mente (og mener?) dette.

Nogle få repræsentanter, som kalder sig imamer, uden at have en egentlig imanuddannelse eller forståelse for det danske samfund, udtaler sig på denne måde. Og hvis Anne Marie Buch tager til Lemvig vil jeg vædde på, at nogle af de samme holdninger til kvinder trives blandt kristne som hun mener trives blandt alle muslimer.

Hvis man f.eks. kigger på hvordan man i Buddhismen anskuer kvinden vil man se, at manden skal passe på, at kvinden ikke stjæler mandens sæd, da det gør man svag. Heraf kommer hele ideen med tantrisk sex som går ud på at manden tilbageholder sin sæd - og ikke kommer i kvinden, netop fordi kvinden derved bliver stærk og manden svag.

Jeg er ganske sikker på, at der også findes katolske præster i det her land som er imod al den sex og hor og porno, som de ser i Danmark. Og visse (andre) kristne anser altså den katolske tro (religion) for en totalitær ideologi. Meget konservative katolikker spiser stadig fisk om fredagen f.eks. -fordi den katolske kirke siger den skal.

Islam er en religion, ikke en totalitær ideologi. Islam som religion har mere end 70 retninger fra de dansense dervisher i Libanon over Malaysia's tolkning af Islam til Iran og Saudi-Arabiens tolkning af Islam. Tragisk nok er det næsten altid Saudi-Arabiens og Irans tolkning af Islam man tager udgangspunkt i herhjemme (eller i Vesten generelt) når man skal mene noget om Islam.

Jeg har sagt det før og jeg vil sige det igen:

En 23-årig tyrker fra Istanbul som er uddannet på et universitet og som arbejder om sommeren i Alayana eller en 23-årig iraker fra Baghdad eller en 23-årig pakistaner fra Islamabad er langt lettere at integrere i det danske samfund end en 23-årig provencalsk bondetamp. Ganske enkelt fordi det danske samfund efterhånden er et moderne samfund, hvor individidets selvbestemmelse vægtes højere end slægtens og familiens ære. I Provence er det (måske) stadig sådan at slægtens og familiens ære vægtes højere end individets selvbestemmelse. Man kunne også tale om urban overfor rural kultur.

Og jo, der er skam problemer, hvis 23-årige Pierre fra Frankrig kommer fra Provence eller fra Marseille eller hvis 23-årige Jim fra USA er afro-amerikaner. Det er altså ikke franskmænd som ligner os - det er heller ikke alle amerikanere som er 'hvide'.

Det er dybt interessant at Anne Marie Buch åbenbart vil åbne op for indvandring fra Sydafrika - et af verdens mest kriminelle lande; kriminaliteten og volden i Sydafrika er nemlig enorm. Desuden er det sådan at indvandrerne fra Kina og Asien stort set holder sig for sig selv; de deltager ikke i samfundet eller noget som helst andet. Til gengæld passer de deres arbejde på grillbarerne - og klarer sig selv økonomisk. Og det er åbenbart det danskerne kan lide - og som de (vi) betragter som at være integreret. Uanset at også kinesiske og vietnamesiske indvandrere bor i subkulturer, hvor kulturen og værdierne er dybt anderledes end hos flertallet af danskerne.

"I 1930'erne hindrede Nürnberglovene ariske tyskere i at gifte sig med jøder, hvis de fortsat ville bo i Tyskland".

Vi kunne spørge os selv, hvem der er de mest racistiske? Muslimske fædre nægter anerkendelse, at deres døtre har et forhold med unge danske mænd. At de unge muslimske piger bryder med de kulturelle traditioner og afbryder enhver forbindelse med familien har jeg tilgengæld stor respekt for.

Men politikerne har måske en anden mening - sålænge det ikke går ud over dem selv og deres afkom.

Elizabeth Japsen

Hvis jeg ikke husker forkert var der en dreng af tyrkisk herkomst der blev myrdet af multigenerations- danskere, da han var ude med aviser

husker jeg forkert?

og var der ikke forleden en undersøgelse, der viste at multigenerationsdanskere var mer imod muslimske svigerbørn end omvendt???

Det er også tragisk ulykke i 1 ud 9 tilfælde, hvor danskere er indblandet. Det blev som bekendt oså slået stort op i tyrkiske medier at Danmark er "racistiske".

Selvom min datter kun er 4. år, vil jeg i den grad ikke anbefale hende ikke at komme hjem med en muslimsk flygtninge den dag hun bliver voksen. Jeg er noget så træt af, at politikerne smider alle problemer over på befolkningen og politiet i håbet om vi andre rydder op efter deres fejlslagne indvandringspolitik.

E J, hvis det ikke var sådan, ville der være sket en stor ændring. Men det er der jo også, ihvertfald verbalt: de folk, som tidligere var imod homoseksuelle, var kønsdiskriminerende og på utallige andre måder opretholdt skel mellem folk, er, fordi deres yndlingshadeobjekt i nogle tilfælde kan siges at have de selvsamme fordomme, lagt deres på hylden. Vi skylder således de mest konservative muslimer meget, for uden dem var det aldrig lykkedes at omskabe et reaktionært dansk småborgerskab til udbredt tolerante demokrater (sålænge det handler om at tale om det, forstås).

Inden I andre agiterer for eventuelle indvendinger, vil jeg påpege jeg intet har imod hvis min datter skulle komme hjem med muslimske veninder. I vores hjem er der frit spil.

Jeg gider såmænd ikke en mandlig muslim der halser til fredagsbønnen og forsøger at overvise mig om religion. Jeg ser heller ikke at min datter kom hjem med en journalist eller politiker, det får hun SLET ikke lov til. Hos os er det Far der bestemmer - tror jeg nok.

I vort hjem er der kun filosofferne og juraen, der er gældende.

Bemærk hos Janus H den mest udbredte manipulationsteknik: "Jeg gider såmænd ikke en mandlig muslim der halser til fredagsbønnen OG forsøger at overvise mig om religion" [min udhævning], som om det ene er en nødvendig følge af det andet, når det faktisk forholder sig sådan, at 1) det må manden vel selv om, mens 2) det er man i sin gode ret til at afvise.

I stedet at spørge mig, burde du i stedet stille kritiske spørgsmål til forfatteren af indlægget.

Her forekommer der et utal af sokratiske fejl og påstande, at selv de græske sofister ikke engang ville beskæfige sig med artiklen.

Men artiklen i sig selv er en kilde for videre debat - med henvisning til min egen datter og hendes videre opvækst i samfundet. Min hustru og jeg har skam sikret os en plan B og en plan C, hvis det uforudsigeligt skulle opstå med denne indvandringproblematik i Danmark.

Ja, jeg sætter min datters opvækst i første række, fremfor for EU-politik, masseindvandring og religiøse spørgsmål. De tre sidstenævnte vil ikke andet end det totale nihilisme.

Med andre ord, i stedet for at forholde dig/jer til problemet og for-/bearbejde det, så fornægter du/i det og løber væk.

Der var en meget god grund, Richard L, som jo konstant påpeges af de muslimforskrækkede: at det er svært at nå de arabiske miljøer.
Når man så gør et forsøg på at finde ud af, hvad der kan være i vejen, hvor forhindringerne er, hvordan det ser ud fra den anden side, så er det også galt.

Jeg havde svært ved at se propagandaen: der medvirkede folk, der var kriminelle, og det blev der ikke lagt skjul på. Der var ganske undrende spørgsmål fra Ghoseini vedr. deres uansvarlighed - og fremfor alt den meget sigende sentens: "man er nødt til at kende det land, man bor i."

Man løser altså ikke strukturelle problemer med at henvise til enkeltepisoder, men ved at analysere årsagerne til, at disse opstår. Det var udsendelsen en god indgang til, for det stod for seeren ganske klart, i hvor høj grad den arabiske ungdom befinder sig i et kulturelt ingenmandslands imellem deres forældres for dem ret ukendte, men måske i den nuværende situation med udstødelse sært tillokkende baggrund hjemlandet ("det kan ikke være værre end her, dér er de andre dog som mig"), men med den smertelige erfaring, at de overhovedet ikke er del af den kultur, der hersker i deres forældres eller bedsteforældres hjemland. De er kort og godt, i ordets egentlige betydning, rodløse, og som bekendt er det en tilstand, et samfund kun kan kurere ved at give de unge så meget, at de har noget at miste.
Det var jo ganske sigende, at de kun kunne nogle få arabiske brokker, men ellers måtte kommunikere på et, for fleres vedkommende, ret udmærket engelsk.

Morten Dreyer

Er det ikke sjovt, at Chr. Braad Thomsens indslag her har dobbelt så mange bidragydere, som hans sidste 3 film har haft publikum - altså hver film for sig.

Anne Marie Buch har ret.

Der er et grundlæggende problem med islam og den store del af befolkningen som optræder pinlig politisk korrekt overfor islag.

Det giver voksende problemer - sådan er det bare.

Og hvilket grundlæggende problem med "Islam" er så det, Morten Dreyer?

Frederik Jørgensen

Tråden her er ikke uden evner, når det gælder om at demonstrere hvor uvidende eller vil-dumme multikulturalisterne (liberalistiske som socialistiske) er.

Jeg siger ikke, at man skal være ekspert i islam - jeg mener bare, at man bør vide, hvordan islam påvirker mennesker der ikke er muslimer.

I den forbindelse vil jeg gerne anmode folk om at Google ordet 'deen' - så falder et udsagn som "Islam er en religion, ikke en totalitær ideologi." ligesom lidt til jorden...

Dorte Sørensen

Hørte fornyligt at indvandre kvinder i dag får kun lidt over to børn i gennemsnit, hvor de såkaldte etniske danske kvinder får lidt under to børn i gennemsnit.
Det er hvad jeg kalder en god integration. Mon ikke vi hurtigt skal få lavet nogle ny fremskrivninger af befolkningsudviklingen så de forskrækkede kan se at de ikke behøver at være bange for, at muslimske indvandregrupper føder så mange børn, at de med tiden bliver flertallet.

Derudover forstår jeg ikke, at et demokratisk og såkaldt frit land vil blande sig i hvem en dansk statsborger bør gifte sig med og bestemme hvor de ikke må bo.
Ligeledes vil jeg kalde regeringen foragelse over EF-dommene for hykleri, da bl.a. Bendt Bendtsen sad for bordenden dengang disse regler ,som EF-domstolen har dømt efter , blev vedtaget.

Janus H;
Det er så tydeligt at du er far til en 4 årig. Og hvor godt for hende at, i den fase, hendes forældre befinder sig i, er hun kun 4 år.
Du beklager dig i et indlæg over ”muslimske fædre, der nægter anerkendelse, at deres døtre har et forhold med unge danske mænd”… og lige efter kort tid snakker du om alt det forbudt, du og din kone har påtænkt jer at pålægge jeres nu 4 årige datter om godt og vel 10-15 år. Kan godt være jeg ikke er så integreret i danske samfund som du mener man skal være, men jeg forstår dig simpelthen ikke.
Fortæl mig om forskellen mellem dig og den muslimske far og gør mig mere integreret!!!

Er det egentlig ikke lidt sjovt at tænke på, at noget af det mest danske man kan forestille sig i en Dansk Folkepartisk forstand må være kongehuset og prinserne, og at de begge ville være ramt af Nürnbergloven, hvis de altså ikke lige havde blåt blod i årene.

Joakim og Frederik er elller har været gift med kvinder fra henholdsvis Honkong og Australien, og hvis de havde været helt almindlige danskere ville de ikke bo rundt omkring på de danske slotte men derimod i Malmö...

Henning Ristinge

Uanset hvad man mener om 24-års regllen og følgende lovgivning, og jeg er fandeme ikke just tilhænger, så er det altså usmageligt med denne evindelige sammelignin g med nazisternes mord på 6 millioner jøder og en kvart million romaer. På det seneset har vi oven-i haft Kim Larsen og hans tilsvarende sammenlingning, fordi der nu er lagt hindringer i vejen for hans ønske om fortsat og uhindret at kunne udsætte andre mennesker for cigaretrøg og passiv rygning.

Kunne man ikke bare prøve at respektere det tredje riges forfølgelse som den temmelig unikke og uhyggelige begivenhed den var

24 års reglen og hvad dertil hører er tåbelig politik, men den er ikke racistisk for den rammer ikke kun eller andre fremmede af ikke europæisk baggrund. Virkeligheden er at den rammer enhver der er gift og har familie med en udlænding, uanset denne udlændings hudfarve, kultur etc.Jeg har ikke set statestikken men jeg er næsten sikker på at hovedparten af de ramte er folk der gifter sig med andre folk af hvid Europæisk herkomst.

Dorte Sørensen

Anne Marie Buch hvorfor mener du at kvindeundertrykkelse er særlig muslimsk?
Mig bekendt har der i næsten alle samfund været kvindeundertrykkelse op gennem tiden. - Vi kristne kvinder har bare været heldige at vores formødere begyndet et oprør mod undertrykkelsen. Der desværre ikke er færdig udkæmpet endnu i Danmark. Fx har vi haft en ligeløns lov siden 1970erne uden den er slået igennen. Hvilket arbejdskonflikten i foråret viste.

Torben Madsen

Det er farligt at sammeligne med hvad der skete under i Tyskland i 30'erne,
med hvad der sker idag.

Prøv at tænke 5½ år tilbage

Amerikanerne mente at Saddam var Hitler og FN holdning over for Irak mindede om appeasement politiken i 30'erne.

Som Rumfeld sagde. "Japan og Tyskland var diktaturer som efter krigen
var blevet til fredelige, rige og demokratiske samfund. Det samme vil ske i Irak".

Prøv og se hvor vi står nu.

Anne Marie Buch
Nej, Janus har måske ikke planer om at myrde sin datter, hvis hun ser en journalist eller politiker eller en afkom fra en muslimsk familie. Det har du ret i, men lige et spørgsmål. De pæredanske mænd, som hist og pist finder på at lige kvæle, halshugge eller eksplodere deres små mindreårige børn fordi konen/ kæresten har forladt dem….. sige mig, repræsenterer de samtlige Skandinaviske mænd, kultur og mentalitet???
That’s the question.
Der har været flere børnemorder i blandt danske fædre i de seneste år end æres drab i blandt muslimske fædre.

Misforstår mig ikke. Jeg er ateist med stor A. Er meget i mod alle former for fanatisme, men dine generaliseringer og analyse er overfladiske…. . Lige så overfladisk og værdiløs, som den arabiske frustrerende hormonsvingende og kultur forvirrede knægt på 15, der mener at alle danske kvinder ( incl. nogen som mig) er luder.
Du og Janus … tja…. I er fanatiker.

Sigrid Kjerulf

Christian Braad Thomsens artikel rammer hovedet lige på sømmet: Et land, hvor loven ikke længere er lige for alle, er ikke længere en retsstat. Det er dybt beskæmmende for Danmark, at modbydelige regler som 24-års reglen og tilknytningskravet eksisterer. Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at det var en sindssyg tanke fremsat af ekstremisterne i DF. Desværre er det jo den skinbarlige virkelighed. Hvis andre lande havde lige så absurde og fremmedhadske regler, ville folk reelt kunne risikere at blive statsløse, fordi de gifter sig med en udlænding. Man kan kun håbe, at EU bliver ved med at lægge et pres på Danmark, der gennem dette årti har udviklet sig til et land, hvor den lavest mulige tankegang får lov at sætte dagsordnen.

På det seneste er der kommet en del udmeldinger, hvor fremtrædende og respekterede personer i det danske samfund har sammenlignet dele Dansk Folkepartis politik, med nazisme.

Hver gang kan vi opleve den samme meget forudsigelige rygmarvsreaktion, betinget af en politisk korrekthed, der er karakteriseret ved at det i dagens Danmark er strengt forbudt at italesætte den kendsgerning at der er nogle helt klare lighedspunkter mellem DF og DNSAP. Når dette, det største tabu i dansk politik overtrædes, kan man være sikker på at the establishment i samlet kor råber et rungende: ”Fy skamme!”

Flere debattører har da også med god ret påpeget at nazismen var en ganske enestående begivenhed i menneskehedens historie, og at det er farligt at sløre dette ved at sammenligne alt mellem himmel og jord med nazismen. På den måde risikerer man at der populært sagt går ”inflation” i begreberne, og at man på den måde kommer til at gøre den ægte nazisme banal og triviel.

Når Kim Larsen eksempelvis sammenligner vores rygelovgivning med nazisme er det efter min mening en meget letsindig omgang med begreberne, fordi der simpelthen ikke er nogen objektive sammenhæng og lighedspunkter mellem nazismens rædsler og et simpelt forbud mod rygning.

På den anden side ville vi være nogle skarn, hvis vi ikke forsøgte at lære af historien. Nogle siger at historien gentager sig, og det er givetvis rigtigt, hvis vi vælger passivt at lade det ske. Hvis man på en saglig og objektive måde kan konstatere at samfundet gradvist bliver nazificeret, ville det være en forbrydelse, hvis man ikke råbte vagt i gevær.

Derfor skal vi være meget taknemmelige for de mange advarende og modige røster vi hører for tiden. Kultupersonligheder som Christian Braad Thomsen, Journalister som Georg Metz og Thøger Seidenfaden og politikere som Jørgen Poulsen har alle offentligt sammenlignet med Dansk Folkepartis metoder med nazisternes. Det har de naturligvis gjort fordi der er noget om snakken. Ikke så lidt endda.

Der er rent faktisk ubehageligt mange lighedspunkter mellem Dansk Folkepartis politik og nazismen. Man skal være ganske historieløs, hvis man eksempelvis ikke kan se de helt klare og tydelige paralleller og lighedspunkter der er mellem nazisternes dæmonisering af jøderne, og Dansk Folkepartis dæmonisering af indvandrerne.

Der er naturligvis også store forskelle på DF og DNSAP. DNSAP eksisterede i en anden historisk tid og i en anden kontekst end DF, og alene af den grund vil der også være mange detaljer der er forskellige. Her er det virkelig et stort udækket behov for at vores videnskabsmænd m/k kommer på banen.

Hvad siger de dygtige og anerkendte historikere, sociologer, politologer, antropologer, kulturgeografer m.v. til spørgsmålet? Indtil videre ikke ret meget, må man desværre konstatere.

Jeg synes det ville være helt oplagt og for vores samfund umådelig nyttigt, hvis nogen havde det moralske og intellektuelle mod til at skrive et ph. d. speciale eller en doktordisputats, hvor der præcist blev redegjort for i hvor høj grad Dansk Folkepartis rolle som regeringens ”støtteparti” har medført en nazificering af det danske samfund.

Idéen er hermed givet videre.

Dorte Sørensen

Anne Marie Buch problemet er ikke islam, men at de fleste muslimske lande ikke har taget det kvindeopgør som vore formødre påbegyndt i den vestlige kultur. Men heldigvis ser det ud til et begyndende kvindeoprør i flere muslimske lande, så de muslimske kvinder skal nok også få deres frihed, som vi kristne vestlige kvinder har tilkæmpet os

Anne Marie Buch og "peter oldgård" gør det fandeme svært at være stolt af et væe dansker.

Det er ingen hån mod nazismens ofre at pege på, at pendulet igen svinger mod de strømninger, der bar nazismen frem! Det var jo ikke et flertal til DNSAP, der i første omgang gav dem magten; men det var sandelig heller ikke kun DNSAP, der havde en jødefjendsk holdning af populistiske grunde. Når sådanne holdninger åbenlyst kan fremsættes, uden at man kommer i fængsel, er det med til at gøre det legalt at se på andre mennesker på en snavs måde, og det er altså den glidebane, man let ender på, når man ikke accepterer andre menneskers klare ret til at udfolde sig indenfor egne normer, sålænge disse ikke bryder loven.
Men iøvrigt er det jo en fejlagtig problemstilling, for hvis man ser på de tragiske sager, der har været, og deres senere grundige behandling, går det igen, at det danske system simpelthen tager for lemfældigt på advarslerne, reagerer for langsomt og slet ikke radikalt nok forsøger at redde udsatte unge, inden de bliver stærkt kriminelle. Det har iøvrigt altid været problemet.

Tak til Christian Braad Thomsen for en tankevækkende og rammende artikel.Godt,at der findes mennesker i dette land der tør kalde tingene ved rette navn.
Og hvor er det nedslående at læse så mange indlæg præget af uvidenhed om Islam !

Anne Marie Buch, jeg tror, at du vil have rigtig godt af at besøge Fatuma Alis hjemmeside. Der vil du ihvertfald møde en muslim, der ikke lever op til dine fordomme.

Anne Marie Buch:

"Jeg må igen påpege at det er nemt at erhverve sig viden om hvordan islam udleves mange steder i verden idag: man behøver bare at åbne en avis, så vil man kunne finde talrige eksempler på hvordan islam vitterlig har - og altid har haft - blodige grænser. Og det er nok for mig at vide det."

Hvis man udelukkende opbygger sit verdensbillede efter hvad man kan læse i aviserne - ja så bliver det også derefter. Det er Fru Buch faktisk et godt eksempel på...

Ja, Anne Marie Buch, der er holdninger, der afviger så meget fra de værdier, vi værdsætter, at jeg nu - efter mange overvejelser - mener, at de kan forbydes. Det er faktisk begrænset til nazistiske holdninger, altså ikke fascistiske, kommunistiske eller islamistiske.
Begrundelsen er nazismens indbyggede løsningsmodeller på det, den betragter som problemer, men som jo reelt baserer sig på farlige myter og pseudovidenskab. Dermed adskiller nazismen sig fra andre ideologier, der kan handle voldeligt, men som ikke har volden som grundlag.

Folk som fru Buch er ude af stand til - eller ønsker ikke - at opfatte muslimer som individuelle mennesker men kun som en homogen gruppe med visse på forhånd definerede (negative) karakteristika. Derfor giver hun køb på alle humanitære principper når det gælder disse mennesker - de skal bare ud - koste hvad et vil - de er desværre så uheldige at være født i en forkert kultur og fortjener efter fru Buch mening ikke individuelle hensyn. Det kan vel kaldes umenneskelighed om noget? Hvem er mon de næste på listen af grupper som fru Buch gerne vil har etniskt udrenset så hun endelig kan trække vejret frit i et 'rent' Danmark?

Anne Marie Buch;
Problemet med dig er ikke at du er imod Islam. Problemet er at du er i mod muslimer eller rettere sagt i mod folk, der kommer fra et muslimsk land!! Og din begrundelse er at dem af de unge kriminelle som bor i Danmark kommer stort set fra muslimske lande(tror du). Vel, om du kan lide det eller ej, sådan startede Nazismen. Som holdning og som grundopfattelse af andre mennesker end ens egen art. Og tja… du manipulerer og drejer alle eksempler med en undskyldning. Du svarer ikke, men argumenterer tynd.... " Jeg ser verden...(ye, right) og konstaterer... ". Bevares.
Fred med dig.

Og apropos DF... De er socialnationalister, om de går med Sarong og kalder sig for Hindu.... de er nationalsocialister.

Jeg har ligegodt til gode at set fru Kjærsgaard svanse rundt i en sarong. Det tror jeg faktisk aldrig hun kunne finde på. Og ham der Erik Meier Carlsen er da vist buddhist - ikke hinduist.

Men det skal ikke skille os ad , Soheila. det vigtigste er trods alt, at jeg tor vi er enige om at pianismen er en moderneog nutidig verison af n-ordet som vi ikke må sige højt...

Jeg synes nu altså at partiets forhold til indvandrere er ret så n-agtigt, uanset hvad der så står i deres partiprogram, som jeg må indrømme, jeg aldrig har læst.

Når man ser hvordan unge blonde medlmmer af partiets ungdomsorganisation hvert år (stræk)marcherer med Dannebrog i forbindelse med partiets årsmøde, så er vi altså meget tæt på et meget stort N.

Der mangler så sandelig ikke N-elementer i Dansk Folkeparti...

Peter Oldgaard:

"***...uanset hvad der så står i deres partiprogram, som jeg må indrømme, jeg aldrig har læst. *** Jeg var ved at dø af grin da jeg læse den sætning. Vil det sige du bare sidder og hader DF, uden at have set på, hvad de egentligt gerne vil gennemføre?"

Det er rart at høre at jeg på den måde kan gøre dig i godt humør. Jeg synes også at det er en storsindet gestus at du på den måde dekorerer mit citat med nogle flotte stjerner.

Bortset fra det så kan man ikke se en tv-avis i Danmark uden at få at vide, hvad DF "egenlig vil gennemføre". Jeg vil gætte på at hvis man lavdede en spørgeskemaundersøgelse blandt børnehavebørnen, ville man opdage at mange allerede i denne unge alder har forstået at pianisme først og fremmest handler om at mobbe og kanøfle dem der er anderledes.

Og inden du spørger, Peter Oldgaard, så kan jeg lige så godt tilstå, at jeg heller ikke har læst "Mein Kampf". Det betyder imidlertid heller ikke at jeg har problemer med at tage afstand fra DNSAP.

Man behøver ikke at læse en masse tekster for at forstå hvad Pia og Adolf står for. Det er noget der begynder med "n".

Enig. Og med S og SF på fremmedhaderholdet, er det svært at se hvronår det nogensinde kan blive bedre...

Sider