Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
16. august 2008

Umoralsk alliance

Arne Christensen, Lyngby

Jeg håber virkelig, at lederskribenten er galt underrettet, for det kan da vel ikke have sin rigtighed, at man kan bestikke folkevalgte til at gå imod deres partis erklærede program.

Hvis noget sådant finder sted, er jeg sikker på, at partiet omgående skrider ind med påbud om tilbagebetaling af beløbet og en offentlig undskyldning for fejltrinnet. Hvis den pågældende politiker ikke efterkommer påbudet, betyder det formentlig eksklusion af partiet, for politisk bestikkelse er vel ikke lovlig i Danmark?

Ligeledes må det da være en umulighed for en person, som bestikker politikere, at figurere som et omdrejningspunkt i dannelsen af et nyt politisk parti.

Troværdig opposition

Martin Vitved Schäfer, næstformand i SFU i Odense

Kræfter langer ud efter SF, fordi afskaffelse af 24-årsreglen og tilknytningskravet ikke er et ultimativt krav i forhandlinger med Socialdemokraterne om integration.

Men gad vide, hvilken taktik man forestiller sig er mest effektiv? Vil det være, hvis SF begynder at føre 'de rene hænders politik', inspireret af Enhedslisten, følger Marianne Jelveds gamle strategi med ultimative krav eller helt dropper diskussion med andre end sig selv?

Alle disse taktikker holder venstrefløjen væk fra indflydelse og fremmer ikke integrationen i Danmark.

SF gør derimod det helt rigtige, når en fælles integrationsreform med Socialdemokraterne udarbejdes. Integrationsreformen tager fat i en række stærkt presserende problemer: Reformen gør både op med ghettoer, får flere indvandrere i arbejde, bekæmper kriminalitet og modvirker fattigdom blandt indvandrere.

Det, vi ser, er en troværdig opposition, der ikke er bange for kompromisser og forbedringer. Og mon ikke det fremmer integrationen mere end, hvis man sad med hænderne i skødet?

Udenomssnak

Henrik Herløv Lund, økonom, cand.scient.adm.

Helge Sander går i Information 14. august stærkt i rette med min kronik i Information 11. august: "Regeringens nyliberale uddannelsespolitik på fejlkurs". Ifølge Sander er det undertegnede, som er ude af kurs.

Men Sander viger udenom kritikken af de ringe resultater af regeringens uddannelsespolitik: Faldende andel af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse, faldende tilgang til pædagoguddannelse, sygeplejeuddannelsen og læreruddannelsen og faldende optag på universiteterne.

Sander hævder (igen), at skærpede adgangskrav til universiteterne vil mindske frafaldet. Men sagkyndige har klart peget på, at faldende studentertal og dermed færre økonomiske midler betyder færre ressourcer til svage studerende og dermed øget frafald.

I indlægget hævder Sander, at regeringens mål er frihed, men den nuværende regering har tværtimod øget statslig topstyring i uddannelsessektoren.

Sidst hævder videnskabsministeren, at regeringen ikke afvikler, men udvikler velfærden. Men det afgørende er, om realvæksten i det offentlige forbrug følger den almindelige velstandsudvikling. Og tallenes tydelige sprog er, at det offentlige forbrug 2001 - 2006 med en årlig realvækst på 1,4 - 1,5 procent er sakket bagud for væksten i BNP, hvor den årlige realvækst har været 1,9 procent.

Lissabontraktat-en og pædofili

Niels Erik Søndergård,Odense SV

I Lissabontaktaten (EU-traktaten af 2007) på side 412 hedder det i EU-chartrets artikel 21, der er identisk med artikel 2-81 i EU-traktaten af 2004 (Da EU-traktaten af 2007 er identisk med EU-traktaten af 2004, selv om paragrafferne har fået andre placeringer og har fået andre numre): "Enhver forskelsbehandling på grund af (-) seksuel orientering eller ethvert andet forhold er forbudt".

I alle tidligere EU-traktater - senest Nice-traktaten - er der en protokol, der på dette område tager forbehold over for pædofili. I Lissabontraktaten - også ifølge EU's Informationskontorets opfattelse - er der ingen protokol angående pædofili.

De kulturradikale har været der.

Uden en protokolbemærkning, så legaliserer Lissabontraktatens artikel 21 pædofili på linje med andre former for seksuel orientering.

Nogen vil måske her argumentere med, at andre artikler i Lissabontraktaten kan fortolkes til at modsige artikel 21. Men faktum er, at EU-chartrets artikel 21 i Lissabontraktaten i sig selv anerkender pædofili.

Radikale må tilbage på midten

Toke Helmø, medlem af Forretningsudvalget i Radikal Ungdom

Med det fælles integrationsudspil fra S og SF har Radikale Venstre fået et vink med en vognstang. Partiet bliver nødt til at gå Socialdemokraterne i møde på udlændingeområdet, hvis det vil undgå at blive kørt ud på et sidespor. Tiden er ved at være moden til, at Radikale Venstre sluger en udlændingepolitisk kamel, så SR som regeringsdueligt alternativ kommer til at virke seriøst.

Alt for længe har R været et parti, der har markedsført sig på de bløde, venstreorienterede emner. Det har betydet, at partiet gradvist er bevæget sig længere og længere mod den yderste venstrefløj. For at stoppe vandringen mod venstrefløjen og dermed afgrunden må partiet skærpe sin økonomiske profil, blandt andet ved at satse benhårdt på at lette skatten på indkomst. Det skal være med til at vise vælgerne, at R er langt mere økonomisk ansvarligt end SF nogensinde bliver.

Et Radikale Venstre med en realistisk udlændingepolitik og en klar økonomisk profil er ikke bare ønskeligt - det er tvingende nødvendigt, hvis vi skal have en regering, der går ind over midten. Og med VK-regeringens metaltræthed kan det kun gå for langsomt.

Hvem tør dog sige 'vi'?

Per-Olof Johansson, Allerød

Søren Høy, forstander på European Film College, Ebeltoft skriver et synspunkt i Information 15. august om "Vi de unge'.

Mon ikke han lider af en falsk forestilling om at være ung? Mon ikke hans liv i høj grad er domineret af regnskaber og ringbind mere end af samtaler over nettet med en apoteker i Dubai? Han gør nar af de 55-årige, "som blev gamle før de fik set sig om" - og selv har han ikke opdaget, at han allerede er på selvsamme galej.

Nå værre er floskler som: "Vi skal turde bryde de gamle normer og dogmer," når han ikke nævner hvilke?

Dogmer er vist altid værd at bryde, men om alle gamle normer skal brydes, er temmelig tvivlsomt. I samme åndedrag vil han også tillægge ungdommen, at den "tager socialt ansvar"!

Hallo - det var nok en af de gamle normer, som man da skal have skyklapper for begge øjne for at kalde ungdommens opfindelse. Det er også et meget selektivt udvalgt gruppe af ungdommen, der kan påstå: "Det er os, der har den tekniske indgang og indsigt, det er os, der har tiden til at undersøge alle de nye kilder, der opstår indenfor alle felter - fra underholdning til forskning."

Jeg har i hvert fald mødt mange unge, der ikke kunne prale med større færdigheder i nævnte retning. Når årgang 45 er blevet til oldinge, er vi endnu ældre altså at regne for rene metusalemmer - tænk, jeg synes jeg har haft rigtigt meget ud af længe før 2002 at være steget på "det voldsomme digitale udbud".

At tale på hele min aldersklasses vegne, det skal jeg ikke nyde noget af. 'Vi' er i det hele taget farligt at tage i sin mund - det er et ord, som udkrystalliserer dogmer, som andre siden skal slås med at slippe af med.

Pride og de samme gamle travere

Karen M. Larsen, Væggerløse

Pride-paraderne, være de nu i ind- eller udland, er sjældent uomstridte. Der findes de homofober, som føler sig provokerede af, at homoseksuelle, biseksuelle og transseksuelle udstiller deres identitet i det offentlige rum - og som derfor reagerer med vold.

Der findes også de homoer, der mener, at Priden fremhæver de homoseksuelles anderledeshed for meget, og derfor skulle være mere konform i forhold til, hvad de antager, at de heteroseksuelle bedre kan klare. Og så er der dem, der mener, at Priden ikke er politisk nok.

Til dem hører Sune Prahl Knudsen (SPK), der ligesom hans venner i det queere miljø anser angreb på Priden som et must.

Same procedure as last year, fristes man til at sige, for de anklager som SPK kommer med i Inf. 15. august er de samme gamle travere, som fremføres år efter år af dem, der elsker at være på tværs, når det gælder kampen for de homoseksuelles rettigheder.

Disse evindelige queere angreb på pride-paraderne er i øvrigt på ingen måde blot et dansk fænomen, men er i stedet et led i en international trend. For at man kan optages i de queeres rettroende rækker, hvor man går efter at være forkert på den rigtige måde, skal man simpelthen i ord og gerning forsage Priden og alle dens gerninger og alt dens væsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Tom W. Petersen

Kære Niels Erik Søndergård
Kan du eventuelt nærmere uddybe, hvordan sætningen "De kulturradikale har været der." skal forstås?
Hvilke personer tænker du på; kunne du eventuelt nævne dem du tænker på? Mener du, at "De kulturradikale" - hvem de så end er - er ønsker, at pædofili ikke skal forfølges?
Du er lidt upræcis, synes jeg.
For det er vel ikke sådan, at du bare har lukket en infam perfiditet ud?

Inger Sundsvald

Det er vist det samme 'Vi', som DF taler om, når de taler om hvad 'danskerne' vil, på trods af at de taler på vegne af 13,9% af VÆLGERNE.
Jeg vil også gerne vide hvem de 'kulturradikale' er, som ikke ønsker de pædofile forfulgt.

Det, Søndergård ikke fatter, er, at man ikke meningsfyldt kan forbyde pædofili. Derimod kan man forbyde visse pædofile handlinger, og det er der intet til hinder for i charteret, fordi disse handlinger kommer ind under nogle helt andre regler, nemlig om beskyttelse af børn.

Nå ja, Gårdmand - SÅ kan de selvfølgelig udtale sig på hele Danmarks vegne.

Forstår godt, du med den form for "logik" føler trang til at gemme dig bag et fjollet pseudonym - logikken passer jo fint til navnet her!

Hvornår har Enhedslisten talt om "det tavse flertal"?

Niels Erik Søndergård

Til Tom Petersen!
Er der andre end generalt set "de kulturradikale" i bred almindelighed, der kunne tænkes at skrive EU-Traktaten hen imod en anerkendelse af pædofili ?

Hvordan ser man ud i hovedet, hvis man tror, at NOGEN "kunne tænkes at skrive EU-Traktaten hen imod en anerkendelse af pædofili ?"

Det foregår da vist kun i Søndergaards fantasi.

Tom W. Petersen

Kære Niels Erik Søndergaard

Du skriver: "Er der andre end generalt set "de kulturradikale" i bred almindelighed, der kunne tænkes at skrive EU-Traktaten hen imod en anerkendelse af pædofili ?"
Jeg fatter vistnok ikke den måde, du tænker på.
Men måske kunne du svare på min første kommentar?

P. s.:
Hvorfor Inger Sundsvald og "Gårdmand Bjørn" bringer DF på bane, er ikke klart. Det kommer ikke emnet ved. (Og hvorfor kan "Gårdmand Bjørn" ikke stå ved, hvem han er?)