Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
23. august 2008

Godt nok træls

Vagn Søndergaard, København K

Men nogen må jo blive ved med at jamre: Nu er der igen en 'kloger' som ikke kender det sprog han vigter sig på: Mikael Hertoft indleder sin ellers sympatiske kronik i Inf. 14. august med at kalde Georgiens præsident for "de vestlige regeringers og mediers yngling", der vel stadig betyder unge mand, endskønt det bestandigt forveksles med yndling.

Ikke nok med det: I billedteksten udnævnes præsidenten til "den store agresator", hvad det så er for en størrelse.

Når man så lige har hørt DR1's speaker sige: "Nu vanker der en radioavis," ja så vånder man sig, eller ber forsagt om sine himmelblå.

Ateistisk troværdighedsmaksimum

G. Petersen, Hornslet

Ikke 10 vilde heste kan overbevise ateisterne om, at Gud ikke er en gammel mand med langt hvidt skæg. Ad åre vil de mandlige ateister selv blive til gamle mænd med langt hvidt skæg - som vil stå på gadehjørner og søge at overbevise Gud og hvermand om, at der ikke eksisterer gamle mænd med langt hvidt skæg.

Det må åbenbart være meget vigtigt at hindre ikke-eksisterende sjæle i at opsende bønner til ikke-eksisterende guder. Only God knows why.

Kæmp for mangfoldighed

John Hansen, direktør FRIE Funktionærer

LO's stort set eneherskende 'enhedsfagbevægelse', der helt igennem er præget af kollektive overenskomster, er på retur. Men spørgsmålet er, om det store potentiale i den nye mangfoldighed i fagbevægelsen bliver udnyttet godt nok?

I dag er medarbejderne i danske virksomheder heldigvis tilknyttet mange forskellige faglige organisationer. Mange er selvfølgelig stadig omfattet af en kollektiv overenskomst, men i takt med vidensamfundets udvikling bliver de stadig færre. I virksomhederne bliver nye medarbejdere ansat med individuelle ansættelsesaftaler, og tanken om at skulle tilpasse sit arbejde efter en stiv kollektiv overenskomst og skulle lade fagforeningen forhandle deres løn ved at true om strejke, ligger dem uendeligt fjernt.

Desværre betyder mangfoldigheden tilsyneladende intet for beskæftigelses- og statsministeren. De fastholder kun at tale med repræsentanter for det gamle arbejdsmarked (LO, FTF og AC) og inddrager ikke de fagforeninger, som LO og andre med foragt kalder 'gule' i drøftelser om arbejdsmarkedsudviklingen.

Er regeringen bange for mangfoldigheden og for et endeligt opgør med den kollektive ensidighed?

Et bredere interessefællesskab vil være en oplagt chance for at åbne for nye perspektiver og finde flere nuancerede seriøse forslag til, hvordan udfordringer på arbejdsmarkedet kan løses. Hvordan skal regeringen kunne finde de bedste løsninger til arbejdsmarkedet anno 2008, hvis den ikke er villig til forandring?

Tillykke USA

Jørgen Hagmund, Køge

Rusland har angrebet Georgien og besat dele af landet. Den amerikanske våbenindustri får atter nye ordrer og økonomien kickstarter. Tillykke Rusland.

Polen har endelig underskrevet aftalen om opstilling af 10 amerikanske raketter på polsk jord. Den russiske våbenindustri får atter nye ordrer og økonomien kickstarter. Tillykke PET.

I lille Danmark vil venstre og højre bekrige hinanden med våben. Finanslovsforhandlingerne starter snart og PET skal nok få sit budget forhøjet. Nu venter vi kun, at politi og militær melder om problemer. Vi hører fra dem en af de nærmeste dage inden forhandlingerne for alvor starter.

De skrækkelige svineavlere

Knud Haugmark, Lyngby

Det er dog skrækkeligt, at en lille bitte del af vort samfund insisterer på at ernære sig ved at masseproducere svin og supplere med milliardstore offentlige støttebeløb. Det er dog ganske forbasket, at disse asociale rigmænd har ret til at ødelægge uerstattelige naturværdier, eller goder, som andre har skabt. Hvordan kan det være, at disse fanatiske husdyrproducenter vedblivende kan sætte hele befolkningens sundhed på spil, fordi deres inhumane produktionsmetoder fordrer rutinemæssig anvendelse af antibiotika? Det udvikler resistente bakterier, som allerede har forårsaget dødsfald, men som reelt kan udløse epidemier ved at gøre medicin til mennesker virkningsløs. Hvordan kan en venstremand, udvalgsformand Sejer Mortensen (V) fra Hedensted Kommune, der jo mener, at friheden kun går dertil, hvor man ikke begrænser andres frihed, udtale, at når man bor på landet, så må man tåle lugten i bageriet eller skride? Hvem har i øvrigt givet svinefabriksejerne eneret på det åbne land? Hvornår har de fået lov til at smøre Danmark ind i tommetykke lag lort fra deres elendige husdyr?

Sandheden er, at dansk landbrugs vigtigste produkt er lort. Mindst 27 mio. tons. Erhvervet er ikke fødevareproducerende overhovedet. Tværtimod. Det ødelægger enorme mængder sunde fødevarer for at fabrikere usunde fedtholdige kødprodukter til kunder, der allerede for en stor dels vedkommende er fede nok, og lidt til. Samtidig beslaglægger landbrugets lånegæld på 200 mia. kr. store kapitalmængder, der kunne anvendes på noget bedre.

Det er jo vanvittigt. Så stop det dog.

Kære Kim Larsen

Rolf Czeskleba-Dupont, Roskilde

Som indvandrer med tysk baggrund, der har boet hertillands i over 30 år, samt ryger i 15 år, vil jeg gerne bede dig om undskyldning for din gadeudstilling med skilte som "Gesundheit macht frei".

Det kan godt være, at den konkrete lovgivning, som Folketinget har tvunget igennem for at indskrænke rygning, er kritisabel. Men du glemmer, at det ikke kun er den enkeltes sag at vælge en risiko uden at andre bliver inddraget via passiv rygning. Det tog mange år, før tobaksindustriens løgne om det ufarlige ved rygning var gennemhullet. Først i slutningen af 1980'erne kom der nyheden om en dom i Sverige, hvor passiv rygning på arbejdspladsen var blevet anerkendt som arbejdsskade.

At besværge fascismens tid for at øge rygernes frihed - måske også frihed fra at skulle arbejde? - er dybt godnat. Sidst vi havde et sådant indspark, var i sen-70'ernes skingre anklager for 'økofascisme', når miljøfolk - også her i avisen - blev beskyldt for med kalorietælleren at ville rationere energiforsyningen. Din 'sundhedsfascisme' er en fornærmelse over for alle dem, der er holdt op med at forgifte sig selv og omgivelserne. Og det er fascistoidt ikke at ville beskytte dem, der vitterlig ikke kan tåle mosten. Ofrene lider under store smerter og kræver behandlingskapacitet, der kunne bruges til andre formål.

Tak Kim Larsen

Sean Ryan Bjerremand, formand for Facebook-gruppen 'Ja - Gesundheit macht frei'

Stor tak til Kim Larsen for at have henledt opmærksomheden på den udmærkede rygelov under titlen "Gesundheit macht frei".

Det undrer mig umiddelbart, at han vælger en tysk titel - også når man tænker på risikoen for, at Folketinget forveksles med Nazi-Tyskland, men manden har jo ret- Gesundheit macht frei. Hver eneste gang en ældre frustreret mand, der var ung den gang man sagde ja til sex, drugs and rock'n'roll, insisterer på retten til at tænde en smøg på en restaurant eller lignende, er det 20 andre der mister muligheden for at sige nej til det samme.

Information vildleder om Udlændingeservice

Morten Bo Laursen, informationschef I Udlændingeservice

I Information den 22. august er der en omtale af nogle nye ansøgningsskemaer, som vi bruger i Udlændingeservice. Det fremstilles, som om en stor del af vores brugere ikke er i stand til at læse, forstå og udfylde vores ansøgningsskemaer.

Det er en fundamental misforståelse. De nye ansøgningsskemaer har betydet, at 1) 60 pct. af vores ansøgere nu fra starten sender alle oplysninger. Før var det fem pct. 2) At vi kan behandle ansøgningerne langt hurtigere. Før var det syv måneder i gennemsnit. Nu er det fire. 3) At de enkle sager behandles på godt to måneder, og de komplicerede behandles - isoleret set - på fem en halv måned (altså hurtigere end gennemsnittet for alle sager tidligere).

Der er intet hos, der tyder på, at ansøgerne ikke kan finde ud at udfylde skemaerne, eller at de skulle have særlige sproglige vanskeligheder med dem. De manglende oplysninger handler typisk om, at ansøgerne har glemt at skrive under, eller de har overset et eller to felter. Derfor svarer de også hurtigt, når vi beder om de sidste oplysninger. Efter få uger har vi alle oplysninger fra ansøgerne i 96 pct. af sagerne.

Vi skal ikke lægge skjul på, at vi her er inde på et område med komplicerede regler, og at vi skal bruge mange oplysninger fra ansøgerne.

Netop derfor er det et fantastisk resultat, at det er lykkedes at forklare det til så mange.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Morten Bo Laursen, informationschef I Udlændingeservice skriver

"De nye ansøgningsskemaer har betydet, at 60 % af vores ansøgere nu fra starten sender alle oplysninger"

Med andre ord betyder det vel bare at 60 % har fundet det nødvendigt at konsultere en advokat fra starten af, og de sidste 40%, formentlig pga af deres baggrund, er uvidende om de skandaløse forhold i det såkaldte Udlændingservice

Sjovt opdager jeg lige at min indbyggede stavekontrol også siger at navnet Udlændingservice er udtryk for en fejl , - den fastholder at det stadig hedder Udlændingstyrelse og stavekontrollen ved som regel bedst...

Måske har de ovenikøbet de ladet sig vildlede af navnet , som er udtryk for grov sjofelhed over for de borgere der ønsker hjælp.

Christian De Coninck Lucas

Det er utroligt trættende at læse Peter Skaarups mange forsøg på at overbevise sig selv og andre om, at eksperter og kriminologer ikke ved noget om strafferammer. Jeg er især imponeret over at Skaarup generelt afskriver deres empiriske dokumentation, rapporter og afhandlinger som akedemisk forsker pladder; IKKE at fremlægge data, som modsiger eksperterne men ved blort at tilbyde sin egen usaglige argumentation om hvordan danskerne "føler" ved at få hævn med lange straffe. Det er ærligt talt den slags, jeg ikke havde forventet at høre uden for den republikanske højrefløj, der siden Reagan ikke har lavet andet end at råbe på 'zero tolerence" og "three strikes and you're out". Det har på ingen måde virket, da der i dag er ca. 2.5 millioner amerikanere bag tremmer, kokain og heroin er billigere og bedre end nogen sinde og udgifterne til den såkaldte "war on drugs" har oversteget $20 milliarder.

Måske skulle hr. Skaarup erstatte skråsikker afstraffelsestreng med noget reel data og erfaring.

Christian De Coninck Lucas

For sidste gang. Det var Georgien der angreb først, noget de aldrig ville gøre uden et OK fra de neo-konservative i Washington. Og våben ordrerne var skam allerede i fuld gang, da USA og Israel har bevæbnet, trænet og øvet (sidste gang i slutningen af juli) Georgien siden "orange revolutionen" eller havd den nu hed. Det er ikke nævnt i mainstream pressen at CIA var meget involveret i disse "nær-russiske" revolutioner og især Uffe Ellemanns blog på berligske's hjemmeside syder af pro-washington udtalelser.