Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
17. september 2008

Hyldest til aggression og besættelse?

Bent Brogaard, Galten

Inden Folketingets krigsflertal i sin iver efter at bakke Anders Fogh Rasmussens aggressive og aktivistiske udenrigspolitik op beslutter en fælles flagdag for alle faldne (sårede) soldater, må samme flertal tage stilling til om en sådan flagdag også skal omfatte Nordland/Frikorps Danmark? Det er jo en kendsgerning, desuagtet Anders Fogh Rasmussen forsøger at ændre historieskrivningen, at Frikorpset (i starten) havde både politisk opbakning og kæmpede under Dannebrog, om vi så kan lide det eller ej?

Lad os evaluere vores krigsførelse engang om en halv snes år eller mere, når de nuværende indsatsområder er afsluttet - og vi ikke længere kæmper ude. Så har vi måske et mere nuanceret syn på det hele?

Historien gentager sig

Kirstine Nielsen, Hjallerup

I slutningen af firserne, under Poul Schlüter oplevede jeg, at min SU ikke var meget værd - varerne var dyre, og jeg hørte om tvangsaktioner og stor arbejdsløshed.

Så kom Nyrup - langsomt begyndte min SU at blive mere værd og varerne blev billigere.

Da Anders Fogh Rasmussen overtog statsmagten - var der ligefrem tale om et økonomisk boom med lav arbejdsløshed.

Anders Fogh var ikke sen til at tage æren for fremgangen. Men det er tankevækkende, at historien har gentaget sig - med stigende tvangsaktioner og fødevarepriser. Hvem vil mon tage ansvaret for at Danmark styrer mod en recession?

Spids EU-pennen

Jakob Lindblom, medl. af Folkebevægelsen mod EU

Tak til Information for den gode lederartikel i lørdags, som undrede sig over de manglende politiske reaktioner på EU's ublu angreb på DSB. Lederskribenten gør ret i at påpege dobbeltmoralen i forhold til de højlydte politiske reaktioner på Metock-dommen om familiesammenføring.

Men nu det politiske establishment forholder sig tavs, mon man så stilfærdigt tør håbe på, at Information vil sætte sig i spidsen for en redaktionel kamp mod EU's indre markedsgørelse af stort set alt fælles i dette land? Når togtrafikken er reddet, så kunne turen komme til posten og det omstridte postdirektiv. Herefter venter sundhedsdirektivet, som vil gøre sundhedsbehandlingen til en shoppingvare på tværs af grænserne med endnu større pres på det offentlige sundhedsvæsen til følge.

Dernæst følger vores fælles natur og biodiversitet, nu EU-Kommissionen netop har godkendt GMO-udsætning på vore marker. Og endelig kunne I også tage fat om angrebene på fagbevægelsen og den nye Laval-betænkning fra Claus Hjorts udvalg, som konkluderer, at underbetaling, det må vi søreme i EU's hellige navn leve med. Kære Information, jeg lover jer, at hvis I for alvor vil påtage jer rollen som forsvarer af de fælles goder mod EU-angrebene herpå, så vil I aldrig mangle redaktionelt stof.

Lyt til borgerne!

Johannes Lebech (R), medl. af Europa-Parlamentets Miljøudvalg

Der er bred støtte i EU til at bremse klimaforandringerne. En ny undersøgelse fra EU-Kommissionen viser, at tre ud af fire EU-borgere mener, at klimaforandringer er et meget alvorligt problem. Der er kun små tre måneder til, at EU's klimapakke gerne skulle være på færdigbehandlet.

Det franske formandskab ønsker at sætte sit navn på pakken, men man kan frygte, at medlemslandene vil forsøge at få indrømmelser lige til det sidste. Lad os dog håbe at alle i Rådet tænker grønt og globalt, og at de tager EU-borgernes bekymringer om klimaet seriøst. Det gør vi i Europa-Parlamentet, hvor vi er ved at gøre Kommissionens udspil til klimapakken mere ambitiøst.

Kun ved at sætte handlinger bag EU's fine ord om at nedskære vores CO2-udslip får vi resten af verden med i en seriøs efterfølger til Kyoto-aftalen.

Thorning undervurderer vælgerne

Michael Sandfort, Brønshøj

Som gæst i debatmagasinet Mogensen og Kristiansen TV 2 News den 14. september erkendte Helle Thorning-Schmidt, at VKO havde vundet tre folketingsvalg på udlændingepolitikken. Derfor fremlagde Socialdemokraterne og SF integrationsudspillet 'Plads til alle der vil', så "-vi fik sagt, at når vi kommer til, så får vi ikke flere udlændinge".

Den påstand rimer dårligt med, at SF kun midlertidigt har parkeret sin modstand imod de stramme familiesammenføringsregler. Desuden foreslås det i integrationsudspillet, at alle afviste asylansøgere efter seks måneder skal have lov til at arbejde og bo i det danske samfund - herunder lære dansk, stifte familie og leve et normalt liv. For dem, der kan udtale ordet 'asyl', betyder det fri indvandring for 'alle der vil'. Det er ren ønsketænkning, hvis Thorning tror, at vælgerne ikke kan gennemskue det.

Amerikansk valgkamp

Jens Mose Pedersen, Lyngby

Det er for tiden vældig interessant at følge den amerikanske valgkamps blodige spor ud over verden. Først prøver Bush/Cheney-administrationen med diskrete vink til Saakashvili at få startet en konflikt i Georgien.

Så lader man amerikanske kamptropper gå ind i det nordlige Pakistan. Og man opmuntrer til blodig splittelse i Bolivia. Verden skal åbenbart for enhver pris sættes i brand, så de amerikanske vælgere søger tilflugt hos det republikanske parti i disse krisetider. Gav vide hvor det næste sted bliver? Libanon eller Gaza er vel oplagt, og Israel plejer jo at være en villig partner.

Øget ulighed

Sacir Camo, Hjørring

I de sidste godt seks måneder fik vi som almindelige forbrugere gang på gang at vide, at regeringen ikke vil eller kan sætte ind mod de stigende priser på fødevarer, da det alene skyldes de stigende brændstofpriser - samt den faldende dollarkurs. Nu er der imidlertid en anden tendens, der gør sig gældende, idet priserne på benzin er faldende og dollarkursen er stigende.

Det nærliggende spørgsmål i den forbindelse er: hvorfor bliver fødevarerne og andre vigtige ting nu ikke også billigere, og hvad har regeringen tænkt sig at gøre for at mindske uligheden i samfundet, som er et direkte resultat af de skyhøje priser på mad?

Om monument og mindelund

Anders Monrad Møller, Emdrup

Behjertede mennesker har foreslået, at danske soldater, faldet i de seneste års internationale konflikter, skal mindes med lund og monument.

Og så skal man i Information læse den mest sølle og smålige indvending. Nemlig, om man i den 'sammenhæng' kan vise respekt?

Hvor er det sørgeligt, at lige netop Information tiltrækker den slags småtskårne individer, som i deres uenighed med regeringens og Folketingets fuldt lovlige beslutninger går til den slags. Om den førte udenrigspolitik kan man mene både det ene og det andet. Men ikke i den 'sammenhæng' at ville vise de dræbte og deres efterladte den tilbørlige respekt, er ærlig talt under lavmålet.

For resten ville man da netop i Information forvente et initiativ til en landsindsamling for at tilvejebringe et værdigt monument. Undertegnede bidrager gerne efter evne.

Tillykke til borgerlige kolleger!

Masoum Moradi, medl. af Svendborg Byråd og folketingskandidat (SF)

Ifølge en ny meningsmåling, foretaget af Capacent Epinion, mener to ud af tre danskere, at standarden og vedligeholdelsen af skoler, daginstitutioner, plejehjem og veje et blevet dårligere eller meget dårligere inden for de seneste fem år. Kun seks procent mener, at det er blevet bedre eller meget bedre.

Oplysningen er interessant, når den sammenholdes med det faktum, at et flertal af danskere har et ønske om at fastholde skattestoppet.

Jeg tillader mig at drage den naturlige konklusion, at det er lykkedes det borgerlige Danmark at overbevise befolkningen om, at øget velfærd og mindre finansiering er forenelige målsætninger. I den anledning vil jeg lykkeønske mine politiske kolleger i den borgerlige lejr. Det er godt gået!

Dagens association

Claus Cornelius Hansen, Hørsholm

"Det er svært at finde vej gennem aktiejunglen, selvom man bruger Krak" (Benedikte Bové i P2 Musik & Kultur den 16. september lige før Radioavisen klokken syv.

Associationen bygger på det lydlige sammenfald mellem ordet 'krak' i betydningen 'konkurs' og navnet på et forlag, som udgiver en vejviser (der refereres til visse temmelig tåbelige dispositioner i den amerikanske banksektor, som Benedikte Bové har fået at vide, at Radioavisen vil omtale om lidt).

Der er tale om en association, der kan få hr. og fru Hakkebøf til at vride sig af grin - hvis de overhovedet lytter - og det er da et fint eksempel på public service, der vil noget.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her