Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
2. september 2008

Om indvandrerkriminalitet

Ivan Broe, Herlev

Det var dog en hel utrolig masse ord, som Mira Skadegård var nødt til at dynge oven i hinanden i sin kronik om indvandrerkriminalitet fra 27. august. Men kigger jeg igennem bunken af ord om "stigmatisering", "ekskludering" og "pandiskrimination", så ser jeg ingen - jeg gentager ingen, tilbagevisning af rigstatistikker Jan Plousings påvisning af, at indvandrere er overrepræsenteret hos domstolene, også ud over hvad man kan forvente af 'socio-økonomiske' årsager; jeg ser ingen tilbagevisning af adskillige statistikker fra både politiet og justitsministeriet om det samme problem. Senest har Jyllands-Posten jo netop angivet, at 67 pct. af de fremstillede i Københavns Dommervagt har indvandrerbaggrund.

Jeg tror næppe, at de har talt op med baggrund i hudfarve; men det har du åbenbart? Det er en køn omgang nydansk du præsterer her. Helt i Orwells ånd. Så dumme tror jeg nu ikke at danskerne er.

Duracell-kaninens storebror

Eva Bertram, København Ø

Et citat fra en artikel i Inf. i weekenden 30.-31. august lød: "Jeg vil gerne slå fast med syvtommersøm, at regeringens faste, konsekvente og fair udlændingepolitik ligger fast. Og den ligger rigtig fast," siger statsministeren.

Vi sender en inderlig og fast tak til Duracell-kaninens storebror - og sover nu alle tryggere om natten.

Et lidt bredere fokus

Henrik Bredholt, formand for skolebestyrelsen Rudolf Steiner-skolen i Århus

Som i det klareste kildevand afspejler både ministeriets og forældrenes manglende respekt for lærergerningen sig i børnene.

Stort opsat forside fredag d. 29 august i Information om manglende disciplin i folkeskolen og hele 4 sider inde i bladet, men ikke meget om eget ansvar.

Fra undervisningsministeriet har vi de sidste 7 år oplevet større og større mistillid til lærergerningen, som følges op af flere og flere kontrolfunktioner, samt hyldekilometer af mapper med evalueringer, tests og rapporter ingen nogensinde læser. Bertel Haarder og hans embedsmænd mener tilsyneladende, at de er de eneste der ved, hvordan der skal undervises i dette land. Samtidig bruger samtlige skoler over det ganske land urimeligt meget tid og energi på at dokumentere, at det de gør hver dag er i orden. Ressourcerne tages fra selve undervisningen.

En lærers autoritet er nært forbundet med den betydning et samfund tillægger erhvervet. Vil Bertel Haarder og forældrene gøre noget for at forbedre vilkårene i skolen, så begynd med at vise større respekt for det store arbejde tusindvis af skolelærere hverdag udføre til gavn for børnene og et fremtidigt samfund, oven i købet til en løn der ikke står mål med ansvaret.

Og så et hjertesuk; Hvis farmand derhjemme synes, at han er så meget klogere og hurtigere end læreren henne i skolen og er smartere, fordi han tjener dobbelt så meget, så kan du være sikker på at sønnike mener det samme.

Dansk fascisme

Torben Kjær, Hillerød

Regeringen fremlægger forslag om, at forældre til utilpassede unge skal mærke konsekvensen af deres "forkerte opdragelse, hvis de unge reagerer uhensigtsmæssigt på samfundets urimeligheder, hvilket de åbent har lagt frem - ikke underligt støttes det af DF! Forklaringerne på, hvorfor det er rimeligt, er selvfølgelig nogle folkeligt forståelige, som forargelse over hærværket og forældreansvaret.

Lad mig blot minde om, at borgerne i Stalins Sovjet og Hitlers Tyskland også troede på deres lederes forklaringer om, hvorfor det var nødvendigt at indføre restriktioner overfor bestemte grupper i samfundet - ingen er vel i dag i tvivl om, at disse styrer var fascistiske.

Når et dansk folketing indfører restriktioner og lovgivning, som erklæret har til formål at straffe venstreorienterede og indvandrere, som har en "forkert" opdragelse af deres børn og unge, så er det fascisme uanset forklaringerne!

Kun to kulturer?

Kirsten Damgaard, København V

"Vi er kommet derhen, hvor de to kulturer ikke bare lever ved siden af hinanden, og vi kan nøjes med at betragte de andre som interessante og eksotiske. Nu er det medmennesker, man forholder sig til. Kulturerne tørner sammen, og det kan der komme to resultater ud af - en stigende kulturkamp eller en egentlig integration i tredje-fjerde generation alt afhængig af, hvordan parterne går ind i det her spil," siger professor på CBS Uffe Østergaard til tv2.dk.

Hvorfor taler Østergaard udelukkende om to kulturer der tørner sammen? Kan det være, fordi det kun er muslimer, der har et 'dem og os'-problem med danskere? Et problem som hinduer, buddhister og jøder ikke har og ikke vil få, fordi deres måde at være medmenneske og samfundsborger på, forliges ganske godt med et vestligt grundsyn med individuelt ansvar, frihed og udstrakt loyalitet overfor folk man ikke kender? Når muslimske medmennesker oplever en kulturkamp, er det så ikke lige netop fordi deres måde at praktisere parforhold, familieliv og medborgerskab på, afviger fra det som landets øvrige indvandrere er kommet for at tage del i, nemlig danskheden?

Tag stilling

Gunvor Christiansen, Haderslev

Kære Anders Haahr Rasmussen. Selvfølgelig skal vi tage stilling til prostitution og selvfølgelig skal vi kriminalisere kunderne. Nogle ting er bare indlysende forkerte, og en af de ting er at tro man skal have rettigheden til at købe sex. Den rettighed eller privilegium har mænd haft i flere årtusinder, men nu er tiden heldigvis ved at være klar til at fratage dem det. At miste privilegier er jo aldrig sjovt. Klummen fredag 29. august virker derfor også som en lidt desperat søgen efter argumenter til fastholdelse af privilegiet. Mellem linjerne læser jeg et stort håb/ønske/tro hos Anders Haahr Rasmussen: At nogle kvinder gerne vil prostituere sig, og at vi skal acceptere det.

Jeg tror, man kan være pænt sikker på, at det ikke forholder sig sådan.

Det centrale må være, at det bliver gjort kriminelt at købe sig til sex. Punktum. Derved formidler vi et menneskesyn, vi kan være bekendt over for hinanden og over for vores børn. Kom nu, det skal nok gå uden retten til købesex, og mændene skal nok komme sig over tabet at privilegiet, faktisk vil de sikkert komme styrket ud på den anden side og sove bedre om natten.

Ufatteligt at det går

Hanne Dalgaard Sejersen, Roslev

Det går ikke længere ufatteligt godt. Tværtimod er det ufatteligt at det går. At det eksempelvis går at bilde så mange danskere ind, at man fra regeringens side fører velfærdspolitik, når der gang på gang sker forringelser i den offentlige service som følge af det jerngreb, som samme regering holder kommuner og regioner i. Sidste eksempel i den lange række er nedskæringer på sygehusområdet. Hvorfor kan vælgerne ikke længere tælle og lægge samme? Hvordan kunne så mange lade sig snyde af de populistiske valgløfter sidste efterår?

Mange synes at tro, at alt kan reddes når DF lover lidt penge til pensionisterne den ene dag og kommer rendende med en pose penge til et velgørende og populært formål den anden. Men det er småskillinger der slet ikke batter i forhold til den forringelsespolitik, som DF selv har været garant for i så lang tid.

Og hvordan kan så mange partier skamme sig til at kalde dansk flygtningepolitik fair? Den har aldrig været mere himmelråbende uanstændig. Der lukkes nærmest ingen nødstedte ind, men til gengæld sender man syge familier hjem til hjemlande, hvor tortur og henrettelse er reglen snarere end undtagelsen. Ufatteligt at noget land vil være det bekendt!

Starthjælp og kriminalitet hænger sammen

Finn Holten Hansen, København N

Statistik viser ifølge medierne søndag at indvandrere er mere kriminelle end 'rigtige' danskere. Københavns politidirektør er bekymret. En af Pia Kjærsgaards blonde hirdmænd, formand for retsudvalget, Peter Skaarup, benytter som venteligt lejligheden til at tale om strengere straffe, udvisning af dømte som ikke er danske borgere - og en nedsættelse af den kriminelle lavalder for at få ram på de yngste gerningsmænd, derunder vel næppe en nedsættelse af den seksuelle debutalder?

Nu er der jo intet nyt i at folk, som tilhører de fattigste grupper i samfundet, også er mere tilbøjelige end de velbjergede til at supplere svigtende indtægter med kriminalitet.

Man kan sammenligne med tilstanden med USA, hvor mellem en fjerdedel og en tredjedel af befolkningen lever under den officielle fattigdomsgrænse. En stor del af disse er afroamerikanere, som derfor også udgør en uforholdsmæssig stor del af fængselsbefolkningen.

Hvis hr. Skaarup skulle forsørge sin familie på starthjælp, kunne han måske også fristes til at begå en lovovertrædelse i ny og næ for at skaffe mad på bordet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her