Læsetid: 2 min.

Støtte til menneskerettigheder eller terrorister?

Information maler blind støtte til terrorister og deres stedfortrædere
Debat
20. september 2008

Informations bragte den 6. september 2008 Reuter-telegrammet 'Frygt for massakrer mod iranere i Irak' som er baseret på latterligt overdrevne spekulationer, støtter internationalt anerkendte terrorister.

Læseren må undre sig over sammenligningen mellem en massakre, som blev begået af racistiske og fascistiske dræbere på Balkan i Srebrenica, og et tilfælde, hvor den irakiske regering håndhæver sin territoriale suverænitet ved tage kontrol over en lejr, som huser medlemmer af en terrororganisation. Kan det at tage kontrol over en lejr sidestilles med en massakre?

Vestens forskelligartede behandling af terrororganisationer har været et af de ironiske indslag i de senere år. Al-Qaeda er en terrororganisation, og således bliver ikke blot medlemmer, men også sympatisører hensynsløst indfanget til retsforfølgelse. Ledere og medlemmer af Folkets Mujahedin (MKO), der også er på listen over terrororganisationer i både EU og USA, opererer derimod frit i disse lande og modtager betydelig støtte - politisk, økonomisk og i medierne. Noten i Information, som angiveligt baserer sig på en gruppe forsvarsadvokaters udsagn, er et malende eksempel på denne blinde støtte til MKO-terroristerne og deres stedfortrædere.

Dobbeltstandarder

Det er helt tydeligt, at årsagen til den forskelligartede behandling af disse to terrororganisationer er den, at al-Qaeda har dræbt 3.000 amerikanere og en række britiske og spanske statsborgere, mens MKO dræbte 14.000 irakere, inden organisation tog Saddam Husseins parti og agerede som hans grusomme håndlangere i massakrer på irakiske shiamuslimer, kurdere og iranere.

Man behøver således ikke lede længe efter en god forklaring på disse dobbelte standarder. På trods af disse gruppers ringe popularitet i Iran og det landsomspændende had mod dem, har den iranske regering tilbudt alle medlemmer af disse grupper, som greb til våben mod nationen og aktivt samarbejdede og konspirerede med dens fjender for at skade dens interesser, fuld amnesti. Nogle af dem har taget imod tilbuddet og er vendt tilbage til deres familier og lever nu et normalt liv. Der er dog uomtvistelige beviser, som sætter nogle af disse i forbindelse med specifikke terrorhandlinger.

Hvis man ønsker retfærdighed for ofrene og for dem, der har overlevet MKO's massakrer, kan intet retsindet menneske have noget imod udlevering af terrorister, som skal stilles til ansvar for deres forbrydelser.

Blind støtte til terrorister er en massakre på retfærdigheden, ikke et forsvar for menneskerettigheder.

Mohammadreza Morshedzadeh er Irans ambassadør i DanmarkOversat af Mads Frese

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ham der har skrevet det her har kun gentaget regimets påstand om denne modstandsbevægelse. Enten har han ikke ret meget informationer om folkets mojahedin eller er han også en der arbejder for præststyrets informations ministeriet. Folket mojahedin er en organisation der har kæmpet for demokrati og frihed mod shahen og præstsyret i Iran. Hvorfor er de på terrorlisten i USA og EU lande så? Godt spørgsmål. Grunden er begge landets eftergivende politik. Det handler også om deres politiske og økonomiske interesser i Iran. Helt ærlig, hvem var det der for første gang afslørede præsternes atom program. Det var folkets mojahedin. Denne organisation er en anti fanatisme. Her skal der nævnes at england har fornylig slettet organisationen fra deres terror liste og nu er der mange i både USA og EU der forsøger at få folkets mojahedin ud af terror listen. Folkets mojahedin er den største oppositionsgruppe der kæmper mod den religiøse fcistisk regim i Iran. Jeg vil foreslå Information at sende en jornalist til Paris for at lære folkets mojahedin bedre at kende.

Mellem 1980 og 1990 belv der mange tusinder af folketsmojahedins medlemmer og symptisører henrettet af irans regime. Det undrer mig ikke at regimets ambasadør har skrevet sådan noget. Hvem ellers? Præststyrret er udmærket klar over at det er kun denne organisation der kan og vil vælte regimet men takket være EU landes dobbelmoralske politik i forhold til Iran. Men det handler kun om tiden for jeg er sikker på at diktatørerne vil ikke blive i magten for evigt. Retfærdighedens tid vil komme.

Karin Bennedsen

Ambassadør Mohammadreza Morshedzadeh.

Den dag dit land, Iran, holder op med at undertrykke kvinder, afskaffer dødsstraf for homoseksualitet og stening af kvinder og generelt overholder FN's menneskerettighedskonventioner, kan det være, at du og dit land vil få den respekt, som du åbenbart mener, at I har krav på.

Men ikke et øjeblik før!

Vilhelm von Håndbold

Jeg kan ikke se de øvrige kommentarer

Poya,

Er ambassadøren så befolkningens repræsentant, eller repræsenterer han regeringen, hvis ærinde du så åbenlyst går?

Vilhelm von Håndbold

Kim,

Jeg behøver ikke ambassadørens samtykke i min påstand om, at Mujahedin ikke repræsenterer befolkningen. Det gør de ikke. Det kan du vælge at undersøge eller fortsætte med dine latterliggørelser - uden at lære noget.

Jeg er ikke fremmedgjort af det faktum, at jeg rent faktisk er enig med ambassadøren i denne udmelding. Det er ikke ensbetydende med min kapitulering over for det teokratiske diktatur, som jævnligt forbryder sig international lov. Den selvsamme refleksive fordømmelse af Iran ser jeg dog ikke i din bedømmelse af USA og deres forbrydelser, som trods alt får Iran til at ligne et muslimsk paradis.

Vilhelm von Håndbold

Blue Leader,

Jeg skal ikke sættes ind i nogen kasser - jeg forsvarer ikke det iranske regime, blot fordi jeg siger, at Mujahedin ikke repræsenterer den iranske befolkning! Det er vist dig som har problemer..

Poya,

Skal vi forstå det sådan, at du foretrækker præstestyret fremfor frihedsbevægelsen Folkets Mujahedin, fordi den er sponsoreret af USA?

Vilhelm von Håndbold

Kim,

Jeg foreslår, at vi støtter de unge iranske studerende, som gang på gang er blevet brutalt nedslået af det teokratiske diktatur! Iran består af knap 70% unge mennesker, som iflg. meningsmålinger ønsker sekulære reformer i det politiske system. Mujahedin er en terrororganisation, som i årevis har udført terroraktioner for USA i Rusland, Afghanistan, Irak, Iran, Pakistan osv. Det kræver ikke den store tankevirksomhed at komme frem til min konklusion, du behøver blot at kigge på historien. Man kan ikke foreslå støtte til Mujahedin, for at påvirke forholdene i Iran, da intet peger i retning mod en forbedring, hvis de kommer til magten. I øvrigt er det op til den iranske befolkning - ikke du og jeg! Det er dét, som der er min essentielle pointe! Vi har intet at skulle rykke med i den region og gang på gang har vestlig intervention vist sig at være særlig fatal for befolkningerne. Uafhængig udvikling er vist ikke noget vi prøvet at skænke før, måske skulle vi prøve på det!

Det har intet at gøre med, at Mujahedin er støttet af USA - de er også støttet af Saudi Arabien og i gamle dage af Pakistan - men det ændrer ikke på forholdene. Hold op med at være latterlig.

Det var altså et ja.

Vilhelm von Håndbold

Nej, du læser ikke. Hvis du læste vidste du, at jeg ikke er enig med præmisserne i dit spørgsmål, det er din fejl.

Mujahedeen er ikke på nogen måde en repræsentativ (eller folkelig) iransk frihedsbevægelse. Det er internationale terrorister, som har løbet grusomme ærinder for vesten siden slutningen af 70erne.

Det er en paraplyorganisation af eksiliranere, der ønsker at styrte præstestyret.

Vilhelm von Håndbold

^^Det er en kult som består irakere, pakistanere, afghanere og iranere....og de er opportunistiske terrorister. Det er korrekt at de ønsker at vælte præstestyret, men det er ikke det eneste styre de ønsker at vælte. Mujahedin får HuT til at ligne en nonneskole...

Labber du al Iransk propaganda i dig?

Det er en modstansbevægelse med socialistiske rødder, der dog i dag går ind for demokrati markedsøkonomi og ligestilling.

De har som den fredelige politiske et fungerende eksilparlament og selvfølgelig har de også en kamporganisation.

Alt andet lige et væsentligt behageligere alternativ end den nuværende iranske ledelse.