Læserbrev

Studenteraktivitet er andet end studenterpolitik

KU-s strategiske satsning på klima og bæredygtighed viser, at de studerende kan gøre en markant forskel - også på universitetet strategiske linjer. Også uden at universitetsdemokratiet bliver en partipolitisk kravlegård.

KU-s strategiske satsning på klima og bæredygtighed viser, at de studerende kan gøre en markant forskel - også på universitetet strategiske linjer. Også uden at universitetsdemokratiet bliver en partipolitisk kravlegård.

Rune Evensen

Debat
12. september 2008

Det er glædeligt at konstatere, at Informations omfattende dækning af studenterpolitik har medført en engageret debat. Det er bare ærgerligt, at den igen kommer til at handle om form -ikke indhold. Debatten har handlet om Studenterrådet og valgsystemer og ikke om offensive bud på studenteraktivitet.

Grøn Agenda er sammen med Frit Forum blevet citeret for, at universitets aftale med Studenterrådet er "mystisk og fordækt", Information den 1. september. Dette er ikke dækkende for Grøn Agendas opfattelse. Der er i princippet ikke noget mystisk og fordækt i en offentlig kendt aftale, hvor man gensidigt anerkender hinanden som eksklusive parter - det er først problematisk, når nogen ekskluderes. Vi har aldrig oplevet andet end invitationer fra Studenterrådets side. Det er os, som har ønsket en ny platform.

Fokus på indhold

I Grøn Agenda har vi netop forsøgt at fokusere på indholdet af vores aktiviteter. Vi er derfor enige med Maren Schmith Astrup i Information den 8. september i, at flere lister i sig selv ikke giver bedre studenterdemokrati. That's not change, that's more of the same (som de råber i USA for tiden). Der er intet i vejen for, at dette 'indhold' kan komme fra studenterrådene, hvad det da også på mange områder har gjort. Vi deler således heller ikke ønsket om universitetsdemokratiet som en art partipolitisk kravlegård.

Indhold kan dog sagtens komme fra andre studenterinitiativer end studenterrådene. Vi mener, at vi selv og de nystartede foreninger, Grøn Kode i Aalborg og Grønt RUC i Roskilde, er eksempler herpå. Grøn Agendas ønske har fra starten været kompromisløst at sætte det grønne på dagsordenen. Med vores stærke fokus mente vi, at det både ville være mere hensigtsmæssigt og i øvrigt sjovere at lave vores eget.

KU's strategiske satsning på klima og bæredygtighed viser, at de studerende kan gøre en markant forskel på universitetet i samspil med engagerede forskere og en fremsynet og lydhør ledelse. Dette gør også Helge Sanders ytring til skamme, når han i Information den 9. september antyder, at studerende ikke behøver at have fokus på strategiske linjer på universitetet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her