Læserbrev

Studerende er mætte af politik

8. september 2008

Mange konkurrerende organisationer får ikke flere studerende til at stemme, det er SDU et godt eksempel på. Derfor er virkeligheden desværre mere kompleks end den fremgår af Informations leder den 2. september. På Syddansk Universitet er stemmeprocenten lav - ca. 10 pct. På trods af at der eksisterer et hav af organisationer.

På landets tredje største universitet eksisterer der desværre ikke en stærk tradition for studenterpolitik uden om partipolitik, derfor findes der ikke et Studenterråd, som støttes økonomisk af ledelsen, og derfor har det gentagende billede været, at organisationer oprettes omkring valget og kun eksisterer et år eller to under navne som Agenda, indflydelseslisten eller Samarbejdende Studerende, hvorefter studenteraktiviteten dør ud.

Når der ikke er nogen kontinuitet og erfaringsudveksling, er det svært at stå synligt og stærkt som samlet studenterskare. Ligeledes er det svært at overbevise ledelsen om, at de skal ændre den måde de fordeler midlerne på.

Ingen indflydelse

Den lave stemmeprocent skyldes ikke kun de mange organisationer på SDU, men at vi som studerende, har så godt som ingen indflydelse på universitetet. For eksempel kun to af 11 pladser i bestyrelsen, hvor der på SDU kun holdes møde fire gange årligt.

Syddanske Studerende er en organisation, som engagerer studerende, der ønsker at lave happenings, det eneste vi mangler, er opbakning fra en ledelse, som selvfølgelig har svært ved at forfordele en organisation frem for en anden. Det bliver altså aldrig en dynamisk situation, når der eksisterer flere konkurrerende organisationer på universiteterne. Når Syddanske Studerende står på gangene, og møder studerende, der ikke kender organisationen, så lyder det gentagende gange: "Hvilket parti er I fra?"

Studerende har svært ved at tage studenterpolitik seriøst, fordi de får indtryk af, at det handler om partipolitik. Hvis det er de partipolitiske organisationer, som sidder på posterne, og disse ikke er aktive på deres uddannelsesinstitutioner, men i stedet i lokalpolitik, så er det klart, at studerende ikke ved, hvad studenterpolitik handler om. Dette ødelægger samtidig muligheden for indflydelse, for de som ønsker at engagere sig udenom partipolitik.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu