Læsetid: 2 min.

Det var en fejl at melde afbud til en antinazistisk demonstration

Det var en fejl at talere trak sig fra demonstrationen imod nazisme i lørdags
14. oktober 2008

Da det kom frem, at medlemmer at Antifascistisk Aktion deltog på demonstrationen i Århus i lørdags besluttede blandt andre Ango Winther, socialdemokratisk byrådsmedlem i Århus, og Morten Østergaard, folketingsmedlem for Radikale, at trække sig som talere ved demonstrationen, pga. af frygten for vold. En ubegrundet frygt viste det sig. En frygt Jyllands-Posten skabte for at miskreditere en demonstration.

Demonstrationens formål var "at give Århus smilet tilbage" efter en række overfald udført af højreekstremister, bl.a. imod en folketingskandidat fra Enhedslisten.

Aldrig have meldt sig

I bagklogskabens klare lys er det let at konstatere, at Winther og Østergaard traf en forkert beslutning. Men det må forventes af erfarne politikere, at de kunne se det inden.

At Antifascister Aktion deltager i en demonstration imod nazisme, burde ikke komme som en overraskelse for dem, derfor skulle de aldrig have meldt sig som talere, hvis ikke de kunne acceptere at Antifascister Aktion deltog. Hvis de derudover havde taget sig tid til at sætte sig ind i, hvad Antifascister Aktion var for en organisation, ville de også have kunnet konstatere, at Jyllands-Postens beskrivelse af Antifascister Aktion som nogle, der kun kommer for at lave blade var bevidste forfejlede. I deres manifeste skriver de: "Der er mange måder at være udadvendt på, f.eks. kan man arrangere koncerter, folkekøkkener, aktioner, demonstrationer, foredrag og cafeer."

Dermed slået fast, at Antifascistisk Aktion gerne deltager i fredelige aktiviteter.

Parat til slagsmål

Af deres manifest på 2.766 ord er der kun en sætning, der henviser til brugen af fysik magt for at stoppe nazismen, som Jyllands-Posten valgte at citere. I fuld længde lyder den: "Og selv om vi virkelig helst vil undgå det, er vi parate til at tage et eventuelt slagsmål for at stoppe dem. Men vi er meget opmærksomme på, at det ikke skal ende i en eller anden slags bandekrig, hvor vi til sidst ikke laver andet end at rende rundt og tæve hinanden. Og så er det i øvrigt på ingen måde et krav at man skal kunne slås for at være aktiv antifascist."

Sammen mod nazismen

Jeg kan ikke forestille mig, at Ango Winther og Morten Østergård reelt er uenige i, at det i nogle tilfælde kan være rigtigt at stoppe nazisterne med magt. Ville det ikke være rimeligt at stoppe et nyt Auschwitz med magt? Ville det ikke have været bedre, hvis socialdemokrater, kommunister og andre antinazister havde stået sammen om at stoppe Hitler med magt inden Anden Verdenskrig?

Forhåbentligt har vi lært så meget af historien, at vi kan stå sammen imod nazismen, selv om en avis, der i slutningen af 1930'erne mente, at Tyskland selv måtte løse sit jødeproblem stadig gør, hvad den kan for at stoppe modstand og sammenhold imod nazismen.

Derfor vil jeg opfordre Winther og Østergård og andre til at deltage i den næste antinazistiske demonstration - ligegyldigt hvad Jyllands-Postens skriver.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"En ubegrundet frygt viste det sig. En frygt Jyllands-Posten skabte for at miskreditere en demonstration."

Ja, Jyllands Posten har aldrig sådan rigtigt brudt sig om antinazister. Som vi kunne læse i Dagbladet Information brød Jyllands Posten sig heller ikke specialt meget om jøder i 1930erne.

Det er egentlig lidt inkonsekvent, at farven brun ikke indgår i avisens logo...

Claus Rasmussen

Der er en grundregel i politik, som man altid bør holde sig for øje: Tro ikke på, hvad der bliver sagt. Tro i stedet på, hvad der bliver gjort.

I AFAs tilfælde tæller det altså ikke, at der i deres program står, at de ikke har volden som mål. Det der tæller er de utallige tilfælde hvor AFA har været involveret i vold.

Så jeg forstår så glimrende Winther og Østergård og de andre, der valgte at melde fra. At stille op til en demonstration med AFA som medarrangører ville svare til at medlemmer af Venstre stillede op til en demonstration arrangeret af White Pride.

Det er godt at se, at venstrefløjspolitikere hylder de demokratiske principper vi alle skal fungere under i stedet for at legitimere voldelige ekstremister, der jo som bekendt findes på begge fløje.

Michael Skaarup

Jeg er enig i at det var forkert af de 2 nævnte politikere at melde afbud.

Dermed viste politikerne, deres vælgerne og borgerne i Danmark, at de autonome typer som deltog i demonstrationen, er mindre velkommen i vores samfund, end medløberne i de rabiate højrefløjlsmiljøer. - Dvs. at fremmedhad, racistiske budskaber og politisk vold, er en del af den politiske korrekthed, der giver stemmer.

Jeg har dog en pointe in mente. Jeg mener at man fra arrangørernes side, med vilje overser de racistiske budskaber og vold, som findes i bestemte indvandrere miljøer, hvor danskerne ligger for had.

Derfor er det dobbelt dumt, at de to politikere at melde afbud, da netop er brug for en samlet mærkning imod fremmedhad og hatecrimes, på tværs af religion, alder, (sub)kultur, køn, uddannelse, etniske oprindelse, osv,,
Da netop de fraværende politikernes tilstedeværelse, ville appellere på et bredere vælgersegment, end de minoritets grupperinger på højre og venstrefløjen, som deltog på hver deres side af kampen.

Men, Michael Skaarup, hvorfra tror du, at racistiske budskaber og vold i begge grupperinger kommer fra? Den opstår ikke af sig selv.

Michael Skaarup

PeterH. det lyder på dit spørgsmål, som om du har svaret.

Jeg mener at man aldrig at man vil kunne fjerne elementer af rabiate individer og grupperinger, i et frit og demokratisk samfund.

Man kan derimod arbejde for at de ikke bliver dominerende i samfundsdebatten.

Claus Rasmussen

>>Jeg er enig i at det var forkert af de 2 nævnte politikere at melde afbud.

>>Dermed viste politikerne, deres vælgerne og borgerne i Danmark, at de autonome typer som deltog i demonstrationen, er mindre velkommen i vores samfund, end medløberne i de rabiate højrefløjlsmiljøer

Øh, jeg synes, frameldingerne viste, at vold som politisk argumentationsform er uvelkommen i Danmark, også når den kommer fra venstrefløjsorganisationer som AFA. Og det er en god ting.

Jeg har svært ved at tro, at du mener, at voldelige venstreorienterede er ok, hvis bare de har de rigtige holdninger ?

Michael Skaarup

Claus Møller...

jeg synes at dit slut argument, ikke giver mening.

1. det forudsætter at de venstreorienteret ikke bedriver andet i fritiden end vold, og har de rigtige meninger.
2. at jeg sympatisere mere vold, ved at deltage i en afstandtagen til fremmedhad og hatecrimes,hvis jeg havde deltaget i demonstration

Claus Rasmussen

@Michael

Det er simpelthen forudsætningen for demokratisk dialog at vold ikke kan tolereres som kampform.

Det, jeg efterlyser, er at venstrefløjen utvetydigt tager afstand fra al ekstremisme ved aktivt at ekskludere ekstremisterne fra deres organisationer og arrangementer.

Du tror, at du deltager i en demonstration mod facisme, men ved at deltage skulder-ved-skulder med voldelige "anti-facistiske" kræfter viser du, at du sætter kampen mod "fremmedhad" højere end kampen for demokratiet.

Forskellen er at demokratiet er et princip mens anti-facisme er en sag. De demokratiske principper (ikke-vold bla.) bruges til at afgøre sager. Ikke omvendt; ellers ville det nemlig være "facisme".

Michael Skaarup

Claus Møller...

Du er lidt naiv, er du ik?

At læse dine argumentation, er som lytte til en hånd der klapper. Der mangler noget.

Fascisme er i alle sine former et angreb på demokratiet. Det er uanset om den højre eller venstredrejet, og fascisme skal bekæmpes.

Det gør man ikke ved sidde hjemme, med korslagte arme,og en sur mine.

Det gør man ved at deltage aktivt i modstanden imod fascismen.

Hvis du som jeg har direkte kontakter ind i politiet, vil du også vide, at demonstrationen var fredlig og uden problemer. Der var ikke fra demonstrationen side antydninger til vold. Det var til gengæld alkohol og amfetaminpåvirket whitepridere, der forsøgt at være truende med antydninger vold.
Politiet tog hurtigt affære, pressede whitepride tilhængerne ind på det værtshus, der modtager en del af whitepridernes kontanthjælp.

Når du mener at man står side-ved side med voldlige ekstremister, ved at deltage i en demonstration, hvor de også deltager i, så er der jo ikke meget jeg gøre ved det. Den mening har du ret til have.

Ved ikke at deltage , viser du at kampen for demokratiet er mindre vigtig, en kampen mod fascisme....

Venstreorienterede voldspsykopater er ikke et hak bedre end nynazister.

De klæder sig ligeså kikset, forherliger afstumpede fortidslevn og foragter alle der ikke deler deres stupide meninger.

Send dem til Nordkorea med første flyver...

Michael Skaarup

David Lavrsen

"Venstreorienterede voldspsykopater er ikke et hak bedre end nynazister

De klæder sig ligeså kikset, forherliger afstumpede fortidslevn og foragter alle der ikke deler deres stupide meninger.".

.. sikken en gang selverkendelse....

Lars Peter Simonsen

Ja, Jyllands-Posten har ikke forandret sig meget , jvf. bl.a Muhammed(fvmh)-tegningerne, og Tordenskjolds soldater kører jo bare derudaf. Sig mig, arbejder I på Jyllands-Posten eller hvad?

Michael Skaarup

Blå læder..
'
hvad er det for en politisk vold, som jeg er blind overfor...

Enten skriver du altid det samme ureflekteret lort, eller også kan du ikke læse....

Michael Skaarup Tak for billederne.

På nazisternes hjemmeside skriver Jonnhy, at det mest var småbørn der deltog i demonstrationen, men det er jo tydeligt, at det er borgere i Århus, der ikke gider at undkaster sig nazisternes primitive intimidering.
God kamp!

Anders Mortensen

Det var naturligvis gode intentioner (modstand mod politisk vold osv.) der fik Winther og Østergaard til at melde afbud til lørdagens demonstration. Ikke desto mindre var det en kæmpe håndsrækning til de højreekstreme kræfter. Hele idéen med lørdagens arrangement var at mobilisere bredt, så det netop ikke bare var 'the usual suspects', der mødte op, hvilket bare ville understøtte mediernes forsimplede billede af to yderligtgående fraktioner, som går og hygger sig med at slå hinanden i gulvet. Dette mediebillede holder ikke, af den simple grund at folk som AFA bruger vold mod de højreekstreme, og de højreekstreme bruger vold mod IKKE blot AFA, men også venstrefløjen generelt, asylarbejdere, indvandrere, homoseksuelle og generelt folk de ikke kan lide. At bekæmpe den slags ækle bevægelser er hele samfundets opgave, men ved at melde sig ud af kampen overlader vore folkevalgte politikere denne opgave til de militante autonome. Winthers og Østergaards afbud var med andre ord en brøler.

Sjovt nok føler H. Guderian at han bør svare på kommentarer henvendt til "den nazistiske krigsgeneral". Det kan man da kalde selverkendelse...

I. Sundsvald:

"Nu må du ikke ødelægge mine associationer til "Trist fører"."

Her tænke du måske på "Der Blaue Führer"? (Blau er i øvrigt et tysk slangord for beruset).

"White Trash" .... Hmm, lad os se om den er helt kosher ...

For at bestå en racisme test må man gå ud fra at det skulle være muligt at bytte "white" ud med hvilken som helst farve eller anden ydre karakteristika ved en befolkningsgruppe. Som fx i "black trash", eller hvad med "indvandrer-trash" - uha, uha det lyder ikke godt.

Gad vide hvorfor det anses for legalt at kalde hvide mennesker for affald?

Nazisme er uden tvivl noget affald, men lever Antifascistisk Aktion op til deres navn? De går mere op i voldelige aktioner end demokrati, så hvis ikke de skal give anti-fascisme et dårligt navn, burde de skifte til noget mere passende - som fx De selvretfærdige - eller hvis det skal være på engelsk "The Righteous".
Det er efterhånden meget svært at se forskel på dem de slås mod og dem selv.

Marie Burman:

""White Trash" .... Hmm, lad os se om den er helt kosher ..."

White Trash er et ofte benyttet slangord i USA, hvor enhver kender ordets betydning.

Men nu skal amerikanerne måske pålægges selvcensur? Har du tænkt på, hvad dine venner på Jyllands Posten vil sige til det, Marie Burman?

Anders Mortensen

@ Marie Burman:
"De [AFA] går mere op i voldelige aktioner end i demokrati...Det er efterhånden meget svært at se forskel på dem de slås mod og dem selv."

For det første er de fleste AFA'er, så vidt jeg ved, erklærede anarkister, så at de ikke går særlig meget op i at hævde det repræsentative demokrati burde vel ikke være særlig overraskende.
For det andet synes jeg ikke det er særlig svært at se forskel på AFA'er og White Pride'ere, af den simple grund at almindelige, uskyldige mennesker ikke behøver at være bange for AFA, der netop går efter de voldelige højreekstremister, mens White Pride gladeligt tamper løs på venstrefløjsfolk generelt (også Enhedslisten-politikere og antiracister, der ikke nødvendigvis sympatiserer med AFA) samt ikke mindst indvandrere, der ikke har gjort dem noget som helst. Jeg ønsker ikke at forsvare AFA's metoder, som jeg anser for dybt problematiske, men at påstå at de to fraktioner er "lige gode om det", det er simpelthen for letkøbt.

Vibeke Nielsen

Jeg er enig med Anders Mortensen, bortset fra at jeg gerne vil uddybe hans undren over politikernes afbud. Det yderste højre, som demonstrationen var vendt imod, har i en årrække generet folk med alt fra chikanerende tilråb, over flaskekast til deciderede fysiske overfald - også folk, der udelukkende har gjort sig skyldige i at befinde sig på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt. Deres politiske vold er et angreb på demokratiet, uanset om den politiske vold består i trusselsbreve til kendte politikere eller i fysiske overfald på politikere med den begrundelse at de arbejder demokratisk for en bestemt sag, for eksempel bedre forhold for flygtninge.

Det kan jeg virkelig ikke forstå, at en hel by, og ikke mindst en hel bys politikere, kan samle sig om at protestere imod.

Så kan man måske heller ikke, ifølge de to politikere, demonstrere sammen med folk, der ikke har en pletfri straffeattest? Eller arbejde for bedre forhold for politiske fanger, der beviseligt har forbrudt sig mod et diktaturs love? De vil måske også fordømme Amnesty International?

Inger Sundsvald

Per Thomsen

"Der Blaue Führer"?

Godt gæt. Men jeg får ofte associationer til de navne som anonyme pynter sig med. I dette tilfælde også til Tory-partiet, du véd, noget ned visse klassers krav på magten.

Anders Mortensen

@ Jens Hansen:
"AFA bruger altså ikke kun vold mod White Pride og andre højre-radikale. Også fredelige demokratiske demostrationer har fået AFA's vold at føle."

Hvor og hvornår skulle det være sket?

Anders Mortensen

@ TR B:
"Hvis begge parter så gerne vil slås, hvad er så problemet, det er vel nærmest tale om en uudtalt "kontrakt" mellem frivilligt deltagende parter, som er indforstået med at deltagelsen i "spillet" har som præmis at modparten gerne vil én til livs?"

En gang for alle: Der er IKKE tale om en bandekrig mellem to indforståede parter. Højreekstremisterne anser ikke blot AFA'er for at være legitime mål, men også folk, der laver lovlig politisk virksomhed, såvel som helt uskyldige mennesker, som er så uheldige at tilhøre et af de mindretal som højreekstremisterne ikke bryder sig om.

Desuden er det vel lidt en tilsnigelse at påstå, at parterne gerne "vil hinanden til livs". Indtil videre har, så vidt jeg ved, det eneste mordforsøg i DK (som desværre lykkedes) været udført af højrefløjen, nemlig bombeattentatet mod Internationale Socialisters kontor i starten af 90'erne. Lad os håbe, det ikke kommer så vidt igen.

Vibeke Nielsen

Hov. Der skulle have stået: "Det kan jeg virkelig ikke forstå, at en hel by, og ikke mindst en hel bys politikere, ikke kan samle sig om at protestere imod."

Gad vide om der er nogen af dem, der blindt følger trop bag JPs kampagne, der nogensinde har oplevet White Pride med følge i aktion på en hovedgade op til en fodboldkamp? For det har jeg, og jeg skulle hilse og sige, at de er nogen af de værste heilende bøller vi har. De generer ALLE også piger med den begrundelse at de er piger, gamle med den begrundelse at de er gamle, langhårede med den begrundelse at de er langhårede, grønlændere med den begrundelse at de er grønlændere, tilfældig forbipasserende med den begrundelse at de er borgere i den by, som AGFs hold kæmper imod. De kan overhovedet ikke sammenlignes med AFA.

Anders Mortensen

@ Jens Hansen

Netop. Den demonstration, du omtaler, var arrangeret af SIAD. I min bog går de ikke ind under betegnelsen "almindelige, uskyldige mennesker". Med andre ord står jeg ved mit udsagn om at folk, der ikke er en del af det højreekstreme miljø, ikke behøver at være bange for AFA. I øvrigt mener jeg ikke, at den omtalte demonstration faktisk blev angrebet. Men det kan jo være mig der husker galt.

Hans Jørgen Lassen

Nu er det mange år siden, jeg har boet i Gjellerup, faktisk 40 år.

Er det virkelig rigtigt, at muslimer har fordrevet grønlændere? Jeg har svært ved at tro det.

Anders Mortensen

...og hvad den påståede alliance mellem venstrefløjen og islamismen angår, så er den påstand simpelthen så tynd, at den nærmest ikke er en kommentar værdig. Et enkelt meningssammenfald - i dette tilfælde en modvilje mod den ekstreme højrefløj - er ikke udtryk for en alliance. Utroligt at man overhovedet gider påstå den slags.

Uh, Jens Hansen, hvor kan man komme højt til vejrs i påtaget moralsk forargelse. Det er muligt, at SIADs medlemmer forholder sig roligt ved egne arrangementer; men det er jo ikke det ry, de har ude i byen. De skulle hellere læse nogle bøger og blive lidt klogere på andre mennesker - så kunne de slippe af med deres fordomme.
I forvejen er deres (jeres?) projekt jo helt ude i hampen: der foregår ingen islamisering af Danmark.

Anders Mortensen

@ Jens Hansen

Jeg går ud fra at du mener "deres demokratiske ret til at demonstrere fredeligt" - ikke "voldeligt" - og nej, det synes jeg ikke er i orden. Genlæs det indlæg, du oprindeligt reagerede mod, og du vil se at jeg ikke forsvarer AFA's metoder som sådan, men blot mener at det er en grov forsimpling, når man forsøger at beskrive konflikten mellem militante racister og ditto antiracister som en konflikt mellem to ekstremer, der egentlig er lige slemme. Det er ikke tilfældet. Og derfor er det, for nu at komme tilbage til udgangspunktet, dybt beklageligt at Argo Winther og Morten Østergaard gav højreekstremisterne en lille sejr ved ikke at undsige den (i øvrigt fuldstændig fredelige) antiracistiske demonstration.

Anders Mortensen

Ups, der kom et "ikke" for meget ind i sidste sætning. Der skulle naturligvis have stået: "...gav højreekstremisterne en lille sejr ved at undsige den ..."

Og dog: der er måske en rem af huden, når man straffer hele familier for et familiemedlems kriminalitet, f.eks. ved at fratage familien dens hjem i almennyttigt boligbyggeri. Vi skal tilbage til landskabslovene for at finde en sådan type kollektiv straf, og dér kunne man i det mindste som slægt betale sig fra det.

Der er ikke noget sjovere end når nazister føler sig som "forfulgte" - og når de skammer sig over "Holocaust" og derfor benægter det skete..

Michael Skaarup

blue leader...

går mig på klingen, med hvad...

hør her,. du har vist ikke tilstrækkeligt kendskab til mig og mine opfattelser, siden at du komme med standardiseret generaliseringer, du har hørt andre sig, om andre mennesker.
Dine ytringer imod min person, er taget ud af den blå luft. dvs. at dine påstande, ikke har oprindelse i den registrebare virkelighed.

Jeg synes krig og vold er klamt, og folk der deltager aktivt i krig eller i vold, er dummere end gennemsnittet.
Så er jeg ligeglad med om det er transseksuelle spastisk-lammet nazi-eskimoer, eller blå-håret kystbane-veganere med mindreværd, der vil smadre eller dræbe "de andre".

Michael Skaarup

Hans Jørgen Hansen..

du har vist byttet rundt på geografien.. Gjellerup er en forstad til Herning, med 3.658 indbyggere (2004).

Det som du tror du snakker om er Gellerup, forstad i Århus V.

Jeg tror ikke at du skal regne med at Gjellerup, er blevet overtaget af indvandrere, eller at grønlænderne er blevet fordrevet.

Anders Mortensen

@ Hans Jørgen Lassen:
"Var der nogen antiracister, der støttede disse grønlændere, som af muslimer blev fordrevet fra Gjellerup?"

Det kunne jeg faktisk også godt tænke mig at vide. Hvis ikke, er det et stort problem, for det er den slags, der giver stof til forestillingen om venstrefløjens 'uhellige alliancer'. Ingen tvivl om at der er et mindretal i det gellerup'ske miljø, hvis holdninger ligger meget tæt på de etnisk-danske højreekstremisters.

Inger Sundsvald

Hans, vi kender din (slet) skjulte dagsorden. Med uskyldige spørgsmål, forsøger du at dreje debatten i den retning du ønsker. Normalt er det muslimske kvinders rettigheder, du bekymrer dig om, eller lignende 'relaterede' emner. Denne gang er det grønlændernes rettigheder der bekymrer dig:

”Er det virkelig rigtigt, at muslimer har fordrevet grønlændere? Jeg har svært ved at tro det”.

Du er gennemskuet. Dit næste træk bliver formentlig at kræve dokumentation for en eller anden uvedkommende petitesse.

Men nu får du en opgave af mig. Dokumenter venligst: - Var der nogen antiracister, det IKKE støttede disse grønlændere?

Hans Jørgen Lassen:

"Var der nogen antiracister, der støttede disse grønlændere, som af muslimer blev fordrevet fra Gjellerup?"

Ja, nu er Lassen igen ude med riven for at afspore debatten, ved at kræve dokumentation for noget, der er sagen ganske ligegyldigt, og som er fuldstændig irrelevant..

Det ville være rart hvis Lassen i stedet kunne finde ud af at skrive nogle interessante kommentarer, der relatere sig til artiklerne. Men det forudsætter naturligvis et minimum af talent og tankevirksomhed...

Blue Leader:

"Propagandaen når nye højder. Den eneste grund til at demoen ikke endte i et bunkeslagsmål, var politiets massive tilstedeværelse - ikke AFAs nyopfundne pacifisme."

Den eneste grund til at der var optræk til slagsmål, var at nazierne på pubben ville ud og slås. Det var ikke demonstranterne der med en aggressiv adfærd ville ind på pubben, men nazierne der ville ud og "blande sig". Det kunne bla. ses ved at politiet havde travlt ved at skubbe nazierne ind igen, og ikke skubbe demonstranterne væk. Så mht. til propaganda skulle Blue Leader måske tage sin egen op til overvejelse.
--------
Claus Rasmussen:

"Så jeg forstår så glimrende Winther og Østergård og de andre, der valgte at melde fra. At stille op til en demonstration med AFA som medarrangører ville svare til at medlemmer af Venstre stillede op til en demonstration arrangeret af White Pride. "

AFA har på ingen måde været medarrangør, eller organiseret nogen dele af demoen mod nazisme. De kom som enkeltpersoner. Hvis man som politiker ikke kan magte at enkeltpersoner fra AFA dukker op til anti racistiske begivenheder, kan man lige så godt droppe al envolvering i disse projekter, og det hjælper ingen.
Desuden forudsætter en hver debat at man har sat sig ind i tingene, og hvis Claus Rasmussen tager fejl på et så centralt punkt bør han ikke tages seriøst i denne sammenhæng.
-----------------------

Om man kan lide AFA's arbejde eller ej, så er jeg sikker på at der mange der er rigtig glade for at Nazi problemerne i København er stort set ikke eksisterende mere takket være AFA. I Århus hvor AFA ikke har været repræsenteret har vi de seneste år set resultatet af dette. Systematisk hærværk mod poltiske foreninger, vold mod disse, tilfældig vold mod mørklglødede folk, anti racister og homoseksuelle. Sidst røg en 20 årig mand i respirator og var tæt på at miste livet, da de trampede på hans hovede.

mvh

Hans Jørgen Lassen

Michael,

ja, det var Århusforstaden, jeg tænkte på. Beklager min dårlige stavning.

Jeg boede på kollegium der sidst i tresserne.

Hans Jørgen Lassen

Thomsen skriver:

"Ja, nu er Lassen igen ude med riven for at afspore debatten"

Om noget bliver afsporet eller kørt ind på rette spor, afhænger jo af, hvor man ønsker, at toget skal køre hen.

En rive er i øvrigt ikke særlig velegnet til at fremkalde afsporinger. Thomsen blander sine metaforer på uæstetisk vis.

Inger Sundsvald

Så fik vi den dårlige stavning på plads.

Nu mangler vi bare en dokumentation. Og i øvrigt en forklaring på togets køreplan og rivers evne med hensyn til afsporinger.

Sider