Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
30. oktober 2008

Pensionister - lav et bankkup

Egon Geertsen, partiformand De Tavse

Kære pensionister, dem der sidder i fængsel har et langt bedre liv end mange af Jer. De får god mad hver dag, læser gratis aviser, ser fjernsyn, har hurtig lægehjælp, bliver konstant overvåget, får tilbudt uddannelse, får gåtur hver dag, har ikke problemer med kommunen, får tilbudt motion, får lov til at besøge familien, etc. - du skal simpelthen ikke sidde og kede dig mere.

Slå Jer 15 - 20 mand sammen (husk sengeliggende). Find et par vandpistoler. Lej en bus. Kør til nærmeste bank (betal for bussen - I skal ikke køre tilbage i den). Gå ind i banken. Afvent til der ikke er flere kunder. Træk pistolen og forlang 1.000 kr. udbetalt (det er for tungt med hele kassen). I vil nu i løbet af kort tid blive afhentet af politiet (husk at levere de 1.000 kr. tilbage) og herefter kører det hele af sig selv (dejlig mad, lægehjælp, etc.).

Skulle du blive lukket ud i utide, så gentag blot proceduren.

USA og menneskerettigheder

Ole Kropp, Bagsværd

Vores statsminister, Anders Fogh Rasmussen, har jo ofte taget imod invitationer fra USA's præsident til at deltage i morgenmåltider, mountainbikecykling og andre aktiviteter, som kan give os borgere en idé om, at de er ganske almindelige statsledere, der bare må sørge for, at pressen får ufarlige billeder i kassen.

Før nogle af disse små hyggerejser til den amerikanske bonkammerat forklarer statsministeren - efter pres - at han vil påtale menneskeretsovertrædelser over for sin store kollega.

Det kunne være uhyre spændende at få aktindsigt i de talepapirer, som statsministeren får udleveret til samtalerne med sin store guru.

Det kan man næppe få som almindelig borger. Kan Information? Eller kommer det bare ikke borgerne ved?

Slovakiet medlem af EU?

Esben Skytte Christiansen, Ulfborg

I slutningen af sin kommentar fredag 24. oktober om "Østeuropa: Nyvalg truer i kølvandet på finansiel krise" fremkommer den gennem årtier kendte østeuropaspecialist, lektor Søren Riishøj, med en så speciel oplysning, som, så vidt vides, ingen andre østeuropaspecialister, hverken her eller der, eller sågar end ikke EU's forskellige institutioner er i besiddelse af.

Det kan derfor undre, at Information som den første avis i EU ikke har anbragt denne helt specielle nyhed på forsiden, hvor den retteligt ville høre hjemme; især nu hvor ingen andre kender til den.

Søren Riishøj, der er lektor med speciale i Central- og Østeuropa, meddeler, nærmest en passant, at euroland er blevet udvidet med et nyt medlem. Og det tilsyneladende i al hemmelighed, for man kan ikke finde oplysningen bekræftet hverken på de officielle hjemmesider hos EU eller i de enkelte medlemslande.

Ud over de oprindeligt 12 medlemsstater blev Slovenien medlem pr. 1. januar 2007 og Malta og Cypern medlemmer pr. 1. januar 2008, og nu - ifølge østeuropaspecialisten Søren Riishøj - er også Slovakiet blevet medlem af klubben af eurolande. Måske østeuropaspecialisten vil være så venlig at oplyse omverdenen om, hvornår det skulle være sket.

S-højredrejning fortsætter

Signe Goldmann, MB for SF

Hvis man havde troet eller håbet, at det nyligt indgåede budgetforlig mellem Socialdemokraterne og de borgerlige partier på Københavns Rådhus var en enlig svale, så må man desværre tro og håbe om igen. I denne uge er det nemlig udlicitering af beskæftigelsesindsatsen, der er på dagsordnen, og hvis det ikke lykkes at tale Socialdemokraterne til fornuft inden mødet i Borgerrepræsentationen i dag, bliver vi vidne til endnu en fatal højredrejning fra Socialdemokraternes side - denne gang med de arbejdsløse som taberne.

Sagen handler om, hvorvidt det fortsat er kommunen selv, der skal stå for beskæftigelsesindsatsen for kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe et til tre (dem der er mest arbejdsmarkedsparate), eller om indsatsen fremover skal sendes i udbud.

I Holland, hvor man har udliciteret indsatsen, har man haft så dårlige erfaringer, at man nu overvejer at gå tilbage igen. Der er selvfølgelig ingen garanti for, at det går ligeså galt i København, men hvorfor tage chancen, når vi har nogle dygtige kommunale beskæftigelsescentre, med medarbejdere, der har mange års erfaring i at hjælpe arbejdsløse i job.

Denne bekymring deles også af en stor del af fagbevægelsen, hvilket fremgår at et høringssvar fra HK, DS, FOA og TIB, hvori de stærkt fraråder et udbud.

Der er altså ingen objektive grunde til at tro, at det skulle blive bedre eller billigere - tværtimod. Det er derfor alene et ideologisk spørgsmål: Tror man, at private kan gøre det bedre, alene fordi de er private?

Det plejer at være højrefløjens standpunkt - men i København har højrefløjen nu igen fundet en alliancepartner i Socialdemokraterne. Det er trist - ikke mindst for de mange kontanthjælpsmodtagere, der fortjener, at vi gør en ordentlig indsats.

Lys chokolade

Erwin Neutzsky-Wulff, Havndal

Der er for tiden glæde i de småborgerlige, lettere venstreorienterede hjem. En folkekær præsident, hvis fanatiske antikommunisme nær havde kastet verden ud i atomkrig i 1962, synes genopstået i skikkelse af en etnisk korrekt Ken-dukke.

Man skal dog nok ikke glæde sig for tidligt, hvad USA's aggressive udenrigspolitik angår. McCain ville næppe have bombet Iran, når først valgretorikken omkring et 'stærkt Amerika' var forstummet, og omvendt vil Obama givetvis føle sig presset til at bevise, at han ikke er nogen ynder af terrorister.

Hvad socialpolitikken angår, har de velbjærgede vist heller ikke noget at frygte fra deres nye yndling, hvilket fremgår af et interview, hans vicepræsident Joe Biden gav for nylig på tv. Journalisten beskyldte Obama for socialistiske tendenser, og følgende samtale udspandt sig.

Måske genkender De dette berømte citat: "Yde efter evne og nyde efter behov"? Det er fra Karl Marx (faktisk er det Louis Blanc). Hvordan kan senator Obama ikke være marxist, når han har i sinde at give flere del i velfærden?

Det må da være en vittighed! Nej, slet ikke!

Han giver ikke flere del i velfærden. Han taler bare om at nedsætte skatterne for middelklassen. Det er en latterlig sammenligning.

Der er med andre ord lagt op til en spændende amerikansk valgaften. Jeg tror, jeg går i seng.

De blå baretter i pulterkammeret

Kai Dalsgaard, Ulfborg

Den danske regering vil nu trække sig ud af FN-styrken Shirbrig, der har haft til opgave hurtigt at indgå som FN's fredsbevarende aktioner i truede områder.

Dermed følger regeringen en linje som i mellemkrigstiden førte til Folkeforbundets forlis og lettede vejen for diktatorers enehersken. Stormagtsdrømme træder nu i stedet for et multinationalt FN. I det danske Folketing vil Naser Khader rejse en forespørgselsdebat, hvor han foreslår et andet FN bestående af demokratiske stater, fordi der ikke "er basis for dialog, når demokratiet ikke er det fælles udgangspunkt".

Der var engang, hvor man som dansker var stolt over at se danske soldater i blå baretter står som værn for fredsbevarende aktioner og undersøgelser. Nu skal baretten åbenbart erstattes af stålhjelme i EU- og NATO-regi, hvor man handler uafhængigt af det FN, der ellers i sin tid blev dannet for at undgå krige. Stormagtsdrømme træder nu i stedet for det besværlige FN.

Auken og konfliktretten

Erik Bach, EU-parlamentskandidat for Junibevægelsen

Igen har SF's EU-parlamentariker Margrete Auken ikke støttet op om konfliktretten som et nationalt anliggende.

I EU-Parlamentet undlod hun i sidste uge at støtte et forslag, der skulle sikre konfliktretten, der er truet af EF-Domstolens domme og de fire liberalistiske frihedsrettigheder og deres indvirkning på den skandinaviske arbejdsmarkedsmodel. En protokol, som sikrer den skandinaviske arbejdsmarkedsmodel, er det eneste sikre svar på EF-Domstolens pres på konfliktretten. Unægtelig beklageligt at mit tidligere parti er så forelsket i EU, at det ikke støtter den livsvigtige kamp for den danske arbejderbevægelse.

Grundlag for Danmarks krigsførelse

Niels Harrit, København NV

Det er meget fint, at der er ved at tegne sig et folketingsflertal for at bede FE om at offentliggøre deres rapporteringer op til krigen mod Irak. Der er ingen grund til at nævne Frank Grevils navn i den forbindelse.

Kunne man ikke ved samme lejlighed bede FE om at offentliggøre juridisk holdbare beviser for, at al-Qaeda og Osama bin Laden stod bag terrorangrebet på USA 11. september 2001?

Man må formode, at regeringen har truffet sine beslutninger på baggrund af solide efterretninger, og at der findes beviser, der kan holde i en retssal uden for Guantànamo. De bør offentliggøres. Det vil have en tryghedsskabende effekt på befolkningen og øge forståelsen af krigen mod terror.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her