Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
29. november 2008

Fogh er en plattenslager

Finn Egeland Hansen, Århus V

Om jeg begriber, at noget menneske kan tage imod statsministerens seneste, miljørigtige udmeldinger med andet end en hånlig latter.

Statsministeren har siden sin tiltræden for syv år siden (og faktisk allerede i sin tidligere tid som minister) ikke bestilt andet en at bryde afgivne løfter og camoufleret nedskæringer som fremskridt og forbedringer: På sundhedsområdet, på socialområdet, på undervisningsområdet, på trafikområdet, på energiområdet, på kulturområdet. Gennemført en dårlig forberedt kommunalreform og en ditto politireform. Ført Danmark ind i en ulovlig krig i Irak og indført stramninger på det strafferetslige område, som kun kan betegnes som umenneskelige. Han har solgt sin sjæl til Pia Kjærsgård og hendes

mørkemænd bare for at kunne blive siddende som landet statsminister.

Han har gang på gang bragt Danmark på kant med internationale konventioner og ødelagt Danmarks tidligere så gode ry i udlandet. Hvis nogen kan tro på en sådan person, om hvem det bedste man kan sige er, at han er pæn i tøjet, må de enten være dumme eller naive.

Anders Fogh Rasmussen er ingen statsmand, men en plattenslager.

Lad os feje for vor dør

Vagn Søndergaard, København K

Nu da Amnesty International opfordrer Barack Obama til at lukke Guantanamo-lejren den 11. januar, altså før han er blevet indsat i sit embede, opfordrer jeg hermed Birthe Rønn Hornbech, der har siddet alt for længe i sit, til omgående at lukke Danmarks lille filial: Sandholmlejren.

Genindfør gruppeeksamen mod social arv

Kirsten Brosbøl (S), MF, videnskabsordfører

Gruppearbejde er et godt middel i kampen mod negativ social arv. Det er en af konklusionerne fra regeringens egen idégruppe om social arv på universitetsuddannelserne.

Idégruppen anbefaler gruppearbejde som et af redskaberne til at mindske frafald og give unge fra ikke-akademiske hjem bedre mulighed for at gennemføre en uddannelse.

Dermed er der endnu et stærkt argument for at genindføre muligheden for gruppeeksamen på landets uddannelsesinstitutioner. Socialdemokraterne har hele tiden været lodret imod regeringens ideologiske beslutning om at forbyde gruppeeksamen. Vi anser gruppearbejde og gruppeeksamen som et rigtig godt pædagogisk redskab, som har mange gavnlige virkninger. Regeringens holdning er gammeldags og imod sagkundskabens anbefalinger - og nu altså også regeringens egen idégruppe.

Når videnskabsministerens eget udvalg kommer med en klokkeklar anbefaling, så må regeringen droppe den ensporede ideologiske modstand mod gruppeeksamen og indse, at man har taget fejl.

Socialdemokraterne har nu krævet svar fra ministeren på, om han vil genindføre gruppeeksamen. Hvis ikke regeringen selv kommer på rette spor, vil vi genfremsætte vores beslutningsforslag om samme i lyset af, at regeringens egen idégruppe anbefaler netop det.

Papirsnyderen - et supplement til listen

Niels Peter Baadsgaard, Herning

Endnu en sag skal nævnes, når det drejer sig om Anders Fogh Rasmussens problemer med at holde styr på papirerne.

Borte var nemlig også Amnestys og Røde Kors' dokumentation af den udbredte brug af tortur mod irakiske krigsfanger i Abu Ghraib fængslet. Rapporterne dukkede dog heldigvis op igen på regeringskontorerne, da billederne af disse grusomheder blev lagt på nettet af de amerikanske soldater. Alle ved jo, hvor nemt sådan noget kan ske hjemme på skrivebordet, og derfor fik heller ikke denne hændelse nogen indflydelse på støtten til VK.

Planloven

Steen Heinsen, Svendborg

Venstres erhvervsordfører i Folketinget, Jacob Jensen, har foreslået, at planloven ændres, så der bliver givet mulighed for flere storcentre - også i byer, der nu er udelukket ifølge den nuværende lov på grund af deres størrelse.

Samtidigt har Dansk Supermarked, ejet af A.P. Møller, givet udtryk for, at

de ønsker at opføre flere nye varehuse.

Læser man Jacob Jensens CV på Folketingets hjemmeside står der under 'Uddannelse og erhverv': "A.P. Møller (deltid), København, fra 2005. Kontorchef, A.P. Møller, København, 2002-2005. Maersk UK, London, 2001-2002. A.P. Møller, København, 1988-2001."

Jeg vil bede Jacob Jensen oplyse:

1) Har du haft møde med A.P. Møller/Dansk Supermarked eller på anden måde udvekslet meninger om Planloven med selskabet?

2) Har du modtaget løn, gaver eller honorarer fra A.P. Møller/Dansk Supermarked i 2008?

Jonas Christoffersen politiserer

Kenneth Kristensen Berth, folketingskandidat (DF)

For nylig tog jeg som DF's medlem i Rådet for Menneskerettigheder godt imod udnævnelsen af Jonas Christoffersen som afløser for Morten Kjærum som direktør for Institut for Menneskerettigheder. Det fortryder jeg bitterligt.

Morten Kjærum gjorde en dyd ud af at politisere ved enhver lejlighed. Jonas Christoffersen politiserer, så det tangerer det skammelige.

Den 21. november udtalte forsker i terrorbekæmpelse og menneskerettigheder ved Institut for Menneskerettigheder Peter Vedel Kessing til Danmarks Radio, at de nye regler for tålt ophold var i overensstemmelse med menneskerettighederne. Den 26. november kan man så læse i Information, at Jonas Christoffersen til forskel fra sin medarbejder mener, at administrativ udvisning strider mod menneskerettighederne! Det er et vidtgående synspunkt, der ikke kan forsvares juridisk.

Christoffersen bør være bekendt med Den europæiske menneskerettighedskonventions protokol nr. 7 af 22. november 1984, der fastslår, at medlemsstaterne har ret til uden juridisk oversyn at udvise fremmede statsborgere, såfremt de er til fare for statens sikkerhed.

Kattejammer

Evert Friberg, Helsinge

Kære Anders,

Der er en ting, jeg ikke forstår ved det sidste katteslagsmål. Den tynde arrige kat og den tykke hidsige kom op at slås, om hvorvidt de vilde bøller fra nabolaget skulle inviteres med i legen. Så blandede bulldoggen sig i slagsmålet, helt tydeligt på den tynde arrige kats side, som jeg kunne se det. Og så blev der afventende ro, til du kom tilbage til madskålene.

I stedet gav du dem en ordentlig omgang skældud, men så kom hele nabolaget med mikrofoner og kameraer og ville kun høre om den tykke hidsige kat har tænkt sig at flytte ud af huset. Hvorfor er der ingen der interesserer sig for, hvad den tynde arrige kat har at sige til skideballen? For hun har da vel også fået én?

Betyder det, at hun og bulldoggen slet ingen skideballe har fået, eller har du taget deres parti, så der alligevel ikke bliver noget samspil med de vilde bøller ude i samfundet?

Jeg hører gerne fra dig!

Enhedslisten vil øge uligheden

Michael Elmshøj, Valby

Enhedslisten vil, ifølge Jørgen Steen Nielsens artikel i Information den 26. november 'VK takker nej til energispare-lån til boliger', give boligejere rentefri lån til energirenovering. Eller med andre ord, Enhedslisten vil give betydelige skattelettelser til en i forvejen forgyldt gruppe danskere. Hvordan et socialistisk parti kan komme med et så åbenlyst skævvridende forslag er en gåde.

En forklaring kan selvfølgelig være, at Enhedslisten har fået medlidenhed med de danske boligejere, der nu i gennemsnit kun har en friværdi på lidt under 1.000.000 kroner.

En anden forklaring er, at Enhedslisten i deres iver for at mindske danskernes energiforbrug glemte fordelingspolitikken. Det er helt rigtig set, at støtte energirenoveringen af offentlige bygninger. Men i stedet for skattelettelser til boligejerne, bør der lægges afgifter på energifråds. Boligejerne vil herved motiveres til at energirenovere; og dem som ikke får glæde af de efterfølgende værdistigningerne på boligerne, vil ikke skulle betale.

Om sygehusdebatten

Søren Blaabjerg, Hørning

Som desværre næsten altid behandles alt for forenklet.

Selvfølgelig er det en rigtig god idé med nogle få centrale superhospitaler, der kan klare alt til faget henhørende, når det gælder akut at foretage vanskelige og teknisk avancerede undersøgelser, operationer og behandlinger.

Selvfølgelig er det en rigtig dårlig ide at nedlægge mindre sygehuse, der kan klare mindre krævende ambulante ting og som kan fungere som plejehospitaler, når længere tids sygehusophold er nødvendigt, mens behandlingsbehovene er mindre fagligt krævende, blandt andet fordi det så er praktisk muligt, at venner og familie kan komme jævnligt på besøg hos de indlagte.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Kenneth Kristensen Bert, folketingskandidat for DF skriver i dag, at han fortryder at han som medlem i Rådet for Menneskerettigheder tog godt imod udnævnelsen af Jonas Christoffersen (JC)som Morten Kjærums afløser, men nu fortryder den, efter JC udtalelser om at de nye administrative udvisninger strider mod menneskerettighederne.
Jamen dog, vil det sige at DF kun er tilfreds med embedsmændene, hvis de mener og siger det samme som DF?
I mine øjne er en af en embedsmands fornemste pligter at sige fra hvis handlinger og regler ikke holder sig inde for internationaleregler mv.

Per Holm Knudsen

@ Dorte Sørensen

Det kan ikke undre. Kenneth Kristensen er en af de ungdomskriminelle fra Dansk Folkeparti, der har fået dom for racisme (2003).
Det er jo desuden almen kendt, at et af Dansk Folkepartis fremmeste mål er Sindelagskontrol.

@Finn Egeland Hansen
Tak for det og det er helt rigtigt.
Det er vigtigt at holde fast ved perspektivet og vurdere statsministren og regeringen på deres samlede politiske indsats målt i relation til bæredygtighed.
Og det er ganske rigtigt en katastrofe.
Hertil kommer alle de andre katastrofer og alt det almindelige (papir- og bilags-)snyd, som nedbryder det danske samfund og den retsorden, vi er (var) så stolte af.
I disse tider kan der være en tendens (hos mig i hvert fald) til at klynge sig til ethvert håbefuldt halmstrå, som rækkes, og hvis man bedømmer statsministerens omvendelse som et sådant halmstrå, kan man meget vel risikere at gribe i den tomme luft.
Regeringen skal ganske rigtigt bedømmes på det, den gør, og ikke på det, den siger.

@Steen Heinsen

Gode spørgsmål, som du nok ikke får svar på.
Det er ren ENRON.

@Evert Friberg

Det har jeg også spekuleret over. Betyder det, at denne ekstremt ulækre magre kat har vundet magtkampen?
Oh hvorfor er medierne så enøjede?

Tom W. Petersen

Kære Finn Egeland Hansen
Du skriver det, jeg selv havde lyst til at skrive.
Men jeg kunne ikke have skrevet det bedre.

Heinrich R. Jørgensen

Godt spottet, Steen Heinsen...