Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
22. november 2008

Lige muligheder på universitetet?

Simon Kollerup, næstformand for Frit Forum - socialdemokratiske studerende

På universiteterne er det så som så med idealerne om lige muligheder for alle. På Københavns Universitet er det ikke unormalt, at en studerende må se sig nødsaget til af egen lomme at købe privatbetalte ekstrakurser for at bestå sine fag. Medicin- og jurastudierne er blandt sværvægterne i den kategori.

Hvis vi som samfund er så fattigt, at vi ikke er i stand til at tilbyde alle fri og lige adgang til universitetsuddannelser, der ikke skal suppleres med privatbetalte ekstrakurser, så giver jeg ikke meget for snakken om 'Danmark som en vidensnation i verdensklasse'.

Vi må simpelthen sige fra over for de privatudbudte kurser på vores universiteter. En akademisk uddannelse skal ikke afhænge af pengepungens størrelse; men af faglig forsvarligt arbejde af den studerende og forskerens gode undervisning. Vi vil som studerende have lige muligheder på universitetet.

Antiradikaliseringsprogram

John Ekebjærg Jakobsen, Valby

Synd at Karen Jespersen bor i Dragør.

I Københavns Kommune har man vedtaget et antiradikaliseringsprogram, som skal hindre, at personer med yderliggående holdninger bliver mere yderliggående.

Det er oplagt, at hun gennemgår programmet.

Georgiens svinestreger

Claus Oreskov, Helsingør

Mens det langsomt dæmrer for verdens befolkning, at ikke alt i Georgienkrisen var, som medierne skrev, så har Hillary Clinton bedt om nedsættelse af en komité, S 3567, som skal undersøge konflikten mellem Georgien og Rusland. Herunder:

3) Undersøge Georgiens politik omkring Sydossetien og Abkhazien.

4) Evaluere hvilken rolle, NATO og topmødet i Bukarest april 2008 spillede i konflikten mellem Georgien og Rusland.

5) Undersøge og evaluere USA's politik over for Rusland og Georgien i sammenhæng med konflikten?

Sagen er nemlig den, at den georgiske hær var trænet og udrustet af USA med nyeste NATO-standard våben. Våben, der blev brugt til det uprovokerede angreb, på Sydossetien den 7. august 2008. Ifølge den ossetiske menneskerettigheds aktivist Lira Tskhovrebova anvendtes: tanks, raketter og klyngebomber mod civile. Hvorfor regimet i Georgien skal belønnes for sine krigsforbrydelser med million bistand fra bl.a. Danmark, bør politikerne forklare den danske befolkning.

Danmark er Nordens bordel

Balder Mørk Andersen, talsperson for 8. marts-initiativet

Som det andet land i Skandinavien vedtog det norske parlament i sidste uge et forbud mod køb af sex.

Samtidig med at vi i 8. marts-initiativet hilser den nye sexkøbslov velkommen, er vi dog yderst bekymrede over, at Danmark så vil være det eneste skandinaviske land, som ikke har taget det nødvendige skridt og kriminaliseret køb af sex. Danmark er allerede blevet til Nordens bordel, eftersom det næsten er risikofrit at handle med mennesker i det her land. Når den norske lov træder i kraft, vil handlen med kvinder til prostitution desværre helt sikkert eskalere i Danmark, og vi vil se endnu flere alfonser og menneskehandlere, der tjener på at udnytte fattige kvinder.

I 8. marts-initiativet er der ingen tvivl om, at et forbud mod køb af sex fulgt op af massive sociale tiltag er den eneste fornuftige løsning på den omfangsrige udnyttelse af mennesker i prostitution i Danmark.

De norske politikere har indset, at det er nødvendigt at lovgive for at begrænse sexkøbernes antal.

Med et forbud mod køb af sex vil man have gode kort på hånden i kampen mod udnyttelsen af mennesker i prostitution og den voksende kvindehandel. Sexkøberne er nemlig den eneste årsag til, at vi har kvindehandel i Danmark og resten af verden.

Hvad med alle de andre pensionister?

Bodil Kornbek, MF (S)

Det var en yderst tilfreds finansminister, der med sin snart faste væbner ved finanslovsforhandlingerne, Pia Kjærsgaard, kunne meddele, at der nu indføres et loft over priserne på mad til ældre.

Loftet på 3.000 kr. om måneden er en klar besked til kommunerne om, at maden skal være til at betale for ganske almindelige pensionister.

Men loftet på ældremaden gælder kun ældre, der bor på plejehjem/plejebolig.

Hvad så med alle de ældre i eget hjem, er de ikke også ganske almindelige pensionister?

Hvorfor i alverden skal det ikke også gælde for dem?

Leveret ældremad kan kræve en temmelig robust økonomi, og man kan ikke lige flytte på plejehjem, da presset på ventelisterne til plejeboliger er stigende. Tager man tallene for behovet for en plejebolig fra 2007 og fremskriver, vil der i 2009 mangle 1850 ældre- eller plejeboliger, viser beregninger fra Dansk Byggeri.

Ifølge Ældre Sagen er det ca. 20.000 plejehjemsbeboere i Danmark, der vil få gavn af prisloftet.

Der er i dag 837.666 personer mellem 65 og 108 år, som bor i eget hjem.

Deres gennemsnitsindkomst er på ca. 10.505 kr. pr. mdr. Træk husleje, telefon og andre faste udgifter fra, så giver det ikke meget tilbage.

KL og Velfærdsministeriets kortlægning af priserne på ældremad viser, at prisen i nogle kommuner er helt oppe på 5.416 kr. om måneden.

Før det loft gælder for alle pensionister i Danmark, og ikke blot små 20.000 på plejehjem, kan jeg ikke se, at der er noget at blive imponeret over.

Pas på den 'grønne fascisme'

Henrik Ræder Clausen, Brabrand

Det var forbløffende at se Anders Fogh Rasmussen forvandle sig til en 'grøn' statsminister, der ser det globale miljø som den vigtigste af sine udfordringer.

Men jubelen dækker over et ganske alvorligt problem; nemlig at såkaldte 'miljøhensyn' nemt udvikler sig til et ustyrligt instrument for magtmisbrug. Langenæsbageren i Århus møder det i det små, når den ikke kan få lov til at bygge et drive-in bageri pga. 'CO2-problemet', og Venstres forslag til en miljøorienteret skattereform giver problemet fuld skrue. Her skal borgernes opførsel nu reguleres via et sæt komplicerede skatteregler, der ikke bare bliver svære at administrere, men også lægger op til fusk og snyd. Venstre kalder sig stadig 'Danmarks Liberale Parti', men dette forslag er så langt fra liberalt, som det overhovedet er tænkeligt. Det er totalitært i ordets egentligste forstand.

Liberale partier må have som sit formål at beskytte borgernes muligheder for at udfolde sig som de bedst vil; ikke at detailstyre dem via skattesystemet. Hvad, vi har brug for, er noget andet, nemlig energikilder der ikke producerer CO2, og som frigør os fra afhængighed af ustabile lande. F.eks. den stadig underudforskede 'tredje akraft', den såkaldte 'Polywell Fusion'. Forskning og flid er vejen frem, ikke styring og kontrol.

En god fjende er guld værd

Claus Münchow, Sønderborg

... og den der anfægter vor fjendes fjendtlighed, er selv en fjende.

Således fungerer reflekserne hos vort lands nuværende politiske flertal.

Når Hans Jørgen Bonnichsen med den ekspertbaggrund han må siges at have, træder frem og gør opmærksom på at flertallets terrorbillede er hysterisk opblæst med den effekt nærmest at styrke terrortruslen, så truer han terrorbilledet, og Pia Kjærsgaard vil have justitsministeren til at undersøge om han er med os eller mod os.

Når Birthe Rønn Hornbech mener at man bør være parat til at snakke med mennesker med kontroversielle synspunkter, så truer hun med at lukke luften ud af vores fjendebillede, og bliver banket på plads.

Jo, her går det godt!

Avisens sprogbrug

Tom W. Petersen, Frederiksberg

Til Informations journalister: Er det ikke muligt at lave avis med et klart slagkraftigt sprog uden at det gøres med visse journalisters pubertære hang til vulgærseksuelle og latrinære udtryk?

Her er lidt eksempler - bare fra gårsdagens avis - værsgo: "Negerpik, negersved, negerrøv, negerpat - og Beethoven", "Én skide weekend i Oviedo (Overskrifter, kultursiderne).

"- men alligevel - Storch røvpuler ellers ikke referencerne -" ('Mesterligt' af Michael Jeppesen, kultursiderne).

Og det er bare nogle eksempler. Der er også en vis hang til at strø 'fucking' ud alle vegne.

Jeg har ikke noget imod, at vulgære udtryk bruges med skønsomhed og når der er brug for dem. Jeg bruger da selv nogle af og til.

Men jeg er imod, at der sjuskes med dem; derved taber de deres kraft, og der går svamp i sproget, som Erik Knudsen engang sagde.

Og avisen bliver frastødende. I hvert fald jeg gider ikke læse artikler af folk, der ikke kan skrive uden at måtte stive sig af med den art udtryk.

Prøv med lidt soberhed og lidt selvdisciplin.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Balder Mørk Andersen, kvindefjendsk talsperson for 8. marts-initiativet

Din kamp, hvis den skulle lykkedes, vil som før i tiden, føre til: at de prostitueredes materielle kår bliver dramatisk forværret. Din snak om massive sociale og økonomiske hjælpeforanstaltninger vil aldrig i den virkelige verden slå igennem til kvindernes fordel.

Derimod vil din krig, imod prostitution og alle kvinders ret til selv at råde over egen krop og egen seksualitet, føre til misantropiske krav om at staten (mænd) skal udøve formynderisk kontrol over kvinder for at ”beskytte” alle kvinder, tilvejebringe masser af ”hjælp” fra frivillige organisationer og enkeltpersoner der skal overvåge kvinder alle vegne og sørge for at ingen kvinder fristes med det resultat at mænd får endnu mere kontrol over kvindernes liv! Hvorfor vil du det?

Før i tiden har kriminalisering af prostitution endda medført at den seksuelle lavalder blev sat op, og endda til et forbud imod mandlig homoseksualitet!

Hvad mon din krig ydermere vil medføre af nye uhyrligheder? Læs mere herom ved at klikke på:

http://www.just-well.dk/prostitution.htm

Per Holm Knudsen

Tingene går enormt hurtigt i Danmark for SF-håbet Balder Mørk Andersen. Tidligere i denne uge skrev SF-håbet: “Danmark er VED AT BLIVE til Nordens bordel.” på sin blog. (min fremhv. phk) Nu ganske 2 dage efter at Norge har forbudt køb af seksuelle ydelser, skriver Balder så "Danmark ER ALLEREDE BLEVET til Nordens bordel" (min fremh. phk). Man ser det for sig Balder har stået ved Norgesfærderne hele fredagen og har talt horde af nordmænd m/k, der har invaderet Danmark på jagt efter sex, og de liderlige nordmænd m/k har på den måde gjort Danmark til en lastens og syndens hule kaldet "Nordens bordel".

Sikken gang udokumenteret vrøvl, hvad er der dog ved at ske med SF? Og hvis det så endelig allerede på 2 dage (sic!) er gået sådan, var det da langt bedre at lovgive omkring bordellet, jvnf. http://www.s-i-o.dk/ og Seksualpolitisk Forum http://www.seksualpolitik.dk/myter.html#sexarbejde

“Når den norske lov træder i kraft, vil handlen med kvinder til prostitution helt sikkert eskalere i Danmark.”
Hovedparten af de prostituerede i Danmark er ikke handlede kvinder, og skulle dine pessimistiske fantasterier blive virkelighed, ja så er handel med mennesker jo i forvejen forbudt - og kræver på ingen måde yderligere lovgivning, men måske nok en større politiindsats.

Hvordan ender SF’ere dog som Indre Missionske moralister og seksualforskrækkede Mørkemænd? Hvorfor stiller du dog ikke op for Kristendemokraterne, det er der du hører hjemme?

PER HOLM KNUDSEN - PSYKOTERAPEUT & SEXOLOG

Per Holm Knudsen

"Nu ganske 2 dage efter" = Nu 2 dage efter - eller Nu få dage efter - vælg selv ;-)

Per Holm Knudsen

Det gik vist lidt galt med korrekturen - men det jo ikke nyt i nutidens aviser, blogs m.m. ;-)

"Norgesfærderne" = Norgesfærgerne

Ja det bliver nok ikke særligt attraktivt at være almindelig borger i Dnamark med den nye grønne politik, som skal belaste de små indkomster med store udgifter til EL, transport, varme og madvarer.
Men har man en dejlig stor løn, kan man nok mærke nedgangen i skatten men mon ikke den bliver spist op i de onvefor anførte udgifter?

Og alt det vås om grøn fremtid betyder først og remmest mulighed at landbruget kan udvide den i forvejen alt for store husdyrsproduktion. For et af punkterne for landbrugets deltagelse i grøn vækst er at der fortsat skal være rentabel landbrugsproduktion i Danmark.
Spørgsmålet er så, hvad menes der med rentabel?
For i de seneste år har den produkton der drives i dag kun medført problemer for dyr, natur, grundvand og andre mennesker samt minus på balancen hos landbrugets regnskaber