Læsetid: 2 min.

Med ærlighed når man længst?

Debat
31. december 2008

Stabsminister Anders Fogh Rasmussen er blevet opmærksom på, at en af hans seneste udviklinger inden for 'nysprog' har mistet glansen. Samtidig har hele regeringen for nylig været på et managementkursus hos den afgående amerikanske præsident George W. Bush.

Efter en hyggelig brunch indledte Mr. Bush kurset med at erkende, at der er begået en række fejl i hans regeringstid. En af dem er, at han har været for uærlig. Derfor anbefaler han ledelse, hvor etik og sanddruelighed får højeste prioritet. Inspireret af Mr. Bush nye stil har stabsministeren med opbakning fra regeringen og Dansk Folkestormsparti vedtaget at indføre ærlighed i arbejdet. Regeringens første handling er at omdøbe Udlændingeservice til et navn, som alle kan relatere til regeringens udlændingepolitik.

Valget er faldet på det selvindlysende navn: Udvisnings- og Interneringsservice. Samtidig omdøbes Integrationsministeriet til Afvisningsministeriet.

Stabsministeren lader den hidtidige integrationsminister Rønn Hornbech afløse af den nationalreligiøse og -sociale Søren Krarup. Stabsministeren udtaler i den forbindelse:

"Nu skal vi have den rene vare (dansker). Den meget omtalte indfødsretsprøve skal ikke længere kun omfatte muslimer og andre ikke-danskere. Tingene skal sættes på plads og derfor skal alle bosiddende i Danmark inden 2010 gennemgå prøven.

Stabsministeren anbefaler danskerne at komme i gang med regeringens kulturkanons udpegede nationale hovedværker m.m.

Består man ikke, vil man inden for 14 dage blive bedt om at immigrere til et land man evt. er knyttet til.

I familier med slægtninge i udlandet vil man ud fra simpel optælling af familierelationer træffe afgørelse om udvisningsland. Det er de udvistes eget problem at få opholdstilladelse. Man vil ikke tage hensyn til, at ægtefæller og børn evt. bliver sendt til hvert sit land.

Hvis man ikke har slægtninge i udlandet, har man et problem. Uanset at det ikke er god forvaltningsskik, har man i anledning af julen valgt at vise medmenneskelighed. Den præsteuddannede afvisningsminister, Søren Krarup, ser på baggrund af budet om næstekærlighed ingen anden udvej end at udvise de berørte mennesker til Antarktis eller månen. Områder der ikke kræver indrejsetilladelse. Nordpolen er under overvejelse. De globale klimaforandringer, som regeringen værdsætter, vil løse problemet med uskønne flygtningelejre. Snart vil de synke i havet.

Stabsministeren udtaler: "Hvor er det dog herligt at rulle skjorteærmerne op i et stadigt varmere klima og samtidig kunne se sig selv i spejlet hver morgen. Vi gør gode tider hedere."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

:-)

Gud, jeg troede sgu' det var alvor ... tak til Stig for at bringe mig på rette spor.

Søren Kristensen

:-)

Inger Sundsvald

;-)

Der er flere ministerier, der kunne trænge til navneforandring, f.eks. Beskæftigelsesministeriet, der burde ændres til Ekspeditionskontoret for Dansk Industri. Velfærdsministeriet kan så genbruge det ledige navn og bekende sig som Beskæftigelsesministeriet for royale hattedamer.
Fortsæt selv listen....

Inger Sundsvald

Statsministeriet kunne passende blive til: Ekspeditionskontoret for Dansk Frikadelleparti.

Hans Jørgen Lassen

Ja, frikadeller kan være en god ting. Kunne statsministeriet levere frikadeller, ville det være et kæmpe fremskridt.

Hans Jørgen Lassen

NB! Det afhænger selvfølgelig af opskriften; ikke alt for meget løg, efter min smag.

Inger Sundsvald

Udenrigsministeriet kan helt nedlægges. Dets opgaver varetages fuldt ud af statsministeren.

Inger Sundsvald

Ved nærmere eftertanke kunne Udenrigsministeriet måske omdøbes til: Propagandaministeriet for statsministeren

Inger Sundsvald

Hans Jørgen Lassen

Min smag siger nu rigelige med løg - men absolut revne.

Husk salat til dellerne - statsministeren er jo sprunget ud som tilhænger af grønt..

Inger Sundsvald

Alene dét kunne jo få én til at insistere på kartofler og sovs.