Læserbrev

Ingen automat til de kasteløse

Debat
27. december 2008
Mennesker uden dansk indfødsret er i vores samfund ikke borgere i en retsstat, men de er derimod en flok kasteløse, der må holdes under streng kontrol eller bag lås og slå, til de kan komme hjem igen. arkiv

Mennesker uden dansk indfødsret er i vores samfund ikke borgere i en retsstat, men de er derimod en flok kasteløse, der må holdes under streng kontrol eller bag lås og slå, til de kan komme hjem igen. arkiv

Kristian Juul Pedersen

Administrative udvisninger på hemmeligt grundlag legitimeres gennem terrorrisiko. Tillægsstraf for lovovertrædelser i form af udvisning, legitimeres gennem kriminalitet. Frihedsberøvelse, madkasseordninger og meldepligt legitimeres gennem manglende samarbejde med danske myndigheder - spørgsmålet er, hvordan vores regering og dens parlamentariske vedhæng (eller var omvendt) kan legitimere ændrede indfødsretsprøver med tilbagevirkende kraft?

Bag lås og slå

Danmark har anerkendt dem som flygtninge, de har forsøgt at integrere sig i overensstemmelse med kravene i dansk lovgivning, de er hverken kriminelle, terrorister eller under nogen form for belastende mistanker - deres forbrydelse består ganske simpelt i, at de i forsøget på at opnå et dansk statsborgerskab har gennemgået og bestået en formel indfødsretstest, som regeringen så siden har fortrudt. Straffen for den slags forseelser takseres i dagens Danmark til en diskvalificering.

Det er unægtelig svært at forestille sig gymnasiaster eller folkeskoleelever, der får underkendt deres en gang beståede eksamen på baggrund af en senere pensumændring. Akademikere der må opgive deres en gang opnåede titel som følge af ændrede studieordninger. Christiansborg-politikere der må opgive deres mandat midt i en valgperiode på grund af ændret valgbarhedslov - vi er dog trods alt borgere i en retsstat. Og så er vi tilbage ved udgangspunktet, hvordan kan vi legitimere, at flygtninge - og indvandrere for den sags skyld - der i forvejen ligger under for Europas mest rigide indfødsretskrav skal rammes af ændret lovgivning med tilbagevirkende kraft? Forklaringen er vel ligeså selvindlysende som den er tragisk: Mennesker uden dansk indfødsret er netop ikke borgere i en retsstat, men derimod en flok kasteløse, der må holdes under streng kontrol i samfundets randområder eller bag lås og slå, til de kan komme hjem igen.

Det er nu en gang præmissen for regeringens faste og humane udlændingepolitik, for ellers tror de jo bare, de kan rende rundt og trække deres statsborgerskab i en automat eller stemme i, når vi andre synger "I Danmark er jeg født".

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

" Det er unægtelig svært at forestille sig gymnasiaster eller folkeskoleelever, der får underkendt deres en gang beståede eksamen på baggrund af en senere pensumændring. "

Det er svært at forestille sig, at det der er virkeligheden i Danmark ikke er en ond drøm.

Jeg har lige læst om Nürnberg-lovene, at Hr Hitler ikke i 1935 var ubetinget begejstret for disse love, men at han bøjede sig for ønsker fra ... nej, nej, nej DF eksisterede ikke dengang, men fra radikale i regeringspartiet.

Genkender vi mønstret, og altså grunden til virkeligheden i Danmar ?

Eller ER Rasmussen faktisk ubetinget begejstret for, hvad der foregår ?

Inger Sundsvald

Den falske Heinrich er syg. Men det er surt, at gode debattører forlader sitet.

Birgitte Skot Nielsen

Jeg synes ikke, det er korrekt at sige, at det er en tillaegsstraf at blive udvist efter at have afsonet en dom i Danmark. Kan de paagaeldende udlaendinge ikke indordne sig i det for dem fremmed samfund, hvor de befinder sig, er det alle steder - ogsaa for os danskere i Thailand eller Pakistan - naturligt og tilmed international praksis, at blive sendt hjem igen. Ingen lande oensker at samle paa den slags personer. Kriminelle har alle steder en oeget 'erhvervsrisiko'. De er uoenskede alle steder. Saadan har det altid vaeret. I gamle dage kaldte man dem 'fredloese'. Nu sender vi dem bare til deres hjemland. Hvis ikke 'lobbyen' kommer paa banen herhjemme og gaar til pressen og faar medieomtale om, hvor synd det er for dem. De kan jo ikke goere for, at de har begaaet kriminalitet .... Og Danmark er altsaa det bedste land i verden. Det er synd for alle dem, der ikke kan faa lov til at bo her. Uanset hvad de bedriver. En saadan indstilling er ikke noget, der skaber respekt om os eller vort land eller vores retssystem. Vi er - desvaerre - helt til grin. Og vi kan takke os selv for det.

Inger Sundsvald

Nu er mit navn også blevet overtaget, med tåbelige bemærkninger til følge.

Jørgen Nielsen

Tænk, jeg kunne overhovedet ikke kende forskel.