Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
8. december 2008

Presse, hvor er din brod?

Claus Münchow, Sønderborg

Anders Fogh nægter (inf. 5.12. s.10) at beklage sin (vores!) krigsdeltagelse i den krig som Bush nu har stået åbent frem og erklæret startet på falsk grundlag. Han nægter dermed at beklage deltagelsen i den krig hvor 30-100.000 civile i invasionsfasen blev mejet ned - mejet ned, for den sejrende part overtager ansvaret for civilsamfundet, og intet er for et samfund væsentligere end antallet af døde. Dette tal kendes slet ikke, for den ansvarlige part, altså også vores statsminister, gjorde hvad den kunne for at tallet forblev ukendt.

Derefter fik Anders Fogh en spand rød maling i hovedet, vandbaseret formodes. Nu forlanges det at Pernille Rosenkrantz-Theil, som intet havde at gøre med handlingen, tager afstand fra den!

Meningsdisciplineringen er gået helt grassat. De politiske magthavere mangler fuldstændigt abstraktionsevne og proportionalitetssans. Og pressen!! Hvor er din brod?

Et land, et spil og mange vindere

Ivan Lukic, Frederiksberg

Når man gang på gang som anden generationsindvandrer, som noget af det første bliver mødt med spørgsmålet; Hvor kommer du fra?, og man dertil kun kan svare Danmark, for her er man født, man lever og man føler sig dansk. Så bliver man mødt af mistroisk blik. For hvis ikke man er dansk, hvad er man så? Følelser som eksklusion og ensomhed opstår og forplanter sig hurtigt.Og i en tid hvor mange anden generationsindvandrere betegnes for værende uden for social rækkevidde, kan vi som borgere spørge os selv om vi gør nok for at inkludere, eller om vi har for travlt med at differentiere og handle derefter? Prøv at spille integrationsbolden videre, du vil opleve at bolden bliver spillet tilbage, for i et integrationsspil er alle spillere dine medspillere!

Demokrati, miljøhysteri og overvågning

Roadpricing - nej tak!

Henrik Ræder Clausen, Brabrand

Jeg fatter ikke, hvor det kommer fra. Pludselig vil alle politikere, også de borgerlige, indføre et system, der skal registrere alle køretøjers færden i Danmark, og udskrive regninger, alt efter hvor de kører? I sin tid i gymnasiet læste vi Orwell's 1984. Ikke fordi den var pensum, men fordi den var vigtig. Jeg havde ikke forestillet mig, at vi ville få en tilsvarende overvågning i mit eget land.

Det er fint at betale afgift på benzin, og denne afgift er allerede nøje koblet til den mængde CO2, jeg senere sender ud i luften - et nemt system, der ikke medfører overvågning. Politikerne i Folketinget vil alligevel have overvågning i form af roadpricing - men hvad med at høre folket først? Så stort et projekt (som altid betalt af skatteyderne), har brug for en solid offentlig debat.

Overvågning er en alvorlig sag, og det er ikke nok at få 'garantier' for, at det ikke bliver misbrugt. Der skal slet ikke - heller ikke i klimaets hellige navn - bygges systemer, der kan misbruges.

Demokratisk?

Jesper Larsen, Valby

Det kunne være ønskværdigt, om Pia Kjærsgaard kunne definere, hvad hun præcist mener, når hun kalder Pernille Rosenkrantz-Theils handlinger for "udemokratiske" (Information 5. dec. 2008).

Dette med særligt henblik på, at Pia Kjæsgaard i selskab med sin tro væbner, Peter Skaarup, bl.a. har forsøgt at lukke munden på den tidligere operative chef for PET, Hans Jørgen Bonnichsen, har forsøgt at få aviserne til ikke at skrive om Jønke og Peter Lundin på måder, som får kriminelle til at fremstå som 'helte', og at DF indædt kæmper en kamp for, at flygtninge på tålt ophold skal udvises af landet uden en egentlig rettergang - dvs. metoder, der anvendes i politistater og ikke retsstater.

Politiets måltal

Niels H Hansen, Kruså

Det virker som en vittighed, at politiet i Sønderjylland og på Sjælland skal til at jagte færdselsyndere, fordi de ikke har opfyldt interne måltal. Det er da godt, det ikke er pyromanbrande, hvor fantasien skulle tages til hjælp ved opfyldelse af måltal.

Det er lidt svært at forstå, hvorledes politiet så mener at have opfyldt måltallene ved indbrud og tyverier i private hjem med en opklaring på otte pct. Det gør den menige politimand nok heller ikke, og da slet ikke de, der har stiftet bekendtskab med udyret.

Det alarmerende i forbindelse med den lave opklaringsprocent er imidlertid, at man møder flere og flere mennesker, der ytrer ønske om at anskaffe sig forskellige remedier til at imødegå disse uindbudte gæster. Det er jo også for sent med imødegåelse, når man er frarøvet penge og værdier eller er tævet halvt eller helt ihjel. Det er farligt og utrygt, hvis vort samfund udvikler sig i retning af amerikanske tilstande, hvor enhver beskytter sit med alle for hånden værende midler.

Med politireformen og de åbne grænsers velsignelse ser det ud til, at der skal anvendes en større borgerhjælp i form af observationspatruljer, der kan holde natarbejderne lidt i frakkeskøderne.

Regeringens medansvar

Peter Voss, Odense

Claus Hjort sigter ( i Information 5.12) med sine udsagn mod Helle Thorning Schmidt som ledelsessvag og derved som uegnet til at lede staten. Måske har HTS mere tillid til sin egne lederevner end Claus Hjort i en tilsvarende situation kunne tænkes at have.

I det daglige har Claus Hjort tydeligvis ingen ledelsesproblemer. Han herser rundt med administration og folket som en rigtig gammeldags industriherre fra det 19. århundrede. Men han har jo også jævnligt sine legitimitetsproblemer. Og det er værre end at tage en kritisk røst ind i et parti.

Med det moralske morads af løgne og illusionsmageriet, som Claus Hjort og kammeraterne har indført siden deres 'regimeskift', har Claus Hjort et moralsk medansvar for det, som illusionsmagere som Stein Bagger excellerer i.

Et sådant medansvar af toppen af 'regimet' skal ses som et meget stort ledelsesproblem med lange skygger ind i fremtiden.

Farvel til retfærdigheden

Jeppe Milthers, Albertslund

For et år siden meldte Pernille Rosenkrantz-Theil (PRT) sig ud af Enhedslisten med den begrundelse, at partiet optrådte illoyalt over for Asmaa Abdol-Hamid.

Nu slår PRT så en kolbøtte ved at melde sig ind i et parti, der velvilligt lægger stemmer til VKO's fremmedfjendske udlændingepolitik. Ja, undskyld, men jeg er nok ikke den eneste, der tager sig til hovedet.

Det virker dybt utroværdigt eller i bedste fald naivt, at PRT tror på at kunne ændre Socialdemokratiets grundlæggende politik indefra. Tværtimod påtager PRT sig nu et medansvar for en politik, der strider mod alt, hvad hun tidligere har stået for.

Det er beklageligt, at PRT ikke længere vil være med i kampen mod militarisme, racisme og social uretfærdighed, men i stedet ofrer retfærdighedssansen på den personlige karriereudviklings alter. Denne opportunisme vil hurtigt blive gennemskuet af Enhedslistens vælgere.

DF' støjsender

Kirsten Lund, København K

En del af DR's P1-debatudsendelser har desværre ikke så meget med debat at gøre. De må mere præcist betegnes som verbale slagsmål.

Seneste eksempel fredag den 05.l2, hvor Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt var inviteret i studiet sammen med Tarje Håland fra Greenpeace til en debat om Greenpeace's aktion mod et kulkraftværk i Sønderjylland.

I en rablende ordstrøm med indbyggede irrelevante uforskammetheder kastede DF'eren sig over Tarje Håland, som på saglig vis prøvede at gøre rede forDanmarks situation i CO2-kvote-spørgsmålet.

Ordstyreren forsøgte at styre debatten, men sådan som det lød i radioen, følte jeg mig hensat til besættelsestiden , hvor tyske støjsendere skulle forhindre os i at høre BBC.

Muslimer vs. danskere

Sacir Camo, Hjørring

En del muslimer er villige for at slå i hjel for Allahs skyld, det samme er vi blot for demokratiets skyld.

En del muslimer vil forbyde Mickey Mouse, da denne er antimuslimsk, mens en del danskere vil forbyde nisserne, eftersom disse er djævleværk.

En del muslimer mishandler deres pigebørn ved omskæring, men en del danskere mishandler børn psykisk i en sekt ala Faderhuset.

En del muslimer vil have sharia-lån, det samme vil åbenbart en del danskere, ligeså snart den økonomiske krise rammer dem.

En del muslimer vil tvinge deres kvinder til at gå tildækket, mens en del danskere vil tvinge disse kvinder til at tage beklædningsdele af.

En del muslimer har intet imod ytringsfrihed, så længe denne ikke rammer dem, en del af danskere går ubetinget ind for ytringsfrihed, bare denne ikke rammer dem selv eller jøderne.

En del muslimer springer bomber i vores hovedsteder med hundredvis af ofre til følge, en del kristne springer bomber i muslimske hovedsteder som Bagdad og Kabul med tusindvis af ofre til følge. Ja, listen er egentlig meget lang, mens pointen er:

Hvor er det lige, at forskellen ligger? Jeg har i hvert fald - på trods af store anstrengelser - svært ved at få øje på den.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer