Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
22. december 2008

Lygtepæl 69

Evert Friberg, Helsinge

Der står 69 lygtepæle mellem Fremmedhads huset og Særlovsfabrikken. På de fleste er der klynget 'uvæsener' op, der dingler i julens mørke, som har sænket sig over landets Grundlov.

I lygteskæret genkender vi menneskeretsorganisationer, internationale konventioner, en udskældt juraprofessor og mistænkeliggjorte eksperter.

De advarede alle mod denne særlov, der fejlagtigt er kaldt 'Tuneserloven', men retteligt burde hedde 'Kurt Westergaard-loven'.

Så megen 'gradbøjning af Grundloven' er ikke set i nyere dansk politik, men det blev dog muliggjort af Socialdemokraternes blindhed for de ægte menneskelige værdier, i deres stræben efter at tilpasse sig det mindst mulige fællesmål af politisk opportunisme.

Jeg giver gerne mine symbolske 69 kr. til den advokat, der som den første vil afprøve L 69 i det hårdt prøvede danske retssystem, ved EF-Domstolen og Menneskeretsdomstolen, hvis da ikke HKH Margrethe II 'river denne lygtepæl ned', ved at nægte at skrive under på loven.

Hemmelig kritik

Lars Bukdahl, Hvedekorn og Weekendavisen

Faktaboks: Citatet til sidst i Niels Froms læserbrev (18. december i Informations bogtillæg) om min ringhed er, kan ingen andre end mig og hr. From gennemskue, fra et afslagsbrev, jeg i min egenskab af Hvedekorns-redaktør sendte hr. From denne sommer.

Jeg til gengæld skal nok lade være med at promovere mig selv yderligere ved at citere fra Hr. Froms digtproduktion.

Regeringen og DF støtter arbejdsuger på 65 timer

Margrete Auken, SF's medlem af EU-Parlamentet og Eigil Andersen, SF's arbejdsmarkedsordfører

Arbejdsuger på op til 65 timer! Det er hvad et flertal af EU's regeringsledere lægger op til med støtte fra regeringen og DF. Onsdag den 17. december stak EU-Parlamentet dog en kæp i hjulet for de lange, usunde arbejdsuger.

Et flertal i EU-Parlamentet valgte at fastholde deres krav til forslaget; 1) udfas landenes mulighed for arbejdsuger på 65 timer, 2) al rådighedstid, herunder inaktiv tid, skal anses for arbejdstid, og hviletid kan ikke afvikles heri - medmindre andet aftales i en kollektiv overenskomst, 3) kompenserende hviletid skal afvikles i forlængelse af den relevante arbejdsperiode, 4) bedre sammenhæng mellem arbejde og familieliv således at varsling af ændret arbejdstid skal ske i god tid.

Fra at være på oppositionens side er Dansk Folkeparti nu med til at støtte 65 timers arbejdsuger og har sagt ja til, at britiske firmaer fortsat kan udkonkurrere danske arbejdstagere ved at ansætte polske arbejdere 65 timer om ugen uden den mindste overarbejdsbetaling.

DF har virkelig et forklaringsproblem i denne sag.

Gl. Strand og metroen

Karsten Vibild, arkitekt

Det er egentlig ærgerligt, at Hans-Edvard Nørregård Nielsen bruger sit vidunderlige sprog til at formulere forsvar for det, som næsten ingen ser; nemlig at den planlagte metrostation ved Gl. Strand visuelt vil forstyrre den fine gamle husrække, der i samspil med det tidligere Assistenshus sandt nok danner en af byens - noget nær - bedste pladser.

For den nye stations beskedne glastårn over terræn ved kajens bolværk vil slet ikke - som sagt - forstyrre pladsens arkitektur og kan ikke med rette i tidens fylde siges at være i nærheden af at kunne genere god oplevelse af husrækken.

Det er selvfølgelig ikke rart med al nødvendig udgravning, men der har næppe - i mands minde - været nogen, der i byens lange historie ikke har oplevet og - undervejs - levet med besvær, når nyt blev skabt. Det kunne tilmed vise sig at blive interessant for os alle. Især hvis glastårn og trappe, bedre end foreløbigt vist, dannes som arkitektur - i sin egen ret en øjeblikkets blomst.

Som arkitekten C.F. Hansen udtrykte det: "Gaa frem med Tiden, dog stedse til det Bedre". Bedre bliver det, især uden os og dyt, og al bedring har sine ofre. Her små.

Ynkeligt

Vita Elleby Skov, Valby

Hvor er det ynkeligt at opleve Karen Jespersen med muslimer på hjernen.

Hvor er det ynkeligt at opleve Peter Skaarup, der vil sætte EU-Kommissionen på plads.

Hvor er det ynkeligt at opleve Birthe Rønn Hornbech som Integrationsminister.

Hvor er det ynkeligt, at DF skal have en menneskerettighedskrænkende tuneserlov igennem for at stemme for Finansloven.

Hvor er det ynkeligt, at Anders Fogh lader sig trække rundt i manegen af DF.

Hvor er det ynkeligt, at Pia Kærsgård om alting siger, at det er ynkeligt.

Hvor er det ynkeligt, at vores demokrati er blevet til et idioti! (sagt af min datter på 11 år).

Kapper eller burkaer

Aase Bak-Nielsen, Nibe

Alle dommere skal have kapper på for at fremtræde fuldstændigt neutrale, kræver Dansk Folkeparti og regeringen.

Ihukommende den sløsede måde, nogle af de nu kappebærende dommere bærer den på, må der stilles skrappere krav: kappen skal knappes helt op i halsen, så man ikke kan se, om dommeren har blåt eller rødt slips på. De skal bære hætte, så man ikke kan se, om de er sorte eller kommunefarvede, og om de er langhårede skabssocialister eller borgerligt pænt klippede.

De skal tildække underansigtet, så man ikke kan se, om de har skæg - sjusket muslimsk eller pænt trimmet - eller er glatbarberede. De skal bære mørke briller, så man ikke kan se, om de er tillidsfuldt blåøjede eller om de er farligt brunøjede.

Mon ikke de billigt kan købe nogle brugte burkaer?

Flertallet af voksne bare er børn med magt

John Fredsted, Viby J

Jeg kan huske, at jeg som barn troede, at voksne var fornuftige mennesker, der grundlæggende ville verden det godt.

Hvad kan jeg sige, jeg var naiv, jeg tog fejl.

I dag er jeg ret sikker på, at dette ikke er tilfældet. Specielt det seneste årti, karakteriseret af en stadig mere udbredt og tilsyneladende umættelig materiel og økonomisk grådighed og den deraf uundgåeligt tiltagende destruktion af vores biosfære, ressourcemæssigt som klimatisk, har overbevist mig om, at flertallet af voksne bare er børn med magt: Fysisk voksne mennesker, der mentalt agerer som børn.

Tag nu bare den indeværende finanskrise, hvor private som økonomiske gribbe og hyæner har cirklet om de finansielle ådsler i håbet om, at de kunne sætte tænderne i nogle billige aktier.

Tilsyneladende helt uagtet det faktum, at de derved er med til at genstarte en proces, der indenfor selv samme paradigme, hvor de nu handler, uundgåeligt vil føre til et nyt finansielt kollaps. Men mon ikke de til den tid bare vil gentage deres handlinger?

Jeg forstår ikke disse mennesker.

Jeg forstår ikke, hvorledes de kan holde hinandens selskab ud. Hvorfor sidder de for eksempel til diverse festlige sammenkomster, så som højaktuelle julefrokoster, og smiler til hinanden, når de som følge af deres grådighed gensidigt destruerer livsgrundlaget for hinanden og hinandens børn?

Evig eftergivenhed?

Mogens Ove Madsen, medlem af DJØF

Stefan Hermann og Lars Qvortrup har valgt at hænge universitetsverdenen ud for 'evig brok' i Information 15. december og karakteriserer det som udtryk for et mindreværdskompleks. Man kan demonstrere sin uvidenhed på mange måder, men denne direkte form vidner mest af alt om at de to har valgt indstuderet principløshed og evig eftergivenhed over for det politiske system.

Der blev faktisk udfoldet mange anstrengelser for at argumentere imod den nuværende universitetslov i 2003. Det er derfor interessant, at det nu er socialdemokrater, der primært har fået et bredere kommissorium for evaluering af universitetsloven. I øvrigt er det jo ikke nogen hemmelighed at bestyrelsesformænd og rektorer i al for lang tid har forsøgt at vende den anden kind til i Videnskabsministeriet, men hvad har de fået ud af det? Hermann og Qvortrup vil vel svare, at man fra universitetsverdenen bare skal fedte videre? Deres egne eksempler vidner heller ikke om, at det er vejen!

I øvrigt bliver Humboldt af gode universitetsfolk ikke brugt som værn imod forandring, men primært som et værn imod politisk bestemt forskning.

Dette ideal skal det akademiske miljø aldrig give afkald på!

Og derfor må der også klart tages afstand fra den kvalificerede ignorance, som Hermann og Qvortrup har valgt at repræsentere.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kære Vita, tillad mig at fortsætte:

Hvor er det ynkeligt at have en justitsminister der i den grad skjuler sit intellekt

Hvor er det ynkeligt at se kreativt bogførte tal, når der skal laves klimaplan, forskningsplan, sundhedsplan, og hvad ved jeg plan. Genbrug af gamle kroner i bedste fald.

Hvor er det ynkeligt at høre på en omvendt klimasynder, i hvis regeringstid flagskibet vindenergien er skamskudt

Hvor er det ynkeligt at det er blevet legitimt at udøve magtarrogance

Hvor er det ynkeligt at tvivlens nådegave fornægtes som ynkelighed

Hver der det ynkeligt..... Og FUCKING sørgeligt

Christian de Coninck Lucas

65 timers arbejdsuge er jo vanvittigt. Hvoedan kan det på nogen måde kaldes fremskridt - det er et skridt tilbage mod en feudal realitet. I et moderne samfund baseret på saglighed, tolerance og videnskab bør den gennemsnitlige arbejdstid være faldende, men så længe politikerne tror at samfundet skabes af gæld og profit kommer vi ingen vegne.

Kort sagt behøver vi mere intelligente generalister i Folketinget og færre ideologer med hver deres pet project - tilhørende erhverspartnere klar i kulissen naturligvis.
Vi bliver nødt til at gå fra en Thomas Edison verden til en Nikola Tesla verden.

Enten er Fogh & Co. desperate for at opretholde deres fremskrivninger eller også viser EU sit "Bilderberg element" og giver bank - og industri eliten (en mindre antal familier) det de ønsker: Elimineringen af middelklassen, præcis som det sker nu i USA.

Per Holm Knudsen

Claus Høyer: Hvor er det ynkeligt at have en justitsminister der i den grad skjuler sit intellekt.

Det gør han da heller ikke, der er bare ikke mere at rutte med!

Bare en lille notits: Overskriften på mit debatindlæg er ikke min egen. Den ville dog være helt ok, hvis "bare" og "er" var byttet rundt.