Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
15. januar 2009

Lykkelig?

Eva Kjeldsen, København SV

Hvorfor er magten i Danmark mere lykkelig end oppositionen? (Jvf. artikel i Inf. 13. januar).

Det er den fordi den med dens griseglade jubelskattenedsænkningsprofil udsulter den del af befolkningen, der har brug for flere penge at råde over, nemlig samfundets bund: bistandsklienter, førtidspensionister, asylansøgere og handicappede. Pengene, der var tilegnet velfærden, har den brugt på usociale projekter og investeringer, som f.eks. krigen i Irak.

At tage livet alvorligt er ikke noget, der gør en lykkeligere. Men det gør en klogere.

I Danmark har vi i snart 10 år haft en regering, der med dødningesmil har fortalt befolkningen, at vi aldrig har haft det bedre. Den lever på en løgn. At gennemskue en løgn gør ikke en lykkeligere. Men det gør én vis.

Hvad vil du helst være?

Djævelens advokat

Frithioff Johansen, Frederiksberg

Ingen skal tvivle på, at jeg mener, Israel farer alt for hårdt frem i Gaza. Men når nogle begynder at sammenligne Israels rolle med Hitlers Endlösung, må jeg sige fra.

Når et land på størrelse med Jylland siden 2001 bombarderes af mere end 10.000 iransk-producerede mortergranater og raketter og alligevel leverer hundredvis af lastbiler med medicin og fødevarer til sine angribere i Gaza.

Når Hamas selv øger sin offerrolle ved fejt at afsende raketter og missiler fra umiddelbar nærhed af skoler og hospitaler.

Når Israel modtager sårede palæstinensere til behandling, som ikke kan modtages i Gaza samtidigt med, at grænsen til Egypten spærres, så der ingen hjælp er at modtage fra den kant.

Så bliver jeg djævelens advokat og beder om lidt mere fairness i sammenligningerne.

Vestager

Mustafa Hussain, Ballerup

Den radikale leder Margrethe Vestager får dumpekarakter hos vælgerne ifølge TV2 og Politikens målinger.

Tillykke Vestager! Enhver politiker i dagens Danmark, der holder fast ved anstændighed og medmenneskelighed - især på rets- og udlændingeområdet - vil møde de samme tilbagemeldinger fra den store del af vælgerne. For vælgerne er jo ikke blot politiske aktører, de er også tv-seere et eller andet sted i et samfund, hvori journalistikken ikke bare er en profession men er blevet til ren politiske agitation mod de svage.

Vestager bør slet ikke være flov over resultatet af meningsmålinger, men derimod være stolt af det. Under de sidste få års økonomiske fremgangsrus har mange danskere glemt, at der stadigvæk er noget - de evigtkloge altid har kaldt - universelle menneskelige værdier.

Hold fast i det Vestager. Naser Khaders værdier er på bølgelængde med Venstres. Venstres værdier er de samme som Dansk Folkepartis.

Jeg er optimistisk og tror på, at en ellers veloplyst befolkning som den danske en dag vil vågne fra den økonomiske rus og medienarkose.

Andre humane stemmer

Ulla Jessing, Virum

Befolkningen i Gaza sidder i en musefælde. De kan ikke flygte fra bomberegnen. Selve paven har også fordømt den ubarmhjertige bombeangreb på Gazas civile. Men trods blodbadet mener udenrigsminister Per Stig Møller i lørdagsinterviewet i Information (10.-11. januar), at "Israel har ret til at forsvare sig, og Hamas vidste, hvad de fik".

Han vil heller ikke straffe Israel og vil ikke suspendere det nye EU-særaftale med Israel. På trods af, at Per Stig Møller må indrømme "at Israel er gået for vidt".

Heldigvis findes andre humane stemmer i verden - også jødiske - som protesterer mod Israels blodbad i Gaza.

Den kendte forfatter Naomi Klein kræver sanktioner og økonomisk boykot mod Israel. Hun henviser til effektive sanktioner og boykot mod Sydafrikas apartheidregime og hun kritiserer de vestlige lande, som behandler Israel med fløjlshandsker på trods af, at Israel ikke retter sig efter FN-resolutioner for at finde endeligt en fredelig løsning på Israel/Palæstina-konflikten.

Indsæt en FN-fredsstyrke i Gaza nu

Helge Rørtoft-Madsen, Præstø

Uhyrlighederne i Gaza må standses nu!

Den eneste brugbare måde, det kan ske på, er, at verdenssamfundet markerer, at det, der foregår, overskrider alle anerkendte grænser for, hvad der siden Anden Verdenskrigs afslutning er uacceptabel.

Det skal markeres med konkret handling i form af en FN-intervention med en international, væbnet fredsstyrke til at standse de militære handlinger, bringe en våbenhvile under kontrol, sikre en akut nødhjælpsaktion og overholdelse af de af FN anerkendte grænser i Israel. FN-fredsstyrken skal forblive i området for at sikre freden mellem Israel og de palæstinensiske folk.

Først derefter kan der komme gang i reelle overvejelser af, hvordan de to parters fremtidige, fredelige eksistens kan opnås. Den danske regering skal hurtigt tage initiativ i FN til, at der træffes beslutning om at indsætte en akut FN-fredsstyrke efterfulgt af en mere permanent fredsstyrke.

Mere dristighed

Jan Damskier, København Ø

Johanne Myginds artikel "Veluddannet og frigjort indvandrermand søges" den 9. januar var interessant og dog forudsigelig læsning. Der er næppe nogen tvivl om, at muslimske indvandrerfamilier er tvunget af den danske indvandrerlovgivning til at finde egnede brude og brudgomme her i landet. Så derfor tilbagegangen i importen af fremmede brude og brudgomme.

Og det er 'besværligt' for en muslimsk indvandrerpige at gifte sig med en hvid, dansk mand. Måske; men hvorfor ikke sige det rent ud: Man forventer, at manden konverterer til islam.

Men de findes. Jeg har en pakistansk-dansk kollega, som er gift med en etnisk dansker. Og der findes andre blandede: tyrkisk-arabisk, kurdisk-bosnisk osv. Tal med dem, og nu ikke så meget mikrofonholderi - mere dristighed, tak.

'Information'

af Per Thygesen-Poulsen, Sorø

Information kan vise sin uenighed ved anførselstegn eksempelvis i artiklen 'Det er Hamas' skyld' i gårsdagens avis. Måske skulle anførselstegnene bruges tiere. F.eks. på forsiden i går, som med fede typer taler om 500.000 arbejdsløse.

Når man læser det med småt viser det sig, at der skulle stå 'arbejdsløse'. Ja, måske skulle bladets titel være 'Information'.

En prognose spår en tredobling til 150.00 arbejdsløse. Hvis den får ret vil ledigheden kunne berøre 500.000. Nogle hjemsendt på grund af vejret eller manglende materialer, andre på selvvalgt deltid, andre igen under skift fra job til job. Liberalister er lykkeligere end venstreorienterede, hed det i forgårs. Måske fordi mange venstreorienterede via Information er ulykkelige over en 'ledighed' som er 10 gange større end den, liberalisterne lever med?

Jeg har ikke brug for at være enig med min avis. Mine meninger kan jeg danne selv. Men dertil behøver jeg information - med både småt og stort begyndelsesbogstav, men uden anførselstegn, tak.

DR's støtte til Israels krig mod Gaza

Ole Thorbek, Værløse

13. januar var der i København en demonstration med 7.000 - 10.000 deltagere for fred i Gaza, hvor der blev holdt tale af bl.a. Mogens Lykkektoft, Margrethe Vestager, Villy Søvndal og Frank Aaen - altså taler fra den samlede opposition.

DR valgte ift. TV-avisen kl. 21 fuldstændigt at ignorere de taler, der blev holdt. Tidligere har DR bragt et langt indslag fra en pro-israelsk demonstration med få hundrede deltagere, hvor DR bragte dele af den tale, Søren Espersen fra Dansk Folkeparti holdt, og DR bragte udtalelser fra deltagerne i demonstrationen. Hvad ligger der bag DR's beslutning om at promovere pro-israelske manifestationer og Søren Espersen fra DF, men fuldstændigt ignorere den samlede oppositions holdning til verdens mest brandaktuelle spørgsmål?

130 anholdt for tre kanonslag

Jakob Lausch Krogh, København S

I forbindelse med demonstrationen imod Israels angreb på Gaza tirsdag i København blev jeg sammen med 130 andre anholdt. Efter demonstrationen på Christiansborg slotsplads var der en anden demonstration med samme tema på Israels plads en time senere. Sammen med omkring 400 andre demonstranter gik jeg fra imod Israels plads. Da vi forlod Christiansborg slotsplads blev vi ledt af Stormgade, og da demonstrationen var kommet et stykke ind på Stormgade, lavede politiet en blokade med biler og betjente i begge ender, således at flertallet af demonstranter ikke kun slippe væk. Politiet lod dog senere de kvindelige demonstranter gå.

Begrundelsen for anholdelserne var, at der var blevet affyrede tre kanonsalg. 130 anholdelser pga. tre kanonslag er ude af proportioner, derudover gør det det umuligt at deltage i demonstrationer uden risiko for anholdelse, da den enkelte deltager umuligt kan kontrollere alle andre.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Svend Auken udtalte forleden: "Ofte tænker man at problemet i Danmark ikke er mangel på en politisk opposition, men fraværet af kritiske oppositionsmedier".

Som to af Information læserbrevskribenter i dag, dybt undrende og ganske rigtigt har bemærket, har vi set det ved den totalt manglende dækning af den meget smukke og fredelige Gaza/Israel demonstrationen foran Rådhuspladsen/Christiansborg med mellem 7-10.000 deltager og med fremragende taler bl.a.af partiledere fra de to største oppositionspartier S og SF.

Lidt uro et andet sted i byen, der ikke havde noget at gøre med demonstration, som forlængst var afsluttet, blev alligevel kædet sammen, og derved kom demonstrationen i nyhedsdækningen til at fremstå som noget som noget flere hundredde unge voldlige autonome stod bag, hvilket ikke kunne være mere forkert. Her var alle grupper af Danmark samlet - unge som gamle, der alle var dybt berørte af konfliken.

Uroen sent om aften, der i øvrigt ikke var noget særligt, (2 kanonslag hørte vi i området ) blev til topnyheden (Breaking News på TV2!) mens selve den imponerende og flotte demonstration endte som en kort Ritzau notits som aviserne nøjes bringe,- også Information! En notits der ovenikøbet indeholdt flere fejl.

Imponerende journalistisk arbejde, der nok skal fremme vores demokrati, og det foregik enda lige uden for journalisternes dør!

Sådan bliver vi konstant manipuleret af de danske medier. De såkaldte røde lejesvende er tydeligvis udryddet af sorte lejesvende, senest med valget af af Henrik Qvortrup som politisk redaktør på TV2 News.