Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
3. januar 2009

Den faktiske angriber

Arne Melchior, tidl. minister

Enhedslistekandidaten Asmaa Abdol-Hamid skrev i Information den 30. december 2008, at "Israel serverer palæstinensiske børns liv i den parlamentariske valgkamp".

Det er en grov løgn. Jeg er helt med på at sørge over børn - ja, alle mennesker - som ofres i krig. Sådan er krig desværre. Da det tapre England bombede SS-hovedkvarteret i Shell-huset i 1945 ramtes tillige Den franske Skole. Der var ca. 100 dræbte, hvor langt de fleste var børn. Der var også millioner af civile ofre inkl. børn, da de allierede bombede samtlige storbyer i Nazilandet.

Det er ikke Israel, der vil udrydde palæstinenserne. Det er Hamas (Iran, Hizbollah og mange andre), der vil have staten Israel og dens beboere udryddet.

Det har de ofte og klart sagt.

Hamas anbringer bevidst sine våbendepoter og kommandocentre midt i civile områder, og Hamas sender tusindvis af raketter ind over Israel. I samme øjeblik, som de ophører dermed, holder Israel inde.

Hvornår har Abdol-Hamid protesteret imod den faktiske angriber?

Danmark i tusind år

Per Diepgen, Halskov

"Folket, det danske folk skal lære at respektere verdens stormagt for med beskyttelsen og med et samarbejde at bevare vor nationale egenart. Allerede Valdemar Rørdam så bruddet med det gamle system, dets parlamentariske vrøvl, dets klassepolitik og dets partier, der tumler rundt i udtjente frihedsbegreber. Ikke mindst socialdemokraterne vrænger udansk efter enhver ærlig mand og tror, folkeviljen på afveje, nej, dansk er dansk, og arbejderne har altid elsket konge og fædreland."

Sådan sagde og skrev Dansk Folkeparti under Besættelsen 1940-45 (Schutzvorrichtung) og sådan hedder det fra partiet under den nye besættelse 2005-2009.

Dengang lød i 1941 partiets glade 'mindeord ved marxismens båre', i 2008 lyder det samme budskab fra Søren Espersen i Jyllands-Posten (28. december), en avis, der afviser genmæle. Dengang førte partiet en bitter kamp mod kommunisterne og mod Fritz Clausens DNSAP, for med nazisterne i egne rækker at kunne byde sig til hos verdensmagten, dengang Hitler og Hess, i dag samarbejde med Reagan og Bush, og Søren Espersen fører en heroisk krig mod kommunisterne, men også sammen med sine egne højreekstremister mod fortidens nazister.

Søren Espersen kan formentlig ikke huske den lid og det håb mange satte til kommunisternes offensiv på Østfronten, og forstår næppe, at vi ikke frygtede de ofte høflige soldater i Wehrmacht som den fare, der indløb fra alle kollaboratører i bl.a. Dansk Folkeparti. Da krigslykken (sådan hedder det også i Afghanistan) vendte i 1942/43 vendte også fremgangen for Dansk Folkeparti. Men før eller siden måtte vi jo se revanche og smage den søde danske hævn.

Røverhistorier

Søren Falk, biokemiker

Der er intet nyt i, at personer fra det blå segment vil tjene penge på kulturen. Men det er da trist, at en fremtrædende gallerist tror, at Illustreret Videnskab indeholder røverhistorier (artikel i Information 31. december 2008). Mere trist er det, at Informations Marchen Neel Gjertsen pepper udtalelsen op til uvidenskabelige røverhistorier i 'kulturbarometret', som der i øvrigt ikke er meget barometer over. Illustreret Videnskab præsenter jo netop nyeste ingeniørmæssige projekter og naturvidenskabelige landvindinger, så var meningen her at lade Martin Asbæk fremstå som mere uvidende end han egentlig er, eller kniber det endnu en gang for redaktionen at forholde sig til naturvidenskab?

Alternativer til sharia?

Niels Sørensen, Skanderborg

Ayyub Bengtsson (AB) fremfører i et læserbrev 31. december 2009 sharia, som alternativ til kapitalismen. Han fremhæver, at islam med sin 1300 år lange historie har givet stabilitet og velstand, samt har haft mangel på økonomiske kriser.

Det kan godt være at islam i perioder har haft velstand via det væld af krige, som er blevet ført mod Europa i mange århundrede. Hvis shariasystemet er så fantastisk, er det dog forunderligt, at der kommer så mange herop på passiv forsørgelse? At der stadig er en meget umådelig rig overklasse i Saudi Arabien, hvor sharia ikke har formået at dele ud af landets enorme rigdommene, som skyldes olieindtægter fra det forkætrede vesten. Sharia gør heller ikke noget ved den enorme befolkningseksplosion, som der er i Mellemøsten. Den skal Vesten tage sig af via hemmelige aftaler med EU. Med undtagelse af Saudi Arabien høre de muslimske lande til de fattigste i verden. Kendetegnet er stilstand, undtagen i befolkningstilvæksten.

AB appellerer til Vestens intelligensia, her kommer han også til kort, da islams bidrag til menneskeheden ophørte for ca. 1000 år. Siden, selv om den udgør halvanden mia. mennesker - kun har frembragt én nobelprismodtager indenfor naturvidenskab. AB nævner, at der i Frankrig opstod en debat om, hvorvidt sharias økonomiske system skulle overvejes som model for den vestlige. Fint, men hvad var resultatet? AB foreslår islam "som et seriøst og ideologisk alternativ". De kristne og andre nuværende mindretal i de muslimske lande har fået nok af islams 'åbenhed' og 'saglighed', med kvindeundertrykkelse og mange andre middelalderlige leve- og strafformer.

Islam er en totalitær ideologi på linje med kommunismen og det, der er værre, spørg f.eks. serberne, som har oplevet det hele.

DR2-vold mod puma

Jørgen Kragh, Dyssegård

"Somewhere Over the Rainbow ...". Gribende afslutning af DR2 Tema 'Otto Brandenburg Galla Memorial' 1. januar 2009. Baggårdspumaen er ved at fuldende, hvad udsendelsen fortalte var hans livs bedste koncert. CUT! Midt i sangen - eller hvad ved vi? DR2 reklamerer højtråbende for andre programmer. Som man må mene om, hvad man vil, der var endda noget om jazz lidt senere. Men ... fy, fy, og tre gange øv.

Regeringens trafikplan

Jørgen Bjerring, Vissenbjerg

Ellen Odgaard fra foreningen Jyder Mod Overflødige Motorveje blæser til fælles kamp mod motorveje (Inf. 30. december 2008).

Jeg (Fynbo mod Motorvejsudvidelser) melder mig hermed i kampen.

Regeringen offentliggjorde den 8. december 2008 sit forslag til trafikinvesteringsplan 2009-2020. Regeringens erklærede mål er:

1) Mere kollektiv transport og cyklisme - den kollektive transport og cyklerne skal løfte det meste af fremtidens vækst i trafikken.

2) En bedre jernbane - skinnenettet skal være pålideligt, sikkert og topmoderne.

3) Bedre veje - trængslen på vejene skal ned .

Dette kan du læse på side tre i regeringens trafikinvesteringsplan "Bæredygtig transport - bedre infrastruktur". Hurra! Når den kollektive transport og cykling "skal løfte det meste af fremtidens vækst i trafikken", så er det selvfølgelig enormt vigtigt, at der skabes langt bedre forhold og billigere tilbud til passagererne i de offentlige transportsystemer og for de mennesker, der vælger cyklen frem for kollektive transportformer og/eller bilen. Der må således blive tale om et eklatant skift i den trafikpolitik, som har været ført i efterhånden mange år, hvor mantraet var: pyt med cykler og offentlig transport - det er bilen, der duer. Og så smed politikerne ellers langt størsteparten af trafikinvesteringerne i armene på bilisterne.

Men dét skal der så laves om på nu, forstår jeg. Det var på tide. Hjælp regeringen på rette vej.

Fra bistandsklient til bankdirektør

Rita Maj Johansen, Thisted

I forbindelse med debatten om at bryde den negative sociale arv i uddannelsessystemet, udtalte statsminister Anders Fogh Rasmussen, at det i det samfund, han er leder for, skulle være muligt at bevæge sig fra bistandsklient til bankdirektør. Nu, hvor et nyt år er begyndt, kan man konstatere, at det sidste år kom til gå lige omvendt: Det er med bankpakkerne i AFR's regeringstid blevet muligt at gå fra bankdirektør til bistandsklient!

Thorning, Fogh og AGF

Ole Thvilum, Højbjerg

Gennem syv år har regeringen misrøgtet samfundet. Det kollektive sundhedssystem undermineres. Fattigdommen øges. Alment boligbyggeri er næsten gået i stå. Krigsførelse i Afghanistan. Kritisabel miljøpolitik. Politireform som sejler. Stigende arbejdsløshed. Plus det løse. Der er nok at tage fat på. 30. december 2008 kom så en Socialdemokratisk udmelding i alle medier, om hvad? Om disse problemer? Nej vi hørte om, at vi bør have en studenterombudsmand! At gøre et sådan forslag til politisk dagsorden i stedet de førnævnte problemer, kunne næppe være udtænkt mere snedigt af den mest kyniske spindoktor i regeringen. Fogh har det nemt. Socialdemokraterne mangler en ledelse, som er drevet af troværdig indignation over den nedbrydning af velfærdssamfundet, som sker for øjnene af os. De mangler en formand, hvis sociale engagement brænder igennem på tv. Helle Thorning-Schmidt sagde engang: "Jeg kan slå Fogh". Det er desværre langtfra rigtigt, Thorning-Schmidt kan ikke slå nogen, næppe engang AGF.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her