Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
16. februar 2009

Ignorancen sejrer i DGI

Martin Munk Stigaard, Århus

Her i landet gøres der meget for at bekæmpe doping. Det gælder ikke mindst inden for fitness, bodybuilding og anden styrke-betonet idræt. Så langt, så godt! Men når danske Gymnastik- og Idrætsforeninger foreslår, at træningscentre skal fjerne håndvægte over 26 kg for på den måde at forebygge brug af anabole steroider, så hopper kæden af. En sådan forfejlet politik kan kun føre til to ting, nemlig at steroid-misbrugerne forsvinder ud i undergrundsmiljøer, hvor de kan fortsætte deres misbrug i fred, og at de seriøse clean styrke-atleter får sværere ved at dyrke deres sport. Seriøse resultater kan man nu engang ikke opnå uden at have seriøst grej til rådighed.

Doping bør bekæmpes gennem oplysning og kontrol. Men desværre lader det til, at DGI har valgt den nemme løsning. Jeg hørte noget ... Var det doping-djævelen, der lo?

En kamp på formen

Joachim Nielsen, Vanløse

Ida Auken har i Information erkendt, at SF ikke længere er for fine til at anvende de populistiske greb, andre længe har brugt. Er det sandt, kan kampen om de invandrerskeptiske velfærdelskere nemt blive en kamp på form mellem Kjærsgaard og Søvndal. Mellem Kjærsgaards sure og evigt fornærmede martyrattitude og Søvndals lune og humoristiske Niels Hausgaard stil.

Set i det lys er det forståeligt, at DF p.t. i nærmest paranoid stil angriber SF og desperat forsøger at holde dem uden for skattereformen.

Vi ønsker det bedste

Peter Christensen, finansordfører (V)

Der er tale om rendyrket ideologi, når Socialdemokraterne og SF kritiserer løsninger ud fra den ene grund, at der er private aktører indblandet. Men det er åbenbart den holdning, man har hos Socialistisk Folkeparti og Socialdemokraterne, siden man nu er ude i avisen den 12.februar og kritiserer Gribskov Kommune for at have taget en privat samarbejdspartner ind i deres jobcenter.

Jeg har umådeligt svært ved at se problemet i, at private firmaer hjælper med til at få vores borgere i arbejde, så længe kvaliteten er i top, og varen leveres. Vi har ikke, som Socialdemokraternes Thomas Adelskov påstår, en større forkromet plan over, hvordan vi får flest mulige opgaver over til det private. Vi tænker derimod på, hvad der er bedst for borgeren, lige meget om det tilbud kommer fra det offentlige eller fra det private.

Det virker tværtimod som om, man fra Thomas Adelskovs og Socialdemokraternes side kører en ideologisk kamp for, at alt ved død og pine skal ligge i det offentlige; lige meget om det så er ueffektivt, dyrt og går udover den enkelte borger. Danskerne betaler verdens højeste skat, så burde vi også have verdens bedste service. Og den bedste løsning findes ikke altid i det offentlige, og derfor kan der være stor værdi i at samarbejde med den private sektor.

Obama fyrer venstrefløjen

Kristian Andersen, folketingskandidat (V) og Ellen Trane Nørby, folketingsmedlem og social- og velfærdsordfører (V)

"Obama kan have lyttet til SF". Socialistisk Folkepartis formand, Villy Søvndal, forsøgte at være kæk, da danske medier forleden påpegede det store genbrug af gloser fra præsident Barack Obama i det danske venstrefløjspartis nye program. Men folkesocialisterne har ikke meget at være kække over, hvis man skæver til Obamas USA.

Gjorde de det, ville de nemlig finde ud af, at Obama er en moderne liberal, der spiller på en bredere og længere bane end den danske venstrefløjs-opposition.

Præcis som Fogh og Løkke herhjemme anser Obama en samlet cocktail af dynamiske effekter fra skattelettelser, bedre uddannelse, og massive investeringer i ny klima-, og energiteknologi, ny infrastruktur og bedre skoler, sygehuse og ældrecentre som centrale i den cocktail, der skal dæmme op for finanskrisen og skabe ny vækst i økonomi og beskæftigelse.Obama kombinerer i sit valgprogram - modsat S og SF, der fører en benhård kamp mod privathospitaler og konstant mistænkeliggør udbud og offentligt-privat samarbejde - sundhedsgaranti til alle amerikanere med valgfrihed og offentligt-privat samarbejde.

Status er, at Obama har fyret venstrefløjen på et tidspunkt, hvor S og SF herhjemme finder tilbage til gamle venstrefløjs-værdier, som havde deres storhedstid i 70'erne.

Skattereform for de rige

Claus B. Hansen, Ballerup

Nu vil de social-politisk korrupte igen tage røven på alle almindelige danskere: Først skal vi alle pålægges at betale såkaldt grønne afgifter, hvorefter alene de højtlønnede og de rige omhyggeligt kompenseres med skattelettelser i form af hel eller delvis fjernelse af mellem og topskatten.

Således sikrer disse politikere, at de nye afgifter alene rammer gruppen bestå- ende af lavtlønnede som f.eks. kassedamer, hjemmehjælpere ogpensionister!

Dette land er ledet af egopater, og et flertal vælger dem igen og igen - eller gør de ?

Prioritering af Velfærdssamfundet eller rent hykleri ?

Marta Rubin, jordemoder, København

Som svar på manglen på bl.a. sygeplejersker i det offentlige sundhedsvæsen, kommer politikerne med div. uholdbare, uhensigtsmæssige og kortsigtede 'løsnings-modeller'. F.eks er der fremsat ønske om, at sygeplejersker skal gå op på fuld tid - det mener man fra regeringens side, bl.a. vil kunne motiveres ved at sætte skatten ned !

Men - spørger man sygeplejerskerne selv - er der en meget mere afgørende faktor for, hvorfor de ønsker at forblive på deltid: Arbejdet er så krævende, at det ikke skønnes forsvarligt eller overkommeligt at arbejde på fuld tid. Dette betyder, at mange sygeplejersker vælger at arbejde på deltid, så der også kan være en smule energi tilbage til familie og privatliv i øvrigt.

Dette fortæller jo i sig selv en del om, hvor krævende et arbejde det er at være ansat i det offentlige sundhedsvæsen. Det fortæller desuden om en ansvarsbevidst og fremadskuende holdning blandt personalet.

Det, der er brug for, er en højere grundløn til både sygeplejersker og andre i sundhedssektoren. Det ville nemlig kunne tiltrække flere kompetente unge mennesker til faget og på den måde flere hænder til de underbemandede arbejdspladser. På længere sigt vil der hermed være mindre stress, færre sygemeldinger, mindre behov for dyre vikarer, bedre arbejdsmiljø - og bedre behandling af patienterne !

Hvor svært kan det være ?

Vækstpakke for beskæftigelse og miljø

Jesper Petersen, MF og skatteordfører for SF

Vi ser i øjeblikket den utøjlede liberalismes kollaps. Sammenbruddet betales af millioner af mennesker, som kastes ud i arbejdsløshed og utryghed. Mange må gå fra hus og hjem - også i Danmark.

Det er derfor tankevækkende, hvordan magten og ånden bag de seneste års projekt i Danmark står tilbage i vildrede: På den ene side regeringen, som har formøblet et historisk opsving, og som tøver med at handle, når det gælder. Regeringen er berøringsangst over for en vækstpakke, selv om Ingeniørforeningen, AE-rådet, Vismændene og andre klart siger, at tiden er inde. Og på den anden side den såkaldte tænketank CEPOS, der også ryster på hænderne, når det gælder handling, men stadig lever i et ideologisk elfenbenstårn.

I årevis har kritikken af venstrefløjen været, at den var alt for ideologisk og verdensfjern og ofrede mennesker i virkeligheden for et ideologisk højere mål. Sludder fra ende til anden. Den kritik falder alene tilbage på CEPOS og omegn. Sjældent ser man dog mage til ideologisk forblændethed. Er vi på samme planet?

Så mit budskab til regeringen: kom ud af hængekøjen! Og til Cepos: Kom ned af den ideologiske kæphest og meld jer under fanerne for at hjælpe danskerne med at beholde deres jobs og bolig. Der er både økonomiske, menneskelige og miljømæssige gevinster ved en vækstpakke med efteruddannelse og energirenoveringer af offentlige bygninger.

Dokumentar om spin

Ulla Jessing, Virum

Guldbrandsens glimrende dokumentarfilm Dagbog fra Midten, som handler om partiet Ny Alliance, formidler et blik ind i kulisserne og beviser, hvordan man kan benytte mange beskidte tricks med hjælp fra spindoktorer for at rykke ufortjent i rampelyset og få gode meningsmålinger.

Partiet blev stiftet uden fremlæggelse af et partiprogram,men pressen har rosende anmeldelser af partiet. Journalister har heller ikke undersøgt, hvilke pengestærke bagmænd, partiet har fået,som har deres egen dagsorden. Tænk bare på Saxobanken. Alle tre medstiftere af partiet får fantastisk pressedækning. Det er pressen, der kører propaganda-tromlen.

Men i virkeligheden fører partiets politik ikke til forandringer eller er rettet mod blokpolitik. Mange journalister vil ikke eller kan ikke gennemskue, at spindoktorerne manipulerer med dem. Det hele viser sig som fup, som regeringen kan benytte. De får Naser Khader til at forhindre et politisk flertal til at gennemtvinge en anstændig flygtningepolitik.

Nu er Naser Khader på vej til at blive medlem af Venstre. Mange journalister må føle sig ført rundt i manegen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her