Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
17. marts 2009

Plat, ligegyldigt ogkunstigt

J.Z. Maarup, Odense SV

Det var med forventningens glæde, at jeg læste de første kunstsider forfattet af Michael Jeppesen i Inf. Her var en kunstanmelder, som skrev for husarerne. Det var ikke alt, som jeg forstod, men teksten var herligt fri for Lisbeth Bondes (eksanmelder ved Inf) opstyltede kunstsnobsnak. Jeppesens pen førtes kritisk og ingenting forblev urørt af hans machetes nådesløse hug i kunstverdenens kindergarden.

Men, men, men, Træer vokser som bekendt ikke ind i himlen. Jeppesen er ved at lære at skrive, der f.eks. gøres ved Kunstavisen, hvor der også 'gestaltes' og, hvor almindeligheder bliver ophøjet til noget stort.

Et eksempel fra fredagens avis (13. marts): "Eliasson minder os om, at vi alle er af vand, vi har alle farver i os, og vi udsættes alle for påvirkninger, der får os til at reagere. Det er på alle måder stort ..."

Altså Jeppesen, hvorfor skal det være så plat, ligegyldigt og kunstigt?

Noget for noget

Joachim Nielsen, Vanløse

Som vicestatsminister var Bendt Bendtsen naturligvis enig i sin statsminister noget for noget 'vision'. Og derfor udløser slidsomme år i erhvervsministeriet naturligvis ret til privat at modtage dyre golf- og jagtferier uden at betale skat, at bruge sin ministerbil privat og fifle lidt med sin kalender.

Der er ganske enkelt ikke noget at komme efter.

Først-den-ene-vej-og-så-den-anden-vej-journalistik

Bertel Haarder, undervisningsminister

Information har spurgt en række ordførere, om det ikke er for dårligt, at jeg giver manglende danskkundskaber skylden for unge indvandreres problemer med at finde praktikplads. Jo, svarer de forargede, for derved 'individualiserer' jeg jo problemet.

Men dagen forinden havde Information bragt en stor historie om mit nye tætte samarbejde med Institut for Menneskerettigheder om bekæmpelse af alle tilbageværende tendenser til diskrimination. Det er jo det klareste dementi af påstanden om 'individualisering'.

Så hvis journalist Marchen Neel Gjertsen bare ville huske sine egne artikler og huske at referere dem, så ville alle have sparet deres forargelse. Men så havde Information jo været en historie fattigere.

Det forholder sig så enkelt, at der somme tider er flere elementer i en sag. Der er problemer med tendenser til diskrimination, selv om det bliver mindre og mindre. Men der er sandt for dyden også problemer med manglende danskkundskaber, især i Københavns Kommune, hvor halvdelen af de unge indvandrere går ud af skolen med så dårlige danskkundskaber, at de har meget svært ved at tage en uddannelse.

Kan Information virkelig ikke kapere problemer, der har flere årsager, og som må håndteres på flere måder?

Livet er simpelthen for kort til den slags først-den-vej-og-så-den-anden-vej-journalistik.

Stop al religiøs undertrykkelse

Michael Sandfort, Brønshøj

Hjernevask og misbrug af børn blev fordømt uforbeholdent fra alle sider, da det omhandlede Faderhuset og Evangelist. Hvis anden religiøs undertrykkelse blev fordømt tilsvarende, kunne vi også få gjort op med tvangsægteskaber, kønslemlæstelse, bloddrab og tørklædetvang.

Danmarks Radios faste skabelon

Geoffrey Cain, Hellerup

Socialdemokraten Rasmus Prehn har lavet en DR-undersøgelse, der viser, at de borgerlige får mere taletid og bliver mere omtalt end den socialistisk/radikale opposition. Ergo er Danmarks Radio ikke venstreorienteret.

Eller sådan ser det i hvert fald ud, men Danmarks Radios propagandavirksomhed kan ikke reduceres til bare tal, og der foregår andre - mere subtile ting bag facaden.

Eksempelvis den faste skabelon for politiske nyheder. Først præsenterer speakeren os for det seneste udspil fra VKO. Derefter er der kommentarer fra oppositionen, der kalder udspillet latterligt og umenneskeligt. Til allersidst - og her kommer clue'et - indkaldes der eksperter, der giver oppositionen ret. Udspillet er ugennemtænkt og har ingen gang på jorden og mere i samme dur. Så der kan man se. Denne skabelon har Rasmus Prehn og hans lystige svende i Socialdemokraterne aldrig fået øje på, selv om det foregår for næsen af dem, og resten af befolkningen vil helst ikke tænke tanker, så Danmarks Radio har let spil.

Alle burde kunne se det, men ingen kan eller vil. På denne måde er det lykkedes at narre det meste af befolkningen. Så tillykke med det.

Løsningen ligger i verden

Rina Ronja Kari, kandidat til EU-Parlamentet, Folkebevægelsen mod EU

Jeg må erklære mig enig med Lasse Holm Grønning i gårsdagens Information. Det er fuldstændig rigtigt, at noget må gøres for at hjælpe stofmisbrugere over hele Europa - de er afgjort nogle af de svageste i samfundet.

Til gengæld har jeg svært ved at se, hvorfor EU er så vigtig her. Det handler om at globalt problem, på verdensplan, som vi samlet i hele verden er nødt til at tage hånd om. Det handler f.eks. om at tage vare på de bønder, som ikke har råd til at lade være med at dyrke opium - fordi de trues på livet, hvis de stopper. Det handler om, at der er steder i verden, hvor den eneste vej er at producere - eller transportere - hårde stoffer til bl.a. Danmark, med livet som indsats.

Og derfor handler det i høj grad også om, at FN må tage sit ansvar alvorligt, og at vi må bakke om op, at løsningen findes i FN.

EU kan ikke og skal ikke løse den opgave - det kan og skal verdenssamfundet.

Det nationale øltelt

Vishal Don Kumar, Brabrand

Omstændighederne gør, at jeg har været i utallige øltelte landet over. Besøgene har altid været med blandede følelser.

Grunden til dette er, at jeg er en af de der indvandrer, anden g'ere, narkogangster, nassere, sorte svin, jeg havde nær glemt perker - skæmmende som man har vænnet sig til det - eller i dag bare perle.

Nå, tilbage til mit egentlige budskab:

Ølteltene var dengang altid et mareridt for mig. For det var her, man over en jovial fadøl med ristede pølser ofte måtte forklare sig: Hvor kommer du fra? Hvorfor kommer du derfra? Hvorfor nasser I altid? Hvis jeg havde magten Danmark, så skulle jeg fandeme -!

Ølteltet er på mange måder den danske version af en folkets domstol. Jeg har lært at acceptere det - eller rettere lært at leve med det. Det er relativt let, da jeg holder mig fra alle mindre byer i landet og dermed også de øltelte, der oftest er anledningen til, at alle andre er der.

Men det var okay, da de fleste af de mange hjernedøde samtaler jeg har haft i ølteltene, for det meste endte med, at det ikke var mig: "Du er sgu go' nok - det er bare alle de andre perler." Det er ordret en konklusion, jeg har hørt så mange gange at jeg ikke kan tælle det mere). Vil det så sige min far min mor og min søster?

Jeg har dog altid ment, at der var mange formildende omstændigheder ved det, folk sagde i ølteltene - de var fulde, uuddannede, havde sociale problemer hvilket gjorde, at jeg mandag morgen egentligt godt kunne tilgive dem - ja nærmest lide dem.

Der i dag er et øltelt, jeg ikke kan løbe fra - ja ingen af os perler kan løbe fra det. Det er det store øltelt, der har sænket sig over Christiansborg. Det er det nationale øltelt, hvor der er gået sport i at tilsvine alle indvandrer og anderledes tænkende mennesker inden for ølteltets omklamrende presenning.

Schyyy, Metz

Hans Henrik Clemensen, Virum

Kære Georg Metz. Schyyy. Vil du ikke godt lade være med at afsløre for mange af Anders Fogh Rasmussens fejltagelser i løbet af de knap otte forbandede år. De læser måske med ude i Europa og i Washington. Årsagen til, at vi ikke har råbt op ved udsigten til at han skulle blive sparket til NATO er jo naturligvis, at vi så gerne vil af med ham, så ikke mere om dét, s'il vous plait.

I øvrigt hedder DF's marskal ikke Søndergaard, men Espersen. Søren Søndergaard har en helt anden farve.

Civile brugt som skjold

Nils Holsko, Ålbæk

Kvinder og børn agerede skjold, da Taleban i sidste uge beskød danske soldater fra Bravokompagniet i Helmandprovinsen, skriver HOK på sin hjemmeside.

"Det er en utrolig svær balance mellem soldaternes sikkerhed og risikoen for skader på de civile," siger Ulrik Graff, militærjuridisk rådgiver til Ritzau.

Kan Information finde plads til at uddybe, om den militærjuridiske rådgiver udtaler sig, fordi kvinder og børn ikke frivilligt stillede op som skjold for danske enheder?

Eller er de faktisk frivillige skjold for danske enheder, blot uden endelig afklaring af skadesrisikoen og dermed uden fastlagt skadeserstatning?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Bemærkning til Danmarks Radios faste skabelon af Geoffrey Cain, Hellerup
Man skulle ikke tro at vi hørte samme udsendelser. Min oplevelse er en noget anden. Blandt andet kan nævne at fx .
Pieter Raunwe, Helge Loransen, Henning Olesen DRs politiske redaktør Aske Rostrup (navne er sikker ikke stavet helt korrekt, da jeg ikke direkte kunne stå en liste op på DRs nyhedsmedarbejder- beklager) lyder som om de lige er kommet ud fra Venstres gruppeværelse.
PS: mon ikke Rasmus Prehns øvelse var mere for at vise regeringen og DF ikke har monopol på at få foretaget underlige undersøgelser. Husk hvor tit VOK har påstået at DR var besat med røde lejesvende, hvis man høre efter så skulle man tro, at det var blå lejesvende. Derudover er DF overrepræsenteret i DRs bestyrelse med både Ole Hylletoft og Søren Krarups datter (har desværre glemt hvad hun hedder - beklager)

Karsten Sørensen

Kommentar til "Schyyy, Metz":

Der er mere end én Søren Søndergaard:

http://www.danskfolkeparti.dk/Presseafdelingen_.asp
http://www.folkebevaegelsen.dk/spip.php?article691