Læserbrev

Statsminister søges

Debat
25. marts 2009

Da landets statsminister er på vej til at forlade sin stilling, søges hermed en afløser til tiltræden senest i begyndelsen af april 2009.

Principielt er der tale om en fuldtidsstilling, men fra Statsministeriets side er der fuld forståelse for, hvis hvervets ringe indflydelse og beskedne løn ( ca. 1,4 mio. kr. årligt) gør, at man samtidig ønsker at søge et mere attraktivt job i eksempelvis udlandet. Skulle det være tilfældet, står alle embedsmænd i samtlige ministerier, alle ministre og hele det danske diplomatkorps rundt omkring i verden selvsagt til rådighed døgnet rundt, ligesom Forsvarets eget jetfly kan benyttes efter forgodtbefindende til formålet. Alle omkostninger i forbindelse med bespisning og overnatning på luksushoteller dækkes naturligvis også. Diskretion under processen er en selvfølge.

Kvalifikationer:

Det skal på det kraftigste understreges, at statsministeren er nødt til at opholde sig i Danmark mindst én gang om måneden til de ugentlige pressemøder. Selve seancerne med medierepræsentanterne udgør dog ikke nogen stor udfordring. Hvis man ikke har lyst til at svare på journalisternes spørgsmål, kan man blot sige "ingen kommentarer", og ellers vil man af sin særlige rådgiver blive udstyret med en række enkle replikker, der kan bruges til at afværge et hvilket som helst spørgsmål. Ikke desto mindre vil det være en fordel, hvis man har et vist skuespiltalent.

Normalt forventes det fra landets højest placerede politiker, at vedkommende også beskæftiger sig lidt med politik engang imellem, men da den siddende regerings dagsorden er udtømt - og al dansk lovgivning i øvrigt under alle omstændigheder er underlagt EU-retten - stilles der ikke nogen særlige krav desangående. Det vil dog være en fordel, hvis man kan anlægge den såkaldte "der vil blive slået hårdt ned på urostiftere-attitude" i forbindelse med de uroligheder af diverse art, der uundgåeligt opstår med jævne mellemrum i Danmark. Det er ikke påkrævet, at man reelt gør noget for at løse problemerne.

I Danmark er der tradition for, at landets statsminister lyder efternavnet Rasmussen, men det er ikke noget ultimativt krav.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning.

Med venlig hilsen

Statsministeriet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jan Christensen:

"Hvis man ikke har lyst til at svare på journalisternes spørgsmål, kan man blot sige "ingen kommentarer", og ellers vil man af sin særlige rådgiver blive udstyret med en række enkle replikker, der kan bruges til at afværge et hvilket som helst spørgsmål."

Man siger nemlig blot: Der er ikke noget at komme efter!

Eller: "Skal vi nu ikke se fremad?"

Martin Kaarup

Det må være et genopslag?

Danmark har savnet en statsminister i snart 20 år.

mariann offersen

Skønt indlæg!!!!

Angående sidebeskæftigelse.

Der er noteret en vis synergi mellem dansk og italiensk toppolitik, det skal derfor nævnes - som en ide - at den italienske regeringschef opstiller til europaparlamentet.

Helst en der ikke er krigsforbryder og som ikke hænger ud med bilderbergerne og de andre private interesseklubber som er så lyssky. Den nye statminister behøver heller ikke acceptere falsk flag operationer som et legitimt redskab til folkeforførrelse. Den nye statsminister må meget gerne siger hvad han/hun mener, selvom det selvfølgelig er at bede om for meget. Ja, lidt menneskelige egenskaber søges til at tage sig af folket. Så kunne det være det smitter lidt af på selvsamme folk.

Torben Hansen

JEG vil foreslå FRANK AAEN fra Enhedslisten.

DK skal reddes med SOCIALISTISK POLITIK!

Heinrich R. Jørgensen

Hellere Frank Aaen som finansminister. Han er den politiker, der har opført sig mest ansvarligt og fornuftigt ifht. den aktuelle finanskrise ;-)

Hvis Frank Aaen skal være finansminister - og det er sikkert en glimrende ide - kan vi jo vælge Asmaa Abdol-Hamid som statsminister.

Det ville da være et tegn på, at vi tager integrationen alvorligt.

@Martin Kaarup

Det var en statsminister, ikke en statsmand. Sådan en har vi ikke set i meget lang tid.

Kan man få lov til at være med i ansættelsesudvalget - eller er det et lukket forum?

Jeg vil gerne stille som krav, at ansøgeren ikke på noget tidspunkt er blevet nød til at tilbagebetale udbetalte ydeler efter påtale fra revisoren.