Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
29. april 2009

Boykot cannabis

Lauge Larsen, København N

Når varer produceres, transporteres eller handles med store omkostninger for mennesker eller miljø, kan et stort antal forbrugere som regel finde sammen i en boykot af denne vare. Boykotten, at ramme de ansvarlige på pengepungen, er så indlysende en mulighed, at man ofte ikke behøver sælge ideen. Folk gør det simpelthen af sig selv.

At en vare er ulovlig, betyder ikke, at den sætter sig ud over markedskræfterne. Den mest nærliggende måde at sætte en stopper for skyderierne i København er ved at minimere hashhandlen, så der ikke er noget at slås om.

Der er ikke meget sjov over tobak, hvor en procentdel af prisen går til at finansiere usympatiske befolkningsgruppers kiksede livsstil - herunder deres indkøb af ulovlige skydevåben. Hvis du ikke kan lade hashen ligge, så dyrk den selv, køb den direkte af bonden eller etabler Max Havelaar-cannabis i Danmark.

Svineinfluenza i VKO?

Kim Borch, Frederiksberg

Er de ikke allerede smittet? Svinehundene i Dansk Folkeparti, svinebaronerne i Venstre og de rige svin i Det Konservative Folkeparti.

Kan man være muslim og demokrat?

Asmaa Abdol-Hamid, socialrådgiver og folketingssuppleant for Enhedslisten

Søren Espersen bliver bakket op af Pia Kjærsgaard, når han siger, at islam ikke er foreneligt med demokrati. Det er pudsigt gang på gang at lægge øre til DF's udtalelser, som er langt fra den virkelighed som findes i Danmark.

Det er rigtigt, at der er nogle muslimer, som deler Søren Espersens holdninger - at man ikke kan være demokrat og muslim - disse er bl.a. mullaherne gemt langt væk i hulerne i Afghanistan - og i kongehuset i Golfstaterne. Der er dog en grund til, at de er gemt langt væk.

Det er ærgerligt, at Søren Espersen endnu engang gør sig klog på et område, hvor han i virkeligheden viser sin uvidenhed.

Flere muslimer i Danmark har fundet deres plads i demokratiet. Flere deltager aktivt i beboerdemokratiet, foreningsbestyrelser, skolebestyrelser, fodboldklubber, byrådsfora - og jeg kunne blive ved. Når Søren Espersen insisterer på, at det ikke er foreneligt at være demokrat og muslim, insisterer han dermed på i at præsentere et billede af muslimer i Danmark, som er langt fra den virkelighed, vi har.

Det er foreneligt at være muslim og demokrat. Uanset hvor meget Søren Espersen ihærdigt forsøger at præsentere et andet billede, vil det falde til jorden.

Flere muslimer deltager og bidrager allerede aktivt til demokratiet i mange forskellige sammenhænge.

Få os et liv

G. Petersen, Hornslet

Om få år vil det ikke længere være muligt at bruge ordet 'ytringsfrihed' i en ikke-aggressiv kontekst. Det vil enten betyde religionsforhånelse, mobning af folk med en anden hudfarve eller forsøg på at starte værtshusslagsmål. I princippet giver ytringsfriheden mig ret til at stå foran Lars Løkke Rasmussen eller en af majestæterne i timevis og brøle "møgsvin" med præcis ét sekund mellem brølene - men helt ærligt - jeg gider altså ikke. Skulle vi danskere ikke overveje at finde os nogle sundere interesser?

Venstreorientering

Erwin Neutzsky-Wulff, forfatter

Den 24. april skriver Søren Nielsen-Man, at Information ikke er venstreorienteret, og næppe er sværten tør, før de sædvanlige imbecile kommentarer begynder at indløbe.

Venstreorientering er noget med nytænkning - i hvert fald bestemt ikke en ideologi eller noget andet standpunkt, der kan give mislyd i koret af ringetoner.

Jeg beklager - men venstreorientering er hverken auralæsning eller borgerlig humanisme. Det er socialisme, en utvetydig undsigelse af det økonomiske diktatur, der smykker sig med ordet demokrati.

Og for en avis, der begyndte som et illegalt organ for modstanden imod den nu atter kun alt for aktuelle samarbejdspolitik, der muliggjorde en magelig fascistisk besættelse, er denne holdning eller holdningsløshed ikke blot beskæmmende - den er direkte uanstændig.

I lang tid påtog dagbladet Politiken sig rollen som den 'neutrale' medløber, en stilling, som vel nu er blevet ledig, efter at Seidenfaden har gjort dette blad til et rent højreorgan.

I den nuværende situation, hvor pressen udelukkende interesserer sig for fjernsynets sendeflade, der er fuldstændig optaget af karaoke med dyrkelse af amatører og tiltalende nærbilleder af de grædende og gerne sjoflede tabere, og deltagerne loves store pengesummer for at intrigere og udlevere deres nærmeste, må enhver systemkritik da også forekomme nærmest kværulantforrykt. I sidste ende betyder det dog naturligvis ikke så meget, hvad aviserne skriver, eller de siger på tv, eftersom kun de handlingslammede analfabeter frekventerer disse medier.

Det er som altid dem, der læser bøger, man har grund til at frygte. Åbenbart forlader man sig på, at der ikke er nogen.

Krigens bagmænd

Carsten Kofoed, København N

Bandekrigen raser videre. I over et halvt år har politiet, der har så store beføjelser som aldrig før, tilsyneladende ikke kunnet stoppe den. Og PET, som ifølge sig selv afværger det ene store terrorangreb efter det andet, kender åbenbart ikke sine få hjemlige gangstere. Og regeringen har fremlagt en 'bandepakke', som alene er rettet imod muslimer.

At der findes magtfulde kræfter, som arbejder på at gøre religionskrigen til virkelighed, er utvivlsomt. Siden 11. september har de med både verbale og militære midler ført krig mod muslimer i form af hetz og angrebskrige som i Irak og Afghanistan. Politi og hær er gentagne gange blevet afsløret som antimuslimske og racistiske. Og VK-regeringen har vundet hele tre valg på indvandrerspørgsmålet og styrkes ligesom Dansk Folkeparti af 'indvandrerproblemer'.

Som nørrebroer holder jeg regeringen ansvarlig for min og mine medborgeres sikkerhed. Desværre tror jeg, at den er ligeglad. Krig er dens varemærke.

Imamer og alfonser

Jens Juhl Jensen, København SV

Et læserbrev i Information 25. april sammenligner Taimullah Abu-Laban debatten om bigami med diskussionen om prostitution. Sammenligningen er misvisende. Prostitution er et fuldt lovligt erhverv i Danmark og også i f.eks. Tyrkiet, hvor man endda har statskontrollerede bordeller. En luder er således ikke nogen forbryder. Det er derimod en kvinde, som indtræder i rollen som andenhustru. For der er i så fald sket en overtrædelse af straffelovens paragraf 208, idet bigami er forbudt i alle civiliserede lande, herunder også Tyrkiet. Lidt anderledes forholder det sig med bagmændene. Det er her i landet forbudt at tjene penge på rufferi, og alfonser bliver da også ganske ofte retsforfulgt og dømt. Imamer, der medvirker ved et ulovligt ægteskab, er lige så kriminelle som almindelige alfonser. Når der hidtil ikke er indledt nogen straffesag i den forbindelse, må det skyldes, at lovens lange arm ser gennem fingre med situationen, for det burde ikke være særlig svært at efterforske den slags illegale relationer.

Et ægteskab skal for at være retsgyldigt formentlig registreres et eller andet sted med brug af begge parters personnumre. Danmarks Statistik burde derfor være i stand til at undersøge alle registrerede ægteskaber og spore sig frem til om et personnummer optræder mere end én gang.

Butikstyve køber flere varer

Benny Pedersen, Albertslund

I gårsdagens Information var der en overskrift, der angiver, at pirater køber mere lovlig musik end folk, der ikke benytter sig af ulovlige fildelingstjenester.

Overskriften er helt i tråd med Informations forstående og sympatiserende holdning til netpiraterne. Jeg spørger blot, om Information vil have samme forstående og sympatiserende holdning i forhold til butikstyve? For mig er der ingen forskel; men det er der tilsyneladende for Information, som der åbenbart også er for masser af ellers lovlydige borgere.

I gårsdagens avis er der også en artikel om en fuldt lovlig musik-streamingtjeneste, hvor det fremhæves, at den kun er kommet til verden pga. tjenester som Pirate Bay. Det kan man vel ikke sige noget helt sikkert om. Hvis den tekniske mulighed for begge måder at formidle musik på er den samme, så er det vel blot et spørgsmål om, hvem der får ideen først: den lovlydige eller butikstyven.

Cykelstativer

Linda Andersen, København NV

Hvis København så gerne vil bryste sig af et image som værende en grøn by, så burde man se nærmere på antallet af cykelstativer. Når der skal handles rundt omkring i byens indkøbscentre, er man som cyklist ofte nødt til at parkere sin cykel foran en butiksfacade, hvor der står: "Cykler fjernes uden ansvar", fordi der ikke er cykelstativer nok. Og cyklerne fjernes vitterligt! Hvad med at lave mange flere pladser til cykelstativer, hvor det er nødvendigt i stedet for flere parkeringspladser.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"Venstreorientering er noget med nytænkning "

eller som jeg også fik det beskrevet i forbindelse med SF´s landsmøde.;

"SF går hverken til venstre eller højre ,- hos SF går det fremad!!

Besøg øvrigt DK4.dk for at se 2 timers reportage fra SF landsmødet.