Klumme

Ei blot til lyst

Det Kongelige Teaters ledelse har præsenteret et værdigrundlag i pagt med 'modern managements' trang til synlighed og papir i dynger
23. maj 2009

Denne klumme består fortrinsvis af en citatsamling med kommentarer, hvor de direkte citater er i kursiv, stykket sammen af formuleringerne i det Orienteringsmateriale, Foråret 2009: Servicetjek af værdigrundlag Det Kongelige Teater, som teatrets ledelse har rundsendt til deres medarbejdere til diskussion og angivelig vedtagelse.

Det Kongelige Teater (i det følgende DKT) deler værdipapiret i to overkategorier: mission og vision.

Mission: DKT er Danmarks Nationalscene, der vil bevæge, berige og forandre gennem scenekunst på allerhøjeste niveau. Bevæge, berige, forandre gennem er dårligt sprog, som rejser spørgsmålet, hvori den hårfine forskel ligger mellem højeste og allerhøjeste niveau?

Vision: DKT vil fortsat være ét samlet teater.

Det ses af at teatret nu har et stort spillested til opera og et til skuespil med flere scener, samt Gamle Scene, men så at sige ingen forestillinger, hvor kunstarterne optræder samlet, fordi selve konstruktionen er fra Guldalderen, hvor dét var på mode. Mere vision: Vi skaber rum for en stærk kunstnerisk udvikling og kunstarter med hver sin identitet. Ja, rummene er der som sagt, så der er ikke mere at skabe, og en kunstnerisk udvikling afhænger næppe af rummene.

Hver forestilling skal ville sit publikum noget. Negationsprøven er her anvendelig: Hver forestilling skal ikke ville sig publikum noget. Visionen i sin oprindelige form forudsætter at der er folk på DKT, der gerne laver forestillinger uden at ville deres publikum noget, eller at det hidtil har været tilfældet mere generelt.

Vi har viljen til at sigte højt og modet til at fejle. Viljen ser Vorherre på, men egentlig ikke til at sigte højt, snarere præcist, og der skal ikke noget særligt mod til at fejle, hvilket vel her betyder begå fejl. Det kan selv det største uambitiøse fæhoved, oven i købet lavt sigtende, sagtens præstere.

Vi vil være en arbejdsplads, der inspirerer til kreativitet, initiativ, handlekraft, ansvar og arbejdsglæde. Også her vil det være nyttigt at sætte det lille ord ikke efter Vi vil ...

Hvorfor værdier?

Man vil utvivlsomt få vanskeligt ved at finde en arbejdsplads der ikke vil være kreativ, initiativrig, handlekraftig, ansvarsbevidst og fuld af arbejdsglæde.

Hver forestilling på DKT skal gøre en forskel. På hvad og hvem?

Hver medarbejder på DKT bidrager til denne forskel. Ordet bidrager bør her læses som bydemåde: skal bidrage, hvilket giver sig selv i og med at balletdanseren danser og holder sin kæft, skuespilleren taler i timevis, og operasangerne skråler af fuld hals.

Hver kunstner skal stadig udvikle sin selvstændige profil og i samspil med teknik og administration skabe DKT's enestående helhed. Læs: Skuespillerne, sangerne og danserne skal passe deres arbejde og rette sig efter ledelsen.

DKT skal være en af de mest attraktive arbejdspladser i Europa for enhver, der ønsker at beskæftige sig med teater. Gælder det også dilettantforeningen i Luleå, eller er det for dronningens skyld?

Hvorfor værdier, spørger DKT's ledelse? Og svarer selv:

-Værdier handler om, hvad der er vigtigt på vores arbejdsplads.

-En værdi er noget, vi har stærke følelser for.

-Værdier fortæller os, hvordan vi vil opføre os på vej mod at virkeliggøre vores vision.

-Værdier kommer til udtryk i handlinger på én eller flere måder.

-Et værdisæt er en samling af værdier, der udgør organisationens udgangspunkt for handling.

-Værdier er fundamentale retningslinjer, vi kan holde hinanden op på.

Hvordan man holder hinanden op, blæser i sofitterne, men der hentydes måske til mandlige balletdanserne der ofte holder en danserinde med en hånd i røven på vejen mod at virkeliggøre visionen om ikke at tabe hende på gulvet.

Hvad der i øvrigt er vigtigt på en arbejdsplads og en værdi, kan være kantinens wienerbrød, der ikke bør være vådt; det kan man have stærke følelser for og bede kantinepersonalet om i tide at virkeliggøre drømmen om en sprød spandauer. Og hvis man ikke mener, dét er nok, fordi værdierne kommer til udtryk på flere måder, kan man, hvis wienerbrødderne har fået for megen fyld og splatter ud, når man sætter tanden i dem, bruge værdipapiret til at tørre remoncen af mulen.

En værdi som et godt wienerbrød kan således bestemme vore handlinger og være af stor betydning for forståelsen, hvis man ser kolleger tørre sig andre steder med værdipapiret. Dette består i al sin sproglige overdådighed - skrevet som det må være af en tænksom natur der hidtil af grunde, om hvilke man kun kan gisne, ikke hidtil har fået afløb for sine evner.

Mod og stræben

Nu er det ikke fordi papiret undlader at definere begreberne; det ser man ellers ofte i modern management, når det står blafrer, uden at man kan holde hinanden op.

Om begrebet mod hedder det: Modet er en værdi, der gør os i stand til at nå steder hen, vi ikke troede muligt.

Prøv at læse denne sætning højt i et forsinket kystbanetog i myldretiden.

Om stræben siger DKT's ledelse: Vi stræber efter at skabe unik scenekunst og vi stræber efter at toppræstere på allerhøjeste niveau. Igen er det højeste allerhøjest og ikke alene skal DKT præstere, men toppræstere som professor Tribini på Dyrehavsbakken: Kom, kom, kom kommmm ind og se verdens a-a-a-allllermmmeeest oooversavede dame - og begge halvdele for samme priiis!

Om generøsitet: Vi ønsker at være generøse over for alle, med den kunst vi opfører og de præstationer vi skaber, ikke kun på vore egne scener, men rundt i hele landet. Vi ønsker generøsitet over for hinanden. Vi skal kunne give af os selv, og tage imod.

Tegnsætningen er i hvert fald generøs. Give af os selv hentyder måske til Købmanden i Venedig og hans skålpund kød. Men hvad betyder: og tage imod? Tilværelsens knubs eller hvad?

Svaret står i: Respekt: Kende egen beslutningskompetence og tage rettidige beslutninger med respekt for den helhed, beslutningerne indgår i; bidrage til beslutningsgrundlag; skabe klarhed over hvem, der kan tage hvilke beslutninger; være loyal over for beslutninger.

På under fire linjer bruges ordet beslutning seks gange og betyder i klartekst: Gør som ledelsen siger.

Servicetjek

Det er et mageløst papir, DKT har fabrikeret, og som ikke er citeret fuldt ud, hvilket ikke rokker den tekniske og kunstneriske bedømmelse. Alene ordet Servicetjek kan jo hensætte én i eufori over den frimodighed, hvormed DKT her anvender aflagte ord og begreber fra det store erhvervsliv, hvor der altid er et marked for at toppræstere nye trylleord og besværgelser full of sound and fury signifying nothing.

Men hele Servicetjek af værdigrundlag- det skal understreges at den godt skjulte pointe er feset ind - er i virkeligheden manus til en teaterforestilling. En helt ny dramatisk dialog i engageret fællesskab, som de også kalder det, hvor det gælder om at få alle, der øjer papiret til at skrige sig blå i hovedet af grin og efter at have tørret den sidste remonce af fjæset lave en papirbåd af og det og søsætte denne fra Teaterhuset eller Operaen for at se hvis båd først går til bunds.

DKT-medarbejdere og eventuelle publikummer der fanger idéen og fører den ud i livet, udviser alt det DKT's ledelse efterlyser: mod, stræben, generøsitet og lyst til leg. Hvis det ikke var meningen med papiret, er det fandeme ikke noget lystspil, heller ingen tragedie, det er et for ophøjet ord. Det er komedie i mørke.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Boje Mortensen

desværre er det ikke kun DKT der kommer let omkring værdier, mission og vision - det bliver alt for ofte "so ein ding....." og Metz fanger det som sædvanligt spot on - inspirerende, men desværre også en påmindelse om hvad der bydes mennesker i hverdagen rundt omkring - "varm luft i sorte poser" kaldes det i konsulentbranchen.