Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
6. maj 2009

Sidste udkald for DF

Erik Dühring, Ballerup

Pia Kjærsgaard som integrationsminister og Søren Espersen som krigsminister, ja hvorfor ikke? Men det skal være nu!

For når vi - forhåbentligt snart - får et valg og et andet flertal, er DF's æra slut. Man kan vel næppe forestille sig, at Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal vil have dem med i en regering. Så kan også de få lov at mærke, hvordan det er at sidde uden for, som S, SF og R har gjort det i de syv et halvt år, DF har været bestemmende. Ja, ligefrem har smidt SF ud af skatteforhandlingerne, fordi man er skrækslagen over partiets store fremgang.

Det er altså nu det skal ske, hvis DF skal have ministerposter og -pension.

Efter et valg vil de risikere at ryge helt ud i glemslen.

Det ved man godt i Dansk Folkeparti. Det er derfor de er så emsige nu.

Mobilitet på arbejdsmarkedet

Henry Schou Madsen, formand for Beskæftigelsesudvalget i Bornholms Regionskommune

Når nu vi ved, der mangler - og især i fremtiden kommer til at mangle -sygeplejersker, sundhedsarbejdere, pædagoger, folkeskolelærere osv., og der i andre brancher er og bliver stigende ledighed både på grund af konjunkturerne men også på grund af, at bestemte job forsvinder ud af landet, hvorfor kan man så ikke bruge ledighedsperioden og den ydelse, man får, når man er ledig, til at blive direkte omskolet/uddannet f.eks. til sygeplejerske?

Tror regeringen virkelig, man kan få folk, der har familie og forsørgerpligter, til at nøjes med SU i det antal år, en uddannelse tager?

Det er da for naivt og en meget kortsigtet politik af regeringen - eller måske helt bevidst?

Hvorfor ikke bruge de ydelser, man som ledig får, konstruktivt til at få kanaliseret arbejdskraften ind de steder, hvor vi kan se manglerne vil opstå?

Hvorfor skal dem, der ønsker at skifte fra ledighed til en branche med gode beskæftigelsesmuligheder, straffes økonomisk?

Lad os dog få nogle ordninger, der fremmer mobiliteten mellem brancherne.

Hvor svært kan det være at forstå? Åbenbart meget svært for den nye beskæftigelsesminister, der bare afviser ideen, og i sine udtalelser om emnet demonstrerer total mangel på indsigt i arbejdsmarkedsforhold, og (måske) af den grund virker utroligt arrogant i sin afvisning. Det er triste udsigter for det danske arbejdsmarked og den danske beskæftigelsespolitik med så ringe situationsfornemmelse og engagement i et meget alvorligt problem for vores velfærdssamfunds fremtid.

Kriminelle indvandrere

Nicolai Sennels, psykolog og forfatter til bogen 'Blandt kriminelle muslimer'

Information brugte 2. maj fakta fra Danmarks Statistik til at bevise, at kriminalitet blandt indvandrere skyldes krigstraumer. Irakiske flygtninge nævnes som et typisk eksempel på en indvandrergruppe med særligt mange psykopatiske træk. I sin ivrighed efter at understrege, at den meget indvandrerkriminalitet blandt muslimer ikke skyldes deres kultur, glemte man at nævne, at faktisk både marokkanere, iranere, pakistanere og tyrkere begår mere kriminalitet end irakere på trods af, at disse lande ikke er i krig. Der må altså være en anden faktor. Denne faktor er: kultur.

Kriminaliser sexkunderne

Emilie Turunen, kandidat for SF til Europaparlamentet

Line Barfod (Enhl.) og Eva Enoksen (Fb. mod EU) sætter spørgsmålstegn ved mine forslag til bekæmpelse af kvindehandel.

For det første efterlyser de en kritik af EU's økonomiske politik. Skulle der være den mindste tvivl, vil jeg gerne fastslå, at SF arbejder konsekvent for at afskaffe landbrugsstøtten, fjerne EU's toldmure og sikre en retfærdig handelspolitik i EU.

Indsatsen mod fattigdom forebygger kvindehandel på lang sigt, men den hjælper ikke de 600.000 kvinder, der aktuelt er fanget i sexslaveri i EU. Behovet for en skærpet her-og-nu-indsats er derfor åbenlys.

Line Barfod skriver, at vi bekæmper kvindehandel bedst ved at hjælpe ofrene. Jeg mener, at beskyttelse af ofrene og en hård politiindsats mod bagmændene skal gå hånd i hånd. Vi vil give permanent ophold til kvinder, som samarbejder med politiet. Uden de handlede kvinders oplysninger, når vi ikke langt med at få fat i de velorganiserede og kyniske bagmænd.

Køb af sex fra handlede kvinder kan straffes som voldtægt, skriver Line Barfod også. Faktum er desværre, at denne mulighed langt fra benyttes. Pernille Vigsø Bagge, SF's ligestillingsordfører, har spurgt justitsministeren om, i hvilket omfang politiet har rejst tiltale efter straffelovens paragraf 216 om voldtægt, hvortil ministeren svarede, at Rigsadvokaten ikke var bekendt med sager mod prostitutionskunder. Politiets indsats går uden om kunderne, som ellers i høj grad bidrager til, at handel med kvinder til sexindustrien er en særdeles lukrativ business. En kriminalisering af kunderne vil derfor være et vigtigt led i jagten på sexindustriens bagmænd.

Obama eller Wilders?

Per Henriksen, København S

Hvis formålet er at udbygge afstanden mellem Barack Obamas store brobygningsprojekt (mellem racer, religioner osv.) og den danske regering - er det et glimrende forslag at holde en officiel dansk islam-konference, med Geert Wilders som hovedtaler. Men er formålet, sammen med Obama at arbejde for forsoning og gensidig respekt, passer det nogenlunde som en boksehandske til et blåt øje.

Det kan undre, at betænksomme konservative som Per Stig Møller og Connie Hedegaard ikke stopper Naser Khaders forsøg på at spænde de konservative foran Geert Wilders kampvogn.

For hvorfor sparke Barack Obama over skinnebenet, når der er meget mere perspektiv i at samarbejde?

Tak, Pia K.

Pietro Cini, Bælum

"Dansk Folkeparti benyttede befrielsesdagen til at slå et slag for flere historietimer i gymnasiet," læser jeg i Informations bagsideleder i går. DF's seneste tiltag får mig til at mindes noget, som gamle Hegel skal have sagt. Noget om, at den i historien iboende fornuft har det med at realisere sig bag om ryggen på historiens aktører. In casu: bag om ryggen på Pia Kjærsgaard og Søren Krarup.

For én ting er, hvad DF's udtrykte ønske går ud på - nemlig flere historietimer.

En helt anden ting er, hvad Pia og co. inderligt håber på: mere danskhedsmytologi - gerne med årtusindets dansker (Grundtvig - Søren Krarup udnævnte i 1999 Grundtvig til årtusindets dansker) som både udgangspunkt og endestation.

Men en helt tredje ting er det, som rimeligvis vil komme til at ske: Flere historietimer kan lige nu kun blive ensbetydende med, at Grundtvig-myten endegyldigt bliver afmonteret. Samtidigt med, at de mange glemte danskere, der er blevet forvist til Grundtvig-mytens skyggeside, atter genvinder deres velfortjente plads i danmarkshistoriens annaler. Og her tænker jeg for eksempel på den glemte bondeleder Lars Bjørnbak og den næsten lige så glemte skolepolitiker Johan Nicolai Madvig.

Og ikke nok med det. Mere historie vil indebære, at Grundtvigs dogme om Danmark som den gudgivne nation vil vige for den indsigt, at Danmark er og altid har været en del af Europas historie. Skulle disse erkendelsesmæssige landvindinger blive den prisværdige slutfacit på DF's bidrag til dansk politik, har jeg kun ét at sige: Tak, Pia!

Sprogbrug

Jens Mose Pedersen, Lyngby

Der må være herligt at være et lille barn og opdage alle de forbudte ord. Sige dem højt og opleve de andre børns beundrende fnisen.

Det må være tilsvarende eufori, som Venstre politikere oplever i øjeblikket. Ikke at politikken er en anden, end den hele tiden har været, men nu er fars benhårde disciplin og hans nøje kontrollerede spin væk - og alle de små børn opdager, at de ikke får smæk, når de siger de forbudte ord. Ohh at sige: "Flere giftstoffer i landbruget", "flere svin", "væk med brakmarkerne", "skid på Tyrkiet", "kriminelle børn i fængsel", "stands al humanistisk forskning". Fnis, fnis.

Forfejlet kritik

Jacob Mollerup, København Ø

Den 18. april skrev Bjarke Larsen om mig i et debatindlæg:

"Man kunne også nævne Informations tidligere chefredaktør og nuværende 'seernes redaktør' på DR, Jacob Mollerup, som heller ikke mener, der er grund til at snakke om den gang, han som chefredaktør på Land og Folk hyldede den virkeliggjorte socialisme."

Det er en forfejlet kritik. For det første har jeg aldrig været chefredaktør på Land & Folk ('kun' på Information). For det andet har jeg flere gange - i aviser og i tv - deltaget i diskussionerne om, hvad man kan lære af den omtalte periode i Danmarkshistorien. Der er ganske rigtigt meget at lære.

Tak, Metz

Per Bilde, Silkeborg

En stor tak til Georg Metz for hans præsentation af udstillingen om Calvin i Berlin (i Inf. 2.-3. maj).

Med overbevisende lærdom og et betydeligt fagligt overblik lykkes det ham kort, klart og kritisk at formidle meget væsentligt stof fra en stor udstilling om et komplekst emne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her