Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
26. maj 2009

DR og vennerne

Michael Sandfort, Brønshøj

I Deadlines anden sektion (DR2 24. maj) giver værten Jes Stein Pedersen forfatteren Carsten Jensen en halv time til blandt andet at give VKO's hårde tone skylden for Danmarks integrationsproblemer.

I samme udsendelse sammenligner Carsten Jensen Dansk Folkeparti med nazister og kalder Anders Fogh Rasmussen for pædofil, uden at Jes Stein Pedersen spørger ind til forfatterens egen debattone.

Enten er det dårligt journalistik håndværk, eller også er det et bevidst forsøg på at tegne et sympatisk portræt af en af vennerne på venstrefløjen.

Artikel om Benno Ohnesorg

Jan Damskier, København Ø

Det er muligt, at Mads Qvortrup ved noget om engelske forhold, og derfor kan skrive om dem i Information. Han har også kommenteret franske og spanske forhold; med mindre held.

Nu optræder han som én, der ved noget om tyske forhold. I Inf. fra 23.-24. maj har han et interview om mordet på Benno Ohnesorg. Artiklen slutter med et referat af et ordspil. Korrekt: det er et ordspil. Men det tyske ord Sorge betyder bekymring eller noget tilsvarende. Ikke hvad Mads Qvortrup skriver 'uden sorg'.

Karl-Heinz Kurras' advokater

Hans Christian Nørregaard, København Ø

Mads Qvortrup begår i Inf. 23.-24. maj en bommert af dimensioner ved at gøre Horst Mahler og Otto Schilly til advokater for politimanden Karl-Heinz Kurras, der skød og dræbte studenten Benno Ohnesorg den 2. juni 1967 i Vestberlin. Mahler og Schilly kunne ikke dengang drømme om at repræsentere en skydegal studentermorder. Den side af sagen blev varetaget af en ferm politiadvokat, som det da også lykkedes at få Kurras frikendt. Mahler og Schilly var derimod tilknyttet den offentlige anklager som Nebenkläger, en slags bistandsadvokater. Mahler repræsenterede Ohnesorgs enke, Schilly hans far.

Siden profilerede Mahler og Schilly sig som en logisk konsekvens af denne indsats som forsvarsadvokater for en lang række venstreorienterede studenter, rebeller og terrorister. Schilly var bl.a. advokat for Gudrun Ensslin. Begge skiftede siden positioner et par gange. Schilly blev medstifter af De Grønne og kronede sin karriere som indenrigsminister for SPD. Mahler, der gik ind i Rote Armee Fraktion og kom i fængsel for det, er i dag rabiat antisemit og nazist og hilser i ramme alvor folk med 'Heil Hitler'. Denne udvikling eller - i det sidste tilfælde - pervertering kan man så gruble over, men det ændrer intet ved udgangspunktet anno 1967.

99 procent

Erik Møller Andersen, København Ø

DR 2 Deadline søndag 22.30 den 24. maj 2009:

99 pct. af danskerne mener ifølge en måling i Berlingske Tidende, at den offentlige sektor - sundhed, pleje, skole, børnehave, vuggestuer etc. - er på nedtur. Der mangler politi, sygeplejersker og skolelærere. Folket mener, at den offentlige service er blevet ringere siden kommunalreformen trådte i kraft for fire år siden. Det mener 99 pct. af befolkningen. Vi afrunder tallet 99 pct. til 100 pct. Det vil sige at alle - hele Danmark mener det samme.

Vi har stadig en Venstreregering.

Reklamemand er ikke hjerneforsker

Morten Grønborg, Roskilde

"Information har talt med den internationalt anerkendte hjerneforsker Martin Lindstrøm," fremgår det i manchetten til Andreas Relsters artikel "Vi er alle Pavlovs køtere" (22. maj).

Men nej, I har ej. I har talt med den internationalt anvendte reklamemand Martin Lindstrøm. Martin Lindstrøm lever af at rådgive virksomheder i hvordan, de kan sælge flere varer - og ét af de redskaber, han senest har taget i brug er hjernescanninger af mennesker. Men hjerneforsker? Det er næppe en beskyttet titel, men skulle vi alligevel ikke reservere den til de mennesker, der rent faktisk har hjernen som specialområde - altså læger og andre universitetsansatte forskere? Svipseren hos Information skyldes sikkert en redigerende person, som i en sen nattetime ikke har nærlæst artiklen, og ikke artiklens ophavsmand. Men til journalisten: Når du nu talte med Lindstrøm, hvorfor borede du så ikke i Lindstrøms motiver?

Hvad er årsagen til, at han og hans reklamekunder er begyndt at interessere sig for hjernescanninger? Er det samfundssind (som Lindstrøm slipper af sted med at antyde et par steder i artiklen)? Eller handler det om det sædvanlige - altså at forstærke den ubevidste påvirkning i reklameøjemed? Og hvorfor spurgte du ham ikke, om han synes han bidrager med noget positivt til vores fælles verden gennem sit arbejde? Og hvorfor spurgte du ham ikke en gang til, efter at han givetvis havde snakket udenom? Det havde været relevant.

Dan Jørgensen er utroværdig

Magnus Falko, medlem af Folkebevægelsen mod EU

Socialdemokraternes spidskandidat til EU-Parlamentet, Dan Jørgensen, enten løj, manipulerede eller var alvorligt uvidende på DR tv's valgdebat søndag. Han sagde, at forsvarsforbeholdet hindrer Danmark i at kunne deltage i rydning af landminer rundt om på kloden. Det er en usandhed, som også SF's Villy Søvndal har bragt.

I Folkebevægelsen mod EU spurgte vi i 2008 kontoret for humanitær bistand og ngo-samarbejde i Udenrigsministeriet: "Påvirker det danske EU-forbehold på forsvarsområdet på nogen måde den danske indsats for humanitær minerydning? Har det danske EU-forbehold på forsvarsområdet på nogen måde forhindret dansk indsats for humanitær minerydning?"

Svaret lød: "Jeg kan svare benægtende på begge spørgsmål. Her arbejder vi humanitært, så forbeholdene indgår ikke."

Sandheden er, at Danmark i dag foretager minerydning i 14-15 lande. Det sker blandt andet gennem Danish Demining Group. Finder Dan Jørgensen denne indsats irrelevant, blot fordi de brave ryddere ikke har EU-flag på?

Vågn op, Danmark

Nanna Arabi, medlem af SFU

Lige inden Anders Fogh Rasmussen udskrev valg i oktober 2007 blev han sammen med den tidligere formand for de konservative, Bendt Bendtsen, enige om at give danskerne skattelettelser for 10 mia. kr. Under valget lovede Fogh, at skattelettelserne ikke ville ramme den danske velfærd. Vi blev altså lovet bedre velfærd for 10 mia. færre kroner.

Hvor troede vi, pengene skulle komme fra? Imidlertid viser en helt ny Gallupundersøgelse ifølge Berlingske Tidende, at danskerne i stigende grad er blevet utilfredse med den offentlige sektor. Hele 40 pct. mener, at forholdene er blevet forværret, mens kun én procent mener, de er blevet forbedret. Så tænker man jo, at danskerne endelig må have fået øjnene op - og nu efter otte års nedbrydning af det danske velfærdssystem ønsker ny politik og ny regering. Men nej, sådan forholder det sig ikke. Danskerne lever stadig i den gode tro, at vi både kan få i pose og sæk. Danmark, det er tid til at vågne op.

Og fra faktura til ...?

Pietro Cini, Bælum

Tak til Jakob Egholm Feldt (kronikken 23. maj) for at påvise, at Foghs værdikamp har ført til den mageløse opdagelse, at historiske og filosofiske indsigter er fakturaresistente og hermed irrelevante. Nu venter jeg spændt på, at Mads Qvortrup skriver en bog, hvor han hylder Helge Sander som den bedste videnskabsminister siden Metusalem.

Tvangsindkaldelse krænker civile rettigheder

Nanna Gersov, Kastrup

Socialdemokraternes forsvarsordfører, John Dyrby Paulsen, benægter, at man baner vejen for at tvangsindskrive kvinder i forsvaret ved at tvinge kvinder til at møde op på Forsvarets Dag. Han hævder tværtimod at ville afskaffe værnepligten.

Men hvis socialdemokraterne indgår i et kommende forsvarsforlig, hvor værnepligten bevares og teenagepiger tvinges til at møde op til Forsvarets Dag, er det reelt, hvad der sker.

Næste skridt kan blive en egentlig værnepligt for kvinder og herefter går det slag i slag og kan - under henvisning til principper om ligestilling - ende med, at kvinder sendes til fronten i samme antal som mænd.

Hvis man mener, at ligestilling er et princip, som ikke kan gradbøjes, må dette være konsekvensen. Den fulde konsekvens må herefter være, at ligestilling skrives ind i Grundloven og at paragraf 81: "Enhver våbenfør mand er forpligtet til med sin person at bidrage til fædrelandets forsvar efter de nærmere bestemmelser, som loven foreskriver," udgår. Men indtil da er mit bedste råd, at man følger Grundloven, hvilket indebærer, at man ikke pålægger andre end 'våbenføre mænd' nogen pligt over for militæret. Grundloven definerer forskellen på militær og civil og giver civilbefolkningen særlige rettigheder, som ikke kan krænkes.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Bemærkning til ”DR og vennerne” af Michael Sandfort, Brønshøj
Ja Carsten Jensen fik tid til at komme med sine synspunkter. Det er netop også det der gør DR2 og P1 vær at se og lytte til. Derudover skal det dog frem at Jes Stein Pedersen bemærkede Carstens Jensens ytringer og sagde at de var stærke ord ol.
Jeg ser nu mere indslaget med Carsten Jensen som en modvægt med alle de mere eller mindre rent borgerlige og superliberale som får sendetid i DR.
Hertil kan lægges DRs politiske dækning. Her kan fx nævnes P1s ugentlige Politisk Debat, der ofte bliver vinklet med et borgerligt blik. Fx brugt Ole Loransen (eller hvordan det staves) i sidste uge næsten ½ af tiden til at sende forskellige taler fra Venstres Landsmøde og endda Louise Gades forespørgsler om der var andre kandidater til formands og næstformandsposten.
Fra Folketinget var der et indslag om forespørgsels debatterne ang. muskelhunde , MEN INTET om fattigdomsydelses debatterne, forhandlingerne om regeringens og DFs skattereform osv..

Inger Sundsvald

Kommentar til:
DR og vennerne
Michael Sandfort, Brønshøj

Mage til fordrejning af et seriøst interview skal man lede længe efter. Det var skarpe spørgsmål og skarpe svar, og et lige så skarpt billedsprog, hvilket der også blev gjort opmærksom på.

Jes Stein Pedersen kan få enhver debat til at dreje sig om ”muslimproblemet”, men det er ikke altid han får de svar han ønsker – og da slet ikke fra en gammel ræv som Carsten Jensen.

Nanna Gersov

Nu hvor der er indgået forsvarsforlig, hvor 18-årige piger skal tvinges til at møde på Forsvarets Dag må de da juble i Socialdemokratiet, for det er jo dem, der har været bannerførere for at tvinge pigerne i militæret. Forsvarsminister Søren Gade er kun deres håndlanger.