Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
25. maj 2009

SIO misbruger Europarådets resolution

Emilie Turunen, SF's kandidat til Europa-Parlamentet

Det er useriøst, når SIO v. Susanne Møller (SM) forsøger at bruge Europarådets resolution til at fremme egen dagsorden. Og SM læser åbenbart resolutioner, som fanden læser bibelen, når hun ganske overser, at nok anbefaler Europarådet, at mænd og kvinder i såkaldt frivillig prostitution frit skal have ret til at udføre deres hverv, men samtidig anbefaler resolutionen, at der indrettes særlige programmer til at hjælpe kvinder ud af prostitution. Kunne man forestille sig hjælpeprogrammer til at komme ud af arbejdet som læge, jurist, pædagog etc.? Næppe. Prostitution anses altså ikke for et almindeligt og samfundsnyttigt arbejde, men derimod som noget samfundet skal være parat til at hjælpe mennesker ud af.

Selv om der måtte være en lille gruppe kvinder, for hvem prostitution er en ideel vej til indtjening, er der tale om uhørt kynisme, hvis denne lille gruppes krav om rettigheder til selv at vælge erhverv skal skygge for den store gruppe af kvinder, som mærkes for livet af et liv i prostitution.

FARC og min reaktion

Kim Øllgaard, Varde

Min reaktion på oplysningerne om FARC gik ikke på opfattelsen af FARC som en terrororganisation (Inf. 15.5.). Eftersom FARC i mange år har praktiseret terror over for uskyldige i konflikten, kan den i mine øjne ikke fremstå som en oprørsbevægelse rettet imod et undertrykkende styre.

Min reaktion skyldes udelukkende oplysningen om, at en kandidat fra Enhedslisten støtter bevægelsen.

Som socialist finder jeg det kedeligt, at det eneste socialistiske parti i Folketinget ikke kan skelne mellem på den ene side demokrati og på den anden side fascistiske, religiøse voldsideologier/ autonom gadepøbel og 'oprørs'-bevægelser med forkærlighed for narkohandel og vold mod sagesløse.

Tørnæs forstår ikke kritikken

Steen Ole Rasmussen, Odense N

Udviklingsministeren tilbageviser på det skarpeste, at det kun er de store danske virksomheder, der nyder fordel af de midler, der skulle være gået til ulandene (Inf. 22.5.). For som hun svarer på kritikken: "Sagen er imidlertid, at det først og fremmest er små og mellemstore danske virksomheder, der udgør den danske part."

Kritikken, som går på, at støtten til de danske firmaer måske skulle have været givet til ulandene i stedet, den får lov at stå. Hun forstår slet ikke kritikken, fordi det ifølge hendes ideologi ikke kan være en kritik, det der fremføres. Hendes ideologi fortæller hende, at det, der er godt for dem, som støtter hende, altså både små, mellemstore og store danske virksomheder, det er godt for hende, og det, der er godt for hende, det er bare godt. Det har hun selv hørt gennem Afrikas stemme.

Dem, der påstår, at Afrika mener, at ulandshjælpen skulle gives til Afrika, de har slet ikke hørt Afrikas stemme.

Lykken er en rigtig avis

Jette Tvarnø, Kbh Ø

Der var åbenbart én, der syntes, at jeg skulle have et gratis avis-abonnement.

Irritation - hvad så ... ?

Nå, men avisen skulle jo læses, nu den var her, og i løbet af 14 dage blev jeg da helt glad for den. Hvad? Mig? Glad for en avis?

Jeg tror, den udfordrer mig, jeg begynder at tænke i nye baner? Nå, den stimulerer mig og mine 'små grå' herneceller. Hjælp!

Jeres artikler om diverse filosoffer og forfattere er bare så gode. Lykken er en god, rigtig papiravis med indhold.

Tak for det abonnement - nu er Jeres avis blevet helt uundværlig. Sådan!

Så er det sgu nok!

Nis Rasmussen, Hundested

Lad så for fanden da de irakere blive og giv dem permanent opholdstilladelse. Hvad er der dog galt med os danskere, når to ud af tre vil sende staklerne tilbage til et land, hvor selv Udenrigsministeriet fraråder al indrejse. For danskere altså!

Har syv år under VK + O virkelig frataget os den sidste rest af almindelig anstændighed og medmenneskelighed? Hvor er det dog ualmindelig trist og forstemmende at tilhøre denne xenofobiske og egoistiske stamme, der efter et alt for langt borgerligt misregimente ikke er i stand til at se forbi det nærmeste fladskærms-tv eller samtalekøkken.

Det drejer sig for pokker kun om ca. 250 mennesker, deriblandt børn, der kun taler dansk efter opvækst i vores vidtfavnende fædreland, hvor de har tilbragt op til ti år under håbløse forhold.

Nå, nej, det går nok ikke alligevel. Hvis rygtet om en dansk kovending skulle vinde udbredelse, ved vi jo godt, hvad der vi ske. Nemlig en ukontrolleret og lavineagtig invasion af alskens proformaflygtninge, der bare vil have fingre og begge ben ned i det danske smørhul - oder was?

Giv os respekten og hæderligheden som mennesker tilbage. Lad irakerne blive!

Skamløs dansk opførsel

Ellen Rohde, Frederiksberg

Syrien har ca. en mio. irakere, som er flygtet fra vores krig i deres hjemland.

Bagdad mangler boliger til ca. en mio. interne flygtninge, som må bo på gaden eller i bedste fald i overfyldte lejre.

Nu er det så lykkedes for Per Stig Møller at få afsat 282 afviste ulykkelige og bange asylansøgere. Hvor langt ned i moral og skamløshed kan Danmark komme? Har vi ikke noget, der hedder Etisk Råd? Har de slet ingen kommentarer til dette?

Asyl-gak-ak

Ete Forchhammer, Tikøb

Just hjemkommen fra mindehøjtidelighed i Theresienstadt:

Stor krans fra den danske ambassade (den skulle nu skifte leverandør ... )

Midt i det hele var det desværre lidt for let at komme til at forestille sig fremmede landes ambassader om nogle år nedlægge kranse i f.eks. Sandholm. Bevares, transporten i dag foregår i fly, men nedbrydningen forinden og resultatet bagefter har ligheder med det, der mindedes i søndags. Det er da uhyggeligt - gi' mig et gæstfrit, gerne kristent, Danmark (tilbage)!

Nationalsport

Gorm Bloch, Charlottenlund

Det virker indlysende, at oppositionen forsøger at slå politisk plat på sagen om VM-kvalifikationskampen mod Sverige. Alt andet ville simpelthen være for dumt, når nu man øjner en populistisk mulighed. Det ændrer dog ikke ved, at debatten er interessant - i et kvalitativt lys. For hvordan rangordner vi vigtige nationale begivenheder? Og hvilken rolle spiller såkaldt public service i den forbindelse?

Er en fodboldkamp mod Sverige vigtigere end en French Open finale med Wozniacki, en OL curlingfinale for kvinder eller en altafgørende kamp fra den engelske cricketliga med en dansk/pakistansk hovedperson? Og hvad med Gus Hansen eller Morten Andersen, for nu at nævne et par andre markante nationale symbolbærere. Udfordringen er den, at vi er oppe mod en kvalitativ hierarkisering, og samtidig tvunget til at definere en kanon. Så hvad gør vi? Well, hos denne læser er der ingen tvivl. Fodbold er fortsat den ultimative nationale symbolbærer. Dette qua historie, meritter, men også den sagnværdi der er omkring denne sport. Dermed skulle der være skåret igennem herfra. Regeringen burde have gjort det samme for længst. At den ikke har gjort siger en del om tragiske fri markedskræfter, men også en del om kulturpolitisk impotens. At skamme sig.

Hvem bliver lagt på is?

Ulla Tørnæs, udviklingsminister

Det er godt, at Information interesserer sig for dansk udviklingspolitik, men ærgerligt at avisen igen den 22.5. bragte en artikel fuld af fejl og misforståelser ("Danida lægger kritikere på is").

Lad mig tage fat i to af de fejlagtige argumenter: For det første, at kritikere bliver lagt på is, og for det andet at evalueringerne - og især kritiske evalueringer - ikke anvendes. Alle Danidas større evalueringer er i internationalt udbud efter EU's regler. Det betyder, at danske konsulenter skal konkurrere med internationale konsulenter om opgaverne. Danida lægger altså ikke danske konsulenter på is, men konkurrencen er blevet hårdere i de senere år. Flere af kritikerne har rent faktisk udført konsulentopgaver for Danida de senere år, så påstanden om at nogen lægges på is, holder simpelthen ikke. I de senere år er opfølgningen på evalueringerne blev markant styrket. Dels kommenterer jeg alle nye evalueringer på Udenrigsministeriets hjemmeside, og dels følges der systematisk op på alle evalueringer.

For os er det vigtigt at udnytte det vi kan lære af evalueringerne, og det gælder både de positive og de mere kritiske.

Hvor er Vesten nu?

Sacir Camo, Hjørring

For anden gang i de sidste to år har den etiopiske (kristne) hær trængt ind i Somalia (muslimsk), uden at være angrebet selv og uden for FN-mandat. Dengang Saddam Hussein gjorde det samme i Kuwait blev hans land sønderbombet af Vesten.

Hvor er Vesten nu til at beskytte Somalias suværenitet og dets grænser? Hykleri og dobbeltmoral kender åbenbart ingen grænser.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Bemærkning til ”Så er det sgu nok!” af Nis Rasmussen, Hundested

Kunne ikke være mere enig.

Per Holm Knudsen

"Emilie Turunen, SF's kandidat til Europa-Parlamentet"

Det er temmelig useriøst, når Emilie skriver: "Selv om der måtte være en lille gruppe kvinder, for hvem prostitution er en ideel vej til indtjening, .." Emilie dokumenterer ikke på nogen måde, at der er tale om en lille gruppe kvinder. Det ville være lige så korrekt at skrive, at der kun er tale om "en lille gruppe, for hvem prostitution ikke er en ideel vej til indtjening, ..". Langt mere sandsynligt er det, at Emilie blot bruger moraliseren om prostitution som et opportunt springbrædt til at gøre sig kendt for at komme i Mickey Mouse-parlamentet. Og det er vel osse en slags prostitution!