Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
19. maj 2009

Hvad blev der af menneskerettigheder?

Morten Bro, Broager

Hvorfor forsvandt Vestens kritik af russiske overgreb, voldtægter af civile, menneskeretskrænkelser, valgfusk og massemord i russiske republikker, bl.a. Tjetjenien? Vi i Vesten går da utrolig meget op i menneskerettighederne og demokrati, ikke?! Kan den manglende kritik fra bl.a. dansk side skyldes, at Rusland er et interessant marked? Mange af dem, russerne myrder hver dag, er 'kun' muslimer, men det er vel ikke grunden til den rungende tavshed?!

I Vesten bør man indrømme, at man hylder dobbelstandarder og kun interesserer sig for, hvordan vores produkter sælges, og hvem vi må 'glemme' i den sag.

Tak til Bent

Peder Meyhoff, Hinnerup

Tak til Bent Vinn og Skæv (Inf. den 16. maj). Han skal vide, at han ikke er alene med sine Bob Dylan-problemer. Også jeg må snige mig til at sætte Dylan på afspilleren, når fruen en sjælden gang ikke er hjemme. Af med en af hendes evindelige operaer som ellers nærmest er sømmet fast i skuffen, og på med -. ja, for tiden er det bl.a. Modern Times. Og så op for lyden.

Heldigvis er vores kat ganske Bob-tolerant, så jeg vil nok anbefale Bent at skifte hunden ud med en kat. Vores sover fuldstændigt uanfægtet fra det hele så længe, den ikke er sulten. Bob og operaer, det hele går hen over hovedet på den. Allerhøjst virrer den en smule med ørerne. Kun raslen med madskålen kan bringe den ned fra sofaen. Nå ja, og så støvsugeren.

Her må jeg tilstå at vores kat ikke er bedre end Bents hund. Så der er virkelig en udviklingsopgave for Nilfisk: Den lydløse støvsuger. Eller måske en støvsuger, der spiller Bob, mens den suger. Den kan måske endda få sådan nogle som Bent og mig til at lufte støvsugeren lidt oftere.

Den kunstelskende Hitler

Per Thygesen Poulsen, Sorø

I irritation over 'diverse læserbrevsskribenter', deriblandt mig, skriver Anders Mortensen under overskriften "Hærværksparalleller" (Inf. 15.5.), at Hitler intet havde imod kunst. "Han var tværtimod en stor kunstelsker," skriver Mortensen.

Men uvidenhed er farlig, også når man vil bortforklare den uhyggelige pointe i de såkaldte autonomes "gadefest", der skal jage de kreative ud af byens rum.

Hitlers kærlighed gjaldt kun kunst, der forherligede ham. Den kreative kunst kaldte han 'entartet', forbød og vandaliserede den. Tag ned på Nolde-museet i Seebüll og se hans vidunderlige "Ungemalten Bilder", som måtte males og opbevares i smug, da Hitler-styret i 1937 erklærede ham for 'entarteten Künstler'.

Kærlighed til kunst, åh, ja. En sådan kærlighed vil de kreative nok frabede sig.

Højrefløjens apartheidlogik

Per Jensen, Nordborg

Når man læser den debatform, som udøves af mange højrefløjsdanskere mod muslimer, hvor der xenofobisk køres skinsygt mod alt fremmed og udenlandsk, så virker det som om, at de vil hen til at indføre en kopi af Sydafrikas isolationspolitik i 80'erne. F.eks. vil højrefløjen kun lytte til onde løgne, som gavner deres had, men afviser alt godt, der går dem imod. Ydermere afvises international kritik med ignorant hån. Det er altid de andre, som er forkert på den. Aldrig danskerne!

Når man derudover ser, hvor mange danskere, som istedetfor at komme med konstruktiv kritik af udlændinge, kun hadsk konstaterer "De er her, men skal ikke have en plads i samfundet!", så er det apartheidlogik.

Oliesand kan udvindes på flere måder

Kai Nielsen, informationschef, Statoil

Information bragte den 18. maj en artikel om vore aktiviteter i Canada omkring udvinding af olie fra oliesand. Avisen havde ikke fundet det nødvendigt at kontakte os, men baserede sig udelukkende på generelle udsagn fra Greenpeace og andre. Det betød, at artiklen hovedsageligt var baseret på fejlagtige oplysninger om vore aktiviteter.

Vi ødelægger ikke store skovområder, forgifter ikke drikkevandet og gør ikke folk syge. Vi anvender heller ikke "monstrøse vandmængder", og udleder ikke "flere milliarder liter spildevand fulde af kemikalier i gigantiske reservoirer i skovene". Vi rører ikke vande i Athabasca River i det hele taget. Derfor er det totalt urimeligt, at man på et så forkert grundlag spørger, "om danskerne virkelig vil være med til at støtte sådanne forbrydelser" ved at have aktier i Statoil.

Hvis det virkelig var så galt, ville vi aldrig have investeret i Canada!

I modsætning til nogle af de eksisterende projekter skal vi, når den første beskedne prøveproduktion kommer i gang næste år, ikke bruge vand fra floden. Indianernes fiskeri og drikkevand bliver derfor overhovedet ikke berørt. Vi anvender saltholdigt grundvand og vil genbruge mere end 90 procent. Spildevand renses, så det ikke udgør nogen fare for natur og mennesker. I og med at vi ikke graver store huller ned til oliesandet, vil der ikke blive tale om at ødelægge store skovområder.

Det er korrekt, at produktion fra oliesand giver større udledning af CO2 end konventionel olieproduktion. Med de prognoser, der er for det fremtidige energiforbrug, står det fast, at canadisk oliesand vil indgå i den globale energiforsyning. Så er spørgsmålet, hvem som skal stå for produktionen? Skal det være selskaber, som har bevist, at de kan producere på den mest effektive og dermed miljøskånsomme måde, eller skal man overlade det til andre?

Organiseret kriminalitet

John Damm Sørensen, Kgs. Lyngby

Det er velkendt, at man skal have begået alvorlig kriminalitet for at komme i betragtning som fuldgyldigt medlem af de bander, der udøver organiseret kriminalitet.

Med forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussens, nuværende

statsminister Lars Løkke Rasmussens og skatteminister Kristian Jensens

lovovertrædelser og karrierespring, kunne man let forledes til at tro, at det også gør sig gældende for en karriere i partiet Venstre.

Rejsevejledning for de udvalgte?

Finn Holten Hansen, Kbh. N

Udenrigsministeriets rejsevejledning for Irak på ministeriets hjemmeside meddeler: "Rejsevejledningen er senest ændret den 18. marts 2009. Udenrigsministeriet fraråder stadig alle rejser til Irak, med undtagelse af rejser til de tre kurdiske provinser Dohuk, Erbil og Sulemaniya, hvortil alle ikke nødvendige rejser stadig frarådes ... Selv om situationen i de kurdiske provinser er bedre end i det øvrige Irak, er der risiko for terrorhandlinger og kidnapninger."

Det er jo betryggende læsning for de udviste asylsøgere!

Jeg gik først ud fra, at denne rejsevejledning må være blandt de dokumenter, som er oversat til arabisk og udleveret til de udviste personer og deres familier. Men måske er vejledningen kun henvendt til danske borgere, ikke til mennesker i almindelighed? Selv om - som et kendt reklameslogan i tv påstår - "mennesker betyder alt."

Klasseforskel

Benjamin Lunøe, Kbh. N

Information bragte torsdag den 14. et helsides indlæg af en Ross Jackson, der hævder, at W. Shakespeares værker i virkeligheden skulle være forfattet af Sir Francis Bacon. Imidlertid vil enhver, der kender til både Shakespeares værk og Bacons efterladte digte ikke være et sekund i tvivl om, at der er klasseforskel. - Og den falder ikke ud til den adelige Sir Francis Bacons fordel!

For dårligt, Information

Lars Larsen, Fredensborg

Alle ved jo, at Anders Fogh er en skiderik og at hans exit er velkomment, men at sætte ham i gadeparlamentets gabestok er dårlig, populistisk stil, Information!

Er det kristen medmenneskelighed?

Peer Pedersen, Frederiksværk

De irakiske flygtninge i Sandholmlejren har - i et sidste desperat forsøg på at få lov til at blive i Danmark - søgt hjælp og støtte i den danske folkekirke i København, hvor en del af flygtningene opholder sig.

De fleste af flygtningene er kommet til Danmark på grund af en krig, Danmark var aktiv deltager i, de kom til Danmark, fordi de troede på den danske sag og følte, at livet var blevet for farligt i Irak.

De fleste er godt uddannet eller går i skole, og mange har brug for den hjælp, vi påstår at ville give mennesker i nød.

Danmark har åbenbart råd til at føre krig i fremmede lande, men ikke råd og vilje til at hjælpe de ofre, vi selv skaber, og det er næppe foreneligt med den religion, flertallet i Danmark tilhører.

Den danske folkekirke og den kristne tro tegner langt den største del af danskerne, og til netop denne rækker irakerne hænderne frem og beder om hjælp.

Kan vi med vores kristne tro undlade at hjælpe, har religionen i Danmark endeligt spillet fallit, og folkekirken mistet sin værdi?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Einar Carstensen

Re "Organiseret kriminalitet"
Også har du udeladt at videnskabsministeren er uvidende om lovgivningen, ja han påstod sågar, at der ikke var gjort noget ulovligt, da Århus universitet opkrævede betaling for gratisuddannelser

Per Holm Knudsen

Re: Organiseret kriminalitet
Så bare se til Dansk Folkeparti som husere både racismedømte ungdomskrimiminelle og mere grove våbenkriminelle.

John Damm Sørensen

Man kunne jo også have nævnt integrationsministerens overtrædelser af EF-lovgivningen, men der er jo ikke meget, der tyder på, at tilsidesættelse af EF-lovgivningen kvalificerer til særlig høje poster i partiet.