Kommentar

Der skal bedre arbejdsvilkår til ny politidirektør

Alle andre end justitsministeren har erkendt, at den ønskede effekt af at lukke Pusher Street er udeblevet - problemet med hashhandel er tværtimod blevet hele byens problem.

Alle andre end justitsministeren har erkendt, at den ønskede effekt af at lukke Pusher Street er udeblevet - problemet med hashhandel er tværtimod blevet hele byens problem.

Mogens Flindt

Debat
4. juni 2009

København får fra denne måned ny politidirektør, hvilket er en fin anledning til at gøre status over politiets indsats i hovedstaden. Samtidig er det en oplagt mulighed for at overveje, om der er ting der kan gøres anderledes - og om de knappe politiressourcer kan bruges bedre i fremtiden.

Vi skal være de første til at medgive, at politiet er på en meget krævende opgave i København. Det seneste halvandet år har stået på ungdomshusoptøjer og bandekrig, og bydelen Nørrebro har gang på gang dannet ramme om urolighederne. Politiet har gjort en stor indsats på Nørrebro og har gjort meget for at være synlige i gadebilledet. Som nørrebroere sætter vi pris på dette, men vi må også erkende, at det ikke er nok. Vi har oplevet skyderier uden for vores egne gadedøre og ved desværre af egen erfaring hvad det vil sige at være utryg i sit eget nærmiljø. En af de vigtigste politiopgaver er derfor, som det kriminelle miljø ser ud p.t. at være til stede og synlige i de områder hvor behovet er.

Men desværre arbejder politiet under meget svære vilkår takket være regeringens helt skæve prioriteringer. Særligt må den massive indsats på Christiania siges at være absolut fejlslagen. Tanken med at rydde Pusher Street i sin tid var at stoppe hashhandlen og fordrive de kriminelle pushere. Men hvad står vi med i dag? Hashhandel spredt ud over hele byen og bander der bekriger hinanden for at blive de førende på hashmarkedet. I tilgift har vi så fået en bydel - Christiania - der må leve med jævnlige razziaer og et politiopbud, der er en slagmark værdig.

Arbejdsvilkår

Politiet selv har for nylig udtalt, at indsatsen på Christiania er en fiasko. Hvornår mon det går op for justitsministeren? Og hvornår mon han gør noget ved det? Alle andre har erkendt, at den ønskede effekt af at lukke Pusher Street er udeblevet - problemet med hashhandel er tværtimod blevet hele byens problem, med utryghed og bandekrig til følge. Men Justitsministeren lukker ørene og lader stå til.

Giv dog den nye politidirektør nogle bedre arbejdsvilkår - og lad hans folk udføre deres arbejde der hvor behovet er.

Ninna Thomsen, SF, og Jan Andreasen, S er begge MB

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

DUMMERE END POLITIET TILLADER.
Igennem 7-8 årtier har politiledelsen vist ganske hårdhændede metoder og aldrig svigtet den etablerede bedsteborger med fløjelshansker og venstrefløjen med knippelsuppe.
Mig bekendt har politimesteren i København siden 38 haft fælles myndighed med rigspolitichefen, hvis første mand på posten skulle frelse landet for pøbel og emsigt jagede tyske flygtninge og danske kommunister, langt flere end nazisterne havde bedt om. Og den seneste politimester på posten i hovedstaden var en omsorgsfuld dame for byens børn og unge og viste sin terrornæve helt i overensstemmelse med SFs opdragelsesidealer over vor lømler og tøjter (læs aviserne fra dengang), der pønser på optøjer, hærværk og autonomi. Stillet over for en åbenlys sikkerhedsrisiko trådte tre gæve koner op med hver sin kagerulle, Hanne Bech Hansen fra politiet, Ruth Evens fra det religiøse faderhus på jagtvej 69 og Ritt Bjerregaard fra borgerrepræsentationen, og lod det træfsikre jyske politi gøre det grove arbejde til adskillige millioner kroner. Og til støtte for regeringen og Dansk Folkeparti træder SF til med straffe, mere straf, højere straf og selvfølgelig kravet om bedre arbejdsvilkår - for en politidirektør!
Borgerne må jo stadig huske historien om den dyrevenlige betjent, der hjalp en værgeløs ande-ællingefamilie over den farlige gade, just sådan som Steen Gade optræder i læserbrevet lige til højre for Ninna Thomsen og Jan Andreasen: "Hvad har Enhedslisten og kumpaner gang i?" Det lykkes
Steen Gade at flette Enhedslisten ind blandt de opstillede partier og placere dem i bås med både Junibevægelsen og Folkebevægelsen mod EU samt i bås med det xenofobiske Dansk Folkeparti, en slem bande. Har Steen Gade og SF valgt den etablerede liberalisme for et nyt Europa, meldt sig under EUs rammer af fri markedskræfter fra erhvervs- og finanskredsene og et politisamarbejde under Schengen-aftalerne - og altså lukket øjnene for de basale mellemfolkelige/statslige aftaler om handel og kultur?