Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
18. juni 2009

Tavs venstrefløj

Michael Sandfort, Brønshøj

I Inf. den 15. juni skriver Marchen Neel Gjertsen, at den hollandske politiker Geert Wilders var blandt venner, da han deltog i Trykke frihedsselskabets konference om ytringsfrihed og islam på Christiansborg den 14. juni: »Ikke et eneste kritisk spørgsmål blev der stillet, og de danske politikere, der deltog i paneldebatten, Naser Khader, Søren Espersen og Karen Jespersen, gav langt hen ad vejen Wilders ret i sine analyser.«

Gjertsens iagttagelser passer, men hun glemmer at stille spørgsmålet: Hvorfor hørtes ingen Wilders-kritiske stemmer fra venstre fløjen, når konferencen som bekendt var åben for alle

Udregning af BMI

Anders Johansen, ph.d. i fysik

At være overvægtig er en rigtig dårlig ting for ens sundhed, det er de fleste klar over. >Også socialt er det ofte et handicap, da samfundsidealet er slank, slank og atter slank.

De fleste, inklusive læger, bruger begrebet BMI (Body Mass Index) til at afgøre, hvorvidt en person bør tabe sig. En persons BMI beregnes som personens vægt divideret med personens højde to gange (højden i anden). Besidder man en smule fysisk viden, så ser man hurtigt, at denne beregning svarer til at antage, at mennesker er todimensionale, Men det er vi jo ikke.

Vi skal have ny grundlov nu

John Damm Sørensen, Kgs. Lyngby

Danmark skal have en ny grundlov alene af den grund, at den gamle grundlov udelukkende fejres af de politikere, som den skal beskytte os imod.

Gå på gaden for irakerne

Johanne Schmidt-Nielsen, politisk ordfører (El)

En sikker flyvetur til Bagdad. Det er, hvad den danske regering kan garantere de 282 voksne og børn, der netop nu venter på, at politiet banker på døren. De første fem er allerede hentet, og foran dem ligger en enkeltbillet til Bagdad. Blandt de ventende er børn, der har levet hele deres liv i danske asylcentre, og som kun kender Irak fra tv-billeder af bomber, der sprænger. Jeg tror, vi er mange, der føler os komplet magtesløse over for en argument resistent regering, der er villig til ofre menneskeliv for at markere den såkaldt »faste og fair« udlændingepolitik. >En regering, der >nægter at lytte til såvel Amnesty som FN, og som har afpresset den irakiske regering økonomisk ved at true med at bistand til genopbygning tages fra dem, hvis ikke hjemsendelsesaftalen blev underskrevet.

Men det vi alle sammen kan gøre er at gå på gaden >og vise støtte >til de udvisningstruede. I dag klokken 17.00 samles borgere på Christiansborgs Slotsplads under overskriften »nej til tvangsudvisninger - ja til anstændighed«. Jeg vil opfordre alle til at gå med og til at sende et klart signal til vores regering: Vi vil et anstændigt Danmark.

(Gen)indfør uniformen i skolen

Jesper Thorup Andresen, Brabrand

Der er de senere år været stor fokus på mobning i skolen og på arbejdspladsen. Aldrig har man set så mærke- og modebevidste børn og unge som i dag. Det har lagt et stort økonomisk pres på unge og deres forældre. Et pres som ikke alle har kunnet leve op til. Tøjet er noget af det første, børn mobber med.

Jeg tror, at det fri tøjvalg i dag deler eleverne - de smarte og de mindre smarte. Jeg tror, at uniformerne vil samle eleverne i stedet for at adskille dem. Derfor: Indfør skoleuniformer og lad i det mindste skolen være et fristed, også for børn af mindre bemidlede forældre.

Statsforvaltningens tunge ansvar

Jens Kimby, Haderslev

Det er dog et ualmindeligt mandschauvinistisk indlæg, Dennis Johansen skriver den 11. juni som modspil til Sisse Fallinges kronik 29.maj. Hendes påstand var, at konfliktfyldte skilsmisser ifølge den nye forældreansvarslov let kan resultere i en form for tvangsægteskaber.

Dennis Johansen (DJ) kalder Fallinges påstand for en udnyttelse af svage kvinder i et mataforisk forsøg på at dæmonisere mænd og fædre. Det er dog en uhyrlig konklusion på de forhold, som Fallinge beskriver.

DJ misbruger et citat af Sigrid Riise: »Fædrene udstråler en ro, som børnene kan mærke, og derfor har fædrene sjældent de samme problemer som mødre.«

Hertil drager DJ den konklusion, at fædrene faktisk burde have fortrinsret til børnene og bopælsretten!

Mage til uhyrlighed er sjældent set på tryk. Selvfølgelig er der kvinder, der ikke på forsvarlig vis kan tage vare på deres afkom, men derfor at generalisere mænd til bedst egnede er dog om noget et kønspolitisk parts inlæg.

Vi har kendskab til et tilfælde, hvor en kvinde både under graviditeten og efter barnets fødsel har været udsat for grov vold og psykisk terror. Den slags tilfælde er der desværre rigtig mange af, også langt flere end der kommer til offentlighedens kendskab. I sådant et tilfælde vil forældreansvarsloven være en ren katastrofe.

Der påhviler derfor Statsforvaltningen et tungt ansvar for at bruge denne lov med forsigtighed, således at resultatet i de enkelte tilfælde ikke bliver tvangsægteskaber, som rigtigt beskrevet af Fallinge.

Skaarup manipulerer

>Pietro Cini, Bælum

»Anarkisme ville være konsekvensen af at lade følelserme råde, sådan som Ulla Jessing anbefaler - og så hersker kun én lov, nemlig junglens, hvor den stærkeste vinder,« skriver Peter Skaarup i Information 13.juni.

Skaarup manipulerer. Anarkisme er at være fløjtende ligeglad med alle love. Gør man modstand mod én enkelt >oplagt uretfærdig lov, er det ikke anarkisme men civil ulydighed. Sidstnævnte er forudsætning nummer ét for demokratiets fremskridt. Jævnfør Martin Luther King: havde han >i sin >tid affundet sig med >USA-s demokratisk vedtagne racelove, ville USA i dag ikke have en sort præsident. >

Bøger er farlige

Jørgen Groth, Hundested

Et sted i Østen lige nu - i forbindelse med et valg - er der en samling mænd, som restriktivt styrer millioner mennesker ud fra nogle regler, som de har i en bog.

Et andet sted i den nære orient, er der en nation, hvor 80 pct. af befolkningen læser i anden bog, at de har hele retten til det land de lever på. Og at de resterende 20 pct. ikke har ret til noget. Flertallet har endda ret til at inddrage besat land - i mod FN resolutioner - til bebyggelse.

I et andet land får skole piger smidt syre i ansigtet, fordi de går i skole. Det må de ikke, kan en gruppe i dette land læse i en bog, de har.

For en del år siden, i det sydlige Afrika, var der et land, hvor et lille mindretal bestemte helt over flertallet også med henvisning til, hvad der stod i en bog.

En meget indflydelsesrig mand med tæt kontakt til en af disse bøger har udtalt, at brug af kondomer mod AIDS i Afrika er i mod, hvad der stå i den pågældende bog.

Der er mennesker, der bliver slået ihjel, frataget deres rettigheder eller vildledt, fordi andre mener de har forbrudt sig mod, eller lever i strid med, hvad der står i disse bøger.

Bøgerne er oprindeligt skrevet ud fra, hvad nogle mennesker har udtænkt i deres hoveder. Så er bøgerne blevet ændret gennem tiderne af andre mennesker, så de passer til nutiden. >

Ja sandelig, bøger er farlige. Det er ikke så underligt, at man visse steder har brændt bøger.

En molbo historie

Claus Schou, Broby

Selv om jeg aldrig har haft ret meget fidus til den nuværende regering, vil jeg alligevel helst tro det bedste om mine medmennesker. Jeg håber næsten, at jeg må tage fejl i følgende, og at jeg kan beholde barnetroen på julemanden, tandfeen, alle helgener og DR-s evindelige aktieanalytikkere:

I dette år er aktiekurserne helt i bund, og det er værdien af SP-opsparingen dermed også i det omfang, den er investeret i aktier. Befolkningen får at vide, at det er at vise samfundssind at hæve og forbruge. Men er det overhovedet rigtigt

For ATP bliver da nødt til at sælge tilsvarende med aktier. Dermed belastes aktiemarkedet helt unødigt. Det kan meget vel handle om, at danske virksomheder får problemer - f.eks. vind mølleindustrien, mens fladskærme - produceret på den anden side af jorden - samt en forkvaklet thailandsk eller spansk turistindustri og en stærkt forurenende luftfart derimod understøttes.

Bemærkelsesværdigt

Stephen Egede Glahn, Humlebæk

I sagen om de 282 irakiske asylansøgere har Birthe Rønn Hornbech (V) og Peter Skaarup (DF) ofte understreget, at loven skal holdes. Det mente de åbenbart ikke den 21. marts 2003, da de stemte for dansk deltagelse i angrebskrigen mod Irak. Ifølge grundloven kan militære magtmidler kun anvendes som forsvar mod angreb eller som sanktioner i overensstemmelse med De Forenede Nationers pagt.

Ingen af de betingelser var opfyldt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Sandfort, kunne det tænkes, at "venstrefløjen" for længst havde opgivet Wilders som uden for pædagogisk rækkevidde?

Michael Sandfort:

”Gjertsens iagttagelser passer, men hun glemmer at stille spørgsmålet: Hvorfor hørtes ingen Wilders-kritiske stemmer fra venstre fløjen, når konferencen som bekendt var åben for alle.”

Michael Sandfort har helt ret. Venstrefløjens årelange passivitet i forhold til VKOs ”udlændingedebat”, ”værdikamp” og den ”faste og fair udlændingepolitik” har været beskæmmende. Især socialdemokraterne har meget at skamme sig over.

Man kan håbe på at den umenneskelige behandling af de irakiske flygtninge kan være en øjenåbner for mange på venstrefløjens og vække dem af deres dvale/vinterhi, når det gælder udlændingepolitikken.

Per Holm Knudsen

@ Michael Sandfort

Man behøver måske ikke at reagere på eller kommentere alle tumper her i verden!