Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
23. juni 2009

Stå fast på værdierne

Jesper Thorup Andresen, Brabrand

Situationen i Iran kaster et næsten uvirkeligt klart lys over forskellen mellem moderne muslimer og formørkede islamister.

Man ser unge mennesker dø i Teherans gade for værdier, som vi tager for givet i Danmark. Derfor er det så ufattelig vigtigt, at man tænker sig om, inden man flyder over i velment politisk korrekthed.

Forbyd burka, kæmp mod tvangsægteskaber og såkaldte æredrab, tegn en tegning også af Muhammed, brug din ytringsfrihed.

Hvis ikke vi her i Danmark står fast på vore værdier, hvor hen i verden skal unge mennesker så flygte; mennesker der kæmper mod et dybt formørket islamitisk styre, der er klar til at dræbe deres egne børn for magt og kontrol i profetens navn.

Vågn op

>Knud Held-Hansen, Aalborg SØ

Folkekirken må mere i offensiven, hvis ikke det skal lykkes for ateister og andre kritikere af religion i det offentlige rum at sætte dagsordenen. Folkekirken skal kæmpe for en position, så dens indflydelse passer til dens størrelse. > Synspunktet tilhører formanden for landets flere end 2.000 menighedsråd, Inge Lise Pedersen. Og det fik hun så opbakning > > til på årsmødet for Landsforeningen af Menighedsråd. >

Er det udtryk for smittende kristendom >Nej. >Det åndelige liv drukner i arrangementer tappet for åndeligt indhold. Ilden, som Helligånden kendetegnes ved, er fraværende. >Ellers ville der ske noget mere af det, vi læser om i Bibelen . > Den >personlige tilgang til Helligånden mangler, >som gør Jesus til en levende virkelighed, vi kan forholde os til. Hvis tilgangen til Helligånden ellers sker i barnedåben, som Folkekirken lærer, må Hellig ånden slumre. >

Folkekirken må sikkert gerne låne Jehovas Vidners slogan »Vågn op«. Intet er mere rigtigt i den nuværende folkekirkelige situation. Klokken er jo fem minutter i tolv på verdensuret, har jeg grund til at mene.

Det kan da ikke passe

Klaus Illum, Fur

Det må da være utænkeligt, at danske politifolk en tidlig morgen bryder ind hos en irakisk familie i et asylcenter og med magt bortfører moderen fra hendes to små børn og sætter hende på et fly til Irak. Danske politifolk er jo ikke som Gestapo- eller Stasi-folk oplært til grusomhed, men uddannet til at beskytte mennesker mod vold og overgreb. Og de tre mennesker i Flygtningenævnet en dommer, en advokat og en repræsentant for udlændingestyrelsen som administrerer lovgivningen og udsteder udvisningsordrer, er ikke som dommerne i Det Tredje Rige underkastet et nazistisk diktatur, som sendte dem i KZ-lejr, hvis de udviste menneskelig anstændighed i deres afgørelser.

Sig mig socialdemokrat Henrik Dam Kristensen (i Inf. 20. juni), at det ikke passer, at børn, som er født i Danmark og har tilbragt deres første fem-seks år under kummerlige vilkår i et dansk asylcenter, har set deres mor blive revet væk fra dem af danske politifolk.

For hvis det er sket, eller det eller noget lignende kommer til at ske, så har vi åbnet døren til politistaten, der beror på, at dommere, advokater, embedsmænd og politifolk parerer ordrer, uanset hvad en grusom regeringsmagt beordrer dem til.

Sig mig Henrik, at du vil gøre alt, hvad du kan, for at forhindre, at noget sådant sker i Danmark.

National sørgedag

Henning Prins, Ålsgårde

Ideen med en national flagdag for de danske veteraner virker mere og mere rimelig, som tabstallene stiger. Vi skal blot huske at flage på halv.

Unik og dybdegående analyse

Niels Harrit, Købvenhavn NV

I første afsnit af Martin Burchardts leder fredag den 19. juni kunne man læse følgende indsigtsfulde vurdering: »Hvor George W. Bush havde prioriteret spredning af frihed og demokrati til autoritære stater i Mellemøsten, forventedes «

Spredning af frihed Hvad har George W. Bush spredt

Død, lemlæstelse, fortvivlelse, had til Vesten, angst for terror og bundløs gæld for vores børn og børnebørn.

De irakere, der ikke er døde, er også blevet spredt i et antal af millioner.

På Informations hjemmeside kan man om »Informations unikke position i medielandskabet« læse, at »Informations kritiske, analytiske og dybdegående journalistik i højere grad dækker baggrundshistorier og perspektivering«.

Ovennævnte citat er altså resultatet af Martin Burchardts unikke, dybdegående analyse af George W. Bush mellemøstpolitik. Informations holdning udtrykkes i lederne. Eller er det bare en sofistikeret måde at gøre nar ad de gamle abonnenter, der håber på bedre tider

Vidste du, at ...

Søren Blaabjerg, Hørning

... Danmark i denne krig i Afghanistan, der (hvis nogen ellers skulle have glemt det) i sin tid blev startet med det påskud, at Taleban-regeringen ikke ville (eller kunne) udlevere Osama bin Laden til retsforfølgelse er tæt på at være indehaver af fører trøjen i kappestriden om at sende flest soldater til Afghanistan målt i forhold til befolkningstallet

Stillingen er (med de seneste tilsagn fra Frankrig og Italien talt med) blandt nedennævnte lande i runde tal omtrent som følger:

1. UK (0,13 promille)

2. Danmark (0,13 promille)

3. USA (0,09 promille)

4. Italien (0,05 promille)

5. Frankrig (0,05 promille)

6. Tyskland (0,04 promille)

7. Indien (0 promille)

8. Rusland (0 promille)

9. Kina (0 promille)

Nå, men Danmark har jo også så glimrende råd til at være storsindet, når det gælder humanitære hensyn så hvad pyt.

Elite-goggeri

Jacob Borup Nørløv, Frederiksberg C >

Informations forside fredag den 16 juni: »Den mest magtfulde i dansk kunst« er klogeåge versionen af Ekstra Bladets »Danmarks bedste fladskærm til prisen.«

Miskundhed

Niels Hansen, Risskov

I en udmærket bagsideleder 20.-21. juni anføres med rette, at ordet miskundhed knapt er kendt i dag. Ordet bliver i lederen oversat med nåde, hvilket er nogenlunde dækkende, men ikke helt præcist.

Miskundhed betyder, at sagen er glemt, der er for evigt slået en streg over den. > Den viden eller kundskab, man tidligere havde, er nu pist forsvundet, sænket i havets dyb. Præfikset mis >er næsten altid koblet til negativt farvede ord som mismod, mistanke, misundelig, misforståelse etc., hvilket kan være en af grundene til, at ordet miskundhed er på vej til at glide ud af sproget. Ordet er positivt, men det misforstås nok af mange.

Miskundhed > bruges meget ofte i salmerne. En af de mest kendte er Ingemanns Til himlene rækker din miskundhed Gud , som er skrevet over salme 36 fra Det Gamle Testamente. > I sidste bibeloversættelse er miskundhed erstattet af det tamme og udflydende > begreb godhed, som jo > kan betyde næsten hvad som helst. > Det angiver slet ikke som > miskundhed, at dine fejl og overtrædelser betingelsesløst er slettet ud og glemt for stedse.

Den perfekte muslim

Nicolai Sennels, psykolog og forfatter til bogen Blandt kriminelle muslimer. En psykologs erfaringer fra Københavns Kommune

DR har i den seneste tid ganske ukritisk stopfodret både seere og lyttere med reklamemanden Nikolai Langs ulidelige koncept Den perfekte muslim . Jeg mødte Lang til en kort snak på DR 2s Deadline (21. juni), hvor den nervøse og menneskeligt umodne unge mand forsøgte at sælge seerne sin virkelighedsfjerne påstand om, at der ikke er integrations problemer i Danmark.

Ikke overraskende har Lang tidligere fungeret som kampagnemager for de Radikale, hvilket kan googles af enhver med internetforbindelse. Havde Lang spurgt de troende muslimer selv i stedet for danskerne hvad en perfekt muslim er, ville svaret uden tvivl være: Det er en muslim, som bøjer sig mod Mekka fem gange om dagen og ser sin profet Muhammed som det perfekte menneskelige rollemodel. Og den slags perfekte muslimer er efter min mening kun perfekte, hvis de bor i et muslimsk land.

Europa er faldet i søvn

>Elisabeth Degn, Stenløse

Europa synes i dag helt at mangle den sunde nysgerrighed mht. interesse >for verdens brændpunkter og selv er vi ikke længere et brændpunkt, fordi vi bruger tiden på navlebeskuelse af islam.

Men verden bevæger sig i andre retninger end Mellemøsten, der jo ikke er nogen dynamo. Mens vi lever i en af vore politikere opretholdt terrorfrygt, bevæger verden sig økonomisk ad helt andre veje og det er den globale økonomi, der binder os sammen ikke terrorismen, der i virkelig heden udgør en forsvindende lille del af denne virkelighed; en virkelighed, som vi europæere har lukket øjnene for.

Vi sagter sørgeligt agterud i forhold til verdens store og frembrusende økonomier: Kina, Indien, Brasilien.

Og vores moralske forbundethed med USA er ikke nok til en førertrøje for Europa i dag: Vi er som verdensdel faldet i søvn, og vi har således mindre og mindre global betydning.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henning Kjær

Nicolai Sennels. Du må mangle argumenter og føle du har en dårlig sag, siden du nu forsøger at begå karaktermord på Lang og tillægger ham synspunkter jeg ikke hørte Lang fremføre i Deadline. Er det virkelig hvad man kan forvente af en psykolog. Henning Kjær