Læserbrev

Godt gået, indvandrere

I indeværende skoleår har 38 pct. af familierne på Nørrebro valgt den ellers så forkætrede lokale folkeskole mod 34 pct. for fire år siden, mens søgningen til privatskolerne i samme periode er faldet fra 42 til 36 pct. Arkiv

I indeværende skoleår har 38 pct. af familierne på Nørrebro valgt den ellers så forkætrede lokale folkeskole mod 34 pct. for fire år siden, mens søgningen til privatskolerne i samme periode er faldet fra 42 til 36 pct. Arkiv

Sonja Iskov

Debat
24. juli 2009

Mens kriminelle indvandrer- og rockerbander dagligt bærer véd til Dansk Folkepartis fremmedbål, bidrager den helt dominerende del af indvandrermiljøet i stigende grad positivt til det danske samfund.

Siden årtusindskiftet er antallet af indvandrere i job steget med 10 procentpoint, viser en netop offentliggjort analyse fra landets mest magtfulde arbejdsgiverorganisation, Dansk Industri (DI).

»Andelen af indvandrere i job nærmer sig hastigt andelen af danskere i beskæftigelse,« siger DI's integrationskonsulent Pernille Kiær, som står bag analysen sammen med DI-økonomen Jens Erik Zebis.

Hun noterer, at uden indvandrerne ville Danmark have oplevet en »markant grænse for økonomisk vækst og velstand« i det nye årtusind. Siden midten af 1980'erne er 150.000 indvandrere kommet ind på arbejdsmarkedet. I samme periode har 65.000 danskere forladt det.

Flygtninge og indvandrere er generelt ikke 'socialturister' og 'bekvemmelighedsflygtninge', som Dansk Folkepartis velkomstord har lydt. De har trodset de forhindringer, som den yderste politiske, kristne og muslimske højrefløj i uskøn forening har stillet op for dem og gennemført en social mobilitet, som er uden sidestykke herhjemme.

Det skyldes bl.a. højkonjunkturerne, men også en uddannelses-iver, som ifølge tal fra Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration bringer andengenerationsindvandrernes uddannelsesniveau tæt på niveauet for jævnaldrende 'etniske danskere':

Mens 41 pct. af de mandlige og 49 pct. af de kvindelige efterkommere i 1995/96 var i gang med en ungdomsuddannelse, var tallene i 2006/2007 vokset til henholdsvis 54 og 57 pct.

De tilsvarende tal var i 2006/2007 henholdsvis 59 pct. for jævnaldrende mandlige og 60 pct. for jævnaldrende kvindelige med dansk baggrund.

Dermed brydes også kulturelle barrierer ned, udpræget på Nørrebro i København, som den hjemlige reaktion - både til højre og venstre - har skamredet i sin propaganda:

Sjællandsgades Skole, som nu er sluttet sammen med en anden såkaldt 'skodskole', Stevnsgades Skole, under navnet Guldberg Skole, blev i 2001 kun frekventeret af 11 pct. af de lokale familier med børn i 0.-2. klasse.

I dag er tilstrømningen af børn med både dansk og udenlandks baggrund så stor, at ventelisten foreløbig er på 30 børn til de fire børnehaveklasser med hver 27-28 børn, som starter her i det nye skoleår.

I indeværende skoleår har 38 pct. af familierne på Nørrebro valgt den ellers så forkætrede lokale folkeskole mod 34 pct. for fire år siden, mens søgningen til privatskolerne - eller hvad man skal kalde skoler med 85 pct. af udgifterne betalt af staten - i samme periode er faldet fra 42 til 36 pct.

Langt igen, ja bestemt. Men som den lille fugl hos B.S. Ingemann nynner glad: Giv tid, giv tid …

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Endnu en socialdemokrat der har noget postivt at sige om indvandrerne. Sig mig er der ved at ske noget i det parti?

Dorte Sørensen

Tak til Lars Weiss for det indlæg, der bryder DF strøm af fremmedfrygt vi eller bliver udsat for.

PS: Håber at socialdemokraterne vil støtte op om Aukens linje mht. de afviste irakere.

Peter Engelbrecht

#Dorte Sørensen,

"PS: Håber at socialdemokraterne vil støtte op om Aukens linje mht. de afviste irakere."

Du har ikke overvejet hvorfor de er blevet afvist? Og hvilke konsekvenser det ville få at give dem ophold?

De har selv en del af skylden for, at de sidder her 8-10 år med børn der taler flydende dansk. De skulle være rejst for længe siden.

Det danske system (hvor de afviste asylansøgere kan blive ved med at anke, anke, anke.......) er håløst. og når man bliver afvist bør man tage ansvar for ens børn og finde andre "græsgange" (hårdt sagt men sandt). Det ødelægger ogs muligheden for mennesker der virkelig er på flugt.

Dorte Sørensen

Peter Budtz
De danske myndigheder er vel heller ikke uden skyld i denne lange sagsbehandling. Derudover fraråder FN at sende flygtninge tilbage til 5 provinser i Irak, netop til disse provinser vil regeringen sende mange af de afviste irakere tilbage til.
I mine øjne bør de danske myndigheder genoptage deres sager og se på dem med større humanitære briller. Er Danmark virkeligt blevet et så forarmet land at der ikke er plads til under 300 ulykkelige irakere.
Den med at man ikke skal belønne de afviste , der ikke tidligere selv har ønsket at rejse tilbage til et land de frygter, er i mine øjne en dårlig begrundelse, da regeringen fx så stort på Bilkas ulovlige byggeri i Horsens og i stedet for krav om nedrivning gjorde Bilka byggeriet lovligt rent administrativt. Når regeringen mener, at det er den rette måde at løse ulovligheder på her så hvorfor ikke for de knapt 300 afviste flygtninge.

Søren Kristensen

Fordi regeringen grundlæggende ikke har noget imod Bilka.

Morten Dreyer

½ vind.

Lars Weiss blæser en lille historie op til en størrelse, som der intet belæg er for.

Dansk Industri´s undersøgelse blev bragt under en overskrift, som der intet belæg var for - og flere medier hopper med begge ben.
Også Lars Weiss.
Skal vi ikke lige huske på Nationalbankens redegørelse:
Hvis indvandring skal have en positiv betydning for udviklingen, så skal indvandre være superindvandrere. Det dækker en person som først indvandrer som færdiguddannet og går direkte ind på arbejdsmarkedet med en erhvervsfrekvens på 100%. Betaler fuld skat, undlader at tage sin famile med til landet og dertil forlader landet inden pensionistalderen.

Hvis ikke det sker, vil der være en negativ påvirkning.

Se dette er ikke en DF konstatering, men derimod Nationalbankens.

Men artiklen om den positive udvikling bliver taget under kontant behandling i dagens Weekendavis af Frede Vestergaard, som påviser, at tallene også omfatter de svenskere som dagligt pendler ind til Danmark for at passe deres arbejde.

Vi bør alvorligt overveje om hvilke lande vi bør lade indvandring komme fra i fremtiden.

Peter Engelbrecht

"De danske myndigheder er vel heller ikke uden skyld i denne lange sagsbehandling. Derudover fraråder FN at sende flygtninge tilbage til 5 provinser i Irak, netop til disse provinser vil regeringen sende mange af de afviste irakere tilbage til."

Jeg synes også sagsbehandlingen er for lang, og man bør overveje alle de muligheder for at anke. De afviste Irakere skal ud og har mulighed for at opholde sig andre steder i Irak.

"Er Danmark virkeligt blevet et så forarmet land at der ikke er plads til under 300 ulykkelige irakere."

Jeg betragter ikke Danmark som et forarmet land. Vi skal bruge resurcerne på dem der virkelig har behov. Diss ulykkelige irakere har skabt en ugunstig situation for dem selv og ødelagt danskernes måde at betragte flygtninge på. Mange danskere betragter flygtninge som nassere, lykkeriddere og plattenslagere fordi systemet har skabt grubund for misbrug.

Dorte Sørensen

Peter Budtz
Vi bliver vist ikke enige her. I mine øjne burde de afvistes sager tages op til en revurdering med mulighed til en humanitæropholdstilladelse. Så var sagen afsluttet og alle kunne komme videre med vores liv.
Jeg tror nu ikke på den myte om at folk frivillig forlader deres land uden grund og bare tager af sted som lykkeriddere og for at nasse på det danske samfund. Mht. at nasse som du så smukt kalder det, så er de danske asylregler selv skyld i, at asylansøgerne ikke får mulighed til at give samfundet en hånd med loven om at asylansøgere ikke må arbejde ol.
I stedet glæder jeg mig over, at de danske arbejdsgiver nu endeligt har fået øjne op for værdien af indvandrerne på arbejdsmarkedet.

Dorte Sørensen:

”Den med at man ikke skal belønne de afviste , der ikke tidligere selv har ønsket at rejse tilbage til et land de frygter, er i mine øjne en dårlig begrundelse, da regeringen fx så stort på Bilkas ulovlige byggeri i Horsens og i stedet for krav om nedrivning gjorde Bilka byggeriet lovligt rent administrativt.”

Vi har efterhånden set en meget lang række eksempler på magtfordrejning og magtarrogance og på at regeringen har bøjet reglerne til sin egen fordel. Der dukker jo nærmest en skandale op hver eneste uge. Den seneste er vist nok, at Lars Løkke Rasmussen har fiflet og foræret en enorm mængde af skatteydernes midler til de private sygehusejere.
Hver eneste gang regeringen har bøjet reglerne, eller det der er værre, har beskeden altid været den samme: Der er ikke noget at komme efter!

Men når det gælder de afviste irakiske asylansøgere, skal der pludselig praktiseres et ganske mageløst og et ganske irrationelt regelrytteri og en nærmest barnagtig principfasthed. Det hænger jo overhovedet ikke sammen.

Der findes danske ord for den slags: hykleri og kynisme…

Inger Sundsvald

Det er ualmindelig godt gået af indvandrerne, at de på trods af alle de hindringer der lægges i vejen for dem fra politisk hold, alligevel formår at hænge med.

Jeg skal ikke blive forbavset, hvis regeringen snart kommer på banen og tager æren for fremgangen. Men det er helt og aldeles deres egen fortjeneste. Sejt!

Niels Mosbak

@Peter Budtz

Det er ikke uden kvalme man læser dine indlæg - du argumenterer på samme måde som de personer, der mener, at de fattige selv er skyld i deres fattigdom.

Det du advokerer for er manglende humanisme og åndelig fattigdom - men i din oppustede selvforståelse - i det kongerige der i dag er amerikansk vasalstat - glemmer du at tage i betragtning, at den danske stamme udgør 5.5 mill. mennesker - ikke flere end der bor i Hamborg.
Danskerne er i dag ikke andet end en parentes i historien, indflydelsen er lig nul i internationale sammenhænge og det har taget mindre end 15 år at nå dertil - åbenhed, imødekommenhed, fordomsfrihed, er erstattet af selvfed, racistisk nationalisme, som du skamløst promoverer.

Jeg vil håbe for dig, at det amerikanske imperium ikke kollapser i din levetid - du vil få det svært...

Peter (ny) Hansen

Det er da utroligt at tyrkerne og araberne udgør flere % af befolkningen, men man ser dem ikke på arbejdspladserne. Det er vidst mest pizza og bananer de har som indspark til de europaeiske økonomier. I Tyskland hvor jeg bor er de usynlige i erhvervslivet.

Niels Mosbak

@Peter (ny) Hansen

Ja fordi de arbejder som renovationsarbejdere, mens du ligger og sover, eller i fabrikkerne eller med jobs som ingen andre vil have - derfor er de usynlige for dig.

Folk som Peter Budtz' sjælsråhed nytter det ikke at argumentere imod.
Det er MULIGT, han har ret i, at nogle af de irakiske forældre bevidst har trukket deres sager i langdrag - men det er altså ikke børnenes skyld. Og at medfølelse - og konsekvens af denne medfølelse - med disse børn ikke indgår i hr. Budts' og desværre alt for mange andres følelsesregister, siger meget om, hvor meget 8 års DF-hetz har forgiftet danske holdninger.

zarifa mohamad

@Mikkel Kaels

Maa give dig ret - studsede ogsaa selv over overskriften.. Intentionen er fin nok og det er dejligt med en positiv melding, men det burde ganske rigtigt vaere en selvfoelge...

Dorte Sørensen

Ja zarifa mohamad og Mikkel Kaels det burde være en selvfølge .
Desværre har mange med en indvandre baggrund haft vanskelig ved at finde en arbejdsgiver der ville ansætte dem også selv om de havde en dansk uddannelse.
Husk der skal 2 til en tango.

zarifa mohamad

@Mikkel Kaels,

Naa, det var altsaa saadan din kommentar skulle forstaes. Tror ikke jeg er helt enig med dig naar det kommer til stykket...

"Faa fingeren ud" - ja, det kan da vaere, der sidder et par stykker og triller tommelfingre og "lukrerer paa systemet" med stort velbehag, men jeg koeber den ikke rigtigt. Jeg en hel del invandrere fra hele verden og jeg kender faktisk ingen med den indstilling - tvaertimod.

Peter Budtz, - du skriver: "Det danske system (hvor de afviste asylansøgere kan blive ved med at anke, anke, anke.......)"

Er du så venlig at finde det sted hvor der står at man har ret til at anke Flygtningenævnets afgørelser?