Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
18. juli 2009

Barnlig opførsel

Per Jensen, Nordborg

Endnu engang opfører Israel sig som et forkælet barn, der insisterer på, at man kan bryde alverdens regler og love. Israel fortsætter deres bosættelser og annektering af Gaza, selv om det er ulovligt.

Hvor længe skal det forkælede barn få lov at styre FN? Er det ikke på tide, at Verdenssamfundet viser Israel, hvor grænsen går ved civilt massemord?

Hvad skal vi med Danmark?

Jørgen Manniche, Helsingør

Efter 1945 har danskerne haft en holdning om tolerance og ytringsfrihed, med > grænser ved > koncentrationslejre, racisme, nej til erobringskrig, selvtægt, etc.

Nu smuldrer disse opfattelser, ikke fordi de kan være kontroversielle eller fordi vi stadig udbytter andre og den tredje verden, men fordi regeringen med åbenlys løgn og amerikansk olie enevældigt overskrider grænserne. Samme politikere køber vin for samfundets midler og reklamerer for saft- >og golffirmaer, overskrider våbenloven ... og taler om minimalstat og strengere straffe.

Hvor er vore fingerspidsfølelser, hjertefornemmelser, værdier og etiske fordringer?

Medborgere, brug sommeren til samtale!

En hån mod arbejdsmarkedets parter

Morten Thiessen, formand for Ingeniørforeningens Arbejdsmarkedssudvalg

Regeringens beslutning om at lægge beskæftigelsesindsatsen ud til kommunerne er dybt beklagelig. Eksperimentet er uigennemtænkt, forhastet og en hån mod den store indsats, arbejdsmarkedets parter har ydet på området gennem en årrække.

Med kommunaliseringen får man et atomiseret system med 91 beskæftigelsesenheder, som ikke har en chance for at kunne leve op til det moderne arbejdsmarkeds krav om overblik, fagspecifik viden og kendskab til de enkelte faggruppers særlige kompetencer og behov.

Denne opgave kan kommunerne kun løfte professionelt ved at inddrage arbejdsmarkedets parter. Men parternes rolle i det nye system står hen i det uvisse. Hermed kaster man guld på gaden, fordi arbejdsmarkedets parter med deres aktive deltagelse i årtiers arbejdsmarkedspolitik har været en forudsætning for at opbygge 'flexicurity-modellen'.

Derfor foreslår Ingeniørforeningen, at Beskæftigelsesregionerne og de regionale beskæftigelsesråd bibeholdes som administrative enheder. Vi foreslår også, at der etableres ca. otte 'Arbejdskraftråd', der får til opgave at dimensionere og prioritere den kommunale beskæftigelsespolitiske indsats. Arbejdskraftrådene kan bl.a. bestå af medlemmer fra kommunerne, arbejdsmarkedets parter, lokalt relevante brancheorganisationer og uddannelsesinstitutioner, erhvervsfremmeaktører osv.

På denne måde får arbejdsmarkedets parter stadig en rolle i den aktive beskæftigelsespolitik, og arbejdsmarkedet sikres mod for meget kommunalt snæversyn og kassetænkning.

Ellemanns del af kagen

Erik Dühring, Ballerup

»Lad dem få kage,« sagde Marie-Antoinette, da folk i Frankrig gjorde oprør, fordi de ikke kunne få brød. Jeg tænkte på det igen, da jeg læste Anne Vangs og Mette Frederiksens udmærkede kronik (16. juli), om vor stillesiddende socialminister Karen Ellemanns (V) udtalelse om, at fattigdom ikke handler om tal men om følelser.

Det er sjovt nok, at når det gælder det rige Danmark, der kan man åbenbart ikke nøjes med følelser, men skal igen og igen have klingende mønt i form af skattelettelser.

Det eneste sociale, der er ved Ellemann, er i forbindelse med ministernavnet.

Damen vil sikkert ikke gå over i historien på grund af udtalelsen, men vil forhåbentligt stille og roligt forsvinde ud af billedet ved næste valg.

SF's rendyrkede bedrageri

Per Clausen, EU-ordfører for Enhedslisten

Det er rendyrket bedrageri over for de vælger, der troede, de stemte på et venstreorienteret parti til EU-Parlamentet, når SF nu støtter en konservativ, homofobisk abortmodstander frem for en kvinde fra SF's svenske søsterparti ved valget af ny formand for EU-Parlamentet.

At Socialdemokraterne foretrak en studehandel med den store konservative gruppe frem for at stemme på en venstreorienteret kandidat overrasker ikke, men det er rystende, at SF også vælger en sådan aftale.

Under valgkampen til EU-Parlamentet understregede SF gang på gang, at der var tale om et almindeligt parlament, hvor venstrefløjen kæmpede mod hørefløjen. Alligevel foretrækker de en konservativ mand frem for en venstreorienteret kvinde, når der skal vælges formand.

Der er sådan set kun en logisk forklaring på SF's stemmeafgivning.

Man er blevet så EU-begejstreret, at man foretrækker at stemme på en konservativ glødende EU-tilhænger i stedet for at stemme på en venstreorienteret EU-kritisk kandidat til formandsposten. Hermed er hykleriet i SF's snak om, at EU-politikken handler om venstrefløjen mod højrefløjen til gengæld afsløret en gang for alle.

Larmende tavshed

Morten Bro, Broager

Endnu engang er en journalist blevet myrdet i Rusland. Hun var så 'uartig' at kritisere den Moskva-tro tjetjenske præsident Kadyrow. Hun kritiserede, at 'roen' i Tjetjenien kun skyldes Kadyrows blodtørstige regime. Modstandere bliver ganske enkelt gjort tavse (i hele Rusland) via nakkeskud. Ruslands præsident er tydeligvis ligeglad - og det samme skulle man tro, Vestens politikere er!

Velkendte udtalelser som 'det kan vi ikke acceptere' og andet tom retorik, er alt Vestens tøsedrenge tør sige. Det er fint og godt, at vi kan kritisere, når islamister foragter ytringsfriheden, men hvorfor er man så tam overfor det russiske magtapparat? Eksport til Rusland er tydeligvis vigtigere end seriøst at påvirke Rusland. Pinligt.

SKAT dumper ikke computere i Afrika

Hans Martens, Augustenborg

Under denne overskrift affærdiger Steen Rydicher, som er kontorchef i SKAT, i Information den 16. juli, SKATs ansvar i forhold til de organisationer, man videresælger eller forærer aftjente computere til. At de ikke er ligeså påpasselige med, hvordan de efterfølgende skiller sig af med de computere, de har erhvervet sig enten gratis eller for et mindre beløb fra SKATs underleverandør, Atea, er man altså ikke ansvarlig for. I indlægget spørger Steen Rydicher, hvordan man kan sikre sig mod det?

Det vil jeg da gerne give Steen Rydicher et bud på. For det er såmænd nemt nok. SKAT kan skrotte alle computerne uanset tilstand, når de forlader SKAT. Så er det problem løst. Hvad så med de organisationer der så må undvære 'SKATs billige aftjente computere' kunne man spørge? Det er jo de organisationer, der, efter hvad Steen Rydicher oplyser, begår ulovlighederne på den måde, de skiller sig af med de nu ubrugelige computere. Det burde de jo selv se at få styr på, er vel en rimelig betragtning.

Hvis man endelig vil hjælpe de organisationer, så kan man jo fra SKATs eller Ateas side i stedet for at sælge computerne til tredje part, låne eller leje dem ud mod at få dem leveret tilbage, når de er ubrugelige; med andre ord påtage sig at håndtere returlogistikken. Så har man igen et sluttet kredsløb. >

Det er faktisk ikke så svært, hvis viljen til at løse problemet er til stede.

Informations teknologi

Rainer R. Lippold, Købennhavn K

Den 16 juli har jeg kritiseret Information for at bringe forkerte oplysninger om Twitter - nemlig at man kunne uploade billeder til Twitter.

Nu publicerer Information i gårsdagens avis to læserbreve, som påstår, at jeg tog fejl.

Man kan, siger de, jo bare bruge Twitpic - dvs. sende sine billeder via mail til Twitpic og så sende et link til Twitpic ud med sine Twitter-beskeder. > Ja, det kan man godt. Man kan sende links til alt ud med Twitter-beskeder, f.eks til Informations hjemmeside. Det betyder dog ikke, at Information er blevet 'uploadet til Twitter'. Denne påstand var og er forkert.

Det er netop disse halve sandheder, jeg vender mig imod. > Ligesom i gårsdagens avis, hvor FE advarer mod, at talebanere muligvis aflytter de danske troppers internettrafik - og det bliver til: »Taliban overvåger danske soldater på Facebook«.

Her bliver en trussel til faktum - og hvis aflytning finder sted, så dog ikke »på Facebook«. Dette ville forudsætte, at soldaterne havde talebanerne som venner! Igen en halv sandhed.

Selv om IT står for informations-teknologi betyder det tilsyneladende ikke, at det også er Informations teknologi.

Ren luft

Lone Nielsen, København N.

Det er tankevækkende, at regeringen har haft travlt med at forbyde rygning overalt og individualisere ansvaret til rygerne for at rense luften, mens den af al magt forsøger at undgå, at biler og lastbiler skal pålægges at montere filtre, hvilket ellers ville rense luften betydeligt mere > for os alle.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu