Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
23. juli 2009

DF underholder i agurketiden

Marianne Olsen, Næstved

Hvor morsomt at erfare, at DF mener, at man ikke må hjælpe til på den måde, Hjemmeværnet uddanner folk til, hvis man har muslimsk tørklæde på. Og det er vel at mærke i vort demokratiske fædreland.

Der er ikke nogen lejlighed, hvor DF forsømmer at gøre sig bemærket - og til grin.

Det sørgelige er, at det ikke kun er grinagtigt.

DF ved ikke, at et symbol i sig selv er tomt og kun repræsenterer det, mennesket putter i det.

Tænk hvis DF, som dog heldigvis de fleste i Danmark, virkelig mente, at kvinder ikke skal undertrykkes.

DF kunne da udnytte den viden og sige: »Kom med dit tørklæde, hos os betyder det ikke undertrykkelse, for her hos os vil vi ikke undertrykke nogen. Tørklædepiger er her i Danmark derimod vidne om, at vi mener, hvad vi siger, når vi glæder os over vores religionsfrihed.«

Men nej, DF synes, det er bedre at mene noget end at vide noget. Nårh nej, det er måske noget helt andet, de ikke kan lide?

Med den DF'ske tænkekapacitet er det måske forståeligt, at partisoldaterne ikke tør sige ligeud, hvad de mener om alt uden for leverpostejen. Det kunne jo hænde, at også deres egne frygtsomme medlemmer - alle angstbiderne - ville finde andre partier at stemme på.

Nu må det altså være nok

Knud Fl. Larsen, Odense C

I de forskellige medier har der på det seneste kørt historien om Maria Mawlas medlemsskab af Hjemmeværnet.

Maria Mawla var stolt af medlemsskabet. Passede det, som man nu skal passe i Hjemmværnet. Og Hjemmeværnet? Også glade og tilfredse. Så glade, at de i en publikation med stolthed fortalte om historien. Tænk sig: En muslimsk kvinde i det danske hjemmeværn.

Og så gik det hele galt? Hjemmeværnets politiske chef, Ulrik Kragh, kaldte det en fejl, at Maria Mawla havde fået lov. Fået lov? Sikke en formulering!

Og selvfølgelig kom Dansk Folkeparti også på banen, som med Pia Kjærsgaard i spidsen hånede Hjemmeværnets ledelse, fordi de havde tilladet at uddanne en muslimsk kvinde Med tørklæde!

På billederne i pressen ser Maria Mawla rigtig sød ud i uniform med tørklæde. Hun er sikkert meget dygtig og brænder sikkert for sagen. Og det er vel nogle væsentlige kriterier for at være medi Hjemmeværnet.

Og selvfølgelig må man være velintegreret, når man er med i Hjemmeværnet. Og det er lige det, som Dansk Folkeparti altid hyler op om. Men altså: Med tørklæde kan næsten intet lade sig gøre, hvis man altså bor i Danmark. Noget helt andet i andre lande, som vi normalt sammenligner os med som f.eks. Norge, Sverige og England. Her kan man nemt bruges i den offentlige sektor, når man bærer tørklæde.

Hvor ville det dog være befriende, hvis en eller anden toppolitiker bare for en enkelt gangs skyld ville træde i karakter og fortælle Pia Kjærsgaard, at nu må det altså være nok.

I et normalt politisk ledet land ville det være noget for en regeringschef.

Kors i Hjemmeværnet

Jan Krag Jacobsen, Farum

Det må være en oplagt opgave for Dansk Folkeparti at sørge for, at det kristne kors, som sidder øverst på kronen i Hjemmeværnets logo, bliver fjernet.

Ramsdal ødelægger selv folkekirken

Kenneth Kristensen Berth, folketingskandidat for DF

Sognepræst Per Ramsdal eri 'Dagens interview' i gårsdagens Information bekymret for, at det vil kaste folkekirken ud i en historisk krise, hvis politiet henter de afviste irakiske asylansøgere, der har besat Brorsons Kirke. I givet fald er ansvaret ene og alene Per Ramsdals og Menighedsrådet ved Brorsons Kirke.

Det er nemlig disse mennesker, der har inddraget Folkekirken i en politisk konflikt.

Per Ramsdal og hans menighedsråd kan ikke være lovgivende og dømmende magt i Danmark - de kan ikke føre udlændingepolitik, og de kan ikke afgøre konkrete sager om, hvilke asylansøgere, der kan eller ikke kan blive i Danmark.

Folkekirken er ikke en stat i staten. Folkekirken er folkets kirke, og Ramsdal og hans kumpaner har taget folkekirken som gidsel i denne sag. Det er det forhold, at disse mennesker har sat sig ud over dansk lov og ret, der er ved at smadre den danske folkekirke - og få store dele af den danske befolkning til at vende sig imod folkekirken.

Langt størstedelen af Folkekirkens medlemmer ønsker ikke, at kirken skal spille en politisk rolle. Langt størstedelen af folkekirkens medlemmer vil formodentlig - i lighed med størstedelen af den danske befolkning som helhed - have de afviste irakere ud af Brorsons Kirke og sendt hjem til Irak.

Hvis Ramsdal er mere optaget af, at folkekirken overlever end af at gennemtrumfe sin egen politiske dagsorden, så viser Ramsdal irakerne køkkenvejen.

Demokratiopfattelser

Rune Munk-Jørgensen, Frederiksberg C

Den 21. juli kunne man på TV 2 se Martin Henriksen (DF) forlange, at Brorsons Kirken i København øjeblikkeligt trækker sin støtte til de udviste irakere tilbage, og at politiet i modsat fald må rydde kirken.

Det er interessant at høre en folkevalgt politiker forsøge at diktere, hvordan politiet, hvis opgave det er at opretholde lov og orden uafhængigt af politiske interesser, skal passe deres arbejde og at høre en politiker i et land med religionsfrihed forsøge at diktere, at det skal være en kirke forbudt at efterleve næstekærlighedsbuddet.

Ytringen er karakteristisk for tonen i dansk politik, hvor Løkke Rasmussen og hans blokpolitiske legekammerater fra Dansk Folkeparti uden at ryste på hånden undergraver og mistænkeliggør nationale rets- og kontrolinstanser.

At Birthe Rønn Hornbech (V), ansvarlig minister i sagen, på linje med nogle af de afviste irakere den sidste måned har været gået under jorden for at undgå at udtale sig, understreger blot hendes rolle som marionet i et topstyret pseudodemokrati.

Skadelige banker

Ole Thorbek, Værløse

Dansk Industri konstaterer i gårsdagens forsidehistorie, at de danske bankers udlånsrente er langt over det europæiske niveau, og at den høje rente øger arbejdsløsheden. Håndværksrådet påviste for nylig, at en tredjedel af de mindre virksomheder på grund af deres størrelse slet ikke kan opnå lån.

Problemet er, at de private banker søger at optimere deres egen indtjening i stedet for at sikre samfundet en optimal kreditformidling. Det søgte bankerne før ved en løssluppen kreditgivning, der førte til finanskrise, og det gør de nu ved en alt for stram kreditgivning, der fører til økonomisk krise, men en høj indtjening for bankerne. Der er tale om en systemfejl, hvor bankerne har alle incitamenter til at prioritere en maksimal indtjening til dem selv, men mangler incitamenter til at prioritere en optimal kreditgivning til samfundet. Der er derfor brug for en regulering af de private banker. Dette kan bl.a. ske gennem en statslig kreditformidling, der i sig selv kan bidrage til en for samfundet optimal kreditforsyning. Og som desuden kan give de private banker den >konkurrence, der tvinger dem til samfundsmæssigt set at fungere mere hensigtsmæssigt. Det vil ikke give bankerne maksimal profit, blot den strengt nødvendige. Men det vil være til gavn for virksomhederne, beskæftigelsen og samlet set for samfundet.

Jantementaliteten lever

Søren Blaabjerg, Hørning

Rapper-sagen og den nye tørklædesag. DF markerer sig atter > >suverænt > som >topscorer i bornert småtskårethed - en småtskårethed, hvis ildelugtende hørm desværre lader til at have dannet skole hen over et bredt spektrum af dansk politik i de senere år. Morsingboen Aksel Sandemose kunne ikke holde stanken ud, tog konsekvensen og flygtede til Norge for at blive sin tids jantementalitet kvit. Trist nok stortrives >denne tilsyneladende fortsat i dagens Danmark.

Goddag mand økseskaft

Anders Johansen. umlebæk

En dugfrisk statistik fra EU viser, at Danmark er har de højeste leveomkostninger i EU - ikke mindst pågrund af madpriserne herunder frugt og grønt. Statistikken viser også, at Danmark hører til blandt de billige lande, når det gælder cigaretter og alkohol. Samtidig taler politikerne om stigende udgifter til sundhedsvæsnet på grund af den aldrende befolkning og ikke mindst livsstilssygdomme. Jamen, hvad foregår der i folketingspolitikernes hjerner? Tilsyneladende ikke meget!

PET-angiveri

Vagn Rasmussen, Hørsholm

Kære debattører.

Lad os dog stoppe al mudderkastning og i fællesskab glæde os over, at angivernes virksomhed 'kun' medførte karaktermord på mere eller mindre kendte danskere og ikke - som under besættelsen - >førte til likvidering af stikkerne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Vidste du det ?

Der er rigtig mange medlemmer af hjemmeværnes om af egne midler suplere deres uniform med dyrt udstyr købt i militæres overskudslagre, primært da hjemmeværmet uniform er af en meget ringe og af en beskeden beskaffenhed.

Med den nye tolkning af uniforms reglementet, hvor et armygrønt tørklæde som ikke er en del af uniformen, vurderes at havde betydning for sikkerheden og derfor forbydes, så ser jeg frem til at der en foretages en omhyggelig inspektion af medlemmerne grej således at ALT udstyr og beklædningsgenstande som ikke er udleveret fra officielt hold øjeblikkelig forbydes af hensyn til sikkerheden

Vi vil jo ikke bringe vores soldaters liv i fare ,- vel?