Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
21. juli 2009

Sangtekster

Morten Bro, Broager

En 11-årig dreng synger en sang, og med det samme får han mere mediebevågenhed end alle andre 'sangstjerner'. I otte år har denne regering sammen med DF prædiket had, og nu er VKO sure over, at det rammer dem selv?

DF's helt egen ytringsfrihed

Henrik Møller Jensen, Odense

Dengang Morten Messerschmidt (DF) i fuld tilstand heilede på en restaurant, var vi mange, der slog det hen som en grov, ungdommelig og provokerende spøg. Men når han nu mener, at en 11-årig dreng bør mentalundersøges, fordi denne i en ekspressiv digtform har ytret sin foragt for Messerschmidt, så begynder det altså at ligne en tendens. På nuværende tidspunkt kan vi herefter med bestemthed fastslå: At overlade ytringsfriheden i Dansk Folkepartis varetægt, det er som at lade ræven passe høns. Dansk Folkeparti kerer sig kun om sin egen ytringsfrihed.

Samfundsskadeligt at starte en avis?

Jens-Peter Bonde, tidligere EP-medlem og Finn Ellegaard, Oplysningsforbundet DEO

Vi er forarget over, at PET-kommissionen bruger 10 år på at skrive en omfattende rapport fyldt med mistænkeliggørelse af personer uden overhovedet at tjekke, om deres oplysninger er rigtige.

Vi troede faktisk, at det var en del af et demokrati, at man godt måtte ytre sig og også selv starte en avis, hvis man kunne og ville. Det var vi nogle, der gjorde.

I 1972 drog vi landet rundt med Radikal Ungdom og argumenterede for, at folk burde stemme nej til EF, fordi vi ønskede beslutningerne truffet der, hvor almindelige borgere kunne blande sig. I 1974 startede vi avisen 'Det ny Notat' fordi vi mente, at den øvrige presse ikke var de kritiske vagthunde i forhold til EU, som de burde være.

Nu kan vi så læse, at vi blev overvåget som farlige, og at vi beskyldes for, at vi nok fik penge fra Sovjet, fordi det var mærkeligt, at vi formåede at banke Notats oplag op, og »i betydelig grad valgte at forære bladet bort«.

Det var såmænd ikke særlig mystisk, og hverken Sovjet eller DKP havde noget med Notats opstart eller drift at gøre. Opskriften var hårdt arbejde, sparsommelighed, lidt forretningsmæssig sans og en gruppe engagerede mennesker. Nej, vi forærede ikke avisen væk, men vi lancerede som den første avis tilbuddet om tre måneders gratis prøveabonnement. Det var en satsning, men med en gentegning på 40 pct. blev det en succes, der løftede os op fra 6.000 til 24.000 abonnenter i vores storhedsperiode.

Notat var kun sin egen. Vi arbejdede enten gratis eller for lommepenge i de første mange år, men til gengæld var vi selv ansvarlige for hele driften, og det var os selv, der bestemte alt.

Dette er skrevet på vegne af alle de gode folk, der arbejdede med dengang og ved, at vi ikke havde andre sponsorer end os selv. Og Notat eksisterer endda stadig - men nu i flottere udstyr end dengang.

Konservativ logik

Joachim Nielsen, Vanløse

Lene Espersen udtaler, at vi danskere tænker for meget på os selv. Det må kræve en logik a la Espersen eller Bendtsen at lure, hvordan det hænger sammen med evige skattelettelser.

Et urimeligt valg fra V og O

Kim Folke Knudsen, Kgs. Lyngby

Hvem skal have første prioritet til en handicapbolig? Det mener Søren Espersen (DF) og Søren Pind (V), at have fundet svaret på, da der dukker en sag op med en såret ung Afghanistanveteran, som nu opholder sig på et hospital pga. manglende ledige og egnede handicapboliger.

Når nu V og O har besluttet sig for, at krigsveteraner skal have førsteret ret til en handicapbolig, hvem skal så skubbes bagud i køen? Skal det være en ung skleroseramt? Skal det være en hjælpeløs ældre med Parkinson? Skal det være en privatansat, som er kommet ud for en arbejdsulykke? Eller skal det være en politibetjent, der bliver invalid i tjenesten? Det skylder de to ordfører fra DF og V et svar på.

Når en person sættes foran i køen, må andre personer skubbes bagud, så længe der er kø til handicapboliger. Derfor Hr. Espersen og Hr. Pind, hvilke personkategorier har ikke gjort sig selv værdige til at komme forrest i køen?

Det er så nemt for de to nationalistiske ordfører fra højrefløjen at sidde oppe i deres elfenbenstårn og kommandere kommunerne til at sortere i boligkøen efter eget behov for at markere sig politisk. Måske skulle de to ordførere overveje, om de ikke ved forsvarsforligsforhandlingerne, som nu er afsluttet, burde have stillet forslag om at afsætte midler til midlertidige boliger for sårede veteraner.

De to ordførere kunne også i et minut overveje, hvor meget DF og V i årets kommuneforhandlinger har bidraget til at fjerne køen til handicapboliger ?

Krig er ikke en gratis hændelse, som ikke koster det offentlige en øre og kan holdes inden for skattestoppet.

Det bliver mere og mere tydeligt

Peer Pedersen, Frederiksværk

Patientforeningerne klager over, at de stærke patienter bliver behandlet før de svage, der ikke er så gode til at tale for sig hos deres læge.

LO og fagbevægelsen har forhandlet sig til, at lønforbedringer sker ved personlige samtaler med ledelsen, hvilket betyder, at de stærke og veltalende medarbejdere går forud for deres dygtige kollegaer, der er mere sociale. Socialdemokraterne har skabt denne egoistiske udvikling, og regeringen har med Dansk Folkepartis støtte fortsat den.

Privathospitalerne stjæler de bedste og mest egoistiske læger og sygeplejersker, og skattefradrags-berettigede patientforsikringer sørger for, at en lille gruppe af vellønnede borgere bliver behandlet før alle andre.

Virksomheder som Jysk påstår, at de ikke har råd til at betale lønforbedringer samtidig med, at ejeren kan høste mange hundrede millioner i egen lomme - betalt af kunderne.

SF, Socialdemokraterne samt fagbevægelsen må snart vågne op og se, at de har været på gale veje, når de appellerer til egoismen og ikke styrker fællesskabet til gavn for pensionisterne og de økonomisk svageste, som de åbenbart helt har glemt. Skattestoppet, som Socialdemokraterne har accepteret, har efterladt pensionisterne og de lavtlønnede uden den forbrugsfremgang, som de velbjergede fik ud af skattestoppet.

Muslimer er vor tids jøder

Jakob Lausch Krogh, Enhedslisten Amager

At den muslimske pige Maria Mawla vælger at bære et armygrønt tørklæde som en del af hendes uniform i hjemmeværnet, får Ib Poulsen, forsvarsordfører for DF, til at kalde det muslimske tørklæde »et udemokratisk og diskriminerende symbol« og samtidig opfordre til at forbyde det i hjemmeværnet. Det er DF's opfordring, der er diskriminerende - ikke tørklædet. At nægte personer adgang til offentlige organisationer på grund af et religiøst symbol er diskrimination på grundlag af religion.

Forfølgelse af et bestemt trossamfund har vi set tidligere i historien bl.a. i Tyskland. I Tyskland blev diskriminationen af jøder gradvist grovere fra slutningen af 20'erne og frem til holocaust. Diskrimination imod muslimer i Danmark skal stoppes og under ingen omstændigheder have lov til >at blive endnu grovere. Derfor opfordrer jeg Hjemmeværnet til ikke at give efter for DF's pres. Tillad muslimske tørklæder i Hjemmeværnet, gør ikke muslimer til vor tids jøder!

Hjemmeværnet

Jørgen Hagmund, Køge

Søndag oplyste pressen og flere aviser, at hjemmeværnet med øjeblikkelig virkning havde bortvist Hansen. Under omklædning viste det sig, at samme Hansen brugte lange underbukser: »Vi kan og vil ikke tolerere den slags beklædning,« udtalte Dansk Folkeparti, og Ulrik Kragh - kommitteret ved Hjemmeværnet og god venstremand - gik øjeblikkelig i pressen med en skarp fordømmelse af de lange.

Fordømmelse af kristenforfølgelse i Irak

>Kamma Ankjærø, Århus C

»Hvis det her fortsætter, så er der snart ingen kristne tilbage i Irak,« siger kirkegænger Sabhan George, der var til stede i Det > Hellige Hjertes Kirke i Bagdads al-Karrada-distrikt, da en bombe gik af, netop som folk ankom til aftenmesse. Dette fremgik af en nyhed i Århus Stiftstidende 14. juli med overskriften »Seks kirker bombet på mindre end et døgn.« Mindst fire mennesker blev dræbt og 32 såret. Videre oplyses det, at i den etnisk blandede by Kirkuk i det nordlige Irak blev den kristne chef for det lokale regnskabskontor, Rizko Aziz Nissan, likvideret søndag. I oktober flygtede tusindvis af kristne familier fra den nordlige by Mosul, fordi militante grupper truede dem på livet til at konvertere til islam. Mindst 14 mistede livet i Mosul i de to første uger af oktober sidste år.

Men hvorfor kommer der ikke en storm af >læserbreve >til støtte for vores trosfæller i Irak?

Og hvornår hører vi en massiv protest fra danske biskopper og præster - inklusive dem fra Brorsons kirke - mod kristenforfølgelsen i Irak?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Poul Erik Hornstrup

Der er al mulig grund til at påtale Morten Messerschmidts hysteri og hykleri - sagen er endnu et eksempel på, at demokrati og ytringsfrihed rager DF en papand; det eneste der interesserer dem er magt. Men derfor skal de alligevel kritiseres i en ordentlig tone. Når det danske retssystem har erklæret påstandene om Messerschmidts heilen og "nazisange" i Tivoli for injurier, så er det faktisk rigtig dårlig tone (mindst!) at gentage påstanden. Det ville klæde dig - og gavne din kritik - hvis du holdt dig til at kritisere det, manden faktisk har gjort - der er rigeligt! F.eks. denne sag.
PS: Det er efter min mening IKKE under nogen omstændigheder i orden at snakke løsagtigt om at slå folk ihjel. Hvis det er "normalt" i visse musikmiljøer, så er der en alvorlig mangel i deres opdragelse, som de skulle få gjort noget ved. Så der er bestemt noget at kritisere, og læreren har udvist manglende dømmekraft . Men at fare frem med lukning af skolen og fyring af læreren og true med mentalundersøgelse (uklart om det er læreren eller eleven) - det er kvalmende populisme og magtmisbrug af værste skuffe.
Messerschmidt er sandelig trådt i karakter som skallesmækkende mimose.