Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
20. juli 2009

Forbyd kamphunde

Carsten Kofoed, København N

Så skete det igen. En fem-årig dreng fra Kalundborg blev maltrakteret af kamphunde. Det er skandaløst, at disse firbenede dræbermaskiner ikke for længst er blevet forbudt. Politikerne er ansvarlige og ævler om mundkurv, snor osv. Men det er kamphunderacerne, som er særdeles aggressive af natur og deres ejere, som ofte er nogle meget kedelige typer, der er problemet. Så her er min plan, hunde og mennesker: Alle hundeejere skal inden 2011 have erhvervet sig et hundekørekort. Fra 2010 gøres det ulovligt at have kamphunde. De indleveres mod rimelig erstatning til aflivning frem til da. De ejere, der ikke efterkommer dette, straffes med fængsel og mister for bestandig retten til at have hund, hvilket også sker, hvis ens hund angriber mennesker.

Retten til at have hund er ikke en menneskeret og går ikke forud for børn og voksnes ret til trygt at kunne færdes i det offentlige rum.

Ingen respekt for omverdenen

Per Jensen, Nordborg

Dansk Folkeparti fremstiller sig som danskernes moralske vogter med respekt for alle dette lands borgere og andre kulturer, men lader gang på gang ministre slippe, som har begået ulovligheder - og så dyrker de racistisk muslimhetz gennem alle medier.

DF's politik går for tiden ud på restriktivt at minimere antallet af alle slags udlændinge, der vil begynde en tilværelse i Dannevang, selv om regeringen fortæller EU noget andet. Til sidst håner Morten Messerschmidt med tilbagestående nationalisme, den 14. juli i Deadline på DR2, alle de parlamentarikere, som rejste sig til EU-Hymnen (Beethovens Symfoni).

Hvornår går det op for danskerne, at omverdenen mister tilliden til Danmarks etiske livsindhold?

Lyse udsigter

Knud Held-Hansen, Aalborg SØ

Jesus & JosefineAviserne bringer ikke kun dårlige nyheder. En god nyhed er f.eks., at genudsendes i december. Her i huset er det årets julekalender - hvert år. Et ugeblad var nemlig så venlig at udgive de 24 episoder på to skiver. Vi bliver aldrig trætte af historien >om Gud, der blev menneske. At vi så oven i købet rent åndeligt kan forholde os til personen, vi ser skildret i julekalenderen, er næsten utroligt, men alligevel en sandhed som overgår al forstand, og som burde få langt flere til at rive himmeriget til sig.

Men det gør folk med begge ben på jorden almindeligvis ikke.

En undersøgelse viser nemlig, at jo mere religiøst et land er, desto mindre intelligente er befolkningen. Oplysningen halter nu. Religionerne er nemlig døre til de forkerte rum, hvor slaveriet trives i bedste velgående. 'Døren ', som Jesus sagde, han var, og Sandheden, han er, sætter os i frihed.

Glistrup var på forkant med alt

Bo Warming, København N

Glistrup var på forkant med alt - ikke kun indvandringen. Årtier før han startede Fremskridtspartiet havde han i offentlig debat foreslået nedtrapning af al lovgivning vedrørende parforhold, polygamiforbud, arve- og samkvemsret osv. Staten er en elefant i en porcelænsbutik, og folk kan sagtens selv udforme samlivskontrakter, hvis de gøres retsgyldige.

Informations kommentar 15. juli om flerkoneri er en lang-i-spyttet famlen sig frem til, hvad mesteren fastslog folkeligt og klart for et halvt århundred siden. Også dengang - og på Grevinde Danners tid - var seriel monogami almindeligt.

Sommerlæsning

Claus Oreskov, Helsingør

Robert Fisk (kommentar 17. juli) langer ud til højre og venstre, samtidig med at han politiserer de såkaldte Dødehavsruller. Et par dumsmarte ytringer bliver der også plads til, om at Israel ikke anerkender folkemordet på armenierne.

De 40 Dage På Musa DaghOm det armenske folkemord er der ikke skrevet meget, men den mest interessante bog om emnet er faktisk skrevet af en jøde. Franz Werfels .

Hvis der er nogen, der mangler sommerlæsning, så er her virkelig noget at komme efter. Bogen er vanvittig spændende og de geografiske, sociale, kulturelle og etnografiske beskrivelser af regionen og dens mennesker er gennem researchet. Hertil kommer et persongalleri på omkring 50 personer, som alle har deres forskelligheder. Franz Werfel giver et mesterligt billede af, hvad det vil sige at leve i periferien af Europa på denne tid, både for dem med magten og dem der blev ofre for magten. På intet tidspunkt bliver bogen anti-tyrkisk, men fremholder de kredse idet tyrkiske samfund som var oprørte over folkemordet. Og så har denne bog en så forbavsende slutning, at man skal sunde sig lidt, når det sidste blad er vendt!

DSB = Det Stiger Bare

Ib Christensen, Stenløse

DSB har ubemærket hævet prisen 25 pct. for en pladsbillet med toget. Hvor en billet før kostede 20 kr., er det nu blevet til 25 kr. Samtidig er der indført et 'forsendelsesgebyr' på 15 kr., hvis man ikke selv har en printer. Dette gebyr på gebyret (pladsbilletten) udgør et tillæg på 75 pct. og selv om noget af det kan forklares ved PostDanmarks portoforhøjelse pr. 1. august (14 pct. for et brev på 100 gram) forklarer det jo ikke hele forhøjelsen.

OECD forventer en inflation i Danmark på 2,6 pct. for 2009. Hvor går de ekstra penge hen? Skal de mon dække udgifterne til IC4-toget? Det motiverer ikke bilisterne til at vælge toget.

Og hvad skal PostDanmark mon bruge pengene til?

PET på arkivloven

Jesper Jørgensen, arkivar, Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv

Blot som supplement til Ulrik Dahlins artikler (11.-12. juli og 15. juli) om PET's makulering af sagsakter om Socialistisk Arbejderparti (SAP). Det lyder i PET-Kommissionens beretning om overvågningen af DKP (bind 6, s. 14): »Det skal indledningsvis bemærkes, at hovedparten af PET's emnesag vedrørende dansk og international kommunisme blev makuleret i 1996. Dertil kommer, at de fleste personsager på ledende kommunister ligeledes er blevet makuleret løbende som et led i PET's almindelige revision af registreringer.«

For den historiske forståelse af fænomener som PET og DKP er det en stor skam! Et velfungerende demokratisk samfund skal have mulighed for at lære at fortidens fejl. Derfor bør PET hurtigst muligt omfattes af arkivloven. Det må være langt tilstrækkeligt at følge denne lovs strenge (og endda meget fleksible) bestemmelser om, at fortrolige dokumenter som hovedregel nedklassificeres efter 60 år.

Konfliktsky og dovne m/k

Gitte Iversen, Åbyhøj

I forbindelse med Camilla Stampe og Katrine Julie Abrahamsens artikel »Kvinder er konfliktsky og dovne«, bragt i Information fredag den 17. juli, har jeg følgende kommentar:

Artiklen er baseret på et interview med Lone Ryg Olsen som er HR- og kommunikationsdirektør i Expert Danmark A/S, og ifølge hende har kvinder kun magt i køkkenet og i børneværelset, fordi de er for konfliktsky og dovne til at tilkæmpe sig mere overordnede positioner på arbejdsmarkedet. Hun har valgt at gifte sig med en mand, der åbenbart godt gider at tage slæbet derhjemme, uden at han bliver skoset for at være doven og konfliktsky. Så bag enhver stor kvinde står en ligeså stor mand, ikke sandt? For Lone Ryg Olsen gør jo bare det som de magtfulde mænd altid har gjort, nemlig at lade baglandet klare hjemmefronten og spørgsmålet er så, om vi er kommet ret meget videre.

Historien skrives altid af sejrherrerne

Jens Hørdam, Solrød Strand

Det er en kendt sag, at det er sejrherrerne, der skriver historien. I PET-kommis- sionens rapport og med dens småbidder af afsløringer omkring 'det danske STASI' dette efterhånden være slået fast med både hammer og segl, hammer og passer og alle de andre symboler fortidens 'fantaster og idealister' benyttede sig af. Tænk hvis denne epokes historie kunne skrives ud fra samme åbenhed i arkiverne, som den åbenhed der er i 'tabernes' arkiver: KGB, STASI, samt andre Øst- europæiske landes forhenværende hemmeligheder? Men sådan skulle det ikke være. Vi, 'de sejrende', kan ikke tilskikkes samme evner for demokrati og åbenhed som 'tabernes' stakkels fortabte og for- førte befolkninger. I sandhed en besynderlig verden!

Danmarks Guantánamo

Niels Lomholt, Hørsholm

Så har vi fået vores egen Guantánamo-fangelejr, som hedder Ellebæk. Her holdes flygtninge fængslet på ubestemt tid uden at være dømt. De amerikanske fanger var mistænkt for at være terrorister, mens de danske blot kan være mistænkt for, at nogen har stavet deres navn forkert i deres dokumenter.

Nu mangler vi bare den fysiske tortur. Der går udmærket med den psykiske.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Vi er lige blevet mindet om de to børn Nasra og Nidal, som på 10. år bor i Jordan imod i hvert fald Nidals ønske. Jeg har altid følt mig dybt berørt, ja faktisk fortvivlet, over det liv, Nidal kom til at leve, da han blev hjemgivet, efter at have været tvangsanbragt i plejefamilie i Sydsjælland. Han skulle med moderen tilbage til Jordan, som er forældrenes hjemland.
Er der nogen, der kan fortælle mig, hvad jeg og andre kan gøre for at sikre, at i hvertfald den handicappede Nidal kommer tilbage til Danmark, som han føler sig knyttet til. Senest i en TV reportagen udtalte han på fejlfrit dansk, at Nynne, hans tidligere plejemor, er hans mor. Kære integrationsminister, vis dog lidt menneskelige følelser og lyt til drengen. Han er ikke i tvivl om sin tilknytning til Danmark, og manglende tilknytning til Jordan, som ikke vil vide af ham.

Rachel Henderson

Tak til Carsten Kofoed for indlægget mod kamphunde.

Jeg synes, at alt hvad der ligner kamphunde skal betragtes som skadedyr på linie med rotter. Vi bør indføre hundefængere, der kan aflive disse skadedyr på stedet.

Alle, der er vidende om kamphundes eksistens bør have pligt til at anmelde dette til kommunen eller politiet.