Læsetid: 2 min.

Osama bin Laden er død

Osama bin Laden var indlagt på det amerikanske militærhospital i Dubai i sommeren 2001 (ifølge Le Figaro, UPI, The Guardian, The Times). Han led af en svær nyresygdom
Debat
27. august 2009
En masse indicier tyder på, at manden på billedet ikke længere lever. Alle oplysningerne - og meget mere til - kan dokumenteres på behørig vis. Arkiv

En masse indicier tyder på, at manden på billedet ikke længere lever. Alle oplysningerne - og meget mere til - kan dokumenteres på behørig vis. Arkiv

»Kære Osama bin Laden,« skriver Claus Wittenburg tre gange i Informations kronik 23. august.

I en direkte henvendelse bliver den store terrorist belært om forskellene mellem øst og vest og betimeligheden i, at vi hver passer vores.

Men Osama bin Laden er død.

Ifølge øjenvidner til begravelsen citeret i pakistansk og ægyptisk presse blev han begravet 15. december 2001. Datoen understøttes af efterretningskilder. I den elektroniske overvågning af hulekomplekset Tora Bora i Afghanistan kunne man høre bin Ladens stemme regelmæssigt indtil 13. december - men ikke efter.

Døden havde en naturlig årsag.

Osama bin Laden var indlagt på det amerikanske militærhospital i Dubai i sommeren 2001 (ifølge Le Figaro, UPI, The Guardian, The Times). Han led af en svær nyresygdom. Under indlæggelsen fik han bl.a. besøg af Larry Mitchell, som ledede det lokale CIA kontor.

I et interview til avisen Ummat i Karachi, 28. september 2001, fordømte bin Laden terrorangrebet på USA 11. september. Det var i modstrid med islams forbud mod angreb på civile. Han fralagde sig ethvert medansvar for forbrydelsen.

Der fremkom mange rapporter om bin Ladens nyreproblemer og behov for dialyse i efteråret 2001 (The Guardian, The Times, UPI). Ifølge Pakistans præsident Musharraf havde bin Laden importeret to transportable dialyseapparater til Afghanistan. Læger har fremhævet, at selve behandlingen er dødsens farlig, hvis man ikke har adgang til elektricitet, rent vand, sterile omgivelser og højt kvalificeret personale, der kan udføre behandlingen og de nødvendige analyser. Man kommer ikke langt på æselryg under de omstændigheder.

Åbenlyse forfalskninger

Al-Jazeera sendte det sidste uforfalskede interview med bin Laden 27. december 2001 - altså efter hans tilsyneladende død.

I de efterfølgende måneder blev bin Ladens fremtræden på denne video diskuteret i talrige medier - i blandt andre CNN, The Telegraph, Time Magazine, CBS. CNN inddrog lægelig ekspertise i studiet.

Alle var enige om, at han lignede en mand på gravens rand.

Selv Bush-administrationen indrømmede, at videoen kunne være et tegn på, at bin Laden var død, og at han havde givet ordre til, at videoen skulle offentliggøres efter hans død.

Alle nævnte oplysninger og meget mere til kan dokumenteres på behørig vis.

De videoer af bin Laden, der er fremkommet siden 2001, er åbenlyse forfalskninger.

Claus Wittenburg behøver ikke ulejlige sig med at kigge i postkassen efter et svar.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Og Dobbelt-Madsen ovre fra Århus, ikke langt fra Mols, begge steder kendt for gode historier, har gang i en historisk gendrivning af sin berygtede tredobbelte
fortid, nu som før med fækale fænomener inden for tro og tillid.

Heinrich R. Jørgensen

Mange tak til Niels Harrit, for denne "nyhed".

Alexander Carolinus

Men bare rolig - USA har fået en ny præsident nu.
Tag jeres vaccine, så ordner det sig.

Heinrich R. Jørgensen

Nekrologer bliver ofte afsluttet med ordene: Ære(t) være hans minde.

En fredens mand var han bestemt ikke, og mange vil sikkert også kalde ham en skidt fyr, men den ufrivillige prügelknabe-rolle som det 21. århundredes svar på en Emmanuel Goldstein er dog ikke et minde, han selv skabte.

Det blev skabt af andre, som en personifikation af ondskaben hos det eller de, der skulle bekæmpes, og derfor måtte hades.

Mærkligt, anno 2009, at skue tilbage til 2001, og erkende at 1984 har været nutid i hele perioden...

Gode historier behøver ikke at være sande. Forfalskninger og konspirationer appellerer dog til en grad af bevidnelser.

Men Elvis lever!

Og Jesus stod op af graven.

Sammenligningen med Goldstein er lige på. Det er utroligt som man kunne føle sig hensat til Orwells fiktion når man så verden omkringsig.

Da jeg åbnede avisen og så dette læserbrev fra NH blev jeg optimistisk... Men ok det er snart et år siden. Men tak til NH for hans offervilje og mod.

Gorm Petersen

I betragtning af at hans tankegods i dag har bredt sig til de dele af verden, der har de hurtigst voksende befolkninger (fremtidens globale konsensus) var det næsten utænkeligt, at han samtidig skulle være i live - som ganske almindeligt menneske.

Man plejer at skulle dø for at få så meget ideologisk medvind.

Niels østergård

For de interesserede er her et link til en længere artikel om "Den Store Bussemands" formodede død den 13 december 2001.

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=18923

Torben Laurberg

Tak for linket N.Ø.
Her er en lille video, Osama bin Laden for Dummies: http://www.youtube.com/watch?v=0JwRe5i_VDQ

Tommy Karstensen

He he. Ja, gid det var så vel. Er dog bestemt ikke overbevist. Vi skal også huske på, at A-Q har interesse i at holde myten levende, skulle han rent faktisk være død.
For os vil det ikke gøre den store forskel. No. 2 tager bare over.........