Kommentar

Retsforbundet er her stadig

Jeg vil ikke nægte, at mange almindelige mennesker uden interesse for politik tror, at Retsforbundet er afgået ved døden. Denne fejlagtige tro bygger på, at Information og andre aviser stort set refuserer alt, hvad vi sender af artikler
Det er ikke sært, hvis mange folk tror, at Retsforbundet er afgået ved døden, for aviserne afviser alt, vi sender til dem, siger Finn G. Becker-Christensen.

Det er ikke sært, hvis mange folk tror, at Retsforbundet er afgået ved døden, for aviserne afviser alt, vi sender til dem, siger Finn G. Becker-Christensen.

Ulrik Jantzen

Debat
7. august 2009

Retsforbundet er for længst væk. Påstanden kan uden videre dementeres, selv om den stod i en artikel af Tim Knudsen i Information den 1.-2. august 2009.

Jeg vil ikke nægte, at mange almindelige mennesker uden interesse for politik tror, at Retsforbundet er afgået ved døden. Denne fejlagtige tro bygger på, at Information og andre aviser stort set refuserer alt, hvad vi sender af artikler. Vi er desværre usynlige for mange, herunder for ignoranter som Tim Knudsen og for politiske modstandere, der er mere optaget af magtkampe end af idépolitik til fordel for Danmarks bedste.

Nogle ved dog godt, at Retsforbundets politik er den rigtige, men på grund af konfliktskyhed siger de det ikke til nogen. Skattekommissionsformand Carsten Koch spurgte således i debatten ved kommissionsrapportens fremlæggelse den 2. februar 2009: »Hvorfor skal man genere borgerne?« På trods af vore modstanderes ønsketænkning om det modsatte eksisterer Retsforbundet stadig, udsender et medlemsblad, mødes til landsmøde, grundlovsmøder og lige bortset fra i år sommerstævne. Jeg vil ikke garantere, at partiet overlever. Men vor mærkesag vil ikke dø, selvom den måske bliver overtaget af andre.

Artiklen i Information 'Med kurs mod spærregrænsen' handlede om Det radikale Venstre. Ligesom en lignende ordrig artikel i Politiken for en uge siden handlede den om, at partiet opfatter sig som frisindet, og om at man skal tale sig til rette. Hvad man skal tale sig til rette om, fremgik ikke.

Brug for et andet navn?

Vor tids største politiske problem i og uden for Danmark er privatisering af naturgivne og samfundsskabte rigdomme, i Danmark mest det sidste. Disse rigdomme bør tilfalde samfundet til finansiering af reduktion eller bortfald af indkomstskatten, som ikke kan administreres retfærdigt. Samme dag, som Koch fremlagde sin rapport, kunne man læse i en avis, at det nu er vedtaget at bygge en motorvej til Frederikssund. Grundejerne i området kunne allerede glæde sig over kraftige stigninger i priserne på deres ejendomme. Danmarks skatteydere betaler således her som andre steder ufortjente gevinster til en gruppe heldige grundejere. Det, som nogle kalder jord/ressourceren-ten, er blevet privatiseret, selv om den burde tilhøre samfundet.

I den 327 sider lange rapport fra Skattekommissionen med det prætentiøse navn 'Lavere skat på arbejde' er grundskyld ikke nævnt med et eneste ord.

Vore modstandere siger, at grundskyldstanken er forældet. I virkeligheden er den ikke mere forældet en Isaac Newton's tyngdelov, som er endnu ældre.

Men vi kan godt give Retsforbundets ideologi et andet navn, for eksempel socialkapitalisme eller retsliberalisme, hvis det kan være den nødvendige øjenåbner i kampen for et retfærdigt og harmonisk samfund uden finanskriser, friværdifester og spekulative boligbobler til ulykke for mange mennesker.

Finn G. Becker-Christensen er redaktør for Retsforbundets månedsblad Ret og Frihed

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Michael Skaarup

Hvis retsforbundet gerne vil have mere taletid, i medierne kan de enten følge demagogerne fra DFs eksempel og bare råbe højt om alt der menes, at være 10 yderlige stemmer i, at råbe op om.

Ellers kunne retforbundet, deltage aktiv i diskussioner og debatfora, som de eksistende medier, har oprette til formålet. F.eks i den funktion, hvor i denne kommentar er skrevet.

Personlig ville det glæde mig, hvis retsforbundet, lod sin stemme(r) blive hørt i den daglige debat på.f.eks. information.dk

Fin og Lis Becker-Christensen

Tak for ovennævnte velmente kommentar. Vi bør bestræbe os på at blive bedre, - ikke til at råbe op -
men til i lyset af vor mærkesag at formulere relevante løsningsforslag til aktuelle problemer.
Foreløbig vil jeg henvise til www.retsforbundet.dk
Venlig hilsen Finn B-C

den løse george, den fri george, den frelste george

vi bør lige se på tiderne og stederne omtrent år 1949 e.k.

og mistroen på om:

en trinløs overgang til georgisme,

måske enddog en trinløs overgang til kommunisme,

og et trinløst gear,

og om trinløse ophævelser af samtlige patentrettigheder

og copyrigths kan lade sig gøre;

noget af det kan formodentlig lade sig gøre;

1949, da havde de fleste fornuftige mennesker forladt den s.k.

postmodernisme; men den sædvanlige flok af astrologer og

liberalister, forsøgte sig alligevel igen, bla.a. ved at lave

f.n.'s menneskerettighedserklæring,

verdenserklæringen om mennskerettighederne

cadou til scherfig

h.m. flere opdager jo nok, at som andremuligheder, dvs.: alternativer, til astrologi, er retsforbundet, måske end ikke socialistisk folkeparti, måske end ikke enhedslisten, lige så gode som fælleseje, kommunismen.

kommunisme hopper næppe, næppe længe, på
nogen af eurocommunismes, georgismes, eller socialdemokratismes forslag mht. mellemløsninger.