Læserbrev

Læserbreve

30. september 2009

Kom nu, Helle

Anne Marie Geisler Andersen, MF for Radikale Venstre

Af Information den 26. september fremgik det, at Helle Thorning-Schmidt har sagt om Radikale Venstre, at »hvis de mener, at de vil smide 10 års arbejde for at få et nyt flertal på gulvet, fordi vi vil indføre en millionærskat, så skal de sige det nu«.

Der skal ikke herske tvivl om, at der ikke er noget vi i Radikale Venstre hellere vil, end at vi får en ny regering, som fører en markant anden politik, end VK-regeringen har gjort. Imidlertid kræver samarbejde, at begge parter er villige til at give lidt. Derfor håber jeg meget, at Helle Thorning-Schmidt indser, at ultimative krav ikke er vejen frem.

Kun i fællesskab kan vi opnå det, som Danmark trænger allermest til; en ny politisk kurs!

Lederskab uden magt?

Peter Ølgaard, Århus V

Søren Søndergaard argumenterer 26. september i et læserbrev overbevisende for, at EU ikke er i stand til at udøve lederskab på klimaområdet ved at holde medlemslandene fast på de aftalte mål. Men er dette strengt taget ikke et argument for, at EU bør have mere magt på dette område?

Krammetypen Lula

Marina Jakobsen, Østerbro

Præsident Lula er en sådan kræmmertype/krammetype, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen for rullende kamera i Søndagsavis på DR 1 i et klip, som havde til formål at vise, at lille Danmarks statsminister er ved at udvikle sig til et diplomatisk geni på den internationale politiske scene.

Hvad mente han egentlig? Er Brasiliens præsident en sådan tilsyneladende hyggelig buttet fatter, der giver krammer til sine kolleger rundt omkring i verden med henblik på at sætte sine kløer i dem? Eller er han sådan en kræmmersjæl, som er småligt tænkende og en beregnende person, som altid er ude på at sælge alskens ragelse for den højeste pris?

At Lula er en sådan type, sagde han kort efter at have opdaget, at han skulle møde Lula, præsidenten for en stormende supermagt, verdens ottende største økonomi og beundret nationalt og international - ikke engang Barack Obama har kunnet modstå hans charme og karisma og uddelte rosende ord til ham på G20-møde i London: »This is the guy, 75 pct. popularity

Tænk hvis Lula havde sagt for åbent skærm efter at have opdaget at han skulle mødes med Lars Løkke velvidende, at denne skulle gæste Brasilia en uge senere: There is something rotten in the State of Danmark - for Lula kender hinsides al tvivl til de politiske konstellationer i Danmark. >

Men hvis Lula havde sagt det, ville ingen Lula-tilhænger være stolt af ham, hans stjerne som diplomatisk geni og stor statsmand ville dale. Lars Løkke er formentlig klar over, at Lula kommer til København på næste fredag.

Når sprut går op i røg

Ove Lund, Charlottenlund

Når jeg står i kø ved kassen i min lokale Irma, har jeg ofte undret mig over de to skilte, der hænger ved kassen: Ét der annoncerer, at det er forbudt at sælge tobak til unge under 18 år og ét, hvor der tilsvarende står, at det er forbudt at sælge spiritus til unge under 16 år. >

Når jeg tænker på alle de mange mennesker og familier, jeg har mødt, der lider under alkoholens skadevoldende og afhængighedsskabende virkninger - og på alle de unge, der lærer at drikke umådeholdent fra de er ganske unge, er der et klart misforhold mellem forbuddenes aldersgrænser. > >

Hvornår tager lovgiverne initiativ til at rette dette åbenlyse misforhold? Og hvornår bliver der indført tydelige advarsler om alkohols skadelige, invaliderende og potentielt dødelige følger på alle øl- og spiritusflasker?

Hævn over en systemkritiker?

John de Summer-Brason, Virum

>Det lyder meget godt med en 32 år gammel sex-sag som grundlag for anholdelse af den nu 76-årige mesterinstruktør Roman Polanski. Efter at offeret selv er stået frem og har bagatelliseret sagen og talt til Polanskis fordel, kan man imidlertid stille spørgsmålet, om ikke et andet og meget nyere mellemværende har haft indflydelse på, at USA nu kræver Europas måske væsentligste filmkunstner udleveret?

Polanski er netop ved at færdiggøre optagelserne til den USA-kritiske spillefilm The Ghost på bl.a. Rømø. The Ghost er ikke blot en kritisk, men uhørt kritisk film om USA og krigen mod terror, hvor det bl.a. hævdes, at Tony Blairs uforklarlige støtte til George W. Bushs Irak-felttog bunder i, at Blair - tilbage i 1970'erne da Labour befandt sig i en nedadgående dødsspiral - blev talentspottet og pacet af yderligtgående kræfter inden for CIA. Mange år senere skal den britiske premierminister så have betalt tilbage ved at støtte det rigtignok tvivlsomme angreb på Irak.

Hvad er hvad i denne historie? Og får Roman Polanski færdiggjort Rømøs første krav på filmhistorisk berømmelse? Det vil vise sig.

Sanders talmagi

Nils Wiese, uddannelsespolitisk ordfører og næstformand i Danske Studerendes Fællesråd

Videnskabsminister Helge Sander (V) afviser i et læserbrev den 24. september, at universiteterne forbløder økonomisk men mener derimod, at de bliver tildelt ekstra penge af regeringen.

Nok foreslår regeringen 100 mio. kr. ekstra til humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser, hvilket svarer til ca. 2.000 kr. pr. studerende. Men ifølge regeringens egen McKinsey-rapport mangler der over 11.500 kr. pr. studerende om året på disse uddannelser. Det svarer til et behov på over 550 mio. kr. - og hvis vi regnede behovet på alle uddannelser med, mangler der mere end 1.000 mio. kr.

Der er brug for reelle investeringer i uddannelse, ikke symbolpolitiske tiltag.

Ifølge Sander står universiteterne også til at modtage seks mia. kr. til 'højteknologiske laboratorier'. Det er imidlertid penge, der er strengt nødvendige til renovering, hvilket fremgår af Unilab-rapporten fra juli i år. Pengene går reelt til at reparere forsømte bygninger og opdatere forældede laboratorier. Problemet ved det er, at pengene bliver taget fra den globaliseringspulje, som allerede er sat af til universiteterne.

Helge Sanders talmagi fjerner altså penge fra uddannelse og forskning for at reparere bygninger. Det giver desværre ikke bedre uddannelser!

Hashkontrol

Claus Skytte, København N

Tom Behnke (K) vil beskytte de svage og udsatte ved ikke at lovliggøre hash og cannabis. I modsatte ende vil Enhedslisten lave coffee shops i København.

Løsningen ligger nok et sted midt imellem: Et hashapotek ser ikke så hyggeligt ud, at førstegangsbrugere tror, at det er lige så uskadeligt at ryge hash som at gå på café. Samtidig har hashapoteket rådgivere ansat, der kan hjælpe Tom Behnkes svage og udsatte. De mange millioner, hashapoteket vil generere, bruges på nærpolitistationer, som ligger i samme bygning som hashapoteket. Hashkontrol er ikke liberalisering -og meget >mindre farligt >end det eksisterende hashkaos.

Demagogiske bøllestreger

Paul Smith, Århus C

Nu må kronik-redaktøren til at skærpe sig.

28. september gives ordet til Geoffrey Cain, som ved, hvad andre folk tænker - inderst inde! Vi får at vide, at når folk aktivt støttede parlamentarisk demokrati i f.eks. Sydafrika, skyldtes det »animositet mod de vestlige, hvide mennesker, der boede« på stedet.

Hvor ved han det fra?

Men man kan ikke diskutere med en okkultist. Lad mig derfor give ordet til en anden okkultist: »... det er jøder, som bringer negre til Rhinen, altid med den bagtanke og det åbenlyse formål ved den avl af bastarder, der nødvendigvis indtræffer, at ødelægge den forhadte hvide race, styrte den ned fra sin kulturelle og politiske højde og selv opkaste sig til herre over den.«

Ordene står i Mein Kampf. Det tjener ikke Information til ære, at man lader folk, som bruger den slags demagogiske bøllestreger, at komme til orde.

Antisemitisme

Steffen Hahnemann, Ørbæk

Det er mennesker som Geoffrey Cain, der i deres iver og vedholdenhed (jvf bl.a. Informations kronik 28. september) får en til at betænke, at der til begrebet antisemitisme svarer semitisme som modstående begreb.

Hvor er folkestyret?

Aase Bak-Nielsen, Roskilde

Embedsmænd overtager magten i kommunerne, klager politikerne ude i kommunerne (jvf. forsideartiklen i gårdsdagens Inf.) Det er ikke så sært. Det er smitte ovenfra. I EU har embedsmændene altid ifølge traktaten haft større magt end politikerne, fordi det alene er kommissærerne, der har ret til at fremsætte lovforslag. Dér er det forbudt for politikerne at tage politisk initiativ. Så også på det plan beskæftiger politikerne sig kun med sager, der i forvejen er tygget igennem af embedsmænd. Det bevirker, at landspolitikerne - mens de venter på udspil fra Bruxelles - kaster sig over sager, som burde høre hjemme i kommunerne, og derved undergraves det kommunale selvstyre yderligere. Hvor er folkestyret blevet af?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu