Læserbrev

Læserbreve

>Giv ophold Peter Arnborg, Frederiksberg: >Uden at krænke udlændingeloven vil det være muligt at give fortsat ophold her i landet til de allerfleste af de godt 200 afviste irakiske asylansøgere, hvis sager i flere år - men især i de seneste uger - har været i fokus...
Debat
23. september 2009

>Giv ophold

Peter Arnborg, Frederiksberg:

>Uden at krænke udlændingeloven vil det være muligt at give fortsat ophold her i landet til de allerfleste af de godt 200 afviste irakiske asylansøgere, hvis sager i flere år - men især i de seneste uger - har været i fokus. Og for nylig har endog irakiske myndigheder anbefalet, at Danmark ikke på nuværende tidspunkt tvangsudsender irakere, som også FN-organisationen anbefaler.

Derfor en appel især til regeringen (integrationsministeren), men også til Flygtningenævnet om at se på sagerne igen. Måske er der opdaterede oplysninger om helbredstilstande og om aktuelle forhold i Iraks regioner. Også de >hidtidige vurderinger kan generelt genovervejes, herunder vurderingerne af FN's rapporter og anbefalinger.

Indtil nye afgørelser foreligger, bør de tvangsmæssige udsendelser sættes i bero, og måske bør også de allerede 'udfløjne' irakere hentes hertil igen, hvis de ønsker det. Det skylder vi irakerne, os selv som borgere og landets internationale omdømme.

Problem med manglende selvstyre i kommunerne

Allan Søgaard-Andersen, byrådskandidat for SF i Fredericia >

Kommunerne sidder nu i budgetforhandlinger og mange steder kæmper kommunalbestyrelserne med at få enderne til at mødes. I mange kommuner er besparelseskatalogerne enorme og skolebestyrelser, brugerråd, faglige organisationer og almindelige borgere kæmper for, at få deres høringssvar igennem, så deres institution, skole, arbejdsplads eller plejehjem slipper nådigere gennem besparelserne.

Indenrigsministeren Karen Ellemann har i bedste venstrestil kastet krummer ud til en lille håndfuld kommuner - 17 styk. Disse 17 har fået lov til at hæve skatterne næste år. 25 andre kommuner som også havde bedt om dette fik et klart nej. Godt nok hylder Venstre det kommunale selvstyre, men det er kun hvis kommunerne gør det, som Løkke, Ellemann og co. befaler.

Nu må de 25 kommuner ud i massive besparelser, der rammer helt basale velfærdsgoder voldsomt. Nedslidte skoler skal nedslides yderligere, fyringsrunder ligger lige om hjørnet i en tid, hvor arbejdsløsheden stiger grundet finanskrisen og servicen for handicappede, ældre og børn forringes yderligere.

Regeringens jerngreb over kommunerne forarmer velfærden, ødelægger det kommunale selvstyre, nedslider skoler og plejehjem og sender helt almindelige mennesker ud i arbejdsløshed.

Maldiverne skal sejle i egen sø

Bo Warming, København N

I Holbergs Den politiske Kandestøber oprulles en klassisk konflikt mellem en rigmand, der ændrer et vandløbs forløb, og en fattig bonde, som derved mister høst. Advokater kan strides om den stærkestes ret gælder, og om rigmanden skal kunne skabe job for tusinder, eller den uduelige sulttruede børnerige dovenlars skal beskyttes af statsmagten.

Information ynker Maldiverne (artikel i gårsdagens avis), som de mener er under vand om et vist antal årtier pga. globalt fossilforbrug. Selvfølgelig skal vi ikke opfinde en grim ondskab bag vor bilkørsel, selv hvis den har som virkning, at havene stiger.

Sjovt nok stiger temperaturen ikke, sådan som socialist-skrivebordsteorien påbyder. Hvis virkeligheden ikke retter sig efter ideologi, så fornægt virkeligheden, vitsede Hegel. De svage må alliere sig i tide med nogen stærke. Jøderne pådrog sig Holocaust ved at være hovne, moraliserende og irriterende stat i staten - og i Øst-europa ikke at sikre sig allierede.

Israel har lært lektien og slikker (som os) røv på USA, som de hjalp til at eje verden gennem verdenskrigene.

Maldiverne må blive flygtninge i Indien - måske de vil nyskabe flygtningebegrebet, flygtninge, der ikke er bekvemmelighedsflygtninge.

Men det er vist kun nogle få af øerne, der er så lave, at der er risiko for, at de om hundred år får oversvømmelser nu og da, og de har nok overlevelsesdrift nok til diger, husbåde og anden smart teknologi, som kineserne kan hjælpe dem med, hvis de til gengæld giver Kina lidt CO2- og fiskekvoter og stemme i FN.

DF er ikke de nye socialdemokrater

Sacir Camo, Hjørring

Meget vås skal man høre fra Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti og bevares, det har til tider været underholdende både at se og høre, hvordan disse mennesker gang på gang udstiller deres dumheder og uvidenhed til stor morskab for os andre. Men når hele Danmarks mor, Pia Kjærsgaard, på partiets landsråd i weekenden siger, at »vi er de ægte socialdemokrater«, så er det nok mere tale om ønsketænkning end der er tale om sandhed. Jeg vil, hvis jeg havde været socialdemokrat, i hvert fald være ked af at høre sådan en sammenligning. Nok er det lykkedes Dansk Folkeparti og folkeforføreren over dem alle, Pia Kjærsgaard, at stjæle i sin tid nogle stemmer fra socialdemokraterne, og nok er det også lykkedes partiet at flytte socialdemokraterne i en mere højredrejet værdi- samt udlændingepolitik. Men at sige, at Dansk Folkeparti er det nye Socialdemokrati, er en overdrivelse uden sammenligning.

Mens socialdemokraterne var ene om at opbygge denne velstand og velfærd gennem de sidste 50 år i Danmark, er det lykkedes Pia Kjærsgaard og co. at smadre det hele sammen med hendes gode ven og superliberalist, Anders Fogh Rasmussen. Nej, det eneste rigtige vil være at sige, Dansk Folkeparti er et stuerent fremmedfjendsk parti.

Retssikkerhed

Jens Kristian Eiset-Andersen, Skanderborg

Det er en objektiv sandhed, at vi lever i et samfund, hvor mors vilje og statens førte politik overruler barnets tarv og personlige ønsker samt landets love og internationale konventioner.

Dette er ikke i overensstemmelse med Danmark som demokratisk retsstat. Imidlertid ønsker ingen advokat, ingen domstol og intet medlem af Folketinget at rette dette misforhold.

Hvem interesserer sig herfor og kan og vil gøre noget for at sikre vore børn deres retssikkerhed?

Hvilke hemmeligheder?

Peter Voss, Odense NV >

Når vi hører, at Rathsacks bog Jæger - i krig med eliten kan betyde døden for danske soldater, kan jeg ikke lade være med at tænke på, at Vesten uddanner politi og militær i Afghanistan. >

Vi må håbe, at afghanerne bliver uddannet sådan, at de ikke ved fælles aktiviteter og indsatser kommer til skyde vestlige soldater, fordi de ikke har lært alt det, som >vi bruger selv ved politimæssigt sikringsarbejde eller krigsmæssigt indsats. Alt andet ville være forbryderisk med følger for afghanerne og for vore egne folk. >

Læg nu mærke til, at vi ganske sikkert ikke ved, hvem blandt de uddannede afghanerne er medlemmer af al-Qaeda eller Talebanerne. Og de ville umiddelbart kunne anvende det lærte mod vore folk - uden at de kan have læst Rathsacks bog, som kan være - for nu at tage John Kreiners argument om kildekritik i Information (læserbrev 21. september) op - forældet som oberst Dahls viden, hvis man altså tror på, hvad de fleste (f.eks. på arbejdsmarkedet) tror, at viden altid skulle være forældet efter ikke at være blevet anvendt i et halvt år.

Derfor lægges formodningen nært - uden at det behøver at forholde sig sådan - at Forsvarets forsøg på at hindre bogens udgivelse samtidig skulle hindre, at visse ulovligheder og uregelmæssigheder, som politik eller forsvarsledelsen i Danmark har ansvaret for, ikke skulle frem i lyset.

Bagklog vismand

Frank Aaen, finansordfører for Enhedslisten

Vismanden Hans Jørgen Whitta-Jacobsen mener ikke, at de makroøkonomiske lærebøger skal skrives om. Han mener i Information den 14. september, at den aktuelle krise er 'helt klassisk'. De økonomiske vismænds opgave er at forudsige den økonomiske udvikling og på dette grundlag komme med forslag til den økonomiske politik. Hvis krisen er så klassisk, skulle man derfor tro, at vismændene havde ringet med alarmklokkerne før krisen.

Men krisen kom som en total overraskelse for vismændene, der i stedet i årevis stirrede sig blinde på overophedning som det største problem i dansk økonomi. Men krisen har intet med overophedning at gøre. Vismændene tog helt og aldeles fejl. Så måske er der alligevel grund til at skrive de økonomiske lærebøger om, når årtiers største krise kommer som et chok for økonomerne - også vismændene. Det er let at være bagklog. Det behøver man ikke at være vismand for at være god til. >

Solidaritet - hørte jeg rigtigt?

Bitte Jacobsen, København V

I sin kronik i Information den 18. september bruger Frank Jensen (S) ordet 'solidaritet'.

Hvor er det dog fantastisk, at dette ord - som er blevet lagt for had siden 2001 - bliver trukket frem i lyset i anstændighedens navn.

Jeg håber, Frank Jensen får magt, som han har agt!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

DF er ikke de nye socialdemokrater, Sacir Camo, Hjørring

"Nej, det eneste rigtige vil være at sige, Dansk Folkeparti er et stuerent fremmedfjendsk parti"

Hvor kom det stuerene fra?

Nogen har af strategiske grunde accepteret svineriet, og med hensyn til det sidste er det svært at modsige dig ;.)

Om Information, om dumhed og nationalsocialisme:

Debatredaktionen har (23.9.) tilladt Bo Warming at overskride læserbrevsnormen med mere end 50% (nemlig 1568 enheder inkl. mellemrum), så han detaljeret kan gøre rede for sin uvidenhed og sine nazistiske synspunkter.

Ligesom Morten Messerschmidt tror han, at et lille mindretal af olielobby-betalte "videnskabfolk" kan forstås som en egentlig uenighed blandt klimaeksperterne - og så genopliver han Hitlers "Mein Kamp" og Julius Streichers "Der Stürmer" med sine horrible påstande om, at jøderne "pådrog sig Holocaust ved at være hovne, moraliserende og en irriterende stat i staten" og for at have hjulpet USA "til at eje Verden gennem verdenskrigene".

Dertil kommer hans kyniske socialdarwinisme, som beskriver maldivere og andre fattige som "uduelige børnerige dovenlarser", der søger beskyttelse hos "statsmagten".

Hvad sker der i min gamle avis? Den kolporterer stadigt oftere nationalkonservativme, folkepartisme, primitive kristne modangreb på seriøs religionskritik ("Gudløse hjerner") og nu endog åbenlys nazisme. - Med venlig hilsen, Henrik Okkels

På den anden side er der folk, der ville opsige deres abonnement, hvis Inf. forfaldt til at være ren rygklapper-avis for en bestemt generation af kulturradikale Rifbjerg-wannabees (som demografisk max har 10-30 år tilbage i populationen).

Ytringsfrihed giver kun mening i forhold til dem man er uenige med. At religionskritik - seriøs eller ej - ikke må kritiseres var forhåbentlig en smutter.

Avisen hedder trods alt stadig Information - havde den heddet Antikrist var det en anden sag.

Heinrich R. Jørgensen

Henrik Okkels:
"Hvad sker der i min gamle avis?"

De tillader velvilligt allehånde demagoger tilknyttet Giordano Bruno Selskabet, Trykkefrihedsselskabet, Kvinder for Frihed, Tidehvervsbevægelse og Dansk Folkeparti, at sprede deres budskaber på disse sider.

Disse organisationers strategi er netop, at sætte sig på dagsordenen i medier, via velkoordineret indsats.

Af uransagelige årsager får disse organisationer lov til at benytte avisen til at gennemføre deres målrettede strategi, tilmed i massivt omfang.

Hvorfor Dagbladet Information ikke afgrænser dette til et minimum (så vi fra tid til anden kan mindes om at holdningerne findes, og kan gyse velbehageligt over andres dumheder), forstår jeg ikke.

Kære Gorm Petersen.
Jeg har ikke bedt om en rygklapperavis eller hævdet, at religionskritikere ikke må kritiseres. Jeg har taget afstand fra Bo Warmings antisemitisme (som netop er noget andet end at være imod Israels faktiske politik) og jeg er imod, at alt for mange af Informations medarbejdere alt for ofte er passive mikrofonholdere for holdninger og synspunkter fra den yderste kristne og politiske højrefløj. Et typisk eksempel er interviewet med "Gudløse Hjerners" forfattere. Enten er der tale om en redaktionel linje - eller også er de pågældende journalister for uvidende, for uforberedte eller endog for ubegavede til at stille de kritiske og informerede modspørgsmål, som de bør diske op med til alle, der bliver interviewet, uanset hvad de mener. - Og så synes jeg - ligesom fx Christian Braad Thomsen i dagens avis - at der ikke er nogen grund til at give spalteplads til løgnagtige og demagogiske propagandister som Kathrine Lilleør. Hvis den fundamentalistiske kristne højrefløj ikke kan diske op med mere seriøse debatører, så er der ikke nogen grund til at bruge spalteplads på dem. Lad dem boltre sig blandt de andre landsbytosser i cyberspace. Den trykte avis skulle gerne stadig have en kvalitets- og ansvarsbevidst redaktion. - Med venlig hilsen, Henrik Okkels.

Til HO:

Jeg er enig i den del, der angår journalisters dovenskab/uvidenhed.

Dog er jeg uenig i den del der angår omtalen af "Gudløse hjerner". Jeg så først net-versionen, og den var simpelthen en katastrofe. Journalisterne tog her åbentlyst pis på bogens forfattere - de fortalte stort set kun, hvad der ved normal journalistisk adfærd ville have været "udenfor referat" - altså hvor de gerne ville fotograferes o.lign.
Jeg postede også en forarget kommentar i den anledning.

Senere så jeg den trykte version - den var ikke helt så slem. Her var mobningen i det mindste suppleret med en smule information om, hvad der var forfatternes ærinde.

Jeg er fortsat uenig i, at f.ex. religonskritik ikke må kritiseres.

Personligt betragter jeg Jesus som den første marxist. Hvad hans ord har været brugt eller ikke brugt til af onde mennesker, betragter jeg som lige så relevant, som at forbyde vand, fordi vand har været brugt til at drukne folk med.
På det teologisk relevante plan er der intet nyt sket siden BigBang teorien (at verden ikke altid har været der) - og at arbejdet med at definere hvad "vilje" er for noget (mens computere hele tiden bliver mere og mere intelligente) endnu ikke har ført til noget.

Den "kristne" del af DF-fascisterne udnytter det faktum, at modstanderne er uvidende om Ny Testamente. De ved f.ex. ikke om et citat stammer fra Jesus selv, eller f.ex. Paulus, som i princippet ikke har større autoritet til at fortolke hvad Jesus mente end salmedigtere som f.ex. Grundtvig.

Så er jeg til gengæld enig i kritik af DF-populismen MEN - hvis BT & Ekstrabladet er den vigtigste grund til DF, er "ånds-snobberne" den næstvigtigste.

Dette er en af mine egne kæpheste !

Det er derfor jeg mobber de "gamle" 68-ere. Ressourcestærke mennesker valgte dengang - i solidaritet med arbejderne - ikke at gå efter pengene. De bildte sig ind, at de ikke var forfængelige.

Senere opdagede de, at de faktisk blev sat i bås med ikke bare arbejderne men taberne (studiegæld, rådighed for arbejdsmarkedet o.s.v.) - og så viste det sig, at de alligevel var forfængelige.

Deres jargon er (i solidaritet med gamle studiekammarater) blevet adopteret også af de mange velbjærgede 68-ere (som der er mange flere af)..

Det deraf følgende ånds-snobberi (at tale ned til folk), har efterfølgende provokeret en masse mennesker, med knap så høje skolekundskaber - og i sidste ende skabt grobund for DF.

Hans Jørgen Lassen

Petersen skriver:

BigBang teorien (at verden ikke altid har været der)

Som enhver med en smule kendskab til Big Bang teorien ved, så er det ikke en teori om verdens skabelse, men om dens udvikling.

Så Petersens parentes er lodret forkert.

Jeg har ikke noget imod at Information præsenterer mig for de holdninger som vel retteligt får mest applaus hos JPs læsere.

Men hvis der ikke er andre end tordenskjolds soldater der skriver, så kan jeg godt undvære at se det ugentligt, - især fordi jeg har en klar mistanke om, at flere af dem får direkte økonomisk bonus fra Giordano Bruno Selskabet, Trykkefrihedsselskabet eller Kvinder for Frihed, om ikke for hvert individuelle indlæg de får i avisen, så dog for deres debataktivitet.

Jeg vil foreslå at Information spørger de pågældende direkte om dette er tilfældet, og offentliggør svaret, - jeg siger ikke at de skal udelukkes af den grund, men ligesom jeg sætter pris på at f.eks. en repræsentant for en arbejdsgiverorganisation, et politisk parti osv. toner rent flag, så synes jeg også at disse foreninger burde være lidt mindre karrige med at vedkende sig deres tilhørsforhold.

Hans Jørgen Lassen

Jeg kan personligt heller ikke se, hvad forfatterne til "Gudløse hjerner" kan bidrage med.

Og Lilleør er da direkte underlødig, i en grad så det er pinligt.

Klaus Flemløse

Kære Henrik Okkels

Jeg er både chokeret over læserbrevet og helt enig med dig i dine synspunkter om Bo Warminings læserbrev,
men ikke i din kritik af, at Information bringer dette læserbrev.

Det er muligt, at der er tale om en provokations fra Informations læserbrevesredaktions side. I så fald er provokationen lykkedes.

Det er vigtig også at bringe læserbreve af denne type således, at vi kan tage til genmægle.

Realiteterne er, at der findes personer som Bo Warming og måske andre med sådanne synspunkter og
at disse personer forsøger at påvirke den politisk beslutningsproces.

Er det så ikke bedre at have mørkemænd som Bo Warming fremme i dagslyset end at have dem
i nattens mørke ?

Derfor dels en tak til Information for at bringe Bo Warmings læserbrev og dels en opfordring at tage til genmægle mod personer som Bo Warming.

... og hvis Informations læsere så ellers lever op til fordommene om vores boglige tilbøjeligheder, så er vi vel i stand til både at sortere i de dele af avisen vi gider at læse (personligt kan jeg tyre igennem enhver kulturside på under 1 minut ... hil Rindal! ;-), og at lynskimme de ting som på forhånd ser ud til at være indholdsløse.

... og når det drejer sig om debatindlæg, så er Warmings et al.'s indlæg vel ikke mere overflødigt og forudsigeligt end et eller andet indlæg fra en miljøprofet, en ligestillingsforkæmper eller en sudoku?

Inger Sundsvald

Hvor mange provokationer er der brug for, for at holde Informations læsere vågne og oppe på dupperne?

Men den dag der kommer et indlæg fra en sudoku, tror jeg da nok at jeg vil spærre øjnene op.