Læserbrev

Seksualmoralen oprustes på Københavns Rådhus

I disse år er S og SF grebet af en bemærkelsesværdig kristelig-moralsk vækkelse, der leder tanken hen på det hedengangne kristelige folkeparti
Debat
12. september 2009

I disse år er S og SF grebet af en bemærkelsesværdig kristelig-moralsk vækkelse, der leder tanken hen på det hedengangne kristelige folkeparti. På Københavns Rådhus lader S- og SF-politikerne sig ikke slå ud af de kolossale økonomiske problemer, der plager byen. Her - på byens stolte hus - har de forstået, at værdipolitik er sagen, når det gælder om at føre seriøs politik og få vælgerne i tale.

S og SF er bange for, at den megen tale om den globale opvarmning, som deltagerne i det forestående klimatopmøde i dronningens København, vil blive udsatte for, skal gøre dem så brunstige ... undskyld: vilde i varmen, at de i deres eventuelle fritid skal være fristet til at besøge byens glædespiger - vulgært kaldet prostituerede. Men det er uværdigt for de kvinder, der må lægge krop til, og så giver det da også bare et uheldigt billede af, hvad miljøfolk laver, når de er til klimatopmøde i København, udtaler SF's gruppeformand, Ninna Thomsen.

De seksualmoralske S- og SF-politikere vil derfor indføre en etisk kodeks, hvorefter klimatopmødedeltagerne - formentlig på spejderære - skal forpligte sig til ikke at gå til prostituerede. Gad vide, hvordan Barack Obama vil reagere, når Ritt Bjerregaard eller Klaus Bondam forelægger ham denne kodeks. For selvfølgelig bør den på demokratisk vis forelægges for alle deltagerne uden persons anseelse.

En stilfærdig privat kommentar: De pågældende S- og SF-politikeres bekymringer vidner ikke just om, at de overvurderer konferencedeltagernes engagement og seriøsitet. Rent ud sagt er der tale om en fornærmelig kollektiv mistænkeliggørelse.

De radikale er som altid mere moralske end alle andre. Derfor har de radikales gruppeformand, Manu Sareen, opfordret politikerne på Københavns Rådhus til også at skrive under på kodeksen. Tiltalende forslag. Intet argument er nemlig så stærkt som det gode eksempel. Manu Sareen må imidlertid ikke tage mig det ilde op, hvis jeg 'låner' hans forslag og broderer lidt på det:

Burde han ikke være lidt mere ambitiøs og foreslå alle venstresindede politikere (uanset niveau) i den 'røde stue', at de - og ej blot symbolsk i anledning af den forestående klimakonference - underskriver en højtidelig kodeks om, at de aldrig vil besøge prostituerede m/k, f.eks. når de deltager i de blandt politikere så populære studierejser til udlandet, interparlamentariske konferencer, møder i Nordisk Råd. Og selvfølgelig bør også MEP'erne tages i ed.

Tør I foreslå noget sådant, I moralske damer og herrer på Københavns Rådhus?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her