Læserbrev

Læserbreve

Debat
10. oktober 2009

Toårige med mundkurv

Hans Otto, Åbyhøj

Landsbytosserne på Christiansborg bør (også) kunne udforme en lov der giver domstolene mulighed for at dømme børn fra toårsalderen til at gå med elektronisk kontrolleret mundkurv for at forhindre overdreven brug af slik.

Måske er det betænkeligt i forhold til EU's regler om fødevarernes frie bevægelighed, men det må der kunne findes en løsning på.

Jomfrucertifikater

Rachel Adelberg Johansen, sygeplejerske

Det er for nylig kommet i mediernes bevågenhed, >at nogle læger i Danmark udsteder såkaldte jomfrucertifikater. Lægeerklæringer på, at pigens mødom er intakt. Visse muslimske familier til muslimske piger kræver, at der foreligger et mødomsbevis inden ægteskab. Den form for social kontrol med piger, hvor familier forsøger at styre pigers seksualitet, og >der hersker en >forskruet seksualmoral for piger, er uværdigt for et moderne samfund, hvis grundværdier bygger på ligeværd og ligestilling mellem kønnene.

I Danmark har vi seksuel frihed for begge køn. Der skal ikke tages misforstået hensyn til et forældet og forkvaklet kvindesyn, som vi ser det inden for visse muslimske kulturkredse. Jomfrucertifikater og indsættelse af kunstige jomfruhinder bør ikke være noget et moderne samfund støtter. Det er pigerne - og ikke formørkede kulturnormer - der skal beskyttes.

Folkeskolen skal gennemrenoveres

Marianne Jelved, MF og uddannelsesordfører for Radikale Venstre >

Efter otte lange år med VKO ved regeringsroret står det efterhånden lysende klart, hvordan kursen ligger i den borgerlige skolepolitik. Den danske folkeskole er ikke noget, der står højt på dagsordenen i regeringskontorerne. Gang på gang kommer skolen bagerst i køen, når staten deler penge ud. Råd, fugt og dårligt indeklima præger Danmarks skolebygninger og giver vores elever hovedpine, dårligt helbred og manglende koncentrationsevne. Undervisningsmaterialerne er forældede, og IT standarden er under al kritik. Det kan ikke være rigtigt, at vores børn må finde sig i at blive syge af at gå i skole eller ikke kan benytte ny teknologi i undervisningen. Radikale Venstre mener, at vi skal have gang i en debat om udviklingen i den danske folkeskole. Derfor har vi lanceret siden radikale.dk/voresskole. Her opfordrer vi alle - lærere, elever såvel som andre interesserede - at give deres mening til kende eller at stille mig et spørgsmål om dagens folkeskole. Radikale Venstre ønsker en moderne folkeskole i tidssvarende rammer. Skolebygningerne skal opfordrer til leg, læring og bevægelse, og IT'en skal kunne måle sig med standarden i Folketinget. Vi vil udskifte de gamle udslidte tavler med moderne elektroniske whiteboards. Vi vil afsætte midlerne til, at folkeskolerne kan tilbyde trådløst netværk, så eleverne kan koble sig på skolens systemer. Samtidig skal skolen kunne tilbyde computere til de elever, som ikke har deres egen med. Folkeskolen er vores største og vigtigste investering i en fælles fremtid. Radikale Venstre mener, at det er på høje tid, at regeringen prioriterer folkeskolen så højt, som elever, lærere og Danmark fortjener. Hvad mener du? Gå ind på radikale.dk/voresskole og deltag i debatten. > > > > > > > > > > > > > >

Politisk kræmmersjæl lektion 1-3

Joachim Nielsen, Vanløse

1) Først skærer du ned i den offentlige sektor for at finansiere skattelettelser. 2) Dernæst overbebyrder du de i forvejen overbebyrdede offentlige ansatte med umyndiggørende kontrolskemaer og stregkodesystemer. 3) Til slut lancerer du et opgør mod (egne) kontrolsystemer og håber at vinde stemmer herpå.

Jeg brækker mig

Lars Gaardhøj, kandidat til Regionsrådet (S) i Hovedstaden

Ja, overskriften er klam, men det var nødvendigt at citere Pia Kjærsgaard for at udtrykke min følelse, da jeg i gårsdagens Information læste Martin Henriksens mærkværdige postulat om, at DF er nutidens rigtige socialdemokrater. Intet kunne være længere fra sandheden, for nok siger DF, at de taler den almindelige (hvide) danskers sag, men reelt er de jo blot de borgerliges dikkende lammehaler. Tænk blot på de fire skattereformer, som Dansk Folkeparti har hjulpet VK med at bære igennem, som alle har medført stigende ulighed. Til januar får direktøren med millionindtægt langt over 100.000 kr. i skattelettelse, mens almindelige lønmodtagere fyres i bundter. Eller tænk på pensionisten, der har betalt skat hele sit liv, og nu må opleve, at han/hun stilles bagest i køen til behandling, fordi den million danskere, der har en fradragsberettiget sundhedsforsikring, skal til først. Der er snart amerikanske tilstande takket være Dansk Folkeparti, og det er rent ud sagt til at brække sig over, når DF kalder sig selv nutidens socialdemokrater. Sikke et bedrag.

Afviste irakere

Carl Lomholt, pensioneret fængselspræst

Kære statsminister, Lars Løkke Rasmussen.

Hvordan kan De forsvare, at den 72-årige iraker, Hassan Gardi, og hans hustru, Gulizar Gardi, er blevet indsat i Ellebæk Fængsel med henblik på udvisning til Bagdad, når det efter neurologisk undersøgelse og >hjernescanning af Hassan Gardi nu er evident, at han lider under massiv demens og formentlig tillige Alzheimers-sygdom?

Hassan Gardi og hans hustru flygtede her til Danmark fra deres hjemby, Erbil, i det nordlige Irak, efter at >deres café var blevet sprængt i luften, og de tillige var blevet truet til at forsvinde.

Hvordan kan De overhovedet forsvare, at en alvorligt syg, gammel mand og hans hustru bures inde i et fængsel, uden at de har gjort sig skyldige i noget kriminelt?

Er der >for flygtninge i en situation som Hassan Gardis overhovedet ingen retssikkerhed her i landet?

Da både Integrationsministeriet og Rigspolitiet afviser henvendelser i denne sag, må den eneste mulighed være at rette spørgsmålet til Dem, hr. statsminister, som øverste ansvarlige i denne dybt alvorlige sag: Hvorledes kan De forsvare, at staten begår en så oprørende uret, som der her er tale om?

Hvor er retfærdigheden henne?

>Al-Jazeera's dokumentar sandsynligvis berettiget

Jakob Lausch Krogh, Enhedslisten

DR bør vise Al-Jazeera's dokumentar om muslimhadet i Danmark. Kritikken er relevant. Som kulturminister talte Brian Mikkelsen om »middelalderlig muslimsk kultur«, Søren Krarup har sagt » ... islam er et totalitært regime, der har tusindvis af menneskeliv på samvittigheden. Tørklædet er et symbol på dette regime, og Koranen kan udmærket sammenlignes med Hitlers 'Mein Kampf'«.Det er ikke tørklædet, der minder om 'Mein Kampf', men måden danske politikere taler om muslimer, der minder om den måden Hitler talte om jøder på. De samme politikere sender kampberedt politi ind i en kirke for at tvinge flygtninge hjem til en mulig død i et krigshærget land. Nazisterne brugte statsmagten til at sende uønsket mennesker i kz-lejre. Dansk politi sender dem kun hjem til en krig, men det viser, at det ikke kun er politikernes tale, men også statsmagtens handlinger, der minder mere og mere om nazisternes. Det skal stoppesk mens tid er, derfor er Al-Jazeera's dokumentar sandsynligvis berettiget.

Fredsmageren Obama

Henning Prins, Ålsgårde

Hvis man kaster et blik på listen over folk, der har modtaget Nobels fredspris, savner man egentlig kun Adolf Hitler.

Tillykke, præsident Obama, 35.000 soldater til Af-ghanistan er virkelig et bidrag til freden!

De unge og kreativiteten

Sven Karlsen, Brøndby

Dagens ungdom forbruger mere kultur end nogensinde - ser flere film og mere fjernsyn end nogensinde før. Men deres valg er selvfølgelig ikke lødige nok for kulturparnassets kustodehær (Inf. 8. okt.).

Så de unge skal selvfølgelig slæbes igennem et 'møde' med finkulturen, hvilket nok interesserer dem nogenlunde ligeså meget, som 'Danmarks Sangskat' og de gamle salmer interesserede min generation.

Kreativitet er et potentiale, der allerede er til stede i de unge - ikke ligeligt fordelt - men det er der. Og langt vigtigere end at udsætte dem for traumatiserende oplevelser med den anakronistiske institutionaliserede 'kunst', ville det være at bruge flere penge og kræfter på at hjælpe dem med at udfolde denne kreativitet.

Så hvis man vil styrke kreativiteten, kan man f.eks. udvide antallet af timer afsat til kreativ udfoldelse i skolen, og f.eks. gerne slå timerne til formning (eller hvad det nu hedder i dag) sammen med musik- og idrætstimerne, og lade de unge selv bestemme, hvilket hold de vil bruge deres tid på. Børn er nemlig meget enkle: når de engagerer sig i et emne, får de selv lyst til at lære mere om det, hvis de får tilbuddet - tilbuddet ... ikke pålægget!

Taget fra Information.dks netdebat

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kommentar til" Fredsmageren Obama" af Henning Prins

Tillykke, Præsident Obama med fredsprisen

Før Obama var der ikke skyggen af håb for en fredeligere verden.

Efter Obama har verdens befolkning fået håbet om en fredeligere verden tilbage .

35.000 soldater der skal forsøge at bekæmpe terror regimet Taleban i Afghanistan, er virkelig et bidrag til freden. Bare de dog var kommet noget før, så var mange lidelser og undertrykkelse undgået.

Tak fordi du også havde styrke til at få os ud af Irak .

Må der snart falde fred over dette krigshærgede land, og må befolkningen tilgive ekstremisten Bush regime og dens medløbere, deres manglende dømmekraft.

Tillykke, Præsident Obama med fredsprisen - du har om nogen i denne verden fortjent den den ære.

Jakob Lausch Krogh, Enhedslisten
Al-Jazeera’s dokumentar sandsynligvis berettiget.

Det er ikke mit indtryk at filmen tager specielt fat i det af politikkerne opildnede had til muslimerne, som du refererer til - men det ville absolut være en vigtig pointe at få frem.

I det daglige omgås danskere og muslimer fortrinligt - mens kriminelle bander og folketings politikere skaber hadestemning og fordrejer virkeligheden...