Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Debat
8. oktober 2009

Stillingsopslag

Ib Jensen, Søborg

Såvel Forsvarskommandoen som Forsvarsministeriet søger loyale folk til betroede lederstillinger til snarlig betrædelse. Det forventes, at du til enhver tid vil dække over den siddende borgerlige regering, at du er fortrolig med arabisk og computerprogrammer, og at du i tæt samarbejde med forsvarsminister og regering kan få dokumenter til at forsvinde. Humor og et løssluppent forhold til folkestyre vil være et krav. Ansøgninger sendes til Forsvarsministeriets departementschef, Lars Findsen ... nå, nej - til forsvarschef Tim sloth Jørgensen ... ups, nej heller ikke til ham ... til forsvarsminister Søren Gade ... øh, vent lige.. >

Spøgelser igen på spil i DR

Steen Vraasø, Lyngby

Kære Michael Sandfort, Brønshøj (jvf. læserbrev 5. oktober). >Vil du godt give nogle eksempler på »de venstreorienterede nyheds-og underholdningsprogrammer« i DR. Det, tror jeg, kanalens borgerlige chefer - især nyhedschefen - vil sætte pris på.

Grøn regering

Tobias Grindsted, Frederiksberg

Torsten Schack Pedersen, MF, (V), siger i et indlæg den 1. oktober i Inf., at det er regeringens nye lavere bilbeskatninger, der har været årsag til, at nye biler kører længere på literen nu end for to år siden, det viser statistikken. Statistikken i sig selv viser bare, hvad som er hændt. Den siger ikke noget om årsagen, hvilket de fleste med en akademisk uddannelse burde være klar over. Mange andre ting kan dog være årsag til dette. F.eks. den øgede grønne bevidsthed hos bilproducenter og bilkøbere. Regeringens afgiftsnedsættelse var også langt lavere end den eksperter, dvs. dem der ikke er politikere, foreslog. Hvad der var brug for var en nytænkning af afgiftssystemet, men det var regeringen bange for at involvere sig i.

Ud fra ordlyden i Torsten Pedersens indlæg, lyder det som om, at regeringen er eneansvarlig for den tilsyneladende positive udvikling mod et grønnere Danmark. Realiteten er, at regeringen undlod at tage et afgørende skridt mod en reorganisering af afgiftssystemet, hvor Danmark kunne være blevet et foregangsland. Hans indlæg antyder også, at oppositionen modsætter sig ethvert skridt mod et grønnere Danmark. Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, de tre partier bag den ekstremt utilstrækkelige aftale 'Grøn Vækst', er jo selv de notoriske miljøforkæmpere i Danmark, eller hvad? Nej, men de er gode til at lade deres retorik styre af tidens populære emner, uden at det dog viser sig i deres politik

De to socialdemokratier

Martin Henriksen, DF

I et interview i Information 5. oktober forklarer Mogens Lykketoft sit partis manglende vælgeropbakning med, at der i øjeblikket er to socialdemokratier herhjemme. I Lykketofts optik er Socialistisk Folkeparti nu kommet så tæt på Socialdemokraterne, at vælgerne har svært ved at se forskel.

Lykketofts optik virker dog noget sløret, måske han har glemt at pudse brillerne?

Der har nemlig længe været to 'socialdemokratier' i Danmark: Nutidens ægte socialdemokrater, Dansk Folkeparti, og så Socialdemokraterne. Sidstnævnte er for længst er holdt op med at spille nogen større rolle politisk og ideologisk set. Når S er bedst, kopierer de DF. Når S er værst, kopierer de socialisterne og støtter EU på alle tænkelige måder.

Dansk Folkeparti kæmper for helt almindelige danskere. Hver dag. Det er ægte socialdemokratisk politik. Men måske er konklusionen vel egentlig, at der er et socialdemokrati, og det er hverken Socialdemokratiet eller Socialistisk Folkeparti. Lidt ligesom der i dag kun er ét konservativt parti, og det er heller ikke de konservative. Jo, Dansk Folkeparti favner faktisk bredt, når det kommer til stykket. Et sandt midterparti, om man vil.

Underlødigheden ...

Ole Kyhl, Værløse

... blomstrer i Information jvf. gårsdagens forside. Den sproglige viden ligger åbenbart også på lavpunktet - ved man ikke hvad ordet 'vikar' betyder?

Forsiden konkurrerer godt med både Ekstra Bladet og B.T.'s populisme - skuffende for et dagblad, som i årevis brystede sig af at være 'det mindst ringe'.

Sprød svær

Rasmus Graakjær, København K

I tirsdagens eller utroligt gennemarbejdede særudgave af Information har en alvorlig fejl sneget sig ind: I den ideelle verden, der er beskrevet i den ene halvdel af avisen, vil der ikke være mandater til Dansk Folkeparti og dermed ikke plads til en fejring af Morten Messerschmidts flæskestegsgnaskende 50 års jubilæum i Europa-Parlamentet.

Uddannelse er det nye sort

Esben Korsgaard Poulsen, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Man kan som ung gymnasieelev intet mindre end at fryde sig over tirsdagens forløb. Statsministeren forsøger fra Folketingets talerstol at indlede folketingsåret med en lang smøre om at ville varetage de unges interesser, mens tusinder af gymnasieelever, faglige, lærerstuderende osv. er samlet til gigantiske demonstrationer i alle landets større byer.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan ikke blot komme med tomme ord om 'unges interesser', når ingen handling ligger bag ordene. Regeringen har sat sig målsætningen om, at 95 pct. af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse, men ønsker samtidig at slagte uddannelsessystemet for over én milliard kroner, mens man samtidig gør brug af en helt urimelig multimedieskat, der forhindrer brugen af IT i undervisningen.

Danmarks studerende har fået nok. De danske uddannelser er officielt kogt over. I danske gymnasieklasser er det ikke længere en sjældenhed at finde op til 43 elever, der med bøger fra før Murens fald må kæmpe sig igennem skriftlige opgaver med en elendig vejledning. Hvis Danmark virkelig skal være et videnssamfund og konkurrere med det store udland på baggrund af dette, er der behov for massive investeringer i uddannelse og ikke småpenge fra diverse globaliseringspuljer. Det er for regeringen på tide at trække dette vanvittige finanslovsforslag tilbage - vi er Danmarks råstof!

Fra velfærdsstat til strafstat

Rikke Lauritsen, Frederiksberg

Straf og ansvar er stadig omdrejningspunkterne for VK-regeringens arbejde. Børnefamilieydelsen skal trækkes fra de forældre, der ikke sørger for, at deres 16-17-årige børn er i gang med en ungdomsuddannelse eller lignende. Endnu engang tror regeringen, at den ved at straffe forældre økonomisk kan få unge på ret spor.

Det hjælper bare ikke. De unge føler sig sikkert allerede udstødt af samfundet, og det hjælper bestemt ikke at bekræfte dem i dette. Deres forældre har sikkert ikke stor indflydelse på, hvad de går og laver og har ikke ressourcer til at hjælpe.

>Børn skal kunne rammes af retsstatens lange arm, fra de er 14 år. Men det er deres forældre, der skal rammes på pengepungen, hvis en ung efter folkeskolen ikke laver noget fornuftigt. Hvad er der sket med den sociale indsats; den helhedsorienterede og konstruktive indsats, hvor den unge mødes med respekt og tillid. Hvor ressourcesvage forældre og deres børn mødes med hjælp og støtte?

Fodlænker

Sacir Camo, Hjørring

Jeg synes bestemt ikke godt om regerings forslag om fodlænker til 12-årige idet alle internationale erfaringer viser, at dette ikke hjælper og at man ydermere får mere kriminelle unge på den anden side. I det hele taget er alt det med skærpede straffe noget, vi har afprøvet i de snart ni år, regeringen samt DF har 'kørt med klatten'. Resultatet ser vi i dag - mere og flere tilfælde af grovere kriminalitet.

I den forbindelse kan det undre, at de konservative for bare fire måneder siden var imod hårdere straffe og lavere kriminel lavalder, men som så mange gange før, blev de ydmyget og presset til nye indrømmelser fra Dansk Folkeparti. Det må være direkte pinligt at være konservativ nu om dage.

Børn i fængsel er prisen for finanslov

Line Barfod, (MF) Enhedslistens retsordfører

Det er trist, at regeringen i den grad har deponeret sine holdninger hos Dansk Folkeparti. Der er absolut intet rationelt argument for at sænke den kriminelle lavalder. >Al erfaring viser, at fængselsophold er med til at føre de unge længere ud i kriminalitet. >Og fodlænker til 12-årige vil have lige så dårlig virkning. Selvfølgelig skal det have konsekvens, når man begår kriminalitet. Men det skal være konsekvens, der virker. Jeg har i årevis foreslået f.eks. konfliktråd og forskellige former for samfundstjeneste, som man ved virker fra andre lande. Men regeringen og DF er imod. DF meldte klart ud, at de ville stille krav om en sænkning af den kriminelle lavalder som betaling for at stemme for finansloven. Den betaling >har de nu fået. > >

Jeg kan godt forstå, at Søren Espersen er blevet oprørt over de nye afsnit af Forbrydelsen II, hvor ministeren netop ikke er til salg for en stemme fra støttepartiet. Det må virkelig være et mareridtscenarium for Søren Espersen, hvis Lars Løkke og Brian Mikkelsen en dag skulle optræde lige så ansvarligt, som deres fiktive alter egoer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her