Læserbrev

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
24. oktober 2009

En lodret løgn

Morten Ejlertsen, København V

Jeg bor Halmtorvet 6 på Vesterbro i København og har fra mit vindue udsigt til Café Dugnads lokaler. På min vej til arbejde og verden cykler jeg mindst to gange om dagen forbi Rysensteens Gymnasium.

Dermed synes jeg at have nok empiri til at kalde Finn Rudaizkys indlæg »Ny narkofiasko« (Information 21. oktober) for en lodret løgn. Hvis der var nogen andetsteds i landet, der måtte tro på politikerens beskrivelse af mit nærmiljø.

Rudaiskys hykleri

Iunn Haraldsdóttir, København V

To ting står klart efter at have læst Finn Rudaiskys (DF) indlæg (21. oktober): Finn Rudaisky bor ikke på Vesterbro. Og han ønsker ikke at gøre noget for os der gør.

På Indre Vesterbro kan vi tydeligt se, at stofmisbrugerne nu har et sted at gå hen med deres forfrosne fingre, sultne maver og betændte sår. Det, som stofmisbrugerne ikke har fået, er et fixerum, hvor de kan gå hen og fixe under ordentlige forhold og uden gener for naboerne, hvilket et flertal på Rådhuset ellers længe har kæmpet for.

Takket være Finn Rudaiskys partifæller på Christiansborg har de anstrengelser hidtil været forgæves.

Stofmisbrugere og det, der følger, har været en del af Vesterbro i 40 år. Det er der ikke noget nyt i. Sundhedsrummet er ikke skyld i mere svineri. Det er derimod et forsøg på at gøre livet mere tåleligt for stofmisbrugerne - et forsøg der heldigvis har hjulpet.

Det er hykleri, når Finn Rudaisky kaster skylden på dem, der faktisk prøver at gøre noget ved problemerne. Gå dog i stedet med i kampen for et fixerum, der ville hjælpe alle parter!

Udenomssnak fra finansminister

Henrik Herløv Lund, økonom, cand.scient.adm.

Den 12. oktober forsøger finansminister Claus Hjort Frederiksen (CHF) i Information at gendrive min kritik fra 7. oktober af regeringens økonomiske politik.

Men alt, vi får fra CHF, er spin. VK-regeringens ansvar for boblen og krisen på det danske boligmarked gennem skattestop og skattelettelsespolitik samt lånereformer forties. Ifølge CHF bygger man et af »verdens største diger mod krisen«. Men de økonomiske resultater siger andet: Ledigheden i Danmark er steget og den økonomiske vækst faldet kraftigere end i udlandet.

'Kæmpediget' smuldrer ved eftersyn. Forøgelsen af offentlige investeringer handler om for længst besluttede tiltag og udgør kun omkring 10 mia. kr. i 2010. Ifølge både Det Økonomiske Råd og oppositionen er behovet betydeligt større. Også skattelettelserne indregner regeringen bekvemt i krisepakkerne, selvom de har en hel anden baggrund. Udbetalingen af SP-midler var vore egne penge, som ikke kostede regeringen noget.

CHF dribler uden om, at regeringen navnlig har gjort det forkerte. At stimulere privatforbruget er økonomisk meget ineffektivt pga. det stærke forbrugsfald og må nærmest kaldes 'at smide gode penge efter dårlige'. Al udenomssnakken kan ikke skjule regeringens betydelige medansvar for krise, vækstfald og statsunderskud.

Den anden verden

Leif Grage, Valby

Den anden verden er denne verden, når den ikke betragtes overfladisk. Fordi kærligheden er ikke på overfladen.

Den trojanske hest

Ole Thorbek, Værløse

Der tegner sig et tydeligt billede af, at den danske regering ikke har magtet at løfte klimasagen op til topmødet i København. Det er egentligt ikke overraskende, at en regering, der startede med at slå udbygningen med VE i stykker og satte Lomborg på finansloven for at styrke kampen mod, at der gøres en klimaindsats, ikke har haft den fornødne troværdighed til at løfte opgaven.

Den sørgelige tilstand omkring den globale klimasituation viser, at der næppe kommer bæredygtige løsninger på det politiske plan - uden et forudgående bredt og voksende folkeligt engagement, hvor stadig flere giver sig til kende.

En regering der - i modsætning til den danske - tog klimaproblemerne alvorligt, ville gøre alt for at stimulere og understøtte et sådant globalt folkeligt engagement. En sådan regering ville hilse de udenlandske borgere, der kom til at København for at demonstrere det folkelige engagement, velkomne og sikre gode faciliteter for, at det folkelige engagement kom til udtryk på en optimal måde. Men den danske regering møder det folkelige engagement med en 'lømmelpakke', og en nærmere analyse af en række af Brian Mikkelsens udtalelser kan næppe føre til andet resultat, end at regeringen forbereder en voldelig konfrontation med det folkelige engagement. Sandelig fungerer den danske regering som klimamodstandernes trojanske hest i bestræbelserne på at løse klimaproblemerne.

Udenrigsministerens ordforvirring

Kai Dalsgaard, De Grønne

Gang på gang bruger udenrigsministeren ordene al-Qaeda og Taleban i pressen for at bevise, at de danske soldater skal blive i Afghanistan for at beskytte vores egen sikkerhed.

Der er derfor brug for præciseringer: Taleban er en modstandsbevægelse, der vil bekæmpe enhver fremmed invasion af Afghanistan. Det drejer sig ikke om at føre terrorkrig men om en national befrielseskrig mod besættere.

Al-Qaeda er en religiøs bevægelse - oprindelig startet af CIA mod Sovjetunionen bestående af radikale muslimer fra den islamiske verden. Nu er denne religiøse bevægelse i Afghanistan på under 100 personer ifølge marinegeneral James Jones i en beretning for Kongressen »uden baser, uden evne til at iværksætte angreb på USA eller vore allierede,« jvf. Huffington Post.

Alligevel sender vi vore soldater i døden uden at forstå baggrunden som national befrielseskrig. Vi har efterfulgt Sovjetunionen som besættelsesmagt for at forsvare et ynkværdigt demokrati og gøre al-Qaeda til et religiøst skræmmebillede for hele verden.

Red vores stamværtshus

Gustav Bunzel, formand for Landsorganisationen af Arbejdsledige

Landsorganisationen af Arbejdsledige (LA) har lokaler i Rantzausgade 34 A midt på Nørrebro. En gade som på det sidste er blevet nok så ubehageligt landskendt. Vi er så at sige kommet i skudlinjen.

Pudsigt nok holdt De Arbejdsløses Organisation (DAO) også til i Rantzausgade i begyndelsen af 1930'erne.

Efter møderne går nogle af os 10 numre mod vest til Café 44. Her er øllerne billige, så her kan lønnede medlemmer få lov at give.

Her kan man møde dejlige storby-rapkæftede københavnere, som ingen misundeligt beundrende jyde kan hamle op med, hvor meget vi end forsøger. Som ellers synes forsvundet fra medierne.

I sammenligning er stand-uppere blot pinlige. Der er skam også nogle, som ikke siger noget.

Men vores værtshus er ved at lukke! På grund af al balladen kommer der ikke nok gæster. Og som værten sagde: »Det kan jo ikke nytte, man selv skal tage penge med.«

Hvad fanden går der af københavnerne? Rantzausgade overgiver sig aldrig! Hvad med at bruge en smule tænkeevne. Chancen for at støde på ubehageligheder i Rantzausgade er statistisk så lille, at der ikke en gang skal mod til.

Kom så ud på druk!

Stand up mod dumhed, Jonatan

Finn Gemzøe, Fårup

Det var lidt komisk at opleve i tv, hvordan Jonatan Spang blev opslugt af hvalfisken Pia Kjærsgaard (DF), der fortærede ham med indsmigrende smask. Det er sympatisk, at han gav privatpersonen Pia kredit, men jeg går ud fra, at han - efter at han blev gylpet op på spangen igen, stadig har som projekt at nedbryde folks fordomme - modsat Pia, der politisk lever af at nære dem. Ellers kan jeg ikke se komikken.

Statskassen misbruges til skade for borgerne

Gert Wiik, Nykøbing Falster

Verden har ændret sig, og vi lever nu i nogle anakronistiske stater med territoriale regeringer, der støtter virksomheder, som tilsyneladende er danske, svenske tyske osv.

Stop al støtte og alle skattebegunstigelser til erhvervslivet, der af Lars Løkke Rasmussens regering støttes med mindst 20 milliarder om året.

Erhvervslivet bliver 'italesat' af erhvervsledere og politikere som noget dansk kultur, der er truet og bevaringsværdigt, som skal støttes. Sandheden er, at penge og ejerskab og udbyttet ikke mere er nationale, fordi de nationale grænser er ophævet og markedet er globalt. Danske skattekroner til 'udvikling' af disse ubestemmelige herreløse virksomheder er at sammenligne med tyveri fra borgerne.

Erhvervslivet har ændret sig, men statskassen agerer fortsat som en lokal pengetank, der efter min mening misbruges til ugunst for velfærdssamfundet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu