Læserbrev

Læserbreve

Debat fra dagens avis
Debat
11. november 2009

Murens fald og genopstandelse

Jørgen Aanæs, Roskilde

20 år efter Berlinmurens fald har den israelske mur stået der i syv år. Større og hæsligere - i konstant udbygning og yderligere med det ændrede formål ikke kun at holde folk ude; men at holde en hel befolkning spærret inde. Denne mur står som konkret manifestation på en besættelsesmagts ubegrænsede undertrykkelsesmidler gennem nu fire generationer. Efter åben krig erobres ny jord nu gennem de massive bosættelser på Vestbredden.

Siden 1948 har den israelske jorderobring og fordrivelsen af palæstinenserne været så konstant, at det er svært ikke at se dette som en overordnet israelsk strategi, der drejer sig om mest mulig jord til Israel og mindst mulig til palæstinensere!

Og da man ikke kan erobre jord i fredstid, er et stop for en fortsat udbygning af bobesættelserne ikke kun en forudsætning for fred. Det er årsagen til, at israelerne ikke er reelt interesseret.

Ligkistesøm

Kai Schmidt, Ringe

Med det nys vedtagne, af Socialdemokraterne støttede, nedrige forslag, der med penge skal lokke muslimer ud af Danmark, er der sat yderligere skub i dette skrantende samfunds moralske nedtur og slået ekstra søm i den socialdemokratiske ligkiste. Helle Thorning, for pokker! Hvordan er det kommet så vidt?

Et spil med mennesker

Ole Kløcker, København V

Når man læser Informations artikel (9. november) om integrationsminister, Birthe Rønn Hornbechs hemmelige aftale vedrørende hjemsendelsesordning for de afviste irakiske asylansøgere, er der én ting, der straks springer i øjnene. Integrationsministeren har opnået nøjagtig samme færdighed som den tidligere statsminister i at lægge låg på, hvad der ud fra ministerens synsvinkel ikke bør gøres vitterlig hverken for folketing eller offentlighed.

18 gange i træk har ministeren afvist at udtale sig til Information i dette sagsanliggende. Det er ikke rekord, men det afspejler klart det spil, der findes sted i denne henseende med mennesker, der ikke har en jordisk chance for at redde sig selv og samtidig er solgte til en integrationsministers tillukkede, ugennemtænkte beslutninger. At sige, at dette er skamfuldt vil intet indtryk gøre på samme integrationsminister. Det er en bevidst holdning fra en regering, der intet middel skyer for at sløre sandheden - og som sådan er det begyndelsen til noget, der ligner demokratiets opløsning.

Man må håbe tiden vil arbejde for en nødvendig forståelse, og at den misligholdelse, regeringen lægger for dagen, på et eller andet tidspunkt vil fremstå i det grelle lys, som integrationsmini- sterens adfærd bevidst slører på bekostning af en indsats, der kunne være Danmark og demokratiet værdigt.

Som bekendt er dette ikke tilfældet!

Religionsfrihed er en ret

Per Jensen, Nordborg

I offentlige skoler skal børn ikke tvinges til kristendomsundervisning, kristen morgensang etc., hvis barnet eller forældrene ikke ønsker det. Det har en italiensk mor fået ret i ved menneskeretsdomstolen. Religionsfrihed er en ret. Skolen skal, hvis en elev ønsker det, fjerne korset i rum, som eleverne skal opholde sig i. For en tidligere jesuitterelev, som i dag bekæmper kristen indoktrinering, er det en fantastisk dom! Den bevirker, at skulle en dansk elev frabede sig kristendomsundervisning og kristen morgensang (læs indoktrinering), så har han en god sag, ifølge eksperterne ... Selv Jyllands-Posten konkluderer modvilligt dette.

Stordriftsulemper

Ole Hvas, politisk rådgiver i SF

Det er positivt, at Information måske lidt sent tager problemerne ved kommunesammenlægningerne op i avisen den 9. november. >For kommunalreformens stordriftspotentialer er blevet oversolgt både af regeringen, mange borgmestre og DI siden 2004.

Sandheden er, at strukturkommissionen var rimelig klar i sine anbefalinger, når den pegede på en kommunestørrelse på omkring 20.-30.000 indbyggere. For som Kommissionen skriver i sine anbefalinger på side 41 i bind 1: »Kommissionen har i sit arbejde ikke fundet belæg for, at de største kommuner med fordel kan gøres endnu større gennem sammenlægninger. Tværtimod er der indikationer på stordriftsulemper i kommuner med mere end 50.000 indbyggere.«

Problemet var dog, at ingen - hverken flertallet i kommissionen eller VKO, da de lavede deres reform i 2004 ønskede - at 'dyrke' dette problem. Nu slås man i stedet med problemerne i de nye megakommuner.

Paranoia

Steen Vraasø, Lyngby

En tilfældig herre i Brønshøj (Læserbrevet under titlem »Udfordring« 9. november af Michael Sandfort, red.) er oprørt. Han finder, at der i en dramaserie på DR for 10 år siden optrådte en figur, der var skildret som kapitalist og usympatisk. Eksemplet skulle vise, at kanalen vrimler med røde spøgelser. Jamen stop det nu!

Er det ikke herren fra Brønshøjs problem? Det kan da ikke være andres.

Skizofreni

Anders Johansen, Humlebæk

Vibeke Storm Rasmussen (VSR), tidligere amtsborgmester for Københavns Amt 1992-2005 og regionsrådsformand for Hovedstadsregionen siden 2005, har som sit valgslogan: »Nogen skal slå i bordet for patienterne.«

Dette slogan forekommer mig meget besynderligt. VSR har haft det øverste ansvar for en lang række sygehuse i nu 17 år. Det må derfor være hende selv, hun skal slå i bordet over for, hvilket må kræve en eller anden form for personlighedsspaltning: VBR sidder på den ene side af bordet og slår næven i bordet. Så løber hun om på den anden side af bordet og udtaler: 'Vi har allerede gjort meget for at forbedre patienternes forhold ... bla, bla, bla.'

Dobbelte standarder

Aksel Gasbjerg, Hillerød

Bent Bludnikow har en kronik i Information den 7. november, hvor han omtaler en række planlagte terrorsager tilbage i 80'erne. Men ingen planer blev til noget og ingen blev dømt, ej heller den dansker, som Bludnikow hævder udøvede stor terrorisme ved at smugle 75.000 dollar gemt i en ost ind til palæstinenserne. Er Blekingegadebanden terrorister - og hvornår er der overhovedet tale om terrorisme?

Når de russisk-jødiske oligarker (efter plyndringen af Ruslands værdier i 90'erne) sendte 800 mia. dollar til Israel (jvf. Arne Treholts bog Gråzoner), så er det legitime gaver, men når man smugler 75.000 dollar gemt i en ost ind til palæstinenserne er det terrorisme.

Når jøder i Danmark sender penge til jødiske organisationer i Israel er det legitime gaver, der oven i købet er skattemæssigt fradragsberettigede, men når overskud fra salg af T-shirts sendes til palæstinensere er det terrorisme.

Når Israel udvikler atomvåben, bygger en ulovlig kæmpemur, overtræder FN-resolutioner og får overført militært isenkram i milliardklassen fra USA er det for at Israel kan forsvare sig, men når palæstinensere bygger en forkølet raket af et skorstensrør og en støvsugermotor er det terrorisme.

Når israelere dræber palæstinensere er det legitime drab på militante terrorister, men når palæstinensere dræber israelere er det terrorisme.

Den store fortælling

Allan Hilton Andersen, København V

Vidste du, at der var en dansker med, da marokkaneren Ahmed Bouchiki blev myrdet i Lillehammer den 21. juli 1973 med 14 skud fra Berettaer - leveret af Israels ambassade i Oslo?

I alt fem amatøragenter - herunder dansk-israeleren Dan Erbel - blev dømt for mordet, men blev alligevel løsladt efter 22 måneder i fængsel.

Bouchiki kom ud af en biograf sammen med sin gravide norske kone, da han blev skudt ned. Morderne undskyldte sig med, at de ville have skudt en anden.

Amatører? Ja, men hverken mere eller mindre amatører end dem, der myrdede den danske politibetjent Jesper Egtved Hansen.

Der er al mulig grund til at huske ofrene, som Bent Blüdnikow fremhæver i sin kronik i Inf. den 7. november - men der er ingen grund til at ignorere, endsige tilgive morderne uanset hvilke motiver, de måtte have.

Avigdor Lieberman

Sacir Camo, Hjørring

Jeg forstår ikke, at den danske regering med udenrigsministeren Per Stig Møller (K) i spidsen vil tage imod - og mødes med - den mest ekstremistiske og krigselskende udenrigsminister, den zionistiske stat nogensinde har haft, nemlig Avigdor Lieberman.

Jeg troede, at vi i Danmark kun vil mødes med de moderate kræfter, dem der ønsker fred i verden, men jeg er blevet klogere.

Man bliver endnu engang bekræftet i, at man også her til lands blæser på menneskerettighederne, frihed, fred og tolerance, og at disse flotte begreber kun skal (mis)bruges i forhold til muslimerne og aldrig kristne (eks. Wilders) eller jødiske (Lieberman) ekstremister og racister. I den forbindelse kunne man også savne mere mediedækning og nogle medier, der stiller de relevante spørgsmål til de danske regeringsrepræsentanter. Men disse er måske for optaget med andre af livets vigtige spørgsmål ...

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her