Læserbrev

Læserbreve

Debat fra dagens avis
Debat
5. november 2009

Kvoter diskriminerer mænd

Thomas Petersen, Randers

Socialdemokraternes medlem af Europa-Parlamentet, Britta Thomsen, skrev i et læserbrev i weekendens Information, at vi bør indføre regler om, at mindst 40 pct. af alle i bestyrelser skal være kvinder. Hvordan nogen seriøst kan mene, at man for at undgå diskrimination af kvinder kan diskriminere mænd via kvoter, er mig en gåde.

Hedetur i verdensklasse

Simon Mølholm Olesen, DSU Randers

Jordkloden er under et pres, som gør, at verden endnu med hastige skridt styrter hen imod en katastrofal klimakrise. Vi har jo i de seneste mange år stående set til, mens CO2-niveauet med eksplosiv fart er skudt i vejret som følge af stigende befolkningstal samt u-landenes gradvise transformation til CO2-udledende i-lande. Det er derfor essentielt for vores efterkommere, at vi opnår global konsensus om en ambitiøs klimaaftale til København-topmødet i december - vel og mærket hvis vi fortsat vil undgå flere tsunamier, kraftigere jordskælv, oversvømmelser og lignende.

Vi kan ikke bare vente os ud af krisen

Thomas Medom, Byrådskandidat for SF i Århus

Danmark er ramt af en økonomisk krise. Både små og store virksomheder er krakket, og mange firmaer skærer ned eller flytter medarbejdere til andre byer.

Vi oplever unge familier - førstegangskøbere - som nu sidder fast i en gældsfælde og måske skal gå fra hus og hjem.

Vi vil både have lov at sætte gang i hjulene med store investeringer og jobpakker. Som politikere skal vi være aktive i jobskabelsen og forbedre uddannelsestilbuddene, så der er håb for mennesker, der har mistet deres job.

Regeringen er desværre mest optaget af værdikamp, muslimer og interne uenigheder. Og vi må konstatere at med den økonomiske krise, vil der i næste valgperiode være en første halvleg med en finansminister, der sætter tommelskruer på kommunernes mulighed for at handle under krisen.

Men vi kan se frem til en anden halvleg med en ny regering, der vil løsne skruerne og lade kommunerne investere i jobskabende uddannelser, byggerier og velfærdsinitiativer.

Hvem er mest oplagt?

Joachim Nielsen, Vanløse

Hvem er mon det mest oplagte formandsemne i Socialdemokraterne i 2011, hvis Frank Jensen får et kanonvalg i København og gennemfører moderne socialdemokratisk politik - og Helle Thorning Schmidt får endnu et dårligt valg og (heller) ikke kan slå Løkke?

Hvem er mon hvem?

Hanne Willert, Frederiksberg C

Så kom der igen et foto i avisen (3. november), hvor vi selv skal gætte hvad eller hvem, det handler om. Til en artikel om Blekingegadebanden er der et billede af to personer, der fylder lige så meget som teksten - men som så ofte før, ingen oplysning om hvem det er (artiklen »Lad os nu få den sandhedskommission« illustreret med et foto af forfatterne Anders-Peter Mathiasen og Jeppe Facius, red.).

De ser noget skumle ud, de to fyre. Mon det er to af Blekingegade-folkene - eller måske nogle af de politifolk, som erklærer, at der ikke noget at komme efter? Eller?

Sundhedsrummet bør flyttes nu

Margrethe Wivel, socialordfører (R) i Københavns Borgerrepræsentation

Det er ingen skam at blive klogere. Radikale Venstre stod med bag beslutningen i 2008 om at lægge et sundhedsrum og en café for stofmisbrugere i Den Brune Kødby. Vi havde kæmpet for en bedre placering i større lokaler, men det var der ikke flertal for, så måtte det næstbedste gå. Men jeg er ikke bange for i dag at sige, at det ikke er den rigtige placering. Der er tale om en treårig forsøgsperiode, men allerede nu er det tydeligt, at der ikke er plads nok. 70 kvadratmeter er ganske enkelt alt, alt for lidt plads. Det er urimelige vilkår først og fremmest at byde brugerne, men samtidig skaber det også problemer for beboerne i nærområdet, når man giver så små forhold til så mange udadreagerende mennesker.

»Lad nu forsøget køre forsøgsperioden ud,« vil nogle måske sige, men det er at stikke hovedet i busken. Det giver jo ingen mening, når der er stemning for at fortsætte også efter forsøget. Hvorfor så ikke træffe den rigtige beslutning nu?

»Placeringen vil give problemer, lige meget hvor vi lægger det,« vil andre indvende. Javel ja, men der er jo ingen grund til, at vi selv saboterer forsøget. Så er det fordi, man ikke vil have det til at lykkes.

Jeg har tidligere foreslået Halmtorvet 17 eller PH-caféen, som ligger ved siden af, så det er ikke fordi, at der ikke findes muligheder.

Den største hindring for en løsning findes lige nu desværre på Københavns Rådhus. Her holder Socialdemokraterne og Enhedslisten, stædigt fast i en forkert beslutning i stedet for at tage brugerne og beboerne alvorligt, men det er altså bedre at tabe ansigt end at tabe hovedet.

>Undgå pampere

Anders Johansen, Humlebæk

Træt af tykke pampere, populister og andre visionsløse levebrødspolitikere? Gør som jeg: Stem efter BMI ved kommende kommune- og regionsvalg

Teaterlovgivning må ikke være en hæmsko

Britta Schall Holberg, MF V, teaterordfører

På en konference om turnéteatrets vilkår den 28. oktober arrangeret af Danmarks Teaterforeninger, var opfordringen til os politikere klar: Hjælp os til at bevare lysten til arbejdet i teaterforeningerne. Som politiker kan jeg ikke sidde denne opfordring overhørig.

Jeg er en stor beundrer af teaterforeningernes arbejde. Der er 65 foreninger i Danmark, hvor frivillige ildsjæle gør en enorm indsat for at formidle teater ud til hele landet. De kan bryste sig af at være med til at formidle mere end 350.000 billetter årligt til professionelt teater. Et arbejde, der for alvor er med til at gøre en forskel for dansk scenekunst, og som derfor ikke skal eller kan undervurderes.

Det er derfor altafgørende, at vi har en teaterlovgivning og en støtteordning, der ikke hæmmer det store engagement og gå-på mod, der driver arbejdet i teaterforeningerne.

Fra flere fronter er der i øjeblikket en del kritik af den nuværende støtteordning til teatrene, ligesom mange foreninger oplever en beskæring i støtten fra kommunerne. Fra Venstres side er vi opmærksomme på, at der er elementer i den nuværende ordning, der kunne fungere mere optimalt, end det er tilfældet i dag. Derfor er vi glade for, at anbefalingerne fra regeringens teaterudvalg snart foreligger, idet disse skal danne udgangspunkt for en politisk drøftelse af teaterområdet. Vi ønsker, på baggrund af anbefalingerne, at se på teaterområdet i sin helhed, herunder støtteordningen, for at se om noget kan gøres >bedre.

Jeg håber inderligt, at vi herved kan få skabt bedre vilkår for dansk scenekunst - herunder for teaterforeningerne - så vi også i fremtiden har et teaterliv, der når ud til alle dele af Danmark.

Vanvittige påstande i Deadline

Ulla Jessing, Virum

Mandag aften i Deadline fortalte journalist Bent Blüdnikow om sin bog om bombetrusler i København. Han fremhævede, at det er marxister, som er bombemænd.

Det et en vanvittig påstand, som Deadlines vært skulle have påtalt. Berømte historikere som Eric Hobsbawm i England og skribenter som Naomi Klein kalder sig marxister. Det er uforståeligt, at man i sin had mod venstreorienterede kan slynge den slags påstande ud.

Monoteisme for dummies

G. Petersen, Hornslet

Hvis der ikke er plads til et spøgelse i den store maskine - universet - hvordan skulle der så kunne være plads til et spøgelse i den lille maskine - hjernen?

Birthe, træd i karakter

Andreas Molander, gymnasielærer

Du har for mig altid været en borgerlig garant for anstændighed og ordentlighed, men du er i voldsom grad ved at sælge ud af den beskrivelse.

Den seneste udsendelse af en iraker, der personligt er blevet truet af irakiske delegerede under et forhør i Danmark, er så forkastelig, at jeg har svært ved at sætte ord på det. Nu må du træde i karakter som ansvarlig minister, Birthe Rønn Hornbech.

Det er så meget mangel på empati og almindelig anstændighed, at jeg væmmes. Du bør gøre dig nogle overvejelser om, hvorvidt du menneskeligt kan håndtere at have det på samvittigheden. Du har vel også et eftermæle, som du er interesseret i at beskytte.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her