Læserbrev

Læserbreve

Debat fra dagens avis
Debat
29. december 2009

Farvel og tak, Information

Niels H. Mynster, Hørsholm

I de seneste måneder har jeg dagligt kæmpet mig igennem det daglige eksemplar af Information. Men nu må jeg smide håndklædet i ringen og opgive. Information er i modsætning til de andre aviser, jeg læser, så gennemsyret af ensidigt sortsyn og negativitet over for alt og alle, der adskiller sig fra et udefineret socialistisk utopia. Ofte præget af bagklogskabens klarsyn. Klarest karakteriseret ved de tre sure gamle mænd, Georg Metz, David Rehling og Carsten Jensen, for hvem alle klodens problemer kan henføres til den borgerlige regering i almindelighed og Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke Rasmussen i særdeleshed.

Jeg har virkelig ydet en indsats for at afkræfte mine tidligere fordomme om avisen, men må nu give op, intet er så vidt jeg kan se ændret.

Byens lys

Paul Nedergaard, Ærøskøbing

Klimatopmødet begyndte i Hopenhagen og endte i Chinatown.

Skattekroner i Danmark

Marta Rubin, København K

Er der en sammenhæng mellem det skrantende sundhedsvæsen i Danmark, som nu igen skal spare flere hundrede millioner, med endnu dårligere behandling til følge, samt fyringsrunder blandt ansatte - og så de voldsomme udgifter til vores politistyrkers sikkerhedsmaskineri og præsidentbesøg i tide og utide?!

Jeg ville ønske, at mine skattekroner gik til genoprettelse af velfærdssamfundet og ikke oprettelse af et overvågnings- og formynderisamfund, hvor borgerne ikke længere har prioritet i forhold til vanvittige prestige-projekter, privatiserings-ordninger ad bagdøren betalt af det offentlige og overvågning og dokumentations-hysteri, hvor tiden går fra den egentlige menneskelige kontakt og omsorg samt forebyggende og fremadrettet indsats!

Kommunal julegave

Hans Peder From, Roskilde

Et godt gammel ordsprog siger, at man ikke skal skue given hest i munden. Dermed menes, at når man har været så heldig at få en gave, skal man ikke vurdere og kritisere gavens kvalitet. Man skal bare være glad og taknemmelig, fordi nogen havde lyst til at give en noget. Det er der meget sandhed i.

Jeg har da også i mange år tiet, når nogen gav mig for eksempel en flaske ikke-økologisk vin. Selv om jeg jo også har tænkt, at en gave skal gives i respekt for modtageren. Og folk, der kender mig, burde vide, at jeg ikke ønsker at støtte det kemisk-industrielle landbrug. Lige som jeg faktisk ikke har lyst til at indtage pesticidrester. Men det er svært at være kritisk over for en venlig giver.

Jeg synes, det er anderledes, når giveren er min arbejdsplads, Roskilde Kommune. Og selv om jeg da er glad for, at min indsats i årets løb påskønnes med en lille gave, er der malurt i bægeret. Vin, øl, marcipan osv. Det er alt sammen udmærkede ting. Men hvis det havde været økologiske og fairtrade varer, havde kommunens penge været brugt til at gøre verden en lille smule bedre. Så havde jeg gerne undværet pebernødderne og vingummiet, så budgettet alligevel kunne holdes.

Det må kunne gøres bedre næste år.

Danske kunstnere i Irak

Kirsten Dyhrberg Grønne, Århus

Tak for artikelserien om danske kunstnere i Irak. Det var berigende at læse om deres oplevelser, at få fortalt andre historier end dem om krig og ødelæggelse.

Godt at huske på, at hverdagen fortsætter trods alt, og at kulturen er en vigtig del af genopbygningen.

Forbyd biler i 2020 nu

Klaus Cort Jensen, København N

I mange EU-lande har man forbudt rygning på arbejdspladser og restaurationer, fordi det er moralsk forkert at udsende partikler og luftarter, som andre mennesker bliver syge eller dør af.

Man har forbudt gløde-elpæren i hele EU (med fuld virkning i 2013), fordi der er opfundet andre elpærer, der bruger meget mindre energi.

Benzin- og dieselbiler futter stadig rundt i det offentlige rum. Udstødningsgasser, støj og trafikuheld er årsag til sygdom og død. Det samme gælder ifølge EPA (USA's miljøstyrelse) CO2-udleningen. Elbiler, tog og busser er opfundet.

Det er morderisk hykleri, hvis ikke EU's politikere straks forbyder benzin- og dieselbiler. Af praktiske hensyn kunne forbudet udformes som: ingen nyregistreringer efter 1. januar 2020.

Det vil betyde, at alle bilfabrikker, der gerne vil overleve, straks vil bruge alle deres produktudviklings-euro på elbiler og elbusser, på batterier i stedet for karburatorer. Og selv Lomborg, der jo snakker meget om produktudvikling, vil blive glad - igen.

Elbiler vil ikke mindske antallet af trafikdøde og -kvæstede. Det vil øget brug af kollektiv trafik.

Gratis kollektiv trafik som 'EU-standard' vil, udover færre trafikuheld og mindre CO2, også betyde gratis interrail til 500 millioner mennesker. Regn lige på værdien af det, kommissær Connie.

På COP 15 optrådte de rige lande som alkoholiserede forældre, der siger til deres teenagebørn, at de kun får lommepenge, hvis de lader være med at drikke. Den pædagogik virker som bekendt ikke. Walk the talk!

Ligegyldige nyheder

Morten Bro, Broager

Politikerne bør fremover ikke bruge skatteborgernes penge på at redde ligegyldige nyhedskanaler, når en topnyhed er : 'Franske klima-aktivister ville stjæle pølse i Netto ...'

Den store, men skadelige forandring

Elisabeth Degn, cand.phil., Stenløse

Lars Løkke Rasmussen kan beskrives som værende amatør - kommende fra Græsted matcher han ikke verdensscenen - og som arvtager efter Fogh kan han helt øjensynlig ikke hamle op med den maskine, Fogh satte i gang af statsliggørelse, ensretning, krigsmaskine, amerikanisering og kæft trit og retning-mentalitet, som f. eks. klart kom til udtryk ved masseanholdelserne

under klimatopmødet. Bl.a. vores retssamfund er under pres fra justitsministeriet - som fra staten i det hele taget.

Og f.eks. er vi i de senere år blevet meget fremmedfjendtlige, vi accepterer ikke folk af anden race som ligeså gode som os selv, og dette faktum dræber noget værdifuldt i os over for omverdenen.

Det officielle Danmark er under stor forandring, og danskerne ændres ved dette - til skade for vores tidligere frie kultur!

Elendigt hykleri!

Marc Grønlund, Odense

Toppen af danske politik har med deres kritiske omtale af muslimernes fællesråds møde med den iranske præsident endnu engang udmærket sig i genren hykleri. Flere politikere har således kritiseret, at der på mødet ikke blev ytret kritik af den iranske regerings politik.

Interessant nok er der dog ikke nogen af de danske politikere, som har fundet det rimeligt at kritisere hverken den nuværende eller tidligere amerikanske præsident under møder med denne. Trods det at begge præsidenter er ansvarlige for bl.a. krigsforbrydelser.

Sådanne elendige hyklere burde enten tage at klappe i eller se at få tungen på gled selv, når lejligheden byder sig.

Indtil da kan man ikke kritisere andre for noget, man ikke engang selv evner.

Politistaten leve!

Ole Kløcker, København V

Med den seneste dom over Greenpeace-aktivisterne understreger politistaten sine metoder og bastante tilstedeværelse.

Ytringsfrihed er kun gældende, når der tales magthavernes sprog. Det er vist noget Greenpeace har grundig misforstået ?

Løkkegaard og dansk EU-begejstring

Bent Adriansen, Risskov

Gennem flere indlæg i Information har MEP for Venstre, Morten Løkkegaard taget danskernes valg af EU-nummerplader som udtryk for, at vi nu skulle være blevet mere positivt stemt overfor EU. Hvordan denne nye EU-begejstring hos danskerne hænger sammen med, at halvdelen at befolkningen stadig er imod en afskaffelse af de fire EU-forbehold, undlader Morten Løkkegaard dog meget behændigt at svare på.

Hænger Morten Løkke-gaards nærmest naive EU-begejstring mon sammen med, at han for kun seks måneder siden entrerede de bonede EU-gulve og nu allerede har glemt, hvad der rører sig hjemme i lille Danmark?

Selektiv opmærksomhed

Michael Sandfort, Brønshøj

Der er et påfaldende sammenfald mellem de medier, politikere og organisationer, som mindes årsdagen for Israels angreb på Gaza den 27. december 2008, og dem, som ignorerede Hamas' forudgående raketregn over israelske civile.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her