Læserbrev

Læserbreve

Debat fra dagens avis
Debat
18. december 2009

FN-sanktioner mod Iran er ulovlige

Claus-Erik Hamle, Silkeborg

Iran har intet ulovligt gjort, så de nuværende FN-sanktioner mod Iran er ulovlige. Der er intet bevis på, at Iran arbejder på at få atomvåben. Nu har Kongressen - men stadig ikke Senatet - stemt for en lov, der kræver blokade af Iran. Det er en krigshandling; ligesom da USA afskar Japan olieforsyninger, og resultatet blev Pearl Harbour.

Nu kan svaret meget vel blive, at Iran lukker Hormuz-strædet, og så mister Vesten 40 pct. af olieforsyningerne. Og Iran har altså ikke gjort noget ulovligt!

Klimamilliarder for befolkningspolitik

Nicolai Sennels, Brabrand

Der bør stilles krav om, at verdens fattige lande får en befolkningspolitik, hvis de skal modtage penge til klimaprojekter og erstatning for tørker. Den nære sammenhæng mellem befolkningsvækst og CO2-forurening er en kendsgerning. Lektor emeritus ved Danmarks Tekniske Universitet, Jørgen Nørgård, sagde det klokkeklart i Information 18. juni i år: »Der er jo intet nyt i det og alligevel ignoreres det systematisk. Det virker helt absurd i betragning af, at det ligger så lige for og er så logisk: Jo flere mennesker, der er, jo mere vil CO2-udledningen presses opad«.

Hvis ikke både CO2-begrænsning, fødevaresikkerhed, jordens resurser og økonomisk vækst skal drukne i menneskehavet, må rige lande bruge klimaforhandlingerne til at betale de fattige og folkerige lande for at lægge låg på deres befolkningsvækst.

Mussolini og Mikkelsen

Paul Smith, Århus C

I Benito Mussolinis Italien skete det ofte, at en modstander af styret blev anholdt af politiet, som fikserede ofret og tvang en ladning amerikansk olie i lømlens mund. Bagefter blev han sluppet løs, mens alle i byen bemærkede, at han sked i bukserne. Jeg har truffet flere fra Slovenien, hvis fædre eller bedstefædre har oplevet dette.

I dagens Danmark har justitsminister Brian Arthur Mikkelsen - som har en fortid som påvirkningsagent for Sydafrikas racist-regime - beordret sit politi til at anholde tilfældige mennesker i tusindvis og fiksere dem på fortovet. Her skal de så sidde, indtil de pisser i bukserne.

Nu venter vi blot på 'Lømmelpakke II', hvor også amerikansk olie indgår i politiets udrustning.

Religion og politik er forbundet

Jens Jørn Steiniche, Odder

Politik er aftaler om menneskers indbyrdes forhold. Religion, f.eks den kristne, stiller krav om stillingtagen i en etisk/human kodeks. I den kristne religion bliver mennesket stillet over for nogle direkte krav: Du skal - elske din næste, som dig selv/må ikke slå ihjel/skal tilgive/ osv. En person, der erkender sig til denne tro, er bundet af disse krav i den indbyrdes politiske stillingtagen mellem mennesker. Det er derfor umuligt ikke at blande politik og religion.

Nye beføjelser?

Kim Borch, Frederiksberg

Politiet har ikke brugt deres udvidede beføjelser. De har demonstreret deres ubegrænsede beføjelser!

Cuba er et diktatur

Martin Henriksen, MF og socialordfører for DF

Anders Johansen fra Humlebæk skriver i Information 16. december, at de fleste mennesker uden videre accepterer påstanden om, at »Cuba er et diktatur«. Ifølge Cubas forfatning er det kommunistiske parti det eneste tilladte parti. Der er altså ikke tale om en påstand, men et faktum, når det siges, at Cuba er et diktatur. Et diktatur, hvor ytringsfrihed og pressefrihed ikke findes. Et diktatur, hvor systemkritikere bliver fængslet. Et diktatur, hvor homoseksualitet er forbudt. Kort sagt er Cuba et diktatur, der ikke kan forsvares.

Undskyld mig

Karin Riis-Jørgensen, tidl. medlem af Europa-Parlamentet

Her i avisen læser jeg den 10. december, at EU-lovforslaget omkring patienters mulighed for behandling i udlandet er faldet med et brag, og nu er tilbage i skuffen hos EU's sundhedskommissær. Det er trist, meget trist. For det hører ikke hjemme i en skuffe, og det er meget beklageligt, at bl.a. de danske patienter stadig er tvunget til at navigere rundt i forvirring omkring deres EU-rettigheder som patienter. Og konsekvensen vil blive et enormt tryk på EF-domstolen med klagesager, men forhåbentligt kan dette tryk få forslaget op af skuffen igen.

Men som jeg sad og læste ned gennem artiklen, blev jeg meget overrasket over udtalelser fra særligt én person, for undskyld mig, Christel Schaldemose! I foråret sad vi sammen i Europa-Parlamentet, i samme udvalg, og stemte fuldstændig modsat hinanden. Jeg stemte for bedre muligheder for de europæiske patienter, og du stemte imod!

Jeg er forvirret. For i den tid jeg i Europa-Parlamentet arbejdede med patientforslaget, var jeg i en evindelig kamp mod bl.a. Socialdemokraterne, der modsat mig ønskede at støtte systemet frem for patienten. Men nu udtrykker Christel Schaldemose, at hun synes, det er ganske forfærdeligt for de danske patienter, at forslaget er trukket tilbage. Hvad mener du egentlig, Christel Schaldemose?

COP15

Peter K. Brix, København S

Hopenhagen? Jokenhagen.

'Borgerlige aviser'

Stig Petersen, Kokkedal

Når diverse skribenter på det, man vel nok uden overdrivelse kan kalde for aviser til højre for midten, udtaler sig om mennesker, der er kommet i knibe grundet den nuværende regerings bestemt ikke udpræget liberale (!) lovgivning på social-, rets- og indvandringspolitiske områder, bliver man nemt lettere nedtrykt og forstemt. Kommentarer og ledere bærer generelt præg af en mangel på empati, der bliver udlagt som anderledes tænkendes hang til at fremstå som tudefjæs og/eller ofre.

Som dokumentation: Læs Informations 'Dagens citater' gennem at par uger. Endnu bedre: Læs også JP, B.T., Ekstra Bladet og Berlingske Tidende ... hvis du har tid.

De rigtige signaler

Hanne Dalgaard Sejersen, Roslev

Til alle gode og velmenende demonstranter, der forsøger at ytre deres mening vedrørende klimaødelæggelserne: træk i det rigtige tøj; jakkesæt, fin skjorte, slips og pudsede sko. Så bliver I næppe sat i strips og burhønsebure. Måske bliver I også lukket ind på de bonede gulve. Det er i hvert fald et enormt antal industri- og erhvervslobbyister blevet. På FN's klimasekretariats hjemmeside (UNFCCC) kan man finde en lang, lang liste over disse velbetalte slipsedrenge. Inden for i Bella Center myldrer det med industri- og erhvervsrepræsentanter, der målrettet forsøger at >manipulere politikere til at beholde kul som energikilde, til at lade erhverslivet slippe for at betale for CO2-kvoterne >og til at hindre at rige lande skal dele ud af deres teknologiske viden.

Jo, lømlerne fra Business-Europe og Business Roundtable ICC >er sandelig blevet klædt godt på.

Alt for nogle?

Per Jensen, Nordborg

Det er utroligt, at under et stort anlagt klimatopmøde på dansk jord, hvor man vil gøre 'alt' for miljøet, så vil den danske regering og visse andre partier lefle så meget for Kina, når det handler om Tibet ...

Dette knæfald betyder, at man igen undertrykker en religion, et folk og et land. Men det er jo ikke noget nyt, vel? Det gør Danmark allerede herhjemme med muslimer, såkaldte lømler og kritikere, samt som krigsførende nation i Irak og Afghanistan.

Is og sne

>Geoffrey Cain, Hellerup

Klimakonferencen har >allerede fået ét konkret resultat: det er begyndt at sne. Over for politiske sværvægtere som Connie Hedegaard og Robert Mugabe har klimaet indset, at det ikke kan vinde og har bare givet op. Overmagten var for stor. Klimaet har fået kolde fødder.

Tid til nytænkning?

>Søren Blaabjerg, Hørning

Så skulle det vist med 'Hopenhagen's' (temmelig nemt forudsigelige) sammenbrud være slået fast med syvtommersøm:

>Praktisk politik i et moderne samfund er ikke en sag for sentimentalitetsstyrede og vanetænkende amatører. To verdenskrigskatastrofer har vi haft plus utallige mindre menneskeskabte katastrofer i demokratiets tidsalder. Nu står sult, oversvømmelser og tørke, samt et massivt klimaflygtningepres for døren. >

Det skal være folkets vilje, der skal være landet lov, javist, men folkets vilje er jo noget ganske andet end ovenstående. Det er derfor på høje tid med en fordomsfri debat > om en fundamental nytænkning af de demokratiske mekanismer og spilleregler, ikke bare herhjemme og i EU, men i hele verden.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

vedr. Karen Riis Jørgensens læserbrev d.d. vedr.
EU og patienters ret til mobilitet i EU..
kommentar:
Hvor meget personlig frihed skal sundhedssystemet have lov tage fra borgerne?
Når patienter i DK vil have frihed , hvad skyldes det så ?
Debatten om personlig frihed i forhold til statsmagt/lægemagt er højaktuel i USA.
Bør også være det i DK.
Her er virkelig noget for Dagbladet Information at følge op på, forekommer det mig.
Godt med et bevidnet eksempel på socialdemokratisk "holdningsskift", nu efter sagen er lagt i skuffen.
Der har været ikke så lidt information omkring
socialdemokratisk modstand mod patienters ret til mobilitet vedr. behandling i EU. Argumentet er gået mest på manglende mulighed for god planlægning i DK. M e n hvad der er mere vigtigt er set fra et borgerretssynpsunkt at få gennemført ordentlig lovgivning vedr. f.eks. journalføring, , dens forståelighed f.eks. ,makuleringsbestemmelser med meget mere.
Når patienter i DK vil have frihed , hvad skyldes det så ? Det er vel ikke blot ønske om hurtigere og evt. bedre behandling i et EU-land?
Mon ikke ønsket om "transparency" spiller en rolle
sammen med mange andre faktorer f.eks. den uforholdsmæssig store andel af danske patienter der deltager i medicinsk og anden forskning.Denne "frivillige" indsats sker på bekostning af en personlig behandling ( randomisering etc.). og denne forskning er ikke transparent og ikke særlig kontrolleret.
mvh
Inge Balling