Læserbrev

Spar på CO2 - ikke på medarbejderne

At den danske konkurrenceevne er under pres, er ikke ligefrem en statshemmelighed, men i stedet for at fyre og skære ind til benet, hvor det gør ondt, bør danske virksomheder se mere på mulighederne inden for eksempelvis energibesparelser
Medarbejderinddragelse i energibesparende projekter vi ud over at forbedre dansk konkurrenceevne, også medvirke til at flere danskere bliver bevidste om energiforbruget på arbejde såvel som privat. model

Medarbejderinddragelse i energibesparende projekter vi ud over at forbedre dansk konkurrenceevne, også medvirke til at flere danskere bliver bevidste om energiforbruget på arbejde såvel som privat. model

Henrik Sørensen

Debat
2. december 2009

I Information 30. november kunne man læse, at danske virksomheder er alt for dårlige til at udnytte medarbejdernes gode ideer til at spare på energien til gavn for både klimaet og virksomhedens økonomi.

I regeringens egen erhvervsklimastrategi står der, at Danmark skal være blandt de bedste lande inden for OECD-gruppen, hvad angår klimaløsninger på danske virksomheder. Med andre ord, danske virksomheder skal ifølge regeringen tage ansvar for klimaet. Så måske det var på tide, at regeringen tog ansvar for at få denne målsætning ført ud i livet.

Det er regeringens ansvar at være med til at sikre, at erfaringerne med medarbejderinddragelse i energibesparende projekter fra starten bliver ført videre til nye dele af det danske erhvervsliv. At den danske konkurrenceevne er under pres, er ikke ligefrem en statshemmelighed, men i stedet for at fyre og skære ind til benet, hvor det gør ondt, bør danske virksomheder se mere på mulighederne inden for eksempelvis energibesparelser. Det bør også være regeringens ønske at spare CO2 i stedet for medarbejdere.

Inddrag medarbejdere

En række store virksomheder bl.a. Carlsberg-bryggerierne, City-Trafik i Aalborg, Ege Tæpper, Vej & Park Bornholm og Danisco har allerede gennemført energispareprojekter, og deres resultater har været yderst positive. De har kunnet spare 10-30 procent af deres energiforbrug med hjælp fra blandt andet medarbejderne. For disse virksomheder har de positive resultater ikke været et spørgsmål om investeringer i omkostningstung teknologi, men snarere et spørgsmål om at anvende de bestående muligheder kreativt og inddrage medarbejderne i udtænkningen og overvågningen af processen omkring energibesparelserne.

3F håber, at økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) og regeringen vil indkalde til trepartsforhandlinger om dette vigtige område. Hvis der kan skabes enighed om en strategi for, hvordan energiforbruget på Danmarks store virksomheder kan nedsættes, vil det betyde store økonomiske gevinster i form af forbedret konkurrenceevne, der vil komme både lønmodtagerne, staten og industrien til gode.

Danmark har mulighed for at blive verdensmester i bæredygtig produktion, men det kræver, at regeringen begynder at omsætte de fine ord fra dens mange strategier til egentlig handling. Medarbejderinddragelse i energibesparende projekter vi ud over at forbedre dansk konkurrenceevne, også medvirke til at flere danskere bliver bevidste om energiforbruget på arbejde såvel som privat.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Alle artikler om CO2 er irrelevante hvis de ikke ses i lyset af "climategate"

19. nov. 2009 blev det definivt bevist at IPCC står bag største svindelnummer i menneskehedens historie.

Climategate går som en steppebrand over resten af verden.
http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/christopherbooker/6679082/...

Ingen saglig dæking i Information??? Mediers manglende evne til at dække Climategate er en skandale af samme dimensioner som Climategate i sig selv.

Information har desværre mistet sin troværdig for altid.

Hvis industrilandbruget skulle betale for den Co2 som udledes af dette urentable og miljøfjendkse erhverv,så ville de nok skrue ned for den overflødige produktion.
til gavn og glæde for resten af samfundet

martin sørensen

Den kultur der gjore os særligt danske og konkurance dygtige den, er druknet i Business management, virksomheds planer, hiraki i viksomhederne (kæft trit og retning). AFR ledelses tyben der knuser alt opision i en virksomhed som Fogh gjore i Danmark, har gået sin knusende sejers gang i Danmark siden 2001. nej rigtige ledere gad ikke høre på mere brok lidt som (TV2 sangen rigtige mænd fra 1985 http://www.youtube.com/watch?v=qevlBq4K0gY).

Derfor har de dygtige medarbejdere ikke ville ricikere noget med små pip. Af konstruktiv kritik af den store leders visioner, nej ideer de kom oppe fra og ned og ikke omvendt i Anders foghs tyraniske Danmark. Fogh hade succes med denne formel. for diktaturisk ledelse, Derfor har danmark nu gigantiske problemer med vores konkurance evne den kultur der skabte danmark som succes den blev kvalt af en generation af ledere, der kun så en vej til succes. læg mærke til at det er precist i den her perode hvor Anders fogh rasmussen han var statsminister at danmark tabte hele sit forspring som konkurance dygtig nasion Vi druknede de gode ideer i lean Business management der effektivt lukkede for den danske model hvor vi udviklede os i dialog og hvor den dygtige leder primært lyttede på sine dygtige medarbjdere, idag lukker lederen munden på sine medarbejdere udygtige inkompentene ledere udnævner udygtige indkompetente mellem ledere der ofte kun har frygt som deres eneste ledelses redskab. Nej Foghs kultur kamp, den gik sin sejers gang over hele Danmark og vi fik en genration af ledere der kun ser tilpasninger i udgifterne ( Business management, dansk for fyringer) , Som deres eneste vej ud af en krise,

Fantasiløst udygtigt lader de gigantiske besparelser ligge på gulvet "Tird´s svimm to the top" kulturen er alt dominierende . Vi har helt enkelt fremavendet en hel genration af "stein bagger", Tyber der idag sider i direktions gangende i Danmark hjerne vaskede til at kun og tilgode se deres egen kariære hvor deres nuværnde job kun er en træde sten vidre op i systemet hvor man ofte bruger sine kolegaere som de sten der skal trædes på for selv at komme op, den danske kultur der før gjore os stærke hvor vi så på medarbejderne som resursen nr 1, ja det siger "Business management" tyberne også og det har de da også lært at sige som tom papagøje snak på deres Business management skoler. Reelt dækker det over kæft trit og retning rundsave, på albuerne hvor lederne stjæer de dygtige medarbejeres ideer for at forfremme sig selv. Vi har adopteret den amrikanske model rub og stub, intet under at vi nu også er ved at få et amrikansk energi forbrug med i købet som den blinde makker. 1980 nes yuppie kultur fik en gen opblomsning under Fogh, nu så vi yuppieerne side i direktør stolen. den kultur ja apade psykopadiske tanke, den ligger milevid fra den kultur der skal bære os igennem klima og energi krisen, ikke uden ledere der tør sige til os det kræver hårdt arbejde flid sved sparsommelighed og tåre, og jeg skal nok tage den første tørn i lorte vagten for at få det til at fungere, nej den tybe lidt gammeldagss leder der ægte kære sig for sine ansatte hvor de ikke kun er træde sten i vejen i hiakiet op op op. den leder tybe de er blevet næsten totalt kvalt i fogh teror resime,

jeg er ikke forundret over at vi nu forbrugere flere resurser end vi gjore før. nej det ville ærligt talt ha været et chok hvis vi faktisk sparede energi med den amrikanske ledels model. favel til yuppie Business management tyberne og vi vil nu se en verden der åbner sig for os af konkurance dygtighed, for alle gode ider de kommer nede fra og op den gode leder han ved godt hvordan han/hun for ofte så er den gode leder en hun hvordan at man belønder de medarbjedere der har de mest kreative tanker. denne her debat den handler om ledels kultur.

Oversat H.Bergh
(sorry for evt. stavefejl)
02-12-09

Global Warming: "Fastsættelse af Klima Dataen i henhold til dagsordenen"

Michel Chossudovsky
Global Research
Tirsdag 1 december, 2009

Mere end 15.000 mennesker vil være samlet i København til COP 15: den 15. konference for parterne til FN's rammekonvention om klimaændringer (UNFCCC).

Officielle delegationer fra 192 nationer vil blande sig med repræsentanter for store multinationale selskaber, herunder Royal hollandske Shell, British Petroleum, Repræsentanterne for miljø-og civilsamfundets organisationer vil også være til stede som Delegationer & Observatører

Stats-og regeringsledere er dømt til at være i rampelyset i den senere del af topmødets begivenheder.
Det er værd at bemærke, at alle vigtige beslutninger og retningslinjer for COP15 allerede var besluttet på World Business Summit on Climate Change (WBSCC) afholdt i maj i København, seks måneder før COP15.The World Business Summit on Climate Change, inkluderer webcast.

WBSCC samlede nogle af verdens mest fremtrædende virksomhedsledere og Verdens ledere, herunder Al Gore og FN's generalsekretær Ban Ki Moon.
Resultaterne af disse konsultationer blev sendt videre til den danske stat samt til regeringerne i de deltagende medlemsstater. En kortere rapport blev udarbejdet af PricewaterhouseCoopers LLP til politikere, på vegne af de virksomhedsledere, der deltager i begivenheden. Denne rapport har meget lidt at gøre med miljøbeskyttelse. Der stort set består af en profitdrevet dagsorden, der bruger den enighed der er om den globale opvarmning som begrundelse.
"Den underliggende ambition for topmødet var at løse den dobbelte udfordring af klimaændringerne og den økonomiske krise. Deltagerne i topmødet overvejede hvordan man kan vende en risikabel situation, hvis erhvervsliv og regeringer arbejder sammen, og hvilken dagsorden, incitamenter og investeringer som mest effektivt vil stimulere lav CO2 udledning. "

Dagsordenen for Copenhagen Climate Summit (7-18 december 2009), opretholdes både af regeringer, virksomhedsledere og ngo-samfundet som "en af de vigtigste samlinger i historien. Det bliver kaldt den mest komplekse og afgørende aftale, som verden nogensinde har set. "

CO2- udledning er udråbt som den eneste og vigtigste trussel mod menneskehedens fremtid.

Fokus for topmødet er strengt på miljøspørgsmål. Ingen nævner ordet "krig" -i.e. USA-NATO-ledede krige og dens ødelægende konsekvenser for miljøet.

Ingen omtale af den forebyggende brug af atomvåben som "fredsskabende".

Ikke nævnt, som en del af en miljødebat, det radioaktive nedfald som følge af Pentagon's humanitære atombomber. Taktiske atomvåben, som ifølge videnskabelige undersøgelser bestilt af Pentagon er "sikre for den omgivende civilbefolkning".

Ingen omtale af "vejr-krigsførelse" eller "vejr-modifikation teknikker" (ENMOD) og klimatiske krigsførelse.

Ikke et ord om US Air Force 2025 projekt med titlen "At Eje Vejret" til militær brug. (Se FAS, AF2025 v3c15-1 | Vejret som en Force Multiplier: At eje ... | (kap. 1) se også SPACE.com - US Militær ønsker, at eje vejret)

På trods af en stor videnskabelig indsigt, er spørgsmålet om bevidste klimatiske manipulationer til militær brug ikke længere en del af FN's dagsorden om klimaændringer. Det var dog en del af dagsordenen for 1992 Rio-topmødet. (Se Michel Chossudovsky, Environmental Warfare and Climate Change, Global Research, 27. november 2005 Se også Michel Chossudovsky, Weather Warfare: Pas på det amerikanske militærs forsøg med klimatisk krigsførelse, The Ecologist, December 2007

CO2 er det logo, som beskriver den verdensomspændende krise. Der er ikke taget højde for nogen anden variabel.

Desuden kan ingen meningsfuld bekæmpelse af forurening eller 'ren luft' politik rettet mod CO2-udledningen være formuleret som et mål i sig selv, fordi den reduktion af CO2-udledning er underordnet i forhold til den enighed der er om global opvarmning.Krigene i Mellemøsten og Centralasien er ikke en krig, men "en humanitær operation rettet mod terrorister og slyngestater."

Ordene "fattigdom", "arbejdsløshed" og "sygdom" som følge af en global økonomisk depression er ikke spørgsmål som bliver stillet skarpt på, fordi autoritative finansielle kilder udtaler klart og utvetydigt: "den økonomiske recession er over".

Den virkelige krise

Topmødet i København tjener ikke kun magtfulde virksomhedernes interesser, som har en andel i den globale $ multimilliard ordning for kulstofhandel, det tjener også til at aflede offentlighedens opmærksomhed fra de ødelægende følger af den "virkelige krise" bag den økonomiske globalisering, og en profitdrevet krig uden grænser, som Pentagon kalder "den lange krig".

Vi præges af den alvorligste krise i moderne historie. Krig og økonomisk depression udgør den virkelige krise, men både regeringer og medier har fokuseret på de miljømæssige ødelæggelser som følge af CO2-udledning, beskrevet som den største trussel mod menneskeheden.

CO2 Handelssystemet

CO2 Handelssystemet er en pengemaskine, en guldgrube for finansielle virksomhed. Indsatsen er ekstremt høj, og de forskellige lobbygrupper på vegne af Wall Street har allerede positioneret sig selv.

Ifølge en nylig rapport, "kulstof markedet kan blive dobbelt i størrelse af det enorme olie-markedet, i henhold til det nye kuld af 'by spillere', der handler med udledningen af drivhusgasser gennem EU's udlednings-handelsordning ... Hastigheden af denne vækst vil være afhænge af, om topmødet i København giver grønt lys for Co2-udlednings-økonomi, men Ager siger, at uanset hvad der sker vil ordninger såsom ETS blive ekspanderet til hele verden. "(Terry Macalister, kulstofhandel kunne være værd det dobbelte af olie i næste årti, The Guardian, 28. november 2009)

De store finansielle konglomerater, der er involveret i handel med såkaldte derivatives, herunder JP Morgan Chase, Bank America Merrill Lynch, Barclay's, Citi Bank, Nomura, Société Générale, Morgan Stanley og Goldman Sachs er aktivt involveret i kulstofhandel. (FACTBOX: Investeringsbanker i kulstofhandel | Reuters, 14. september 2009)

Legitimiteten af det planlagte kulstof handel-system hviler på legitimiteten af den enighed der er om den globale opvarmning , og synspunktet at CO2-udledningen er den eneste trussel mod miljøet. Og for Wall Street er kulstof handelssystemet en nem og sikker pengemaskine, et sikkerhedsnet, der giver mulighed for overførsler af milliarder af dollars ned i lommerne på en håndfuld af konglomerater.

"Alle større finansielle firmaer i New York og London har oprettet afdelinger specialiseret i at handle med CO2. Meget store tal danser i deres hoveder, og de har brug for dem til at erstatte "rigdom", der fordampede i det kriseramte boligmarked. Louis Redshaw, chef for miljø-markeder i Barclays Capital, siger til New York Times, "CO2 vil blive verdens største marked for alle." Barclays mener de nuværende 60 milliarder dollar kulstof-marked kan vokse til 1 trillion i løbet af et årti. For fire år siden kunne Redshaw, tidligere ejer af et elektronikfirma, ikke få nogen til at tale med ham om kulstof. "(Mark Braly, The multimilliard Dollar Carbon Trading, RenewableEnergyWorld.com, den 5. marts 2008)

Global Warming Data Base

Er den enighed der er om global opvarmning baseret på pålidelige data?

Der er tegn på, at både de begreber og data om temperatur og udledning af drivhusgasser, herunder CO2 er blevet justeret og formet til at passe til dagsordenen for FN's klimapanel.

I flere år, har krav fra FN's klimapanel (UNPCC), herunder deres database blevet sat spørgsmålstegn ved. (Se Global Research's Climate Change Dossier: Arkiv for mere end 100 artikler)
Kritisk analyse af klimaændringer har været ført i rapporter fra flere fremtrædende forskere.
Der bliver i denne forbindelse, lavet ihærdige forsøg på at lukke munden på kritikere, som formidles i skrifter af MIT meteorolog Richard S. Lindzen (Se Richard Lindzen, Climate of Fear: Kritiske videnskabsfolk intimideret til tavshed., Global Research, 7 April 2007)
Videnskabsmænd, der stadigvæk protesterede har set deres tilskudsmidler forsvinde, deres arbejde spottet, og de er blevet stemplet som industrien håndlangere, videnskabelige hackere eller værre. Derfor er løgne om klimaændringer ved at vinde tiltro selvom de ristes af den videnskab, som angiveligt er deres grundlag. (Ibid.)

ClimateGate og Email Skandaler
I november 2009, knap et par uger før åbningen af topmødet i København, blev en stor database af over 3000 e-mail-udvekslinger mellem de vigtigste klimaændrings videnskabsfolk og forskere afsløret.
Selv om de e-mails ikke beviser, at hele databasen er blevet forfalsket, påpeger de alligevel videnskabelig uærlighed og bedrag begået af flere fremtrædende videnskabsfolk, der er direkte knyttet til UNPCC.
De e-mails tyder på, at dataen var formet, med henblik på at støtte en forudbestemt dagsorden. "Fastsættelse af klimadata til at passe til dagsordenen" modus operandi, som blev afsløret i de e-mails fra topforskere, som er direkte forbundet med arbejdet i FN's klimapanel?
De britiske medier har erkendt, at forskernes hensigten var at manipulere med data om klimaændringer samt at ekskludere kritikerne:

[kommentarerne under citater er fra The Telegraph].

From: Phil Jones. Til: Mange. 16 November 1999
"Jeg er lige blevet færdig med mit trick, at tilføje til de virkelige temperature, til hver serie for de sidste 20 år (dvs. fra 1981) og fra 1961 til Keith's for at skjule tilbagegang i udledning." i Mike's Nature [videnskabeligt tidsskrift]
Kritikere nævner dette som bevis for, at data blev manipuleret til at skjule det faktum, at den globale temperatur falder. Prof Jones hævder betydningen af "trick" er blevet misfortolket
Fra Phil Jones Til: Michael Mann (Pennsylvania State University). 8 juli 2004
"Jeg kan ikke se nogen af disse papirer er i den næste rapport fra IPCC. Kevin og jeg vil holde dem ude på en eller anden måde - også selv om vi er nødt til at omdefinere, hvad peer-review-litteratur er! "
IPCC er FN's organ hvis opgave er at overvåge klimaændringer. Forskerne vil ikke have IPCC til at overveje undersøgelser, der udfordrer den opfattelse, at den globale opvarmning er reel og menneskeskabt.
Fra: Kevin Trenberth (US National Center for Atmospheric Research). Til: Michael Mann. 12 oktober 2009
"Faktum er, at vi ikke kan gøre rede for den manglende opvarmning i øjeblikket, og det er en parodi, at vi ikke kan ... Vores system er utilstrækkeligt"
Prof Trenberth synes at acceptere et centralt argument bragt af skeptikere vedr. global opvarmning - at der ikke er beviser at temperaturer er steget i løbet af de seneste 10 år.
From: Phil Jones. Til: Many. 11 marts 2003
"Jeg sender dem en email og forklarer dem, at jeg vil ikke have mere at gøre med det her, før de har fyret den besværlige redaktør."
Prof Jones synes at lave lobbyvirksomhed for afskedigelse af redaktør for Climate Research, et videnskabeligt tidsskrift, der offentliggjorde papirer, som bagatellisere klimaforandringerne.
Fra Phil Jones. Til: Michael Mann. Dato: 29 maj 2008
"Kan du slette alle e-mails, du måtte have haft med Keith re AR4? Keith vil gøre det samme. "
Klimaændrings-skeptikere har forsøgt at bruge Freedom of Information love for at få rå klimadata forelagt i en rapport fra IPCC kendt som AR4. Forskerne ønsker ikke, at deres e-mail-udvekslinger om de data, skal offentliggøres.
From: Michael Mann. Til: Phil Jones og Gabi Hegerl (University of Edinburgh). Dato: 10 august 2004
"Phil og jeg kan blive nødt til at reagere på mere lortekritik fra de idioter i den nærmeste fremtid."
Forskerne gør intet forsøg på at skjule deres foragt for skeptikere, der beder om flere oplysninger om deres arbejde
(University of East Anglia e-mails: Det mest omstridte citater - Telegraph, den 23. november 2009).
Den komplette liste over de omstridt e-mails kan ses på Påstået CRU Emails - Søgbare, udgivet af eastangliaemails.com:
Hvad der er vigtigt, er, at forfatterne af de e-mails er direkte involveret i FN's klimapanel:
"[Det er] den lille gruppe af videnskabsmænd, som i årevis har haft enorm indflydelse på alarmer på verdensplan over den globale opvarmning end nogen andre, ikke mindst gennem den rolle, de spiller i centrum for FN's Mellemstatslige Panel om Klimaændringer (IPCC) .
Professor Philip Jones, den CRU's direktør, som er ansvarlig for de to vigtige sæt af data, der anvendes af IPCC til at udarbejde sine rapporter. Gennem sin tilknytning til Hadley Centre, en del af det britiske Met Office, der vælger de fleste af IPCC's vigtigste videnskabelige bidragsydere, hans registre over globale temperatur er de vigtigste af de fire sæt af temperatur data, som IPCC og regeringerne forholder sig til - ikke mindst for deres forudsigelser, at verden vil varmes til katastrofale niveauer, medmindre trillioner af dollars bliver brugt til at afværge det.
Dr. Jones er også en vigtig del af den sammentømrede gruppe af amerikanske og britiske forskere som har ansvaret for at fremme, et billedet af verdens temperaturer, som formidles af Michael Mann's "hockey stick" graf, der for 10 år siden vendte klima historie på hovedet ved at vise, at den efter 1.000 års tilbagegang, har de globale temperaturer for nyligt skudt op til deres højeste niveau i historisk tid. (Prof. Christopher Booker, Climate Change: Dette er den værste Videnskabelige Skandale i vores generation, The Telegraph, den 28. november 2009)
Et af de omstridte e-mails af Dr. Jones (offentliggjort af eastangliaemails.com) peger på bevidst manipulation af data:

Kære Ray, Mike og Malcolm,
Når Tim's har et diagram her, så sender vi, enten senere i dag eller i morgen.
From: Phil Jones. Til: Mange. 16 November 1999
"Jeg er lige blevet færdig med mit trick, at tilføje til de virkelige temperature, til hver serie for de sidste 20 år (dvs. fra 1981) og fra 1961 til Keith's for at skjule tilbagegang i udledning." i Mike's Nature [videnskabeligt tidsskrift]. Mike's serie fik de årlige værdier for
jord og hav, mens de to andre fik april-september for NH jord
N af 20N. De to sidstnævnte er reelle for 1999, mens skønnet for 1999
for NH tilsammen er 0,44 C wrt 61-90. De globale skøn for 1999 med
data fra oktober er 0,35 C cf. 0,57 for 1998.
Tak for de kommentarer, Ray.

Skål
Phil

Prof. Phil Jones
Climatic Research Unit Telefon +44 xxx xxxx xxxx
School of Environmental Sciences Fax +44 xxx xxxx xxxx
University of East Anglia
Norwich Email p.jones @ xxxxxxxxx.xxx
NR4 7TJ
UK
Kilde: Påstået CRU Emails - Søgbare, offentliggjort af eastangliaemails.com
USA's Kongres, Undersøgelse
Knap to uger før åbningen af topmødet i København, undersøger den amerikanske kongres de såkaldte"Global Warming Emails":
"US Kongressen har indledt undersøgelsen af klimaforskere, hvis e-mails og dokumenter blev hacket ind i for at se, om deres teorier om globale opvarmning har fordrejet sandheden bag årsagen til klimaændringer.
Efterforskere er begyndt at "studere" de 1.079 e-mails og over 3.800 dokumenter, som hackere stjal i sidste uge fra Climate Research Unit (CRU) ved East Anglia University i Storbritannien, fortalte Rep Darrel Issa fra Californien Wall Street Journal.
Nogle af de lækkede e-mails og filer - der blev sat på sites som www.Wikileaks.org og www.EastAngliaEmails.com - viser voksende spændinger mellem forskere og skeptikere. Andre er dagligdags annonceringer af kommende konferencer eller forskningsture.
Ifølge hans hjemmeside, sagde Rep James Inhofe fra Oklahoma mandag at den lækkede korrespondance foreslog at forskere "manipulerede med videnskaben for at få det til at se ud, som det videnskabeligt var blevet afviklet, når de hele tiden vidste det ikke var sandt."
Det Hvide Hus Videnskabelige konsulent John Holdren er også kommet under efterforskning, efter at en af hans e-mails skrevet i 2003 til Michael Mann i Pennsylvania State University, blev hacket.
"Jeg er glad for at stå ved mit bidrag til denne udveksling. Jeg tror enhver, der læser hvad jeg skrev i sin helhed vil finde det en alvorlig og afbalanceret behandling af spørgsmålet om »bevisbyrde« i situationer, hvor videnskabens offentlige politik ikke støtter om dagsordenen i sagen, " sagde Holdren.
I mellemtiden, sagde University of East Anglia at det vil samarbejde med politiet og fortsætte med sin egen interne undersøgelse. Universitetet sendte en erklæring, hvori de beskrev offentliggørelsen "fræk" og siger, at de samarbejder med politiet i undersøgelsen.
Opgørelsen citerer også Jones, CRU's direktør, der forklarer hans November 1999 e-mail, som sagde: From: Phil Jones. Til: Mange. 16 November 1999
"Jeg er lige blevet færdig med mit trick, at tilføje til de virkelige temperature, til hver serie for de sidste 20 år (dvs. fra 1981) og fra 1961 til Keith's for at skjule tilbagegang i udledning." i Mike's Nature [videnskabeligt tidsskrift]
Jones sagde, at ordet trick blev brugt "i daglig som en klog ting at gøre", og at det "er latterligt at antyde, at den henviser til noget uærligt."
De lækkede oplysninger kommer kun to uger før FN's klimakonference i København begynder, den 7 december -18, hvor 192 lande mødes for at diskutere en løsning på, hvordan man kan nedbringe udledningen af kuldioxid og andre drivhusgasser på verdensplan. (International Business Times, November 24, 2009)
I mellemtiden er den "internationale samfund" (støttet af mainstream medierne) har iværksat en modoffensiv, som beskylder kritikerne for at føre en smædekampagne:
Formanden for IPCC, Rajendra Pachauri, stod ved panelets resultater fra 2007 i sidste uge. Denne undersøgelse er grundlaget for den reaktion som vil føre til en global klimaaftale, herunder CO2-udlednings mål, som foreslås i denne uge, både af USA og Kina.
Hidtil siger klimaforskere intet i de lækkede e-mails [at] om hvorvidt beviserne for klimaændringerne er solide. Faktisk viser en ny undersøgelse i tidsskriftet Science at indlandsisen smelter, og at det sker i et hurtigere tempo end forventet for blot få år siden.
I en telekonference med journalister i denne uge, sagde en af de videnskabsmænd, hvis e-mails blev lækket på Pennsylvania State University paleoclimatologist Michael Mann, sagde, at "uanset hvordan cherry-picked" de e-mails, der er "absolut intet i nogen af de e-mails, som sætter de spørgsmålstegn ved den dybe grad af enighed om klimaændringer. "

Dette er en "smædekampagne for at distrahere befolkningen," tilføjede Mann, en medforfatter af Københavns Diagnosen, rapport om klimaændringer frigivet i denne uge i København. "Disse modsætninger til klimaindsatsen, er ganske enkelt ikke at have videnskaben på deres side," tilføjede han.
Professor Trevor Davies fra East Anglia CRU kalder de stjålne data det seneste eksempel på en kampagne til formål "at distrahere fra saglig debat" om de globale klimaforandringer forud for topmødet i København.
Men hvad er væsentlig i denne modoffensiv, er, at ægtheden af e-mails ikke er blevet udfordret af IPCC's forskere.
Forskerne siger ikke "vi gjorde det ikke". Hvad de siger, er, at enigheden om den global opvarmning var der uanset deres aktioner ,at de selektivt manipulere med data, samt udelukkede kritikere fra den videnskabelige debat om klimaændringer.
Hvad er holdningen i civile miljøorganisationer?
Befolkningens organisationer mobiliseres i øjeblikket med henblik på at presse den officielle statslige delegationer:
"For to år siden på et tidligere FN's klimakonference på Bali vedtog alle FN's regeringer en tidsplan, der sikrer en stærk klimaaftale på tidspunktet for konferencen i København. Konsekvenserne af ikke at nå dette mål er massive, og næsten utænkeligt. Se vores samarbejdspartneres film - Age of Stupid - hvis du har brug for at blive overbevist om hvorfor.
Mødet - som omfatter at statsledere mødes i tre dage, vil forsøge at nå frem til en massiv kompleks aftale om at skære ned på kulstof, skaffe finansiering med henblik på begrænsning og tilpasning, og støtte til teknologioverførsel fra nord til syd.
Dette er en vigtig milepæl i historien, og en hvor det er verdensbefolkningen som skal tale med én stemme og kræve retfærdig, en ambitiøs og bindende aftale. Vi er klar, men vi er nødt til at lade lederne vide verden også er klar. Er du? (COP-15 klimakonferencen i København | TckTckTck)
Hvor står de civile aktivister i forhold til klimaændrings e-mail-skandalen?
Vil disse organisationer i samfundet, hvoraf mange er finansieret af store fonde og regeringer, fortsat fuldt ud tilslutte sig den enighed der er om global opvarmning?
World Wildlife Fund (WWF) og Greenpeace er blandt en række centrale organisationer i samfundet, som presser på dagsordenen i København. Deres holdning er uændret.
Miljøforkæmper organisationer kræver en reduktion i CO2-udledning, ikke som et middel til bekæmpelse af forurening, men som et middel til at vende den globale opvarmning. For mange af disse organisationer, er FN's rammekonvention om klimaændringer (UNFCCC) den "bibel". Det kan ikke anfægtes, selv om klima-databasen, som retfærdiggør enigheden om den globale opvarmning viser sig at være tvivlsom eller omstridt.
Mens de almindelige NGO-lobby-grupper, bl.a. Greenpeace og WWF fortsat er enige, er der en lille og voksende bevægelse, som udfordrer legitimiteten af København CO15 topmødets dagsorden, samtidig med at beskylde UNPCC for at manipulere data. Denne manipulation af data som også tjener profitdrevet kulstof ordning for handel.
Det alternative topmøde: KlimaForum09
NGO'erne mødes til et parallelt alternativt topmøde, KlimaForum09. Mere end 10.000 mennesker om dagen forventes at deltage i møderne i KlimatForum09
Store internationale ngo'er og miljøgrupper vil være til stede, herunder Friends of the Earth, blandt andet Kampagne mod klimaændringer.
Klimaforum09 er at færdiggøre et udkast til en erklæring, der "vil blive søsat som en vision om en mere socialt retfærdigt verdenssamfund, [mens] understreger behovet for at skabe væsentlige ændringer i den sociale og økonomiske strukturer i samfundet for at imødegå udfordringerne i den globale opvarmning og fødevare-suverænitet. "(Se erklæring · Klimaforum09)
Mens der er hård modstand mod multimilliard kulstof handelssystem inden for NGO-samfund, vil det alternative topmøde ikke anfægte enigheden om global opvarmning og dens underliggende database. (Alle begivenheder · Klimaforum09).
Mens kritiske og aktive stemmer vil høres fra de forskellige samlinger af Alternative Forum, vil den organisatoriske ramme for KlimaForum09 fortsat opfylde kravene til den officielle dagsorden. På sin vis falder den retorik på KlimaForum09's danske arrangører i tråd med, at værtslandets regering for det officielle topmøde, som tilfældigvis også finansierer det alternative topmøde. (Politisk platform · Klimaforum09 "). Det betyder, at grænserne for uenighed inden for det alternative topmøde er blevet nøje defineret.
Der kan være nogen reel aktivisme, medmindre de løgne og manipulationer ligger til grund for aktiviteterne i UNPCC, herunder den data base og multimilliard profitdrevet kulstofs-handels ordningen er fuldt afsløret, diskuteret og forstået.