Klumme

Æreløse politikere

Flertallet og finansministeren blæser på uimodsagt journalists prisbelønnede afsløringer - og så er der jo denne Jesper Langballe
Statsminister Lars Løkke bruger ikke med overbevisning sin ytringsfrihed, men fremstår som uden medansvar for DF's udmeldinger. Nogen kunne finde på også at kalde en sådan adfærd kujonagtig. Her med Jesper Langballe (tv.) og Pia Kjærsgaard.

Statsminister Lars Løkke bruger ikke med overbevisning sin ytringsfrihed, men fremstår som uden medansvar for DF's udmeldinger. Nogen kunne finde på også at kalde en sådan adfærd kujonagtig. Her med Jesper Langballe (tv.) og Pia Kjærsgaard.

Claus Bech Andersen

Debat
30. januar 2010

I en mere sund parlamentarisk situation med skiftende flertal, hvor en moralsk bedærvet forsamling som Dansk Folkepartis ledelse ikke sad tungt på flertallet, ville en minister som Claus Hjort Frederiksen for længst være smidt ud. Måske stillet for en rigsret.

For den sags skyld er det heller ikke helt usandsynligt at statsministeren i dennes tidligere egenskab af sundhedsminister ville være havnet der, men det er en anden historie.

Nu først Hjort Frederiksen, hvis bedrifter i rollen som flerårig beskæftigelsesminister er kulegravet af Jesper Tynell i DR's Orientering. Dette er ikke stedet til at gennemgå Tynells grundige fremstilling af Beskæftigelsesministeriets forvaltningskultur; vi kan blot konstatere med Tynell at ministeriet foranlediget af ministeren ved dennes aktive medvirken og under dennes ansvar brød loven, forlangte misvisende tal af sit bagland, fik slettet belastende dokumenter, løj og vildledte Folketinget.

Slyngelstatsforvaltning

Hjort Frederiksen har i denne idræt tilsyneladende som forbillede haft sin forhenværende chef og mangeårige bonkammerat i politik, NATO's nuværende generalsekretær, der i sin tid som skatteminister lod sit ministerium lave kreativ bogføring og siden vildledte Folketinget på det groveste.

De metoder, Hjort Frederiksen har anvendt i sin beskæftigelsesministertid, nærmer sig noget der ligner slyngelstaters forvaltning, hvor ubelejlige papirer forsvinder, love fordrejes og/eller misbruges, kritikere mødes med tavshed eller intimideres, og folk bliver snydt så vandet driver og står tilbage som ofre for den magthavende lovbryders overordnede interesser.

Alt dette er afdækket af Jesper Tynell; denne dygtige journalist med orden i papirerne og målbevidst vederhæftighed fik fuldt fortjent faglig anerkendelse med Cavling-prisen.

Den dag i dag har Hjort Frederiksen ikke på seriøs vis søgt at imødegå de fremlagte beviser på fusk og svindel, men har med et skuldertræk og en arrogant bemærkning afvist Tynell, som ministeren ikke engang har haft mod og mandshjerte til at møde ansigt til ansigt. Opfordringerne har været utallige.

Flertallet tryner

Derfor fremtræder Hjort Frederiksen som en æreløs magtfordrejende bølle, en politisk kujon der burde være fyret - men i stedet blev forfremmet til finansminister - og som kun holdes på taburetten af Dansk Folkeparti og de to regeringspartier, fordi politikerne, der udgør disse lov og orden partier, er flintrende ligeglade med lovene, så længe det er deres egne der bryder dem i egen sags tjeneste.

Flertallet tager i en rudimentær politisk kultur alt; flertallet har ret, fordi det har magt. Den kompakte stupide majoritet tryner mindretallet samt den kritik i medierne der er så vigtig i et sundt samfund. Måske vigtigere eftersom den nuværende opposition ikke i overbevisende og vedholdende omfang har taget denne sag op og forlangt et efterspil. At det er bøllers og kujoners kronede dage, fremgår også af Pia Kjærsgaards håndtering af Jesper Langballe og Søren Krarups henholdsvis udgydelser og støtteerklæring.

Lutheranske labaner

Langballe var ifølge Krarup blevet sølet til af medierne (!) - der bringer disse to lutheranske labaner på linje med racister og antisemitter. Ofte fremføres i debatten - og gerne af Krarup og Langballe selv - utilstedeligheden i at bruge sådanne infamerende ord og begreber, og at DF blot taler jævne brave danskeres sag og i ytringsfrihedens navn siger tingene, som de er.

Langballe påberåber sig sandheden, når han hævder at fædre af den islamiske tro lukker øjnene for onklers voldtægt af fædrenes døtre, hvis fædrene da ikke har æresdræbt døtrene forinden.

Udsagnet, hvis form kun Langballe nødtvungent beklagede, er jo løgn; dertil diskriminerende bagvaskelse af en hel befolkningsgruppe. Der er ikke statistisk belæg for, at danske muslimske onkler er overrepræsenterede som voldtægtsforbrydere. Ej heller at æresdrab just er mangfoldige eller adskiller sig markant fra den øvrige befolknings familierelaterede affektdrab. Langballe kan derfor betegnes som en løgnhals eller som uvidende. Eller som en uvidende løgnhals. Den danske nationalsocialist og journalist Olga Eggers tidsskrift Kamptegnet, inspireret af Julius Streichers pornografiske og antisemitiske Der Stürmer, anvendte i 1930'erne og 40'erne samme kategoriseringer. Dengang om jøderne.

Disses etnisk og religiøst bestemte karakteregenskaber betinget af at jøder var jøder, befordrede ifølge fortidens bøller voldtægt og drab samt hvad man i farten fandt på. Således som DF fremstiller islam, indgår påstanden om, at alle muslimer lever i den mørke middelalder, som Kjærsgaard og andre udtrykker sig.

Et væld af uhyrligheder

Hermed afdækker flosklens afsendere - statsministeren inklusive - primitive fordomme om såvel islam som om Middelalderen. Den muslimske del af perioden var forudsætning for den europæiske kultur. Altså ikke blot vælter løgn på løgn ud af disse politikere, deres demonstrerede - måske for nogles vedkommende påtagede - uvidenhed er uden huller.

For Pia Kjærsgaard var Langballes udfald ubelejligt for DF's eventuelt senere regeringsdeltagelse.

Firspandet af isblå magtmennesker i DF plejer at verfe folk ud af partiet for mindre. Fætterskabet Langballe/Krarup, disse to jammerligt selvovervurderende forkælede gamle slagsbrødre er imidlertid for fremtrædende og velformulerede til at bossen andet end kvidrer et forkølet kvæk.

Når det kommer til stykket, ved hun, at de to skrivekugler gerne lader sig smide ud i et gratis martyrium som ny platform for deres grønt lysende livsbetingende menneskeforagt.

Fætrene stiller ikke op til næste valg, men kører frihjul, hvilket også beretter bøger om deres overskuelige anstændigheds- og loyalitetsfølelse - samt om deres selvfremhævede courage. Hvad de vælter af sig af uhyrligheder, er omkostningsfrit.

Den anden side af Kjærsgaards nænsomme skideballe til Langballe: »Det er en meget, hvordan skal jeg sige det - ikke god udtryksform« røber med al ønskelig tydelighed, at Kjærsgaard og den øvrige partiledelse er meget, hvordan skal man sige det - ikke uenig med Langballe, men så småt begynder at indse omkostningerne.

Åben skraldespand

Gennemgår man de ledende partifolks udtalelser gennem årene, fra Thulesen Dahl, Camre, Espersen, Messerschmidt og ikke at forglemme Kjærsgaard selv, er der meget, hvordan skal man sige det - ikke en skid forskel i substansen: Afstumpetheden er et fælles anliggende.

Men den ellers åbenmundede Kjærsgaard gik som en anden kujon i flyverskjul. Så alle kynikeres moder mon skriften på væggen?

Men man kan igen konstatere at regeringen støttes af et parti med retorik og holdninger nær fortidens antisemitiske bevægelser, hvis mål var at ekskludere mennesker af andre etniciteter og trostilhør.

Man kan konstatere at VK, der har gjort sig afhængig af DF, ikke aktivt tager krystalklar afstand fra disse holdninger. Man kan konstatere at statsministeren trods ord om indvandrernes gode bidrag til det danske samfund åbenbart ikke står markant frem, når selv primitive og stupide medlemmer af hans støtteparti åbner skarnkassen og, som det så smukt hedder, bruger deres ytringsfrihed.

Statsministeren bruger ikke med overbevisning sin, men fremstår som manden uden medansvar. Nogen kunne i et svagt øjeblik finde på også at kalde en sådan adfærd kujonagtig. Så meget desto mere besynderligt, som det kunne se ud til, at DFs storhedstid er ude.

Måske derfor dette lurepasseri.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Seks bananer til Metz. :-)

Jørgen Nielsen

Seks styk Samarin til Metz.

Georg Metz genialitet bliver kun overgået af billedredaktøren: Det er vel nok et herligt gyseligt foto i der har fundet frem!

Anita Storr-Hansen

Vel, Georg Hetz bliver mere og mere monotematisk. DF ser jo ud til at vaere blevet en besaettelse for den stakkels mand. Og han er efterhaanden ulidelig traettende for laeserne. Er der mon en behandling, der kan hjaelpe ham, eller er avisens laesere doemt til at blive misbrugt og konfronteret med det samme emne igen og igen?

Niels østergård

Der ligger milliarder af artikler på det store net. Hvis man ikke gider læse Hr. Metz's skriverier er det jo helt frivilligt at læse noget andet. Bare det ikke er sådan noget fy-fy langskægget noget.

Marianne Mandoe

Man kan sige hvad man vil om Metz, og det er der så nogen der gør.

Men det ændrer jo ikke på det faktum at han har fuldstændig ret.

"NATO’s nuværende generalsekretær, der i sin tid som skatteminister lod sit ministerium lave kreativ bogføring og siden vildledte Folketinget på det groveste.

Derfor fremtræder Hjort Frederiksen som en æreløs magtfordrejende bølle, en politisk kujon der burde være fyret - men i stedet blev forfremmet til finansminister - og som kun holdes på taburetten af Dansk Folkeparti og de to regeringspartier, fordi politikerne, der udgør disse lov og orden partier, er flintrende ligeglade med lovene, så længe det er deres egne der bryder dem i egen sags tjeneste."

Kære, kære Georg "Hetz," hvordan fjerner man olie - hvis man skulle være så uheldig at få det på sine fingre - det gør man sjovt nok med olie i en mildere form. Smør, margarine indeholder olie i en mildere form, og er miraklet der gør værket. Nu får du som skribent jo i disse tider smurt så meget olie på fingrene, at af skal det - og det kommer det.

For det er jeg dig evigt taknemmelig.

Både kærlig, og venlig hilsen

Klara

Thorsten Lind

Afstumpetheden i DF og omegn er uendelig.....

Tak for ordene.....~~*~~

Billedet :

Ind"spist"hed.

Touché!

Tom W. Petersen

"Og han er efterhaanden ulidelig traettende for laeserne."
Kære Anita Storr-Hansen - hold venligst mig udenfor.
Metz har desværre ret hele vejen.
Men man kan sige, at hans sprog gror lidt vildt ind imellem, således i anden halvdel af artiklen. Han bør være en bedre gartner.

Tom W. Petersen

Det er forbavsende, så beslutsomt og energisk vor regering i årevis har arbejdet på at fremme politikerleden.
Det må da i længden blive farligt for demokratiet.

@ AnitaStorr-Hansen

" DF ser jo ud til at vaere blevet en besaettelse for den stakkels mand. "

Naaee, jeg synes nu naermest, at det er Danmark, der er BESAT af DF .... paa niende aar.

" ... eller er avisens laesere doemt til at blive misbrugt og konfronteret med det samme emne igen og igen? "

Ja, det vil jeg da haabe. Metz holder forhaabentligt indtil Rasmussen og Co. stilles til ansvar for deres ugerninger.

Det drejer sig jo faktisk om terrorlignende anslag mod vore demokratiske og parlementariske vaerdier ... saa der er vist ingen foraeldelsesfrist.

Peter Andreas Ebbesen

Tak for endnu en god kronik Metz.

Jeg ser frem til at høre dig selv læse den op på www.den2radio.dk

Fortsæt bare!!!

Marianne Mandoe

@ Tom W. Petersen

Hvilket demokrati?

Danmark bliver regeret, på npde og bamhjertighed, af et parti med under 15% af stemmerne.

Godt nok har V og K en del flere stemmer, men de står ret og retter ind når DF ønsker det.

Heinrich R. Jørgensen

Marianne Mandoe:
"Danmark bliver regeret, på npde og bamhjertighed, af et parti med under 15% af stemmerne."

For en gangs skyld ikke enig med dig.

Det er V og K der har valgt at satse entydigt på DF. En besynderlig og betændt strategi, men det er hvad de har valgt, og må stå til ansvar for.

DF derimod, spiller deres kort ualmindeligt klogt. Det kan man ikke klandre dem for.

Marianne Mandoe

@ Heinrich.

Ja. V og K har valgt det. Og de acceptere stort set alt fra O for at blive på magten.
Det er i og for sig ikke O's skyld (selvom jeg gerne så det var ;-) )

Men det sætter O i den situation at de kan diktere stort set hvad som helst til V og K.

Heinrich R. Jørgensen

Marianne Mandoe:
"Men det sætter O i den situation at de kan diktere stort set hvad som helst til V og K"

Og det gør det - målrettet, ubarmhjertigt og med stor succes.

Ansvaret for miseren ligger entydigt hos V og K.

Heinrich R. Jørgensen

* Og det gør de

Marianne Mandoe

@ Heinrich.

Jeps. Og der røg så det demokrati.

Dygtige filminstruktører kan fremstille en person så utiltalende og modbydelig, at man sidder og håber på en langstrakt pinefuld likvidering af udyret - men så bang, ligger han der i sit eget blod. Og godt for det ...man er vel humanist.

Men sådan går det sjældent i politik og slet ikke for denne regering, som af flere årsager føler sig forpligtiget til at holde fast til det sidste. Min nydelse var ekstraordinær her forleden da Søren Espersen var udstillet i ’Jersild live’, og seerne fik panikken og uroen - ja nærmest frygten - i Søren Espersens øje eksponeret op på fladskærmens 46", da en veloplagt og målrettet Thøger Seidenfaden stegte fasankyllinger i sagen om lækken i forsvarsministeriet.
… mod sædvane er her en føljeton jeg absolut skal følge…og nyde - VKO-regeringens krumspring og langsomme krakelering for åben skærm. – man er vel humanist.

Hans Jørgen Lassen

Der er jo lige det lille problem - at folk faktisk stemmer på Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

Uanset hvad ministrene laver af åbenlyse skarnsstreger.

Hvad helvede skal vi gøre ved det?

Indføre en demokratisk forfatning, hvor kriminelle ikke kan gemme sig bag et flertal, eller melde os ind i Italien.

Ann-Charlotte Kjeldsen

Tak, Georg Metz, for endnu en fin og direkte kronik.

Hvad helvede skal vi gøre ved det?

Det er et slidsomt arbejde at vælte en flertalsregering, der har en dagsorden med kun tre punkter:

1) Fasthold skattelettelserne så længe som muligt.
2) Støt ethvert angreb på det offentlige kollektiv.
3) Hold oppositionen uden for forhandlingerne.

Det er de mange angreb, der får tingene til at krakelere - Hatten af herfra for Enhedslisten der utrætteligt stiller §20 spørgsmål.

Heinrich R. Jørgensen

Hans Jørgen Lassen:
"Hvad helvede skal vi gøre ved det?"

Håbe på, at nogle fornuftige ildsjæle tager initiativ til at stifte et politisk parti, der forholde sig pragmatisk og udogmatisk til realiteterne, og som har som en eneste langsigtede vision: at arbejde for demokratiske forbedringer, at landets forfatning bliver diskuteret, og omfattende forslag til forfatningsændringer bliver gennemført ved folkeafstemning, så ulykkerne ikke bliver ved med at gentage sig i uendelighed.

Fat chance, som de siger, men andre fælles muligheder kan jeg ikke få øje på.

brian fritzner

Bill Atkins @

"Min nydelse var ekstraordinær her forleden da Søren Espersen var udstillet i ’Jersild live’, og seerne fik panikken og uroen - ja nærmest frygten - i Søren Espersens øje eksponeret op på fladskærmens 46”, da en veloplagt og målrettet Thøger Seidenfaden stegte fasankyllinger i sagen om lækken i forsvarsministeriet."

At Søren Espersen ikke forlængst er blevet helstegt som et svin på spid efter de efterhånden desværre hundredevis af uheldige TV-optrædender manden har begået, er mig en gåde...Sku man ikke forfølge den ellers altid uheldige venstreordfører Peter Christensens nyeste påfund med at standrette journalister? Det kunne gavne beskæftigelsen på næsefabrikken!

Hans Jørgen Lassen

Godt spørgsmål. Men jeg må vel også køre over for rødt når forskellige MFere gør det. Hvis jeg så bliver taget vælger jeg at negligere det, skubbe ansvaret fra mig eller allerhøjst bagatellisere det. Så skulle min mås være reddet og jeg slipper *måske* med en påtale, som hårdeste straf.

Metz

Æreløse politikere. Det er rigtigt. Men jeg har altså ønsket integritet hos de mange af de folkevalgte i alt for lang tid.
Men i mellemtiden vil jeg nøjes med at omskrive DFs nuværende plakatslogan til "Der er så mange, vi skal flå endnu" og more mig lidt over sandhedsværdien i dette.

Christian Olesen

Tak, Metz!

leif rasmussen

Hvor længe skal vi finde os i at blive holdt som gidsler af en bande forbrydere. VKO er organiseret kriminalitet og pressen, politiet og domstolene deres villige luddere.

Selv landsforrædderne i forsvarsministeriet går fri for straf, fordi TV2 hellere vil dække over forbrydelser end passe deres arbejde, som vel egentlig er, at oplyse og informere den danske befolkning?

Lars Peter Simonsen

Tak, Georg Metz!

jennifer conway

Thank God that Metz continues even though unfortunately he is often reminding those who already agree with him.
Where is the rest of the press regarding the pileup of scandals, subterfuges, lies and abuse of law and power?

The Hjort-F case is as scandalous as one can get...but the journalist who won recognition for his story seems to have little backing or meaningful follow up from his journalistic comrades.

Langballes pronouncements shpould have hot a visceral nerve..butno, apparently its okay to say such things while we teach our children about simial pronouncements made in Germany, Rwanda, etc...and from which we are supposed to learn how public discourses be utilised responsibly by those in power.

Are too many journalists becoming like too many politicians.....careerists??

Klaus Ankerstjerne Eriksen

Tak Georg Metz, jeg bliver aldrig træt af at læse dine samfundsrevsende kommentarer - bliv endelig ved.

Bill Atkins:

"Det er de mange angreb, der får tingene til at krakelere"

Netop. Nu begynder folk at mærke forringelsen af f.eks. det offentlige sundhedsvæsen på egen krop, og for de fleste hjælper et "liberaliseret" privatsygehus hverken fra eller til.

Hans Jørgen Lassen:

"Hvad helvede skal vi gøre ved det?"

VKO er alle lige skyldige i undermineringen af velfærdsstaten. Det er oppositionens job effektivt at gøre dette klart for vælgerne. Det burde være enkelt, fakta er tilgængelige og letfattelige, og især forringelsen af det offentlige sundhedsvæsen burde være et problem for DF, der ynder at fremstille sig selv som "det nye Socialdemokrati".

Steen Rasmussen

De sager, som Metz tager op og sætter ind med sine uhæmmede og stærke angreb på regeringen, ville, hvis det ikke lige var for den fjerde magt og selve den rådne mentalitet, der hersker i det lille kongedømme, den store selvfede selvretfærdige kommercielle slipstrøm af selvskabte selvbeskrivelser, der ikke svarer til en skid, være stendød.

Nøgternt set, så har Metz ret: Regeringen er en skændsel. Vi ved det. Medarbejderne på Tante Berlingeren, JP, Politiken, DR, TV2, Stiftstidenderne, Ekstrabladet og alle brugerne ved det! Det siges ikke så meget, det ligger mere mellem linierne, man fornemmer overalt bedraget mellem linierne, med beregningerne, forvekslingerne af faktorernes orden, interesserne som smelter sammen på alle sider af brugerfladerne; befolkningen har jo stemt efter at uhyrlighederne om de udvalgte var afsløret, alle er derfor sovset ind i lortet, som ingen dybest set interesserer sig for; vi har jo vores, mulighed for at gemme os bag avisen, dagens udgave, bag ved hvilken anonymiteten, ansvarsforflygtigelsen, lummerheden, gasserne stiger op under næsen, hvor enhver kan sidde og nyde sine egne udladninger, på toilettet, i bilen, af sted, ud over de uendelige åndelige flugtmarker, på asfalten, væk fra sig selv, kedsomheden, de nærmeste, ud for at bidrage til sin egen ”succes”, den globale opvarmning, sin egen usunde sundhedsforsikring, forsikringen mod den død, som fremmes, som kommer, som er alle andre steder (på Haiti f.eks.) end her, hvor jeg´et med dets sært stinkende vedhæng befinder sig. Den lille modstandsavis kan det hele. Den er skam alsidig, kan give lidt af det hele til enhver. Metz har f.eks. sit segment, og alle de andre får skam også, hvad de har brug for, så hatten passer, så alle kan mættes lidt. Linien er klar, ingen konsekvens, de store sammenhænge udebliver; f.eks. forties det at nedlæggelsen af det offentlige dikteres af det store monetære EU-monster, det siges ikke at regeringen, for så vidt ikke behøver gøre andet end at klæbe til taburetterne, og at Helle Thorning dybest set ikke ville gøre den helt store forskel, hvad realpolitikken angår, når det hele alligevel kommer syd fra. Topmødet i København, hvor den lille modstandsavis lige som resten af ordenen havde drømt om at skulle kunne fremstille sig som verdens frelsere, blev bare en fuser, men den lille søde avis synger i den anledning bare videre om det onde. Fuseren kan på den måde bruges til at hakke på de traditionelle med, selv om den handler om den totale mangel på fundamental selverkendelse her som der, den totale mangel på mod til at sanse og forstå sig selv, som de svin vi er, på flugt fra os selv. Den lille modstandsavis gør ikke, hvad den kunne gøre. Den siger det ikke, som den burde: Gå ad helvede til med dig og din livsstil dit store dumme danske svin! Nej den føjer sig til elendigheden, gør sig lækker, slikker de storforbrugende lidt i numsen, ligger sig på ryggen, og lader sig nusse på maven, og logrer. Og hvis nogen har noget mod Islam, så bringer den Thue Kjærhus´ indlæg, hvor de islamforskrækkede får hvad de vil have, og hvad det generelle overforbrug og svineri angår, som vi alle bidrager til, så er det bare et teknisk problem http://www.information.dk/223032 , som kan løses med lidt snilde og lidt selvgod selvopofring, sådan lige som når vi samler ind til Haiti osv. Jo jo den lille avis har både til den ene og den anden i afmålte portioner. Værsesgo kære kyllinger så er der serveret. Jeg tilhører Metzes segment. Men han er ikke bred nok til mig. Han er ikke selvpiner nok til mig. Han prøver bare på at overleve, og bidrager på den måde til mængden.

Steen Rasmussen

De sager, som Metz tager op og sætter ind med sine uhæmmede og stærke angreb på regeringen, ville, hvis det ikke lige var for den fjerde magt og selve den rådne mentalitet, der hersker i det lille kongedømme, den store selvfede selvretfærdige kommercielle slipstrøm af selvskabte selvbeskrivelser, der ikke svarer til en skid, for længst have ført til regeringens død.

Bernhard Dragsbjerg

Tak Georg. Det er på tide at folk letter røver og går på gaden for at demonstrere, det her er uhyggeligt alvorligt. Det er helt klart at grundloven skal laves om. De kære fædre havde tydeligvis ikke forestillet sig at det kunne være muligt at en flok kriminelle kunne overtage magten. Der kommer et opgør ovenpå det her. Lad os starte det nu.

Steen Ole Rasmussen,
Berettiget indignation over mediernes - den fjerde statsmagts - følgagtighed.

Kapitalmagten har købt demokratiets vagthund, men kapitalisterne forvalter deres ansvar med stor dygtighed. Både liberale og socialistiske vinkler bliver berørt når samfundsspørgsmål behandles i medierne - men de liberale synspunkter fremhæves i overskrifterne, det socialistiske synspunkt får en mere beskeden plads lige inden konklusionen - som også er liberalistisk. Egentlige fejltagelser og urimeligheder tages op - men følges ikke til dørs.

Der hersker et skindemokrati over medierne. Sagerne kommer frem, men får lov at dø hen og propagandaen? Den ejes af kapitalmagten. Specielt når vi hvert fjerde år skal til stemmeurnerne, så brøler den kapitalistiske propaganda fra alle sider i samfulde fire uger...

Og vores lille 'modstands avis' :-) er jo nød til at beherske sig, for lige under overfladen lurer beskyldningerne: venstresnoede, landsforrædere, islamelskere, danskerhadere - og ender man med det skudsmål slaget tabt...

Stanley Opmann

Den dag Steen Ole får en daglig klumme i den usle lille modstandsavis bliver jeg abonnent..

Jesper Jakobsen

Grimt at georg metz mange gange skriver "hvordan skal man/jeg sige det"

Sig det dog i stedet. Det der meningsløse fyldsprog kan til nøds gå mundtlig hvis man har behov for lidt ekstra tænketid - på skrift er det en ekstrem uskik.

Jesper jakobsen:

»Grimt at georg metz mange gange skriver “hvordan skal man/jeg sige det” Sig det dog i stedet. Det der meningsløse fyldsprog kan til nøds gå mundtlig hvis man har behov for lidt ekstra tænketid - på skrift er det en ekstrem uskik.«

Noget siger mig, at Jakobsen ikke helt har forstået at Metz ironiserer over følgende ciatat af Pia Kjærsgaard:

»Det er en meget, hvordan skal jeg sige det - ikke god udtryksform«

Måske skulle Jakobsen gøre sig den ulejlighed at læse og forstå artiklerne af Georg Metz, før han begynder at kritisere dem.

Steen Rasmussen

Til dem, der ikke bryder sig om tonen, til dem der føler sig for fin til tonen, det sprog Georg slår så fint an, så vil jeg sige, at når først man er blevet voksen og følsom, så begynder tingene nogle gange at svare til hinanden på helt uforudsete måder, det bliver lige som umuligt at holde det inde længere, og ordene får sit eget ubeherskede liv, dvs. de begynder æstetisk at minde om det de refererer til helt uden om alt det, den gode opdragelse ellers har lært en om god opførsel. I øvrigt så har al den der snak om at tale pænt altid forekommet mig at være lidt af en dårlig undskyldning for ikke at komme ud méd det, når det trænger sig på. Hvordan skal man i øvrigt tale om det grimme på en pæn måde? Min kone læser nogle gange mine tekster, og så siger hun, at hvis det ikke lige var mig, der havde skrevet dem, så havde hun slet ikke læst dem, for der er alt for mange grimme ord i dem. Men hun ved jo, at jeg er et godt menneske! Ergo kan det altså lade sig gøre, at skrive grimt, uden at være ond!

Den lille avis har med sin promovering af alt og det modsatte skabt helt nye standarder. Den er ufrivilligt blevet lidt mere postmoderne, end den havde tænkt sig. De salgsfremmende tiltag har gjort det. Man ser det bedst her ude i de mere eller mindre ucensurerede fora, hvor sådan nogle som mig endnu har lov til at ytre sig, og gribe de yderst delikate påstande op, som avisens trykte udgave allerede har bragt i lidt mere fin form, lidt mere giftig form og frem for alt fordækt. Og jeg takker for, at jeg endnu ikke er slettet af censuren, selv om jeg virkelig prøver på at indtage rollen som en smerte et vidst sted. Det mener jeg er et kompliment til avisen, altså at jeg er her endnu. For uanset hvor ubehøvlet jeg har været over for den, så har den ikke lukket mig ude endnu. Det kan man f.eks. ikke sige om Tante Berlingeren, som for længe siden har lukket for alt, hvad der kommer fra min IP-adresse, og det skyldes ikke sproget, for der har jeg været meget omhyggelig. Sagen er bare, at tantens segment og dets beskyttere åbenbart forstod budskabet, som vel også var klart nok, som i kender det. Jeg skrev slet ikke "selvfedt stinkende sekret" eller noget i den stil eller "tilbagelænede bedsteborgere", nej, slet ikke. Det var klart nok det jeg mente, om sekretet, altså brugerne, men jeg skrev det fint, høfligt osv. Det kunne de ikke klare. Det kunne brugerne ikke tåle. Det gør mig stolt som en pave, at være lukket ude i kulden hos tanten, så længe jeg kan skrive de her, og så længe jeg er klar over, at det beviser, at de har bortcensureret mig på en baggrund, som ikke tåler dagens lys, fordi det er brud på deres egne højtbesungne idealer om ytringsfrihed.
http://arbejdsforskning.dk/pdf/art-77.pdf

Kærlig hilsen Steen

Bente Simonsen

Er Georg Metz ikke blevet slettet endnu, det plejer man at blive, når man kritiserer eller gør lidt grin med DF i Information.

Bente Simonsen

Steen Ole Rasmussen

Georg Metz har lært at putte nogle afsnit/linjebrud ind i sine artikler, så man ikke taber pusten helt under læsningen, kunne du ikke gøre det samme.

Man vil jo gerne læse det du skriver.

Også tak til Georg Metz herfra. Det er et vigtigt arbejde han udfører.

Du har ganske ret i, Ben Simon at man undres, for kyssetøjet lukkes jo snildt på alle modsigelser. Det der med ytringsfrihed bliver kun ført på banen, når man skal lukke lort ud, herhjemme. Modsigelser kan tyranner sjældent klare, uden at politiet tager stavene frem, og sætter "demokratiet" på plads.

Flemming Adelskov

Der er et til fælles med danske politikere og de der har magten i diktaturstaterne.
De slipper godt af sted med at bøje lovene, at bortforklare og bruge penge på projekter som langt fra gavner folks liv og hverdag.
I andre vestlige lande, må de ansvarlige stå til regnskab for presse, høringer og opposition.
”I Danmark har vi de politikere vi fortjener”.
Jeg tror ikke det er fordi der er noget ondt i os danskere, men udslag ved valg beror vel på - at langt de fleste borgere har deres politiske oplysninger fra danske medier og en slap opposition, som hver for sig er alt for ”tandløse” til at afsløre urimeligheder i administration, lovgivning og ødselhed med midler fra et folk som betaler de højeste skatter i Verden. Vel skal vi tænke miljø; men Danmark fik på puklen af et bredt udsnit af Verdens lande og presse, for ikke at være kompetent til at lede et Verdens-topmøde. Beskæmmende for den ansvarlige også i lyset af, at COP15 mødet stod i over 6 milliarder kr, Det er forfriskende, at Information, Metz og Carsten Jensen senest har tager bladet fra munden.

For nu at gøre det kort:
Den kvalificerede opposition i det her land gennem DF's snart 9 årige rædselsregime udgøres (desværre) af kun tre personer:
Carsten Jensen, Georg Metz og Klaus Rifbjerg !
Sådan er det desværre bare - stadig - nu på niende år !!!

Kære Jørgen Garp : En anbefaling.

Carpe Diem.

Et folks største ære er at leve på trods af tyrannerne.

Det kan vi, og vi sætter alt ind på at bevare anstændigheden på trods af martyriet, udfoldet af svagt begavede politikere.

"Svagt begavede politikere"

Kære Klara :

Carpe Diem.

Den koster penge, og varer længe.

SDom du selv pointerede i tråden om øgede udgifter for porto, så er trenden at kun de få kan følge med.
Både i ånd, sjæl, og økonomisk henseende er vi trælle af idioter.

Sider